Predali by ste 100-eurovú vec na dobierku?
?
Áno, pod podmienkou ak mi vipred pošle postovne, mne tak nedavno cez bazos pan posielal nieco v podobnej hodnote, zavolal mi, ze mi to posle dobierkou, hovorim v poriadku, ale slusne som sa ho narovinu opytala, ci nechce vopred aspon za postovne, taktiez by som neposlala celu sumu, ze nechce on mi veri
Tak bojite sa jedna, aj druha, tak takto nepredavajte/nenakupujte. Posle vopred postovne, tak posli. Ona je na tom horsie ako Ty, moze sa bat, ze do krabice das nieco ine. Nie raz sa tak stalo. Este jedna moznost, stretnite sa a odovzdajte osobne.
Ja sim teraz kupila za 125 eur, poslala som na ucet vopred celu sumu. A co? Bud mi to pride v poriadku, alebo nie. S tym treba ratat. Preto nechapem, co sa Ti nepaci. Postovne Ti zaplati, tak v com je problem. Nestratis nic.
@mk1111111111 vlastne nič len keď chce na dobierku kvôli vysokej sume, msla to navrhnúť v úvode.
Autorka v dobrom ti radim, nic nepredavaj, ak vo vsetkom vidis problem.
Nehnevaj sa , ale s tvojim pristupom ( za vsetko moze ten druhy, on mal navrhnut, nepaci sa mi pristup)....do toho ani nechod....usetris si nervy a kupujucim cas.
Z tvojho pristupu mam pocit, ze este cakas dakovny list za to, ze si sa rozhodla nieco predat. Alebo je toto vymysleny scenar, lebo mi to pride uz cele smiesne.
Podla toho ako dalej pises, ze sa zacala vykrucat by som na dobierku v ziadnom pripade neposlala. Tiez mam skusenost, ze sa najprv tvaria ako velmi to chcu, nemaju problem ani s uhradou vopred, same pytaju iban a ked im ho poslem ani obraz ani zvuk. Po par dnoch napisem, ze ci teda maju stale zaujem a bud hraju mrtveho chrobaka alebo tie slusnejsie si vymyslia nejaku story (najcastejsie, ze stary rodic zohnal, darovala suseda alebo partner zakazal) :D tak sa len pousmejem, lebo vacsinou sa to vzdy tyka drahsich veci, ktore su zberatelake a uz takmer nezohnatelne, ale ich stary rodic to zahadne bez problemov zohnal :D
No tak to navrhla až neskôr čo je na tom?
Poistné som vždy platila ja s druhá strana poštovné veď vždy to je o dohode.B
Dobierkam rozumiem, kupujuci si tiez nemoze byt isty co mu pride a ci mu to pride. Je vela oklamanych kupujucich, na druhej strane predavajuci, ktorym sa tovar na dobierku vrati. Ja by som si vypytala vopred postovne a kludne na dobierku poslala.
@ghostsgirl presne, tiez sa vzdy bavim na tom, ako vecer ma zaujem a rano zrazu napise ze jej kamaratka alebo manzel doniesli, lebo bezne sa manzel cestou z prace zastavi niekde aby kupil babe co je v 4 mesiaci hrazdicku na vajicko a o polnoci dobehne kamoska s vecami. Tie co im to manzel zakazal, tak tych mi je len uprimne luto.
Iba raz som kúpila hodnotnú vec vopred prevodom na účet, bol to dokonca športový kočík, tak som išla do mega rizika, ale bola som rada, že to niekto je ochotný poslať, keďže kočík bol z BA, ja som z východu, a áno, chcela som konkrétne TEN kočík 😁. Ale mamička mi zavolala, zdala sa mi úplne seriózna (aj bola), porozprávala mi všetko okolo kočíka, a priebežne mi dokonca poslala sama od seba aj fotky balíka v procese, t.j. ešte aj dokumentáciu o Tom, ako to balila, bola som hotová.
Bežne kupujem veci prevodom vopred, ale pri takej drahej položke by som bola opatrná. Výnimkou je stránka Voldemort (Veď viete kto), tam si vzdy priplatim za tú ochranu a už sa mi par krát stalo, že ma to zachránilo (dvakrát sa mi vykakali na hlavu a bez mú a bú nič neposlali, tak sa mi vrátili peniaze, a raz predávajúca pomiešala balíky. Čiže za mňa super, a ak nie je ochotná ani cez tú stránku, osobne by som ju neriešila.. chápem, že nie je povinná cez tú aplikáciu nakupovať, ale tak to už ty vieš, či si ochotná ísť do rizika -ona ide detto- ale keď celkovo nedôveruje s, máš divný pocit, kašli na to ). Osobne väčšie, hodnotnejšie veci som ochotná posúvať iba a len osobne.
Ja som posielala asi 4x na dobierku a vzdy si to človek prevzal. Cez Packetu i cez postu. bolo to napr pero kúzelne čítanie, inokedy tiež nejaké drahšie veci, dokonca bicykel za 200€. Nikdy som nemala problém. Raz muž posielal nejaký zdroj z pc chalanovi, ktorý to strašne chcel a ten to neprebral lebo mu už nevyšlo z výplaty. Ale ostatné dobierky čo posielal vzdy prebraté expresne. Nikdy som nebrala vopred za poštovné. Treba si len uvedomiť, že keď sa dobierka vráti, tak pošta si účtuje poplatok. Ja by som to poslala.. nemáš čo stratiť okrem nejakých 7-8€ na postovnom. To si treba do tej dobierky prirátať.
@no1990 nemas co stratit?! To je snad vtip :D Tak 7 - 8 e nie je zrovna zanedbatelne, radsej pojdem za to na kavu ako sa natahovat s nezodpovednym clovekom, balit balik a ako bonus ist dva krat na postu. A za pouhych 7-8e. To se fakt vyplati!
No škoda že sú také nezodpovedne preberajúce . Potom niekto ako ja čo mám rada dobierky mi nechcú poslať.
@ghostsgirl presne tak to vidím ja. Ako možnú stratu času a peňazí.
ale kupujúcia môže stratiť viac ako 100 eur.
@mameha7 z mojej rodiny tam nikto z mladšej generácie nenakupuje, pretože odmietajú pri registrácii vypĺňať údaje z platobnej karty.
Autorka, pre kupujúcu si mohla vyzerať ako nedôveryhodná ty - po uhradení poštovného nechceš poslať a má sa kupujúca registrovať na bazár, kde to vyžaduje údaje z platobnej karty. Tak jasné, že od nákupu cúvla.
@vlastnynazor ale to mi moze byt sumafuk. Ked sa kupujuca obava napriek xy pozitivnym hodnoteniam, tak nech si poriesi osobny odber.
@huxy mne zase veľmi vyhovuje tam predávať.Packetu mám kúsok od domu žiadne vypisovanie podacieho lístka, sledovať kedy majú otvorenú poštu...majú to výborné vymyslené.
Pri dobierke mi vadí, ale to som spravila ja chybu, že som neskratila odbernu lehotu balík trčal na pošte a medzitým to chcel už niekto iný a pokým mi prišiel späť už kúpila inde.Takze už si dávam pozor na lehotu
@ziarifka sa vyžadujú údaje z platobnej karty pri registrácii? Ale no!
Pokiaľ ti ona pošle poštovné dopredu, tak áno. Už ti môže byť jedno či to prevezme alebo sa ti to vráti, keďže pošta už bude ňou uhradená. Ja posielam bežne
všade samy podvodník
Ale keď kupujúci pošle vopred na účet alebo šekovou poukážkou tak áno odráta sa s tej sumi a došlo to v poriadku bolo poistené

Predala som aj drahšiu vec na dobierku, ale po dohode, že polovicu pošle dotyčný vopred na účet. Čiže 100 mi píplo na účet, a druhú 100ku som dala vyplatiť kupujúcemu po prevzatí dobierkou.