icon

Predali by ste auto?

3. sep 2023

Ahojte, možno to celé vyznie divne že som poverčivá, ale necítim sa v mužovom aute bezpečne a bola by som najradšej, keby ho predal. Je to jazdenka a má ju z bazošu 2 roky, doteraz bolo všetko ok. Lenže za posledný mesiac máme v tom aute samú smolu, začalo sa to keď bol muž v robote na 12ku a niekto mu na parkovisku nabúral do kufra a ušiel, ešte aj muž parkoval tak že na kamere nebolo vidieť vinníka a nič sa nevyriešilo. Potom sme išli so synom k lekárke a dostali sme cestou defekt, ale taký že sa rozletelo celé koleso a zmeškali sme termín. Naposledy sme boli teraz cez sviatok na väčšom výlete s deťmi (200km), išli sme pomaly hore kopcom do zákruty a nejaký šialenec nám z nej vyletel oproti, letel v protismere a muž sa uhol našťastie na trávu a vyletel z cesty, lebo by to bola čelná zrážka a bolo by po nás, napriek tomu nám ten idiot odrazil spätné, bola to rana a deti sa zľakli, ten idiot ušiel a my sme si v tom šoku nevšimli značky ani nič. Bez spätného si samozrejme muž netrúfal ísť domov a ako to býva keď sa niečo stane, tak zrazu nemal nikto z rodiny ani kamarátov čas nás ísť ťahať na lane, takže sme platili ešte aj odťahovku. Ja viem že je to šialené a auto za nič nemôže, ale ja sa teraz jednoducho v ňom necítim bezpečne a som za to aby sa predalo, muž však nechce o tom ani počuť. Čo by ste robili na mojom mieste?

vroni
•
3. sep 2023

Kúpila kameru do auta.

mandzula
•
3. sep 2023

Auto s tym nema nic spolocne, to, co sa vam deje, sa stava kazdemu z nas, akurat ty to beries nejako tragicky. Chapem tvojho muza, ze s predajom nesuhlasi.

lenkakravcova
•
3. sep 2023

Kamera so auta je 50€ investícia a vinník 3. By bol dolapeny.
K 1.-parkovat predkom von a blízko kamier.
A 2. - po kúpe ste dali auto skontrolovať do servisu alebo nie? Lebo toto sa stavať nesmie.

autor
•
3. sep 2023

@vroni asi kúpime, to však nezabráni novej nehode.
@mandzula neviem o tom, že by ľudia mali bežne 3 nehody v priebehu 3 týždňov.
@lenkakravcova dali, ale tak to je bezpredmetné, od kúpy prešli vyše 2 roky.

lenkakravcova
•
3. sep 2023

Jaaj tak to ho kontrolujte častejšie. My máme auto nové, a každý rok musí byť na povinnom servise. Nie to ešte jazdené, staršie.

Aký typ auta mate?

mandzula
•
3. sep 2023

@autor isli sme karavanom do Svedska. Este na Slovensku sa nam zlomil kluc, na svedskej dialnici v lejaku odleteli oba stierace, skalka nam poskodila predne sklo a potom nam na pumpe ukradli hadicu na doplnanie vody - v priebehu 6 dni. Bola to zhoda nahod alebo za to mohol ten karavan? Teraz sa na tom akurat tak zabavame, ze kolko pruserov za par dni.

vroni
•
3. sep 2023

No, kamera nehode nehode nezabráni, ale zabráni tomu, aby vám neznámy zdemoloval auto. A ako zabráni nehode alebo škode nové auto? Ja by som pochopila, ak by ste tým autom pretreli plot, zrazili susedovi psa a potom sa s ním kdesi vykotili, ze teda, karma, nejako sa s týmto autom nemusíte, ale tu ste nezavinili nič, proste shit happens, vyhadzovať peniaze za nové auto mi pripadá zbytočne.