icon

Predali by ste auto?

3. sep 2023

Ahojte, možno to celé vyznie divne že som poverčivá, ale necítim sa v mužovom aute bezpečne a bola by som najradšej, keby ho predal. Je to jazdenka a má ju z bazošu 2 roky, doteraz bolo všetko ok. Lenže za posledný mesiac máme v tom aute samú smolu, začalo sa to keď bol muž v robote na 12ku a niekto mu na parkovisku nabúral do kufra a ušiel, ešte aj muž parkoval tak že na kamere nebolo vidieť vinníka a nič sa nevyriešilo. Potom sme išli so synom k lekárke a dostali sme cestou defekt, ale taký že sa rozletelo celé koleso a zmeškali sme termín. Naposledy sme boli teraz cez sviatok na väčšom výlete s deťmi (200km), išli sme pomaly hore kopcom do zákruty a nejaký šialenec nám z nej vyletel oproti, letel v protismere a muž sa uhol našťastie na trávu a vyletel z cesty, lebo by to bola čelná zrážka a bolo by po nás, napriek tomu nám ten idiot odrazil spätné, bola to rana a deti sa zľakli, ten idiot ušiel a my sme si v tom šoku nevšimli značky ani nič. Bez spätného si samozrejme muž netrúfal ísť domov a ako to býva keď sa niečo stane, tak zrazu nemal nikto z rodiny ani kamarátov čas nás ísť ťahať na lane, takže sme platili ešte aj odťahovku. Ja viem že je to šialené a auto za nič nemôže, ale ja sa teraz jednoducho v ňom necítim bezpečne a som za to aby sa predalo, muž však nechce o tom ani počuť. Čo by ste robili na mojom mieste?

vroni
3. sep 2023

Kúpila kameru do auta.

mandzula
3. sep 2023

Auto s tym nema nic spolocne, to, co sa vam deje, sa stava kazdemu z nas, akurat ty to beries nejako tragicky. Chapem tvojho muza, ze s predajom nesuhlasi.

lenkakravcova
3. sep 2023

Kamera so auta je 50€ investícia a vinník 3. By bol dolapeny.
K 1.-parkovat predkom von a blízko kamier.
A 2. - po kúpe ste dali auto skontrolovať do servisu alebo nie? Lebo toto sa stavať nesmie.

autor
3. sep 2023

@vroni asi kúpime, to však nezabráni novej nehode.
@mandzula neviem o tom, že by ľudia mali bežne 3 nehody v priebehu 3 týždňov.
@lenkakravcova dali, ale tak to je bezpredmetné, od kúpy prešli vyše 2 roky.

lenkakravcova
3. sep 2023

Jaaj tak to ho kontrolujte častejšie. My máme auto nové, a každý rok musí byť na povinnom servise. Nie to ešte jazdené, staršie.

Aký typ auta mate?

mandzula
3. sep 2023

@autor isli sme karavanom do Svedska. Este na Slovensku sa nam zlomil kluc, na svedskej dialnici v lejaku odleteli oba stierace, skalka nam poskodila predne sklo a potom nam na pumpe ukradli hadicu na doplnanie vody - v priebehu 6 dni. Bola to zhoda nahod alebo za to mohol ten karavan? Teraz sa na tom akurat tak zabavame, ze kolko pruserov za par dni.

vroni
3. sep 2023

No, kamera nehode nehode nezabráni, ale zabráni tomu, aby vám neznámy zdemoloval auto. A ako zabráni nehode alebo škode nové auto? Ja by som pochopila, ak by ste tým autom pretreli plot, zrazili susedovi psa a potom sa s ním kdesi vykotili, ze teda, karma, nejako sa s týmto autom nemusíte, ale tu ste nezavinili nič, proste shit happens, vyhadzovať peniaze za nové auto mi pripadá zbytočne.