icon

Predala som drahšiu hračku môjho dieťaťa. Osoba, ktorá mu ju darovala chce polovicu peňazí

7. sep 2022

Dostala som do daru vlastne moje dieťa dostalo do daru drahšiu hračku.No nezaujalo ju to.Tak som hračku predala.A teraz tá osoba čo nám to darovala chce polovicu z predajnej ceny,keďže to volá drahá hračka.Ma na to nárok podľa vás?

Strana
z2
vani190493
7. sep 2022

Nemá, veď to darovala Vám. My tiež dostávame drahšie hračky od svagrinej, ale sú to doslova haraburdy, tiež to predám, ale jej sa nezverujem.

nadazdi
7. sep 2022

Veď jej povedz, že ti darovala peniaze a za to si malej kúpila veci čo ju zaujímajú alebo ktoré potrebuje 😁

ernina
7. sep 2022

nema nato nárok...však ty si jej nekazala to kupiť..čo si stym urobila už ty neni to vobec jej vec----ja by som to nerozoberala viac....

petamich
7. sep 2022

🙈 to naozaj si pyta peniaze spat?

saraxyz
7. sep 2022

Ja si myslím, ze nema. A chce ťa dať na súd, ci ako si to predstavuje?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
zojanka
7. sep 2022

Podľa mňa by si nemala za to pýtať peniaze keďže to bol dar. Ale ak pýta tak by som jej ich dala. Aj všetky keby chcela.

metuzalem
7. sep 2022

No trapne... teda ak by pytala spat peniaze, dala by som aj celu sumu, nech ma dusicku na mieste...😁

autor
7. sep 2022

@lubka261 Dieťa má 5 ide o veľkú hračku kuchynku a domček značkové plus doplnky.Stalo cca 500 eur

lubka261
Autor odpoveď zmazal
petricka1984
7. sep 2022

Nemusela si sa dotyčnému darcovi zdoverovat, že si darcek predala 🙈 inak s kuchynkou sa hráva aj moja 8rocna, mohla si ešte počkať, či dieťa nezačne bavit

taga
7. sep 2022

Akoze, ja mam takuto otazku: po akom dlhom case si tu hracku predala? Ze obratom, ci malo tvoje dieta aspon par tyzdnov / mesiacov aby sa tu hracku otukalo?

lienka.7
7. sep 2022

Cize hračka stala 500€ a ona chce teraz naspäť 250€? A ty si to predala za koľko? Co si jej za to kúpila, ci nekúpila?
Inak nič by som jej ja nedávala, slo predsa o dar. Aj ja som kolko krát niečo darovala, co dotyčnej nesadlo, vymenila si za to co chcela. Ani vo sne ma nenapadlo pýtať peniaze🤦‍♀️

petricka1984
Autor odpoveď zmazal
asocial
7. sep 2022

No. Dobra otazka je, po akom case si to predala. Nema pravo, ale z mojho pohladu , ak si to predala po mesiaci ci dvoch, dotklo by sa to aj mna, ale nenapadlo by mi pytat peniaze. Ale poucila by som sa a nabuduce priniesla cokoladu.

petricka1984
7. sep 2022

@m_ môže byť 👍

zuzubb007
7. sep 2022

Ani sa necudujem tej osobe, das dietatu dar za 500 euro a mamicka ho preda, dost trapne podla mna, navyse s kuchynkou sa hra kazde dieta ale v inom veku, mozno o pol roka by to dieta brutalne chytilo, urazila sa opravnene a naprotiven ziada polovicu sumy

mandzula
7. sep 2022

Dar snad dala dobrovolne. Nevidim dovod cokolvek jej vracat. Ja nikdy nezistujem, kto ako nalozil s mojim darom.

matkahelka
7. sep 2022

mam z teba taky pocit, ze si sa ulakomila na peniaze, lebo neviem si predstavit, ktora matka by sa ponahlala s predajom takej drahej hracky pri tak malom dietati, kedze na 99% by sa s tou kuchynkou dieta zacalo hrat neskor. moja dcera sa s nou hrala do 9rokov. a vobec by ma neprekvapilo, keby hracku kupil otec dietata.

rebellefleur
7. sep 2022

No takto.. podľa mňa to, že ju to teraz nebavilo, nemuselo znamenať, že sa s tým nikdy už nebude hrať, mohlo ju to kludne chytiť neskôr, ale to je druhoradé.
Áno jasne, dar je dar, o tom sa baviť vôbec nemusíme, ale.. ja som napr mojej sesternici, keď čakala babo automaticky posunula/dala prebaľovaci pult a par ďalších takýchto veci pre malého po mojom synovi. Keď jej malý vyrástol, sama sa mi ozvala s tým, že to nepotrebuje už a či to môže popredavat (hodnota tých veci samozrejme nebola ani zďaleka taka vysoká ako cena tej kuchynky) a to, že sa mi ozve s niečím takýmto som vôbec necakala a samozrejme som jej povedala, že nech to kludne predá.
Pri takto drahom dare by mi ale bolo samej blbé predať to a všetky peniaze si nechať. Ale to som ja...

saraxyz
7. sep 2022

@zuzubb007 pri takej sume by bolo vhodne odkonzultovat dar s rodicom. Dar je dar. A ak darujem, tak respektujem druhu stranu, ak ho.preda. ci ma byt zaviazana, lebo je to "drahy" dar?

moni73
7. sep 2022

Ja by som nepredala a nejaky cas urcite hracky nechala (rok, 2, 3 podla veku dietata). Jed je moznost, ze darca bude mat deti/vnucata, hracku by som po case vratila. A ak by som cirou nahodou predala a darca by chcel polku z predaja, tak by som dala, ale vztah to musi byt zvlastny. Ziadny narok samozrejme nema.

svokrinjazykmonika
7. sep 2022

Zaujímalo by ma aká dlhá doba ubehla medzi tým ako si to dostala a ako si to predala...

saxana000
7. sep 2022

Nikdy ale ze nikdy zo zasady nepredavam nic co dostanem.ci je to oblecenie hracka bicykel alebo cokolvek ine.raz to dostanes zadarmo s dobrym umyslom ak to nechces proste to posun dalej ale preboha nikdy nepredavaj..a ked uz ... aspon sa s tym nechval tomu kto ti to dal.. Ak si ju nechcela vedela aku ma hodnotu mala si ju proste vratit..

maja22
7. sep 2022

Mojmu synovi znama darovala podobne drahu vec. Nemam problem predavat hracky, s ktorymi sa uz maly nehra, ale v nizkej hodnote. Toto je take drahe, ze ak ta znama nahodou otehotnie, hned po porode hracku vraciam a keby nie ona, ale napr. jej sestra, ktoru tiez poznam. tak to prinesiem jej. Muselo by prejst prinajmensom desatrocie, aby som sa to odvazila ja predat...

cecilia29
7. sep 2022

Darovala to tebe alebo tvojmu dietatu ? Ja chapem druhu stranu. Da si zalezat na dare pre dieta, je to vhodny dar , no a ty to spenažiš. Vyzera to blbo, ako keby su nedopriala dietatu a vyuzila ho na peniaze pre seba. Pisem pohlad tej druhej odoby. Kedze dala tak velky dar , znamena to, ze je jej tvoje dieta blizke. Ine by bolo ak by to bol dar nevhodny. Napr dieta by bolo vacsie. Alebo by sa ti predalo neskor, po cae. Takto sa mohlo zahrat neskor. Peniaze skor pyta z trucu. Peniaze by som sice nepytala ale toto by ma extra zamrzelo. Je to prejav neucty

renata1405
7. sep 2022

Tak ja byt na jej mieste uz nikdy nic nedarujem tvojmu dietatu mna by to teda riadne nasralo.A mne by si teda musela vratit celu sumu kedze som hracku kupila dietatu nie tebe.

maja22
7. sep 2022

A aj to mi napadlo, ze ste vo financnej tiesni. Ta vasa znama osoba to mozno vie, ze nemate na drahe hracky pre dieta. Tak mu chcela dopriat ona, aby ste vy nemuseli znasat naklady a dieta malo super hracku. V tomto pripade je ten predaj este horsi, ako keby ste na to mali, lebo je to okradnutie vlastneho dietata.

autor
7. sep 2022

Dostali sme to od mojej sestry,ona je krstna mojej dcére.Bola na návšteve a všimla si že hračka není tak sa na to pýtala a ja som sa priznala.Mali sme to tri roky, malá sa s tým nehrala,kopa miesta to zaberalo v byte,tak som sa rozhodla to predať.Za ten čas hodnota darčeka išla dole aj o polovicu.A sestra má už veľké deti,teda vracať darček by nebolo na mieste.Inac ja keď vidím že dcéra sa nehrá s niečím alebo aj oblečenie čo už vyrástla,ja to predám ďalej.Aby z toho boli peniaze a za to kúpim niečo iné a takto sa to točí.

Strana
z2