Prečo zamestnanci útulkov kontrolujú prostredie?
Hladame na nas pozemok psika. Nechceme nic extra. Stredneho psa dobrej povahy ktory sa znese s inymi psami a detmi. Obvolala som par utulkov a to je horsie jak u policii. To co je za otazky? Cim ho budete krmit, ockovat, kde v dome bude bla bla? Kde sme v dobe kamenej? A uz uplne ma dorazilo, ze oni si musia ist pozriet nas dom a pozemok kde pes bude. Halooo ake Vi mate pravo mi behat po dome a pozemku a rozhodovat ci to je vhodne prostredie. Co ste socialka? Potom nech sa cuduju, ze stale musia riesit mnozitelov. A tie poplatky??? Ze za fenu skoro 200€? Nemam problem prispiet ale dat z vacku 200 eur za psa mi pride sialene. Mate aj vy take skusenosti? A to mame z utulku uz dvoch psov.
@ktochytavzite Vlastné dieťa je člen rodiny.Cudzie dieťa členom mojej rodiny nie je.Bolo by ak by somnou žilo.Takže za svoju rodinu považujem členov mojej domácnosti a tou je aj pes aj mačka aj škrečok keď budem chcieť.
Ja nikde nepíšem, že pes je človek alebo sme pokrvný príbuzný.Je súčasťou našej rodiny, našich aktivít, nášho spolužitia.Okrem mojej práce sa zúčastňuje pomaly všetkých naších aktivít.
Nikto tu nepíše, že pes je človek :D je členom domácnosti a tak aj mojej rodiny.A je mi srdečne jedno, že niekto považuje psa za lietajúcu prachovku dvorom.
Ak by ťa pes nepovažoval za svorku tak by ťa mal úplne u zadku.Nažrať mu môže dať každý.
@ktochytavzite Nezvládne? To nezvládol majiteľ a nie pes.
Môj pes mi aj laby podá aby som mu ich umyla a bez povelu si to nasmeruje rovno do sprchy.
A aj plemená psov sa odlišujú inteligenciou, niektoré dokážu opakovať veci po človeku a aj tie plemená keď postavíš 10 retrieverov vedľa seba tak ani jeden nebude rovnaký.
Ja mám manžela vyštudovaného v tejto oblasti takže nejaké neodborné talafatky nie sú fakty.
@medda_beda Tak co riesis?Co rieis mna ked pisem ze pes je pre mna pes a oe clen a ked zdochne ,tak zdochne.Ja nikoho nepznacujem,napisala som a x sprsok ze co to mam za nazor.Neviem kto sa tu pohorsuje,napisem ti,vy psickofili.Lebo nie kazdy to ma tak ze psa automaticky povazuje za clena rodiny.Takze sa stum zmier a uz ma neoznacuj.Mne je jedno ze ty mas brata a sestru psa a skrecka.
A co ked tvoj manzel sa venuje psom?To co dokazuje,si myslis ze bezny clovek si nevie nastudovat aka rasa co lfikaze?Len ty pises psy vseobecne,no taky yorksir nema zvldnutu ani tu hygienu ,tak nie kazdy oes sa rovna intelektom 2-3r dietatu.
Proste toleruj aj ine nazory ohladom psov ,ja ta tiez nekritizujem ze ty deti vnimas nieco ako psy.
@ktochytavzite Už prosím ťa netrep sprostosti o tom ktoré plemeno nemá čo zvládnuté.Som ešte nevidela psa u normálnych ľudí ktorí by nezvládal hygienu.
Len u ľudí ktorí sa o živočíchoch vyjadrujú ako o hovne :D
Aký prístup, taká odmena 🤷💩.
Ber si psa ako chceš.Keď ho považuješ za zdochlinu tvoja vec.
Sebe pridávaš o starosť viac.
Odporúčam si kúpiť u nejakého iného chovateľa .. aby ma niekto takto buzeroval čo budem robiť, do toho nikoho nič!! Ani o decko sa ťa nikto nepýta ako sa o neho budeš starať. Je to Lena len tvoje vec , keď sa im nepáči môžu si ho nechať a starať sa ďalej. Kolega mal zlú skúsenosť že ho útulok vydieral. Stratili sa im dvaja psy a vedeli o nich, o jednom nebol upozornený že je tam a predali ho, druhý bol zranený tak akože mal platiť za operáciu a chujoviny. Normálne výhražné sms mu chodili a aj dali o ňom na net príspevok čo je on za človek. Tak im povedal že majú 5 minút na stiahnutie ináč na nich ide sťažnosť na políciu za vydieranie. Že sms sú vytlačené atď atď.... Odvtedy mal pokoj. Nie sú to ľudia iba hovädá.

@medda_beda A o aj taky yorksicr ktory vo vatsine pripadov nezvladne len obycajne hyg navyky je na urovni2-3r dietata🤦♀️🤦♀️Ale iz naozaj koncim.