Prečo ženy žiadajú rady, ale ich nepočúvajú?
Ahojte dievcata, len sa tak v poslednom case zamyslam nad tym, naco na toto forum pisu zeny so ziadostou o radu, ked ziadnu radu nechcu a vedia vsetko najlepsie? Len z niekolkych diskusii, co sledujem. Najnovsi priklad je ta matka, ktora silou-mocou chce rodit vo Vsetine, lebo jej tam urobia cisarsky rez. Dalsia je ta, co bude radsej 7 rokov bez kuchyne varit na zemi, akoby sa mala "znížiť" a kúpiť si kuchynu z ikey alebo z druhej ruky. No a samozrejme tu lemru so zakrutami a kopcami je skoda komentovat. To su take, co mi teraz najviac utkveli v pamati, ale je ich tu denne niekoľko. Zena žiada o radu a potom na vsetko hovori nie, neda sa, nemozem. Tak naco sem pise??? Ja ked niekoho poziadam o radu, tak to robim preto, aby som tu radu dostala. Tu zeny investuju cas a energiu, najdu aj linky na web, daju kontakty na konkrétnych ludi, a ta dotycna si stale ide svoje. Mne to hlava neberie, ze ked chcem radu, tak som otvorena vypocut si nazory a podakovat, alebo ked nechcem radu a sama viem vsetko najlepsie, tak sem predsa nepisem.
@pink_lady riesi tie reakcie lebo v sukromnom zivote mame taketo skusenosti tiez a ked sa to stane na internete zase, tak to zaboli. Ta frustracia, ze ved som poradil, a dostal som za to odmietnutie, ta proste boli. nie vzdy je jednoduche vykaslat sa na to, ze ako druhy clovek zareagoval. niekedy je to velky spustac, aj ked ten clovek je cudzi a mozme sa na neho vykaslat,
aj tak to boli. lebo v sukromi sa nam stalo presne to iste - poradili sme niekomu v dobrom a dostali sme utok a odmietnutie. pre mnohych
ludi je kazda forma odmietnutia tazko znesitelna.
@yosi niekedy je to ta moznost. niekedy clovek dufa,ze nedostane radu ale iba potvrdenie jeho rozhodnutia - ale boji sa to na uvod priznat. a tak ten druhy predpoklada,ze ma dat radu. su ale aj ine moznosti.
@pink_lady lebo som.jej chcela pomoct? Chceli sme jej viaceré pomoct ? A zistili sme, ze to je zbytocne ? Ze si neda poradit a zbytocne si to komplikuje. Ale jej vec. Len mi je to luto aj skrz tie deti. Neboj den mam krasny aj napriek pocasiu. Ja ju dalej neriesim. Len som ti napisala co je vo veci a v diskusii som dalej diskutovala s ostatnymi. Ano troska sme sa tam postazovali, ze naco sme drali klávesnice. To nie je zakazane. A ked chces niekomu pomoct. Sposoby existuju a on nato kasle tak ti to prirodzene dojde luto
@jankafresova
@ns994 tak ja som uz po 17 rokoch nas modrom koniku triezvejsia, uz tu bolo kadeco a okrem zien ktore uprimne pytaju pomoc je tu kopa premudrelych zlostnych zien, ktore vyslovene hladaju temy kde si mozu rypnut. A je tu kopa aj fake tem,ktore vyzeraju seriozne...
@ns994 tam je hlavne problem, ze ona nema podporu muza, ona chce cisarsky, aj ked by sa vsetci postavili na hlavu, taka zena prirodzene neporodi, zase ju chuderu cakaju len komplikacie, lebo je tak jednoducho nastavena. A ak by aj mne niekto napisal, ze mam zmenit myslenie a zacne vypisovat blaboly o porode, ako je prirodzeny porod nadherny a bla bla bla, poslem ho do teplych krajin. Ona si chuda nasla, ze vo vsetine akceptuju, tak to bola pre nu jedina moznost. Naozaj by mala skusit toho psychiatra, ten by jej to odporucanie asi dal, ale to zamietla.
@pink_lady tebe sa zdá, že niekto je "zlostný" a že si chce "rýpnuť"...ale nevidíš do nich.. z toho čo vidím na internete od roku 2004 a vo svete dlhsie vidim ze jedna moznost: niekedy clovek pocuje/cita celkom dobru alebo aspon zmysluplnu radu, ale volaco v tej rade, alebo v style,akym je napisana, zafunguje ako spustac. Niektore slovo/vyraz znie presne ako niekto velmi zly z rodiny toho,kto sa pyta. A tak namiesto podakovania za radu z neho/z nej vybuchne vsetka ta bolest. Niekedy odpovedou,inokedy ignorovanim.
...Druha moznost: Clovek si pyta radu, ale dostane len take rady, ktore uz pozna, ba uz ich aj vyskusal. Je to niekedy frustrujuce, ba az strasidelne, zufalo potrebovat radu ale dostavat len opakovane nefungujuce nazory s ktorymi uz ma zle skusenosti.
...Tretia moznost: Clovek nechce radu, ale povzbudenie a potvrdenie, ze to, co si uz vybral, je ozaj v poriadku. Ked mu zacnes radit nieco ine, zaboli ho to, spanikari, atd. Problem je v tom ze nebol na uvod uprimny a neprezradil,
ze co naozaj chce. To je preto lebo celkovo ludia maju casto zle skusenosti s tym, ze otvorene o nieco poziadaju. Rodiny a rodicia nerespektuju hranice, obzvlast hranice ktore sa snazia deti nastavit, ked dieta povie presne co chce, dostane len utok, a tak ked deti vyrastu, ako dospeli nevedia narovinu povedat co chcu, namiesto toho
tvrdia ze chcu radu. Boja sa otvorene priznat ze chcu potvrdenie.
@eleanor2510 pani hore kopec, dole kopec, zákruta tak to bola výživná diskusia 😂😂😂
Veľa žien alebo celkovo ľudí miluje svoju rolu obete. Nechcú radu, nechcu riešenie, chcu poľutovat, posťažovať sa, počuť ze svet je zly a oni jediny v ňom nespravodlivo trpia.
Takýto ľudia sa sťažujú kade chodia a ked sa im snaží niekto poradiť tak ich to iba provokuje. Majú pripravených milión výhovoriek, ktoré sa iným zdajú smiešne, ale pre človeka žijúceho ako obeť sú to úplne právoplatné a neprekonateľné prekážky. Proste nemôže ist autom cez zákruty ani pešo hore kopcom, to sa nedá a nedá a nedá
Pani s kuchyňou na zemi mi prišla ze neznáša celý dom a bývanie v ňom, tak jej zrejme vadí všetko a ziadna kuchyňa to skratka nespraví

@eleanor2510 Ženy položia otázku, nečakajú však radu, ale potvrdenie, že ich názor je správny. A v tomto je teda riadny rozdiel.