icon

Prečo ženy jazdia v ľavom pruhu v meste?

5. mar 2025

Zaujimalo by ma to, lebo sa s tym stretavam kazdy den a z 10 ludi je to vzdy 9 zien. Ak neodbocuje dolava, ak jej vpravo nezavadzia auto ktore ide rovnakou rychlostou, ak nie je sprava pripajaci pruh. Ja to proste nedokazem pochopit, preco si v tom lavom pruhu ide 😁🤷‍♀️. Mozno na to budete mat vysvetlenie tie, ktore tak jazdite. Dik.

Strana
z4
kristiii
9. mar 2025

@nik7171 a akou rýchlosťou si v tom ľavom pruhu išla?

jakubrianka
9. mar 2025

Napáda ma jedine to, že nepoznajú základné pravidlá cestnej premávky 🤷🏼‍♀️. To jediné mi z toho vychádza. Mňa zas iritujú blondíny v bielych SUVčkach. Čo jedna to kiks a veľmi dúfam, že im neprávom krivdím a ide len o blbý zastaralý vtip. A to si myslím, že ženy jazdia bezoečnejšie ako muži väčšinou. Ešte mám rada brdzy všeobecného rozvoja a pokroku, ktoré/krorí jazdia bezdôvodne tridsiatkou v meste - pravidelne.

ibaja29
9. mar 2025

@dadis tak si dostuduj predpisy radsej.. 🙈

nik7171
9. mar 2025

@kristiii okolo 50

kristiii
9. mar 2025

@nik7171 okolo 50 je taká odpoveď...45 či 55? Ja som počas autoškoly jazdila s typkom, čo ma zdrbal, keď som išla na 90 80, že kam sa ponáhľam, že som v autoškole. Na skúškach som išla po tej iste ceste teda len 80 a druhá z autoškoly, s ktorou som nezvykla jazdiť, ma na tom istom úseku zdrbala, čo sa vleciem 🤣 Tak som trocha pridala, ale policajt ani nepípol. Skúsenosti z autoškoly nemôžeš prenášať do reálneho jazdenia. Za kamoškou, čo robila papiere, som sa vliekla 60 medzimesto, druhý deň som jej vynadala v robote, ale že jej inštruktor nedovolil preradiť vyššie než na 3 🤣. Potom to tak na cestách vyzerá, kým sa ľudia dostanú do reality.

diablikovci
9. mar 2025

U nás na pravej strane je plno kanálov a nieje to príjemne 🙂. V meste sú si pruhy rovnocenné.
Ja skôr neznášam keď je na všade voľno a bude sa na teba lepiť zo zadu 😤😤😤.

nik7171
9. mar 2025

@kristiii keď som si není istá presnou odpoveďou napríklad,že bolo to 52 tak napíšem bolo to okolo 50. A súhlasím autoškola a realita sú dve odlišné veci. Ja som poukázala na svoju chybu ktorá ma stála skúšku,buď som sa mala preradiť alebo ísť rýchlejšie. Nikoho som neobvinovala,neutocila len povedala svoju skúsenosť.

bibyke
9. mar 2025

@kristiii ja som mala super instruktora. V obci kde bola 50tka sme sli 50,mimo obce 90,na rychlostnej ceste 100,ja som sice dupla na plyn a sli sme viac ako 100,vtedy ma uz upozornil😅 ale vzdy dodrziaval rychlost. Ale teraz tie autoskoly fakt mi idu na nervy,ze vsade idu 30,ci v obci,ci mimo obce🤦🏼‍♀️

autor
9. mar 2025

@diablikovci darmo su pruhy rovnocenne, ak i tak mas lavy uvolnit pred rychlejsie iducim vozidlom 🤷‍♀️

petrisorkaa
Autor odpoveď zmazal
bielasovicka
9. mar 2025

Autorka, ešte k tej tvojej úvodnej otázke. Nie len ženy tam jazdia, aj muži.

tiika
9. mar 2025

Je im to jedno, nepoznajú pravidla, nie su ohľaduplné/í, su egoistické/í, maju strach, boja sa preraďovať, maju takú možnosť, a pokial je pravý pruh voľný a teda aj keď ich všetci správa obiehajú, pravidla neporušujú… zo všetkého nieco.
Holt, nič s tým nespravis, max.zablikať, zatrúbiť, jazdiť najlepšie ako vieš, zachovať pokoj, nenechať sa vytočiť, hľadať aj pre nich pochopenie.

3petka
9. mar 2025

Nikdy som sa nad týmto nezamyslala. Idem v pruhu kde idu autá rýchlejšie. Viac menej v pravom pruhu máš vyššiu šancu že ti niekto z prava vbehne na cestu z križovatky alebo niekto zase odbaca do prava a tým ta spomalí. Samozrejme môže aj doľava ale chápeme sa.
A neviem sa behám ako myska pomedzi autá kde je mi lepšie.

jennyska
9. mar 2025

A co znamena “rychlejsie”? Napr v 50ce 55 nebo 60?
Ja mam napriklad zkusenost z Ba, ze jsem jela 47km/h huste zabydlenou casti se 4 semafory za sebou vlevo, vpravo jel autobus, a za nim auta, max rychlost 50, a ridic za mnou na me najizdel tak dlouho, dokud autobus nezastavil na zastavce, udedal prede me mysku a vybrzdil me na 10km rychlost tak necekane, ze mi v aute s detmi svitili vsechny mozne kontrolky a system auta naraz, samozrejme, zabrzdil. Deti sok, ja sok… ale ridic prede mnou spokojeny 🤷🏻‍♀️ Jakou jsem ja udelala chybu? Ze jsem se courala v padesatce 47? Ta cesta je v huste obydlene Petrzalce, vedle 2 ZS a MSc deti mohou kdykoli vybehnout odkudkoli, takze i ta 50 mi tam prijde dost… porad musite mit oci na stopkach, at se nestane nestesti. Ale nekteri se i tak budou nahanet… blazni.

dadis
9. mar 2025

@ibaja29 Ved daj sem ten paragraf... ja si nic studovat nemusim...sle skor ty

dadis
9. mar 2025

@ibaja29 Ja to poznam takto, ty ako? Kde sa pise, ze v meste v lavom nesmies jazdit a v pravom predbiehat?

(3) V obci na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy smie vodič vozidla použiť na jazdu ktorýkoľvek jazdný pruh; to neplatí pre vodiča uvedeného v odseku 2, na ktorého sa vzťahujú pri jazde v obci odseky 1 a 2.

(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť; to neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.

(9) V obci sa nepovažuje za predchádzanie, keď vozidlá v jednom jazdnom pruhu idú rýchlejšie ako v inom jazdnom pruhu.

(11) Ak jazdné pruhy nie sú na vozovke vyznačené, jazdným pruhom sa rozumie časť vozovky dovoľujúca jazdu vozidiel s troma a viacerými kolesami v jazdnom prúde za sebou.

evkatk
10. mar 2025

Pretože pravý nechávajú pre chlapov, pre ktorých je vhodnejší.

lusilla
11. mar 2025

Legenda hovori ze su to prestne tie ktore idu celu trasu od Trnavy po Bratislavu v strednom pruhu. A bez srandy tak na 80 percent su to zeny a tak na 80-90 percent ked ta na prechode nepusti auto tak ho soferuje zena. Zeny su nerozumne vodicky, muzi su agresivny vodici, v obcho pripadoch to nerobi dobrotu a o kolko by bolo lepsie keby sa napravili vo svojich chybach.

autor
11. mar 2025

@lusilla som sa pobavila 😁. Hovoris mi z duse 😁. Akurat ten stredns pruh na dialnici, tam vidim aj vela muzov

lusilla
12. mar 2025

Ano su tam aj muzi a castejsie ako v inych pripadoch ale hovorim stale vacsina to su zeny, no a co som si vsimla casto ze su tam rakusania, kto vie co to je za fenomen.

dominikakoll
12. mar 2025

Musím napísať nový ,,trend,, v Ba. Autá majú zalenu a za križovatkou zabrzdila, lebo ľudia čakajú na semafore (majú červenú). Dnes som tam skoro zrazila babku, lebo auto v ľavom pruhu zastalo. Tak milá babka išla. Nebolo to prvýkrát

Strana
z4