Prečo zamestnanci útulkov kontrolujú prostredie?
Hladame na nas pozemok psika. Nechceme nic extra. Stredneho psa dobrej povahy ktory sa znese s inymi psami a detmi. Obvolala som par utulkov a to je horsie jak u policii. To co je za otazky? Cim ho budete krmit, ockovat, kde v dome bude bla bla? Kde sme v dobe kamenej? A uz uplne ma dorazilo, ze oni si musia ist pozriet nas dom a pozemok kde pes bude. Halooo ake Vi mate pravo mi behat po dome a pozemku a rozhodovat ci to je vhodne prostredie. Co ste socialka? Potom nech sa cuduju, ze stale musia riesit mnozitelov. A tie poplatky??? Ze za fenu skoro 200€? Nemam problem prispiet ale dat z vacku 200 eur za psa mi pride sialene. Mate aj vy take skusenosti? A to mame z utulku uz dvoch psov.
Nečítala som komentáre vyššie. My sme tiež chceli psíka z útulku, no tie panie nás tam doslova vypočúvali. Že ich zaujíma či máme ok plot chápem, ale že je pre ne problém že máme sliepky či mačku...hmm...doslova nas odradili a odišli sme sklamaní bez psíka. A to sme chceli spraviť dobrý skutok a darovať domov psíkovi ktorí to potrebuje. Nakoniec sme si kúpili šteniatko retrievra (mimochodom zadrhla nám 8z11sliepok)...
@katkami123 Neoznačila som ťa, nereagovala som po poslednom tvojom výleve, načo si ma teraz ty označila a píšeš mi tu litánie aby si ma zas a znova len ponižovala? Ukazuješ na mňa prstom, ale ukazuješ len svoj charakter.
Pravdepodobne mám lepší a kvalitnejší život ako ty pretože teba dokáže vytočiť aj politická diskusia a ideš explodovať od nervov až prejdeš do urážok, ponižovania.Nechcem vedieť aká hysterka musíš byť v reálnom živote keď ťa vytáča modrý koník.Uisťujem ťa, že môj život je pokojný a spokojný a medzi ľuďmi som obľúbená.To len ty chceš aby som mala zlý život a kľudne si ho tak predstavuj 😉.
Si schopná ukazovať prstom a označiť ľudí za vrahov len pre iný názor takže v hlave to nemáš v poriadku asi ty keď sa stále naparuješ.
Takže kto tu nemá sebareflexiu? No len čo by si mi aj do očí povedala výsmech z neplodnosti.
Raz sa tebe niekto vysmeje.Spomeň si na svoje reakcie keď budeš plakať do vankúša aká si bola hustá a prajná.Ja len dúfam, že si niečím takým prejdeš a ľudia sa ti budú smiať.
A s tou odbornou pomocou tiež brzdi.Dnes je to bežná vec aj u úspešných ľudí a kľudne tým môžeš uraziť niekoho koho máš rada.Váž slová žena, váž, lebo sa ti to vráti.
@wolf_
Ja mám napríklad vo všeobecnosti rada zvieratá, všetky. Ale tento prvok, vybrať si určitú skupinu a vo všeobecnosti idem teraz poravnávať, že ja som tá lepšia, lebo… - to robia sekty. Mám rada psov, mačky, škrečkov, atď., ale v živote by mi nenapadlo ich porovnávať s deťmi, seniormi, dážďovkami, … a tvrdiť, že tá moja skupinka je lepšia a tá druhá úbohejšia, lebo toto normálny človek robiť nebude, iba fanatik, zakomplexovaný človek, ktorý si porovnávaním s inou skupinou potrebuje hojiť svoje komplexy a dokazovať druhým otravným rečami, že je lepší. Ja ani netuším ako sa niekomu mohli v hlave zrodiť toto nezmyselné porovnávanie. Ja som lepšia, lebo som si spravila zo zvieraťa zlaté teľa a už všetko ostatné podupem.
Takže nie, nikto nikomu netlačí na otlaky. Mala som možnosť si čítať komentáre psíčkarov v jednej sekcii a v živote som toľko zla, koľko mali k malým deťom, čo ani nechápem, prečo si za cieľ nenávisti vybrali deti, som nevidela. Takže ja túto ich lásku na oko, nežeriem. Dobrý človek nebude šíriť nenávisť a nebude porovnávať s nikým ani sa nepotrebuje vo svojej fanatickosti na nikom z inej skupiny vyzurovať a niečo si dokazovať.
@katkami123 Mám tak problémový život, že mám super manžela, stíham oddychovať, športovať, mám dobrú prácu priateľov a nadrozdiel od teba mám okolo seba ľudí ktorí na seba nepľujú kvôli politike alebo iným názorom.
Takže áno môj problémový život mi môžeš zavidieť.
Aj tú moju neplodnosť pretože ty by si toto nezvládla ani jeden jediný deň.Teba položí už len to, že niekto porovná neporiadok po psovi a deťoch.Čo by si ty vyvádzala pri neplodnosti radšej ani vedieť nechcem.
@katkami123 Ale veď ty robíš to isté 🤦🤣🤣.
Tak isto tvrdíš, že pesxma obsratú riť len preto, že ty by si mu ju nevedela umyť.Takže tvoj fanatizmus je, že pes je fuj vo vnútri.
Ja zase tvrdím, že deti dokážu urobiť bordel aj bez toho žeby mali okakaný zadok.
Len ty sa z toho ideš rozpučiť a mne je to jedno.
Ty sa budeš biť do hrude.Mne je jedno, nemaj si psa.Ok.
Ja viem, že deti robia bordel a čo teraz.Aj moje bude.
@wolf_
Ako som písala, normálny človek nepotrebuje nič porovnávať, dávať na misku váh a niečo dokazovať a presviedčať široké publikum ešte o tom ako má pravdu. Toto je prvok sekty. Asi som obklopená inými ľudmi v reálnom svete, ale s takýmito ľudmi som sa stretla len v online priestore. V reáli nikto nič nerieši ani si nepotrebuje dokazovať. To tu si idem oči vyočiť, čo za “múdra” sa nedozviem.
@katkami123 Ty ako dobrý človek tu jasáš ako fasa, že nemôžem mať deti.
Takže ty sa považuješ za dobrého človeka?
Mňa to vôbec neuráža aj keď mi niekto ako dieťaťu povedal, že jem ako čuňa.
Ty si proste ten typ okolo ktorého treba chodiť po špičkách inak exploduje.Nedaj Bože, že by ti niekto neokomentoval detičky alebo teba v superlatívoch.
Mám x matiek kamarátiek, ale neberú sa tak vážne.A to už majú dospelé deti niektoré.
@katkami123 Keď človeka nazveš Putinovcom, rusofilom, vrahom detí tak ako to predvádzaš tu na MK.
Tak nie si aj ty fanatik určitej skupiny? A nepresviedčaš vulgárne ľudí o svojich názoroch? Lebo mne ešte nenapadlo niekoho nazývať nejako len preto, že má iný politický názor.Ja svojho kolegu tiež nenazývam nijako ani on mňa aj keď máme odlišné názory.Ešte si aj čokoládky kúpime k sviatku.
@wolf_
Ja som tu neriešila obsraté zadky za cely ten čas. 🙂 Zas, rozoberať tu do detailov ako riešim hygienu svojich detí a kto má aké psi, je na mňa vyčerpávajúce a úplne zbytočné. A ani to nemá význam. To tu už určitá osoba, (ktorá nechápe, že ju ignorujem a neustále na mňa reaguje 🫣) potrebovala zachádzať vo svojich tvrdeniach do extrémov. Ale keď si pozrieš moje komentáre, ja som tu za cely čas nič také neriešila, takže toto píšeš nesprávnej osobe 😉.
@66simonka66 s tymto uplne suhlasim, ako aj ich požiadavky, nech ludia kupuju len najdrahšie granule..ani same sebe nekupujem najdrahšie jedlo, alebo arogantna komunikacia - na jednej strany nech im pošleš peniaze a najlepšie stale, a potom drze odpovede..tam je xy veci, čo by som zmenila, kontrolne organy - ktore povedia, že tyrany pes je vo vyhovujucich podmienkach, osady, nad kt.si vlada oči zatvara a doslova ich obetuje..toto by som im dala na zodpovednosť...mohla by som diplomovku pisat na temu utulky
@wolf_
Samozrejme, že kazdeho normálneho sa dotkne, keď niekto ide ponižovať úplne bez nejakého reálneho dôvodu deti, aby si dokázal, že pes je lepší. Úplne mimo logiky. A prečo práve deti? Však nech porovnáva so sebou, keď tu má niekto potrebu porovnávať človek vz. pes. Do teraz som ani jedného psíčkara nečítala, žeby porovnával konkrétne seba, svoju špinavú riť so svojim psom, keď už tak chcú porovnávať hygienu. Vždy vždy vždy do toho musia niekoho iného ťahať a interesovať. Teda tí nepríčetní, vo svojom okolí mám, naštastie normálnych ľudí, ktorí nepotrebujú šíriť nevavisť a niekoho s niekým porovnávať.
A áno, je potravinový reťazec a na hornom, najvyššom mieste je človek. Ak človek má problém vychádzať s ľudmi, potom nech sa nad sebou zamyslí a nehľadá útechu iba v zvieratách. Podľa mna tiež nie sú normálny takí ľudia, ktorí majú všade a s každým konflikty a idú hľadať chybu v ľuďoch. Chyba je potom jedine v nich a v ich chovaní. A ich jediné šťastie je, že tie nemé tvare, nevedia rozpravat.
@wolf_
Ak sa niekto rešpektuje navzájom, nepotrebuje do svojich tvrdení vťahovať nejakú nevinnú skupinu, v tomto prípade napr. deti a tú ponižovať. Toto nie je rešpekt a okolo neho to ani neprešlo. Ako som písala, nech si každý rieši svoju (obsratú) riť.
No kedže pani dotyčná už nechce byť kontaktovaná.
Tak asi preto sa pes porovnáva s dieťaťom a nie s dospelým človekom pretože o dieťa sa treba starať, o psa sa treba starať.Obe stvorenia sú odkázané na dospelú osobu.Su za tým len rovnaké činnosti a neviem čo je urážlivé na tomto porovnaní.Pre mňa sú deti zlaté aj psy.Kým su malé tak robia podobné činnosti ako pes.
Ku dieťaťu treba vstávať, ku psovi treba vstávať.
Dieťa treba nakŕmiť, psa treba nakŕmiť.
Dieťaťu sa treba venovať aj psovi.
Pokaká sa popišá treba sa o nich postarať.
Je im zle treba sa o nich postarať.
Urobia bordel, niečo rozlejú, rozbijú tak zase to musí upratať ten rodič, majiteľ.
Nie je za tým nič zlé a ani dehonestujúce.V živote ma neurazilo prirovnanie k zvieraťu.Ak s tým niekto problém má tak je to asi nedostatkom sebavedomia.Mne aj malá opica príde zlatá, má podobné chovanie ako dieťa.
Skôr by som sa urazila keby niekto prirovnal dieťa k feťákom zanedbaným a nie k zvieraťu.Ale ok.ukončujem ja túto diskusiu a prajem vám pekné sviatky.
Pre mňa je starostlivosť o malé dieťa podobné ako pri malom šteňati.Píšem podobné nie zhodné.
Okolo psa sa určite menej nabehám ako okolo detí.Preto píšem, že postarať sa o psa o jeho hygienu je jednoduchšie.
@wolf_
Pozri, kľudne tu môžeme riešiť tvoj zadok. Ak si ho utieras po veľkej potrebe iba suchým toaletným a nedáš ho pod bidet s vodou a neumyješ mydlom, potom sú zadky mojich detí čistejšie ako ten tvoj aj s tvojím psom, lebo tie idú vždy pod tečúcu vodu po veľkej aj s gélom. A to tu radšej nejdem rozoberať menštruujúcu ženu, ktorá na sucho utiera všetko papierom,keď pretečie, vložky, tampóny…. Fakt je zaujímavé, že seba za príklad neuvedie nik, pritom je čo riešiť z hygienického hľadiska, len do tých detí sa akosi rady púšťate. Zaujímalo by ma fakt, že prečo. To psíčkari robia zo zvierat božstvo a do toho majú ešte potrebu vždy sa navážať do detí. Ja som si nevšimla, žeby to bolo niekde naopak a matky s deťmi by nenávideli psov.
@wolf_
Že prečo máte potrebu sa navážať do detí a vždy tých psov s deťmi porovnávať. Tu na dedine kúpu psov 1x za mesiac. Mám to porovnavat? Lebo mne to nepríde normálne ako sa psíčkari potrebujú neustále na deťoch vyzurovať a vôbec ich brať do úst. Píšeš o rešpekte, pritom vy ho nemáte. Všade sú 💩 od psov po chodníkoch, v parku, v tráve, keď poviem, že všade samé 💩, namiesto uvedomenia sa, hneď kecy o deťoch a aké sú deti. Katastrofa.
@wolf_
Naozaj? Aj ty si tu, pokial si pamatam, mala potrebu porovnávať práve tie deti so psami. Prečo? Lebo dieťa sa nevie brániť, tak je vhodný objekt, kopnúť si do neho? Neodpovedala si mi, prečo psíčkari majú takú veľkú nenávisť k deťom. Pritom práve deti majú radi zvieratá, moje vždy k nášmu prídu ho pomojkať, objať, hádžu mu loptičku, to vy, dospelí majitelia, máte potrebu šíriť okolo seba nenávisť. Pre mňa nepochopiteľné.
A ešte dodám, nás pes je na 80% zbytky jedla po nás. Keď my to jedlo jeme, je pre nás dobré a výživné, nechápem, prečo by pes mal jest niečo iné, čo je poloboh, niečo viac ako my? Žeby nemohol jest to, čo jeme my?
@wolf_ Ani mna sa nedotkne porovnavanie deti a psov,ved kazdy ma ine preferencie,no preco sa Vas dotyka(Fanatickych psickarov) ked niekto povie ze jeho pes nie je clen rodiny ale pes?Preco povatsine reagujete tak precitlivene?Aj to ked niekto krmi psa zbytkami z kuchyne?Preco z toho robite dramu a takeho cloveka nazyvate chladnym? Minule tu v diskusii som citala vyjadrenie zeny ktora kebyze hori panelak zachrani psa pred cudzim clovekom,lebo je to clen rodiny🤦♀️ Tak jto tu je precitliveny?
@katkami123 Nas pes si ani vranule nevsimne ked mu na ne nepribodim nieco po detoch?Ja nechapem ten odpor k tym zbytkom.Ved tisicrocia tak zrali psy a prezili,teraz posledne roky asi nepreziju a uhynu,lebo nemaju kvalitne granule,dobre vitaminy a x nepotrebnych blbovin,hracky,oblecenie,kocarik.
Mna by naozaj zaujimalo ci ti co dopraju svojim psom len to najlepsie,kupuju pre seba maso chovane na trave a lukach,vsetko z bio farm a podobne,ci nesolia,nedaju si cukor,ved aj cukor pre cloveka je jéd.
@ktochytavzite
Bezne každý jeden pes príde a pýta, keď človek je. Ale dať mu zbytky do misky je hriech. 😀🤦🏻♀️ chorá doba.

@wolf_ áno, presne s týmto čo si napísala súhlasím a taktiež súhlasím aj s @medda_beda, ale keď pri 90% psíkoch povedia, že musia mať zabezpečený prístup do vnútra, tak to sa mi celkom nezdá, ani jedno, jediné šteniatko nemali také, ktoré by nemuselo mať zabezpečený prístup dnu. Proste je to divné a áno, možno je aj moja vina, že som to ďalej neriešila, ale už som potom ozaj nemala ani chuť.