icon

Prečo ženy jazdia v ľavom pruhu v meste?

5. mar 2025

Zaujimalo by ma to, lebo sa s tym stretavam kazdy den a z 10 ludi je to vzdy 9 zien. Ak neodbocuje dolava, ak jej vpravo nezavadzia auto ktore ide rovnakou rychlostou, ak nie je sprava pripajaci pruh. Ja to proste nedokazem pochopit, preco si v tom lavom pruhu ide 😁🤷‍♀️. Mozno na to budete mat vysvetlenie tie, ktore tak jazdite. Dik.

kristiii
6. mar 2025

Bežne jazdím v meste v ľavom pruhu predpísanou rýchlosťou a je mi u prdele, či zavadziam niekomu, kto sa "ponáhľa". Ak sa predo mnou niekto vyslovene vlečie, tak ho "obehnem" sprava. A nezakladám o tom diskusie.

dominikakoll
8. mar 2025

Píšeš mi zo srdca moju otázku. Veľmi, naozaj každý deň sa stretávam so situáciou, kedy idú auta vedľa seba, doslava idú ani nie 40 a teda blokujú oba jazdné pruhy pomalsou jazdou. Ale ako vravím, postazujes sa a na druhý deň sa nájde debil, čo ide ešte pomalšie. Každý deň búračky, ľudia sa nevedia zaradiť. Mňa učili v autoškole, že môžem jazdiť v oboch, ale primárne mám využívať pravý pruh.

iwesska
8. mar 2025

Lavy pruh je len pre muzov? 🤔

bibyke
8. mar 2025

Preco autoskola uci ziakov jazdit v lavom pruhu a idu 20km/h??? To mi kto vysvetli? Mozno sa to tie 9 z 10 zien tak naucili v autoskole😃

autor
8. mar 2025

@dominikakoll som rada ze ma niekto chape, lebo teda zazivam to stale 😁. Vcera. Schadzam z dlhych dielov, zabacam dolava smer dubravka. Vsade prazdno. Z pumpy vyjde pani, a namiesto toho aby sa zaradila do “svojho” pruhu, ona sa zaradi do laveho a mna zblokuje (evidentne si ma nevsimla) a takmer prislo ku kolizii. A ja sa pytam preco? Naozaj preco ked vysla z tej pumpy neostala v pravom pruhu? Nikoho pred sebou nemala, pretoze auta mali cervenu ktore isli z mesta. Kukam, panicka si prezuva v aute nejake jedlo, v ustach plno ale v hlave prazdno. Potom si hovorim dobre, pripravuje sa asi na odbocenie vlavo pri Bille, tak sa asi boji preradovat, tak kilometer vopred to urobi. Ale kdeze! Ona celu celucicku karlovku sla v tom lavom pruhu 🤦‍♀️. A mozno aj dubravku, ale to uz neviem. A auta ju obiehali z pravej strany. Ja to proste nepochopim.

aylinn_
8. mar 2025

Určite žiadna žena nejazdí výhradne v ľavom pruhu ani si určite nehovorí v tom aute že no, tak teraz pôjdem v ľavom lebo tu sa mi páči. Asi sa nudíš keď máš čas sa vôbec nad týmto zamýšľať a robiť štatistiky 🤣 keď práve vidíš ženu v ľavom pruhu môže to znamenať aj to , že pravý je za niekoľko metrov zároveň aj odbačajuci a proste načo budem brzdiť a čakať kým odbočia keď môžem ist v ľavom ?? Možno za niekoľko 100 metrov odbáča naozaj doľava a keďže si z BA určite vieš aké indivíduá tu jazdia , od dymiacich pretekárov na vytuningovanych golfoch z roku pána , cez bmwčkarov bez smeroviek po totálnych ignoratov a samonominovaných pánov vozovky a niekedy je ťažké sa zaradiť , dokonca sa dá povedať že v BA je niekedy ťažké dodržiavať predpisy uplne na 100%, mám pocit že za chvíľu to tu bude ako v Istanbule , kto viac trúbi ten ide prvý. A k tvojmu poslednému príspevku , ak sa úplne nemýlim tak z tej pumpy nevieš ísť dolava smer do mesta , musíš ist smer Dubravka a otočiť sa za pár metrov na koľajniciach či? neviem mozno sa mýlim tú časť veľmi nepoznám. Každý normálny vodič sa snazi predvídať ale predvída len na základe svojej naplánovanej trasy , nemôže predvídať aj tvoju😃 takze ak by aj ostala v pravom pruhu , nemôže vedieť akou rýchlosťou pôjdeš ty a či za tebou akurat neprídu spomínaní pretekári a minula by odbočku 😃 ja uz som sa naučila tolerovať všetko v tejto divočine okrem vodičov čo ma ohrozujú na zivote. Síce auto je taký môj safe place kde hreším ako pohan ale to k tomu asi patrí 🤣

autor
8. mar 2025

@bibyke asi 😂

luba28
8. mar 2025

no preto,lebo maju v plane odbocit o par km dalej 😂 a boja sa,ze ich nikto potom nepusti

autor
8. mar 2025

@aylinn_ jj ja tiez v aute hresim a inak nie. No tetuska vysla z pumpy smer dubravka, a nik pred nou a ako pisem sla v tom lavom pruhu celu karlovku. Takze ziadne odbocovanie. Nechala vsetky auta aby ju predbehli sprava. A presne o tychto ludoch pisem. Ti ktori neodbocuju, nie je husta premavka ze by sa nemali kde preradit, nestoja auta aby odbocili vpravo. Proste si v tom lavom cusia a su happy 😁. A ja si inak myslim, ze tito ludia proste jazdia v tom lavom pruhu bezne. Proste mozu, (sj ked by nemali brzdit premavku), tak budu. A ja sa vobec nenudim, nepoznam co to slovo znamena, mna to v tom aute hneva aki su ludia netolerantni🤷‍♀️. A to nehovorim o tych co z pumpy odbocia smer mesto (tam je prikazany smer rovno a vpravo, nie dolava do mesta) minule tak isiel chlapik rovno oproti mne. O tych co nepotrebuju pouzivat smerovky, o tych co sa lepia na teba, ani nehovorim a dalo by sa pokracovat. Ja nie som neomylna, ale snazim sa jazdit tak, aby som nikoho neobmedzovala a neohrozovala
@luba28 dakujem za vysvetlenie😁. Asi to bude dovod. Premyslam, ci by taki ludia mali vlastnit vodicak, ked sa boja preradit z pruhu do pruhu 🙈😂🙈

luba28
8. mar 2025

nie vsetci su zrucni v soferovani ,,zaklad je dostat sa z bodu A do bodu B ,,a pokial nejdu po dialnici tak si idu a dojdu ,,ja ich volam vyletnici co po ceste obdivuju krasu daneho useku 🙈 horsie je ,ked naskoci zelena a oni cakaju na este zelensiu 😂 toto ma vytaca neskutocne

bibyke
8. mar 2025

@luba28 to mi pripomenulo jednu historku,ked jeden znamy isiel v nedelu u nas na krizovatke cez semafory a cakal kym naskoci zelena,lebo blikala oranzová.. ani ho netrklo preco na neho trubia🤣 poznamka, u nas cez vikend vypinaju semafory,takze oranzova blika cely vikend😅

luba28
8. mar 2025

@bibyke 😂 u nas od 22:00 vypinaju a blika

bibyke
8. mar 2025

@luba28 vidis asi aj u nas,ale v tom si nie som ista,tak neskoro uz nejazdim🤣

autor
8. mar 2025

@bibyke ale pozor! Co je horsie, ak si niekto mysli, ze z vedlajsej cesty prechadza cez hlavnu na oranzovu 🙄. A nevsimne si, ze blika. A takto do nas jedna pani pri ikei takmer napalila. Tak 1 sekunda nas delila od brutalnej buracky. Lebo ved ona este pridala aby stihla oranzovu 🙈. Muz skocil na brzdu. Nastastie

ibaja29
8. mar 2025

Toto nie je len o zenach ci jazde v lavom pruhu. Mam pocit ze polovica soferov nema na ceste co hladat. Nepoznaju pravidla a predpisy, nerozumeju znackam a nedokazu dat ani tu smerovku pri odbacani tak to ma totalne rozculuje. Ja si to vsimam aj ako chodec aj ako sofer. Mam respekt z jazdy autom a to ja chodim ohladuplne a pozorne ale ostatni? Asi sa riadia pravidlom ja som na ceste tak kto je viac 🙈

ibaja29
8. mar 2025

@maximiliana predchadzat asi nie ak myslime predchadzanie ze sa zaradis pred auto ked ho obides. Myslim ze to sa nema ani v obci.

ibaja29
8. mar 2025

@dadis laby jazdny pruh sa vzdy pouzival na predchadzanie pomalsich aut vpravo. Neviem preco by tam mal niekto zavadzat rychlejsim lebo to predpis nezakazuje. To je take sebecke a asi to zjavne robis aj ty

dadis
8. mar 2025

@ibaja29 Vzdy to nebolo, niekedy sa tu jazdilo vlavo 🥴. Ty vies ako ja jazdim? V pohode obehnem v meste v pravom pruhu, nie je to proti predpisu.

bibyke
8. mar 2025

Ale tento stal na hlavnej a cakal na zelenú🤣

pehavcek
8. mar 2025

V meste mas pruhy rovnocenne.Lavy nesluzi na predbiehanie. To co si sem dala plati napr. na dialnici.

pehavcek
8. mar 2025

Ale tiez nesmie svojou jazdou brzdit ine vozidla

lunademonica
8. mar 2025

Mna by zaujimalo ako rozmyslaju ti nadrzanci, ked ide clovek 65 v useku 50, a oni sa lepia na kufor, ze by sli aj 100.
Inak tiez neznasat degesov v lavom pruhu, ale vacsinou tam ja vidim muzov a madarsku spz....

aceris
8. mar 2025

Ja som zo zaciatku sa snazila byt slusna a stale som jazdila v pravom. Lenze potom som potrebovala odbocit a nikto ma nechcel pustit! Ja nemam rada robenie mysiciek a ist na centimetre. Tak jednoducho idem v lavom pruhu ked viem, ze napriklad sa bude zipsovat alebo budem chciet o odbocit a nechcem sa tlacit cez tei pruhy, kde mi zas tie ostatne auta nedaju priestor 🤷

nik7171
8. mar 2025

Tak mňa presne kvôli tomuto nedávno nenechali prejsť na skúške v autoškole,zabudla som sa preradiť do pravého a napriek tomu,že som aj odbavala vľavo neskôr ma nenechali prejsť. Vraj som tým brzdila premávku a museli ma sprava obiehať čo som si v tom strese neuvedomila🙈

bibyke
8. mar 2025

@nik7171 vidis a ja som praveze takuto autoskolu nasrata obiehala z prava😅😡

autor
8. mar 2025

@aceris problem je mozno v tom ze sa bojis. Aj tam kde je vela aut nemam problem preradit sa, ja totiz necakam, kym ma niekto pusti - resp. necha mi “kilometrovy” priestor, ale svojou jazdou a blinkrami naznacim ze tam idem a pustia ma. Vzdy. Teda skoro, vynimocne sa najde nejaky pako, ktory sa schvalne natlaci a nepusti, ale to je malokedy.
@lunademonica takze ty porusujes ze ides o 15 km rychlejsie ako mas a hnevas sa ze niekto chce ist este rychlejsie? To je pokryteckee 😅. Ale ano, lepičov neznášam. Na skole smyku nam hovorili, ze ak si trufneme a niekto takto ide za nami, ze dobry trik na nich je dotknut sa brzd, len nech zasvietia svetla. Sa zlaknu a vzdialia sa.
@nik7171 fiha, to ma mrzi. Na tych skuskach ma asi kazdy stres, ale ze ta nachytali rovno na tomto..
@bibyke jj to som pochopila ze cakal 🙈

nik7171
8. mar 2025

Čo už ja som si vedomá svojej chyby a svet sa zase nezrutil ale ako tak čítam diskusiu bolo by tu dosť podobných adeptov ako ja a nič na tom nevidia 😆.

autor
8. mar 2025

@nik7171 jj, povedala by som ze z tych komentarov 9 z 10 ani nevedelo, ze tam nema brzdit premavku 😂

nik7171
8. mar 2025

Tak ja som si to zapamätala zrejme už dosť dobre,ale úprimne ma to pobavilo aspoň som zistila koľko ľudí na tom nič nevidí a že možno nie som až taká neschopná 😆(zvyknem byť totiž dosť prísna na seba).

majarumm
Autor odpoveď zmazal