icon

Prečo zamestnanci útulkov kontrolujú prostredie?

29. mar 2024

Hladame na nas pozemok psika. Nechceme nic extra. Stredneho psa dobrej povahy ktory sa znese s inymi psami a detmi. Obvolala som par utulkov a to je horsie jak u policii. To co je za otazky? Cim ho budete krmit, ockovat, kde v dome bude bla bla? Kde sme v dobe kamenej? A uz uplne ma dorazilo, ze oni si musia ist pozriet nas dom a pozemok kde pes bude. Halooo ake Vi mate pravo mi behat po dome a pozemku a rozhodovat ci to je vhodne prostredie. Co ste socialka? Potom nech sa cuduju, ze stale musia riesit mnozitelov. A tie poplatky??? Ze za fenu skoro 200€? Nemam problem prispiet ale dat z vacku 200 eur za psa mi pride sialene. Mate aj vy take skusenosti? A to mame z utulku uz dvoch psov.

ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ ateba uz zabil diabetes melitus 2 typu,ved aj ty jes cukor a ohrozujes svoje zdravie,cakas ze uz ti odidu organy?Lebo vies od mala to do seba davas ,uz kazdu chvilu to musi prist cukrovka u teba.Stravujes sa poriadne?
Tvoj argument je takyto asi.

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Nejde o to, že niekto prirovná psa k psovi.Je to pes a cudzí človek k nemu nemusí mať vzťah, ale nevidím dôvod majiteľom psom rozprávať, že to člen rodiny nie je.Pre toho daného majiteľa to člen je a vaše pocity ho nezaujímajú.

Ide o to, že niekto so psom strávil niekoľko rokov života a človeku sa nechce počúvať drísty o tom ako raz zdochne, čo tam po ňom, vykašli sa na neho a podobné skvostné reči ako keby sa jednalo o lajno na zemi.
Pre niekoho je ten pes, člen rodiny s ktorým má človek spomienky, zážitky.Možno najhoršie chvíľe života keď ten prs bol jediná opora/radosť.

Čo štekal na jakú fenku? 🤣🤣 Štekal na nás v dome a mňa tiež nebaví počúvať štekot od zúfalstva.
A čo ja mám s bábätkom v domove? Veď matku malo, za to, že je blbá ja nemôžem a ani za prístup kompetentných a áno je mi to ľúto, ale ja im pomôcť neviem.Svojho psa ukľudniť viem.

Píšeš chaoticky a zas odveci.Jaká fena kde a čo jakého mám ja psa? Ja si svojho skrotím keď sa nevie spratať do kože.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite A tebe nie je ľúto, že deti plačú v domove? Prečo si si radšej neadoptovala dieťa, ale zaplatila si za psa keď tu vyťahuješ tie chúdence.

Najprv niečo urob pre to aby tie deti netrpeli a potom mi rozdávaj rady.Ďakujem za pochopenie.

Môj manžel sa venuje postihnutému dieťaťu, takže nie nezáleží nám len na psoch.

ktochytavzite
30. mar 2024

@medda_beda lebo tu spominas nejkeho upistaneho psa na ganku,co ubudlo z nebo ze stekal?Ved za hodinu by si zvykol,ale kedze ste ho pustili pri prvej minute dnu tak bude zavyjat aj nabuduce.Mne by to srdce naozaj netrhalo,nech si steka,raz prestane a hlavem nic sa mu tam nerobi,ved ho nederu z koze.Malo by mi to byt luto? no mne to luto nie je a ja sa ani k psom psych neputam tak aby som za nim nariekala .Ked zdochne-zdochne taky je kolobeh zivota.Nebudě ho urcite spopolnovat a ukladat na regal ako suseda.
Pekne od manzela ze sa stara.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ Tak asi vies ze psovi sa ic zo zbytkoc nestane ak by tak bolo tak prpste by neprezili.Mozno mu to skrati rok ale v porovnani s tymi preslachtenymi sa povatsine aj tak lepsie a dlhsie doziju aj na kuchynskej strave.
A pochybujem ze cukor si nikdy nejedla.Minimalne v mladom veku,takze podla tvojej teorie uz by ti mali minimalne zlyhavat organy,ved cukor je pre cloveka jed.Sa cudujem ze este vladzes pisat.

ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ Na ganku( to je miestnost ako vitrina) hadam tam nikoho mebude rusit,ci?Max majitelov a zasa nebudme taki upjati do 22h to nie je trestne.Ci tebe je skor luto psa ze chudak si stekal 5 ´ a jeho psychika bola v kybli.

janulik2008
30. mar 2024

@majlo1234 a potom je ešte vyšší lvl mačka 🤣🤣🤣 tam sa človek nauci že čo ťa nezabije to ťa posilní 🤣🤣🤣

wolf_
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Ubudlo zomňa.Čo na tom nechápeš, že štekal? Veď to vadilo nám, že nie je kľudný.
Mohla by som ho pustiť dnu, ale rodičia majú mačku.
Či aj susedia ho mali počúvať?

Nepustili sme ho dnu a neprestal kým sme nešli preč.
Vyšteká si aj hlasivky.

Sorry, ale teraz si do jazyku nekusnem už fakt.Všetci umreme aj ľudia.Takže sa na nikoho nepútajme lebo však kolobeh života.
Ani za ľuďmi neplačeš 30 rokov.Takže aj za psom môžeš posmútiť a ísť ďalej.
Ja ani u ľudí nechápem tie obrovské urny, akože načo.Im je to už jedno.
Spomienky si nosíme ❤️.
Mne je jedno či človek či pes nič mi ich už nevráti.

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Gánok je chodba 🤣🤣a aj dnes za bieleho dňa som zhučala psa nech nejačí keď na to nemá dôvod.
Takže ja milovníčka psob nemám problém sprdnúť svojho psa.

medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Fakt choď na veterinu študovať, absolvuj pitvu a potom nám daj vedieť čo psovi škodí a čo nie.
Absolvuj to štúdium aby si tu nepísala polopravdy.
A aj genetiku aj všetko to čo spomínaš.
Ja mám retrievera a to plemeno je známe ako poľovnícky pes a zároveň spoločenský a rodinný.

ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ ke lebo telo na to nema enzym aby ho spracovalo to az konzumaciou si ich vytvara.
Moze ta to otravovat ale do 22 si mozes tak pisat staznosti na lamparen.
A ked si pes zvykne nemusi potom stekat za to ze chudak nie je pri panovi.Pozri sa ja som mala deti a ked som chcela aby spali chodila som kocikovat mimo,to je co za argument,mas vediet aky sused,kolko deti v susedstve mas a prihliadat na to aky maju rezim?To kebyze nahodou potrebujes kosit nemozes lebo co ak nejake doeta spi? Fiha ty si ale toleranta ale pochybujě ze to tak dodrziavas.

ktochytavzite
30. mar 2024

@medda_beda ˇMna to ale naozaj nezaujima mne je jedno co pes zere,ja nepotrebujem aby moj pes zil vecnost,ked zdochne sa z toho psychicky nezrutim ,ak ty ano tak si studuj podrobne zlozenie zradla co mu davas.
Ale neziadaj to odo mna.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
30. mar 2024

@wolf_ ahoj. a venuj sa radsej psej strave a psom.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
30. mar 2024

@ktochytavzite Ani my sa nezrutíme keď niektoré jedince podochnú 😐 vrátane bezcitných ľudí.
Prach ako prach keď už vlastný pes ti je ukradnutý tak ja už naozaj nerozumiem načo ti bol keď tebe je vlastne všetko jedno.
Radšej si si mala zaobstarať plyšáka a nie sa na silu starať o zviera.

majlo1234
30. mar 2024

@janulik2008 haha, u nas je chcalabohu macka najmenej narocna, aj ju mozme nechat doma a ist na dovolenku, aj nevyzaduje pozornost, aj sa vygrca na zahrade a netreba po nej upratovat😂

janulik2008
30. mar 2024

@majlo1234 My máme vnútri takže je to tu niekedy veselé :D hlavne keď nám raz kocúr, blázon zhodil omylom z parapety dva kvetináče. Chvalabohu že nikto nestál dole lebo ach jaj ... a on ešte si ľahol na chodbu a pozeral že akože kto to len mohol byť :D

ktochytavzite
31. mar 2024

@wolf_ ja sa neurazam len nemam stebou viacej o comvyhybave otazky a to ma nebavi.

ktochytavzite
31. mar 2024

@wolf_ uz len vidiˇ ako ty cakas s kosenim ked dieta susedy je po obednom soanku,ty si asi na dedine nikdy nevyrastala.Pises bludy ale ako pisem do 22 si tak mozes pisat na lamparen ohladne hluku.A ganok je chodba to hadam ho nebudu pocut susedia z druheho domu ze im v chodbe niekto rozmaznany steka.

ktochytavzite
31. mar 2024

@medda_beda a zasa si ides svoje,pytam sa Ta co ta na tom uraza ked napisem ze mi je jedno kedy moj pes zdochne?Ved nepisem o tene. Ty si sa ofucala ked sa ta@katkami123 pytala preco si dovolujes porovnavat deti so psom.Si tu vypisovala litanie,a co Teba na tom uraza?Ved respektuj iny postoj k zvieratam ako len ten tvoj jediny a pravy.

medda_beda
31. mar 2024

@ktochytavzite Mňa to neuráža len si o tom myslím svoje 🙂 to je všetko.
Určite sa nájdu veci pri ktorých sa rozum zastaví tebe.
Fyzicky ti do tvojich rozhodnutí nezasahujem, ale myslieť si môžem čo chcem.Nemyslím si, že sa o psa nestaráš alebo ho týraš len trochu nechápem prečo si niekto sťažuje život.

No veď aj vy rešpektujte, že sa bežne porovnáva pes a dieťa aj na univerzitách.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
31. mar 2024

@ktochytavzite Môžeš mi vysvetliť prečo máš pocit, že môj pes je rozmaznaný? Akým spôsobom sa takto pes vychovává? Vehementne tu matky tvrdia, že dieťa sa rozmaznať nedá tak ako sa dá rozmaznať pes?

Je taký od šteňata.Keď sme blízko tak nechce byť sám.Keď vie, že odchádzame tak si ľahne a spí.Môžem po ňom húkať, vrieskať čo len chcem, pes má nejaký rozum, vlastnú hlavu tak isto ako človek a nebude počúvať každé jedno slovo tak isto ako ani ty nepočúvaš ostatných ľudí.

Ja s mojím psom môžem ísť na lyžovačku, do reštiky, ku vode, ku moru, všade a nikto s tým nikdy problém nemal.
Takže asi ťažko môže byť rozmaznaný keď som ho to nikdy neučila.Šteká aj keď ide manžel do vody a teraz akože čo mám robiť.Snažím sa ho vždy ukľudniť aby to neobťažovalo ostatných.

Tak isto to budem robiť aj s dieťaťom lebo nechápem matky ktoré radšej odignorujú plačúce dieťa nech s tým otravuje celé okolie.

ktochytavzite
31. mar 2024

@medda_beda Nie,neuraza len to komentujes .Hlavne ze zy si stale melies svoje a zasa sme pri detoch.Nie je nahodou tema o utulkoch a ich sluzbach?Zameraj sa na to prosim Ta.A respektuj aj nazor ze pes je len pes.

medda_beda
31. mar 2024

@ktochytavzite A dieťa je len obyčajný človek nie nadčlovek.
Pes je pes a čo teraz.Každý z nás má svoje potreby aj papagáj.Nikto nie je viac či menej.

Pes je inteligenciou na úrovni 2/3 ročného dieťaťa a nie je to stroj ktorý naučíš na povel a počúvne ťa vzdy.
Tak isto ako človek.Tiež máme aj vlastný rozum.
Preto sa to porovnáva pretože pes má určitú inteligenciu a dokáže s človekom komunikovať nejakým spôsobom a naučiť sa rozoznávať viac ako 1000 ľudských slov mimo povelov.

ktochytavzite
31. mar 2024

@medda_beda Dieta je clovek a a clen rodiny .Pes je zviera .No co Ta nad tym tolko vzrusuje?Ked pises ze si tolerantny clovek,tak to uz spravuj a nevsimaj si to.Mne nemusis vnucovat tvoje nazory na svet.A ked tu pises o faktoch ako aj @wolf_ tak fakt je taky ze pes je zviera.A clen rodiny moze byt ale tej svojej psej svorky.To su fakty.Vas nazor moze samozrejme byt ze pes je clen rodiny ale fakt to nie je.
Cau.