Prečo zomierajú ľudia na koľajniciach každý deň?
Babenky veď to je už tak preveľmi smutné že každý jeden deň niekto zomrie na koľajniciach. Veď toľko je možnosti pomoci. 😭
Ja ti len toľko napíšem, keby som mala umrieť, tak sa hodím pod vlak, rýchla, a na 99% istá smrť. Už čo má ten človek v hlave, nevieme, čo ho k tomu doženie.
@kavasmliekom ja by som sa zasa radšej hodila do dakej rieky to je moj názor. Ale chudaci ti ľudia čo nad tým rozmýšľajú veď vždy je nejaká cesta
Nie si v situacii tych ludi, ktori sa rozhodnu ukoncit svoj zivot, tak ich nesud, ze nevedeli v tej hustej hmle najst cestu....
Ja som sa ako dieťa topila. Pár sekúnd, zaliala ma vlna, brat ma vytiahol, ale topila som sa. Ten živočíšny pud, aby si sa nadýchla, je veľmi silný. Zatiaľ, čo pri strete s niekoľkotonovým kolosom, ako píše @kavasmliekom - takmer vždy je to istá, extrémne rýchla smrť.
A prečo každý deň? Ľudia hľadajú východiská zo svojej situácie. Nie sme v ich koži, aby sme dokázali súdiť, ale oni to tak cítia a inú cestu nevidia. A podľa mňa čím je toho viac, tým to nabáda viacerých takto riešiť problémy.
Je to hrozna vec! Ale i precestujucich. Moze tam byť trebárs autista a bude to tazko zvladat..
Je smutne ze tym ludom co toto spravia nemal kto
pomoct..a ako.
@gab1sol aj ja som sa topila
Baby ja ich nesudim ani nič podobné mne je to len veľmi ľúto že každý jeden deň je to niekto kto takto ukončí svoje trápenie 😭
Bohužiaľ opatrenia počas Covidu veľmi zhoršili psychický stav populácie, ľuďom ublížila izolácia, neistota, strach. Zachránilo sa pár životov opatreniami, ale veľa ľuďom zhoršili psychiku. A nie každému zaberú psychiatrické lieky, psychológ je často tiež na dlhý čas a neurobí zázrak za sedenie a ľudia inú možnosť nevidia.
Máš pravdu len možno o tých možnostiach nevedia. V každom prípade je to naozaj smutné a tragické. Podľa mňa je to hrozná smrť.
Tolko je moznosti pomoci? No tak to potom asi ziadne psych. problemy nemas. Keby si vedela,aky je to pocit,ze ti nikto v tejto republike z odbornikov nevie pomoct,lebo s tym konkretnym problemom nemaju skusenost, hned by si tych ludi pochopila. Navyse tych odbornikov,co maju zmluvy s poistovnami je minimum,maju obrovske cakacie lehoty a veru nema kazdy 60e/hod, aby si zaplatil sukromneho odbornika. Nehovorim,ze lahnut si na kolajnice je cesta,ale chapem ludi,ktori ozaj ine vychodisko nemaju.
Zo vsetkych stran na ludi pustaju hrozy-staci zapnut spravy- pohlad na zuriveho agresivneho fica, strach zo straty socialnych a ekonomickych istot, neustale zdrazovanie, stupajuca agresivita v spolocnosti-to niekedy slabsiemu jedincovi staci, aby nastala skratova reakcia a nevedel ako dalej….
ono sa to dalo čakať, po covide ako začala vojna, inflácia a zdražovanie, tak moja prva myšlienka bola, že stupne počet samovražd, to je ked ťa život prikvači z každej strany, si v pasci a na to treba velmi silnu psychiku, šťastie, dobre zazemie, priateĺov i peniaze, a odolnosť, aby ťa hocičo nezlomilo a to vieš, že nie každy má... čo ma prekvapuje, dosť mladych..teraz dvaja 16roční i chlapec i dievča..čo by ma dosť zaujimalo, že prečo...
@karolinakr dospievanie je náročné obdobie, prešiel tým každým a predstav si, že by teba napríklad ako 13 ročnú niekto zatvoril na 2 roky doma, nechodila by si do školy, na krúžky, nebola s partiou, teenegerom to covid obdobie veľmi ublížilo.
@marsmykkok pamätáš si na zakladnej knihu Julesa Verna 2 roky prázdnin? tak každy to chcel mať a ked sa to stalo, tak na koniec ma každy z toho depku
@karolinakr pretože divnogenerácia. Vedľa v diskusii narieka 24 ročná dievčina, prečo zrovna ona má fotra, s ktorým síce od 4 rokov nebýva a nemá s ním žiaden vzťah, ale narieka, že jej k 24. narodeninám ani nezavolal...🙄 Počnúc generáciou Z (rok narodenia 2000) a mladšie, majú decká zrejme v genetickej výbave pitvanie sa vo všetkom, vyrábanie problémov tam, kde neexistujú, sebeľútosť a plačkoidný prístup. Výsledky vidíme...
@kavasmliekom akurat naštveš všetkych diskutujucich na fcb, ked sa stane tragedia, 90% komentujucich kondoluje rušňovodičovim vypisuje žiale ako ho ľutujú , majú s ním súcit, ochkaju achkaju až sa to celé mení na frašku a tragikomédiu...na samovraha si nikto nespomie, prečo sa citil byť tak zle na tom,že zvolil predčasný odchod..potom, ked ho ľutuješ, tak si pokrytec, iny zas plaču,že zmeškajú do roboty
takže skokom pod vlak naserieš asi tak 100 ľudí
mne to pride na hlavu, lebo ten chudak asi na ružiach nemal ustlané
jeden rušňovodič písal, že takých ľudí považuje za odpad, preto som veľmi skeptická pri týchto hromadných žiaľoch a ódach na rušnovodičov..samotných samovrahov neodsudzujem, len tam je otazka, ako to bude vo večnosti a toto by ma viac trápilo..
@karolinakr no tomu, kto si to hodí, je akurát tak jedno, kto bude meškať, a ci rušňovodič utrpí traumu.
@kavasmliekom 😅
však práve
No topiť sa je strašná smrť, radšej vlak

len ked nevies, ze treba pomoct --- ako mas pomoct????
usmievavy, kamaratsky... vzdy privetivy.... a ...
proste naozaj ten, kto o tom realne uvazuje, nahlas o tom absolutne nehovori.