Prečo ženy jazdia v ľavom pruhu v meste?
Zaujimalo by ma to, lebo sa s tym stretavam kazdy den a z 10 ludi je to vzdy 9 zien. Ak neodbocuje dolava, ak jej vpravo nezavadzia auto ktore ide rovnakou rychlostou, ak nie je sprava pripajaci pruh. Ja to proste nedokazem pochopit, preco si v tom lavom pruhu ide 😁🤷♀️. Mozno na to budete mat vysvetlenie tie, ktore tak jazdite. Dik.
Napáda ma jedine to, že nepoznajú základné pravidlá cestnej premávky 🤷🏼♀️. To jediné mi z toho vychádza. Mňa zas iritujú blondíny v bielych SUVčkach. Čo jedna to kiks a veľmi dúfam, že im neprávom krivdím a ide len o blbý zastaralý vtip. A to si myslím, že ženy jazdia bezoečnejšie ako muži väčšinou. Ešte mám rada brdzy všeobecného rozvoja a pokroku, ktoré/krorí jazdia bezdôvodne tridsiatkou v meste - pravidelne.
@nik7171 okolo 50 je taká odpoveď...45 či 55? Ja som počas autoškoly jazdila s typkom, čo ma zdrbal, keď som išla na 90 80, že kam sa ponáhľam, že som v autoškole. Na skúškach som išla po tej iste ceste teda len 80 a druhá z autoškoly, s ktorou som nezvykla jazdiť, ma na tom istom úseku zdrbala, čo sa vleciem 🤣 Tak som trocha pridala, ale policajt ani nepípol. Skúsenosti z autoškoly nemôžeš prenášať do reálneho jazdenia. Za kamoškou, čo robila papiere, som sa vliekla 60 medzimesto, druhý deň som jej vynadala v robote, ale že jej inštruktor nedovolil preradiť vyššie než na 3 🤣. Potom to tak na cestách vyzerá, kým sa ľudia dostanú do reality.
U nás na pravej strane je plno kanálov a nieje to príjemne 🙂. V meste sú si pruhy rovnocenné.
Ja skôr neznášam keď je na všade voľno a bude sa na teba lepiť zo zadu 😤😤😤.
@kristiii keď som si není istá presnou odpoveďou napríklad,že bolo to 52 tak napíšem bolo to okolo 50. A súhlasím autoškola a realita sú dve odlišné veci. Ja som poukázala na svoju chybu ktorá ma stála skúšku,buď som sa mala preradiť alebo ísť rýchlejšie. Nikoho som neobvinovala,neutocila len povedala svoju skúsenosť.
@kristiii ja som mala super instruktora. V obci kde bola 50tka sme sli 50,mimo obce 90,na rychlostnej ceste 100,ja som sice dupla na plyn a sli sme viac ako 100,vtedy ma uz upozornil😅 ale vzdy dodrziaval rychlost. Ale teraz tie autoskoly fakt mi idu na nervy,ze vsade idu 30,ci v obci,ci mimo obce🤦🏼♀️
@diablikovci darmo su pruhy rovnocenne, ak i tak mas lavy uvolnit pred rychlejsie iducim vozidlom 🤷♀️
Autorka, ešte k tej tvojej úvodnej otázke. Nie len ženy tam jazdia, aj muži.
Je im to jedno, nepoznajú pravidla, nie su ohľaduplné/í, su egoistické/í, maju strach, boja sa preraďovať, maju takú možnosť, a pokial je pravý pruh voľný a teda aj keď ich všetci správa obiehajú, pravidla neporušujú… zo všetkého nieco.
Holt, nič s tým nespravis, max.zablikať, zatrúbiť, jazdiť najlepšie ako vieš, zachovať pokoj, nenechať sa vytočiť, hľadať aj pre nich pochopenie.
Nikdy som sa nad týmto nezamyslala. Idem v pruhu kde idu autá rýchlejšie. Viac menej v pravom pruhu máš vyššiu šancu že ti niekto z prava vbehne na cestu z križovatky alebo niekto zase odbaca do prava a tým ta spomalí. Samozrejme môže aj doľava ale chápeme sa.
A neviem sa behám ako myska pomedzi autá kde je mi lepšie.
A co znamena “rychlejsie”? Napr v 50ce 55 nebo 60?
Ja mam napriklad zkusenost z Ba, ze jsem jela 47km/h huste zabydlenou casti se 4 semafory za sebou vlevo, vpravo jel autobus, a za nim auta, max rychlost 50, a ridic za mnou na me najizdel tak dlouho, dokud autobus nezastavil na zastavce, udedal prede me mysku a vybrzdil me na 10km rychlost tak necekane, ze mi v aute s detmi svitili vsechny mozne kontrolky a system auta naraz, samozrejme, zabrzdil. Deti sok, ja sok… ale ridic prede mnou spokojeny 🤷🏻♀️ Jakou jsem ja udelala chybu? Ze jsem se courala v padesatce 47? Ta cesta je v huste obydlene Petrzalce, vedle 2 ZS a MSc deti mohou kdykoli vybehnout odkudkoli, takze i ta 50 mi tam prijde dost… porad musite mit oci na stopkach, at se nestane nestesti. Ale nekteri se i tak budou nahanet… blazni.
@ibaja29 Ja to poznam takto, ty ako? Kde sa pise, ze v meste v lavom nesmies jazdit a v pravom predbiehat?
(3) V obci na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy smie vodič vozidla použiť na jazdu ktorýkoľvek jazdný pruh; to neplatí pre vodiča uvedeného v odseku 2, na ktorého sa vzťahujú pri jazde v obci odseky 1 a 2.
(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť; to neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.
(9) V obci sa nepovažuje za predchádzanie, keď vozidlá v jednom jazdnom pruhu idú rýchlejšie ako v inom jazdnom pruhu.
(11) Ak jazdné pruhy nie sú na vozovke vyznačené, jazdným pruhom sa rozumie časť vozovky dovoľujúca jazdu vozidiel s troma a viacerými kolesami v jazdnom prúde za sebou.
Pretože pravý nechávajú pre chlapov, pre ktorých je vhodnejší.
Legenda hovori ze su to prestne tie ktore idu celu trasu od Trnavy po Bratislavu v strednom pruhu. A bez srandy tak na 80 percent su to zeny a tak na 80-90 percent ked ta na prechode nepusti auto tak ho soferuje zena. Zeny su nerozumne vodicky, muzi su agresivny vodici, v obcho pripadoch to nerobi dobrotu a o kolko by bolo lepsie keby sa napravili vo svojich chybach.
@lusilla som sa pobavila 😁. Hovoris mi z duse 😁. Akurat ten stredns pruh na dialnici, tam vidim aj vela muzov
Ano su tam aj muzi a castejsie ako v inych pripadoch ale hovorim stale vacsina to su zeny, no a co som si vsimla casto ze su tam rakusania, kto vie co to je za fenomen.
Musím napísať nový ,,trend,, v Ba. Autá majú zalenu a za križovatkou zabrzdila, lebo ľudia čakajú na semafore (majú červenú). Dnes som tam skoro zrazila babku, lebo auto v ľavom pruhu zastalo. Tak milá babka išla. Nebolo to prvýkrát

@nik7171 a akou rýchlosťou si v tom ľavom pruhu išla?