icon

Prečo zamestnanci útulkov kontrolujú prostredie?

29. mar 2024

Hladame na nas pozemok psika. Nechceme nic extra. Stredneho psa dobrej povahy ktory sa znese s inymi psami a detmi. Obvolala som par utulkov a to je horsie jak u policii. To co je za otazky? Cim ho budete krmit, ockovat, kde v dome bude bla bla? Kde sme v dobe kamenej? A uz uplne ma dorazilo, ze oni si musia ist pozriet nas dom a pozemok kde pes bude. Halooo ake Vi mate pravo mi behat po dome a pozemku a rozhodovat ci to je vhodne prostredie. Co ste socialka? Potom nech sa cuduju, ze stale musia riesit mnozitelov. A tie poplatky??? Ze za fenu skoro 200€? Nemam problem prispiet ale dat z vacku 200 eur za psa mi pride sialene. Mate aj vy take skusenosti? A to mame z utulku uz dvoch psov.

medda_beda
30. mar 2024

Zbytky jedál.Fakty sú fakty.Na univerzite mali iné fakty.Veď choďte vyštudovať veterinu jak môj manžel, tam sa preberá prečo pes nemôže konzumovať ľudské jedlo a potom mudrujte.Teda nemal by ak sa vám nechce behať po veterine a riešiť seniorské problémy.Ako mu to škodí, spôsobuje zvracanie, hnačky.Môj keď zje kuracie mäso v tom momente hnačkuje 2 dni.Takže už mu ho nedám v žiadnej forme lebo mi krvácal zo zadku pri silnej hnačke.

Už som stúpila aj do ľudského hovna na chodníku a môj pes zožral ľudské hovná.Na zemi sú aj horšie veci.

A Matky s deťmi si tiež rady kopnú len tak do ľudí so psom.Pritom polovica matiek má aj psy, ale ok.Chodím venčiť s matkami.Manželova kolegyňa kým nemala psa tak s ním chcela vymeniť pracovnú zmenu, že chce ísť s deťmi na výlet.Manžel jej povedal, že bohužiaľ ale nemá nám kto vyvenčiť psa a 12 hodín ostať bez venčenia nemôže.Hneď spustila ako sú deti viac než pes :D.Keby nemala kde deti dať tak by sa jej snažil ešte nejak vyhovieť a zháňať stráženie, ale výlet nebol práve naj argument.

Ja som zase uprednostnila v práci matku 3 detí pred matkou so psom.Jedna potrebovala byť so psom lebo vraj s ním nemá kto byť.Majú dvor takže môže byť na dvore.Druhej nemal kto deti strážiť.

Takže nie pes nie je poloboh tak isto ani vaše deti nás nezaujímajú a tak isto ma bez dôvodov zaujímať cudzie deti nebudú ani keď budem mať vlastné.Bude ma to zaujímať keď to bude potrebné a nie nejaké výlety a somariny.

Nikto tu deti neurážal je to len obyčajné prirovnanie.Neprirovnám deti ku mačke, vtákom pretože o ne je zase iná starostlivosť.Okolo psa sa väčšinov behá s podobnými vecami ako s dieťaťom.To je celé.Nič viac nič menej.

ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ Ok lebo povatsine ked to napisem v nejakej psej teme ze pes je pes a nie clen rpdiny dostanem sprsku kritiky a komentarov typu aka som chladna osoba.
No fakt je ze pes prezije kludny a dlhy zivot aj o zbytkoch ak to popieras ,potom popries aj roky co sa pes domestifikoval.

ktochytavzite
30. mar 2024

@katkami123 zda sa ze pes je psom len par rokov,co sa vynasli granule,doteraz psy ani neexistovali,lebo o zbytkoch by nedokzali prezit😅

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ Ale tak to by ziaden pes doteraz neprezil ako je mozne ze tento druh o zbytkoch z kuchyne prezil?
Ok ved ja sa nad tym nepohorsujě ze mas psa a zaroven aj clena rodiny.Len mi vysvetli ak mozes za ostatne takto zmyslajuce,preco sa oni pohorsuje ked napisem-nepovazujem psa za clena rodiny ale psa.Vies mi vysvetlit co ich na tomto vyjadreni uraza?

medda_beda
30. mar 2024

@wolf_ Presne tak ako si napísala.Každého vec ako kto vníma psa, ale fakty sú fakty a presne tak aj na kynológií sa prirovnáva pes k dieťaťu.
A tak isto s tou stravou.Dať psovi maďarský guľáš tak ten v lese asi nenašiel.
Zbytočne vysvetlovať.Pes nejak prežije v hnačkách, v bolestiach, grckách, odídu mu obličky v mladom veku.
Veď pohoda.
Náš pes u rodičov minulý rok umrel.Presne vďaka tej super strave mix hocijakých granúl, stravy.Grcal každý deň, hnačkoval, ťažko dýchal bol tučný a zomrel v 7 rokoch.

To je jedno, že pre psa je to jed.

majlo1234
30. mar 2024

Pes je taka nizsia uroven dietata. Akoze najlahsi level, decko ti ten level zdvihne. Viem to velmi dobre porovnat😂
A tiez je pre mna pes clen rodiny, ale ako pes je na poslednom mieste, za respektovania vsetkych jeho potrieb.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
feb13
30. mar 2024

@autorka Uprimne, ja by som si psa z utulku nikdy nevzala, ani ziadne ine zviera. Cely ich hodnotovy system, na zaklade ktoreho funguju, mi pride uplne chory.
Oni sa furt stazuju, ze aki su preplneni a pytaju si peniaze na fungovanie. Lenze zaujem o tych psov by bol, ale oni ich nedaju hocikomu. Tak ked nedaju, nech to riesia ako vedia.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@medda_beda Aj pre teba je cukor jed a ?Odooavas mu? Mne sa este nestalo zeby nam pes zdochol z gulasa,ale zasa my sme nemali nikdy preslachtene a chorlave rasy,asi zalezi aj od psa.A kedze ja uprednostnujem poriadne psy a nie prachovky ci preslachtene pp psy,tak sa tym a i netrapim.
Riesite tu naozaj banality,pritom vo svete umrie miliarda ludi hladom,co by oni za take zbytky dali.Ale pre psa je to odpad.

ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ este mi vysvetli to rozhorcovanie sa nad vyjadrenim pes je pes a nie clen rodiny,co ste na to take citlive?Teda ty mozno nie ale par takychto v tejto diskusii sa naslo.No co Vas nad tym tak uraza??

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ Ja som pisala ze mna to neuraza,pytal sa Ta co Vas uraza na vyjadreni ze pes je len pes a nie clen rodiny?Mozes odpovedat bez otazky na otazku?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ Len nechapem potom tie invektiva z tej psickarskej strany a prirovnavanie cloveka k chladnicke za to ze to ma inak usporiadane ako psickarsky fanatik.
Tuto sa pytas co jej vadi na porovnavani dieta/pes ale ,kazda z vas vybuchne ked sa bavime o zbytkoch alebo papvi ako psovi nie clena rodiny.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ a co ta na tom drazdi ked psovi dam zbytky?Preco ta to prave trapi,preco mas potrebu sa starat do veci inych ludi?Ved ty mi neprispoevas na granule.
A nebavime sa len a faktoch -ale sa ta normalne pytam na nazor,ty si sa tiez pytala preco ludi trapi porovnanie doeta vz pes,tak mi normalne odpovedz bez zbytocnych,dalsich vykrucaciek.To naozaj nevies odpovedat na jednoduchu otazku?

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Ja z cukru neumrem z nejakého množstva, ale psa to môže zabiť.Asi preto existuje aj psia čokoláda ktorá je upravená.
Aj by som ti poradila čo mu daj zjesť, ale chudák pes za to nemôže takže ti radšej ,,neporadím,,.

Daj svojmu psovi jesť čo chceš 🙂.
Mne sa nechce zbytočne psa skoro pochovávať alebo platiť veterinu.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
abdn16
30. mar 2024

Tych psov casto beru z hrozostrasnych podmienok, vo velmi zlom zdravotnom stave. Postaraju sa o nich, daju ich zdravotne a ako tak psychicky dokopy a zalezi im na tom, aby mal psik milujucu rodinu, ktora v tom bude pokracovat. No potom pride nejaky premudrely Slovak - klasika, ktory si mysli, ze ked si vezme psa z utulku, drbne ho na zahradu do klietky 24/7 a kupi mu 15kg vrece granul z Kauflandu za 3€, tak mu ten pes a vsetci naokolo maju byt vdacni, ze si adoptoval psa.
Nevidim v tom ziaden problem, ked chcem psikovi dat to najlepsie. Problem s tym maju len ti, ktori nevedia splnat zakladne podmienky adopcie.

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Keď zomiera vo svete miliarda ľudí tak snáď aj sebe kupuješ najnižšiu kvalitu potravín.
Či? Keď ja si môžem dovoliť kúpiť psovi lepšiu stravu tak mu ju kúpim.To, že mi pes zomrie na otravu jedlom nespasí nikoho vo svete.

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Nikto z nás nevybuchuje len by bolo fajn sa nad tým zamyslieť.
Asi nedám psovi zjesť kuraciu kosť keď viem, že ho to môže zabiť.

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite A mne osobne je jedno čo si kto o psoch myslí.Pre mňa je pes člen rodiny v zmysle, že s nami žije, chodí s nami na dovolenku, všade kde pes ísť môže, nepovažujem ho za svoju dcéru ani syna ani nič ľudské.
Proste je to niekto kto ten čas s nami trávi, chceme aby ho s nami trávil on má z toho radosť a to je celé.
Ak to tak niekto nemá je to jeho vec 🙂.Stále je to pes a to je fakt.

Ja tiež pre psa nemám vlastnú posteľ, kočiar a čo ja viem čo ešte.Ani v posteli mi nespí celú noc, možno tak 5 minút a zlezie dole.

medda_beda
30. mar 2024

@majlo1234 Veď tak to má byť.
Je to člen rodiny, ale nikto normálny z neho človeka nerobí.

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Keď sme boli u rodičov a bol na gánku tak celý čas štekal, vyžadoval si pozornosť, nechce byť sám keď vie, že sme blízko.
Takže nikto psa nenúti pri nás byť.
Akonáhle je pri nás, zaľahne a ani o ňom neviem.Tak isto keď ideme do práce, zaľahne a spí.
A to je tá vlastnosť ktorú máme spoločnú-socializácia.

Preto psa považujeme za člena rodiny pretože on nás tiež považuje za svorku.On si je vedomý toho, že ty si inteligentnejšia a zručnejšia bytosť.
Ak je pes zvyknutý a má takú povahu, že chce byť pri ľuďoch tak je mu tak lepšie.

Za člena rodiny považovala psa aj moja mama ktorá mala celý život reči ako psy a mačky roznášajú baktérie.Keď zomrel tak nevedeli prestať plakať.Mama má úplne iný prístup ku psom odkedy psa mala.

Takže pes môže a nemusí byť členom rodiny.

ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ Ale to je moj nazor,mna tvoje fakty nemusia zaujimat Ja nikomu nemutim co ma svojmu psovi davat,hadam si kazdy robi podla seba.
Ale stale si neodpisala na precitlivene reakcie psickarov,ktori prirovnanie psa k psovi povazuju za tyranie psa.Na to nemas odpoved,preco tak hystericky reaguju?Hlavne ze sa interesujes do obhajoby dieta/pes a pytas sa preco to tak citlivo beru.Opytaj sa tu radsej-preco citlivo reagujete na prirovnanie psa k psovi.

ktochytavzite
30. mar 2024

@medda_beda ie ale ze ti moze sposobit diabetes melitus 2 typu to nevadi ale prirovnavate tu zbytky k fajciarom.To je naozaj .Tak isto aj ty mozes byt ta ktora na to doplati,ale radsej riesis psa.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@medda_beda Prosim ta tie rozmaznane psy mi nespominaj,tak stekal na fanku a co,ubudlo z neho?Si predstav ze v Detskych domovoch male babatka nechaju vyrevat tak ze uz vobec neplacu,to ti nie je luto naprikld?Co tam po psovi co steka ze na 5' je chudacik sam.vezmi si priklad z tych deti a potom pis .
Minule sme boli so psom na prechadzke, nas pes a bol tam cudzi pes,pistili sme nasho s dovolenim.Ten cudzi oes bol otrasny ,rozmaznanejsi ako male dieta,nevenoval sa ani svojej dcere lebo stale musel aportovat svojmu nemozne u psovi.A ked prestal na 5' tak ten pes po nom stekal a stekal a otravoval kym mu nezacal zasa hadzat tanier.No hrozne nieco a taketo psy vlastne mate aj vy?

A mne je ejd o ze ty mas psa ako brata ci sestru,ja to tak nemam tak prosim Ta uz s tym prestan,ja uz o detoxh ci hygiene nepisem ak si si nevsimla.