Predčasne narodené deti. Máte také doma?
🙂 narodili sme sa o 2 mesiace skorej a rada by som pokecala na tuto temu no nemám s kým 🙂 🙂
dcéra sa narodila 26 tt s váhou 620 gr, máme teraz 22 mesiacov, a zatiaľ je to ok, dokonca už takmer rok chodí do jaslí. Je maličká nemá ešte ani 9 kg ale je veľmi zlatučká a šikovná... Robí nám veľkú radosť, veľmi ju MILUJEME
mám doma 9 mesačného synčeka, ktorý sa narodil v 31tt+6 s mierami 1960g a 38 cm...
Ahojte aj ja mám doma predčasníka narodil sa v 36tt a mal elké problémy s dýchaním tak nás nechceli ani domov pustit váhou a dĺžkou bol na 40tt a to bol problém ale už sme doma a máme krásne 3mesiace 😉
ahoj, my máme tiež nedonosenca doma, narodil sa v 35+5 t, mal 2950g a 48 cm., chvalabohu bez ťažkostí,síce mal v nemocnici teploty, ale dostal atb a o týžden sme bežali domov.
ahoj nas Samko sa narodil v 32t,mal krasnu vahu 2112g a 42cm,mal mat udajne problemy so srdieckom,zapal pluc,malu hlavicku,nic sa nepotvrdilo,bol sice 5t v inkubatore,neved sam zacat papat,len cez hadicku,ale teraz je to chlapisko ako hora,ja mu hovorim,ze je moj maly tucko 😉
Po absolutne bezproblemovom prvom (donosenom) tehotenstve sa nasa druha laska Šimonko rozhodol, ze po 27tt a 2 dnoch v brusku mu staci a chce ist von..pri narodeni mal 1270g a 36cm..teraz je na Antolskej, z jednotky vysokointenzivnej starostlivosti o novorodencov ho vcera presunuli na odd.rizikovych novorodencov..dnes ma presne 2 tyzdne a chcem strasne zrychlit cas, aby sme ho uz mali doma.. 😔
moj sa naropdil v 33 tt s mierami 3105g a 51 cm . dost slusne
Moj maly chrustik sa narodil v 25tt a jeho vaha bola 750g a 34cm..uz je z neho ale tretiak🙂
Ak mas nejake otazocky,napis IP
ahojte ..nas malicky sa narodil 33tt vazil 2190g a meral 44cm
Ajoj od srdca téma. Dosť no ako to napísať či povedať. Môj malý sa narodil 24/25tt 33cm a 580gramov. Máme 2 roky,ak nejaké dotazy napíš IP aj iná mamka
Ahoj Mamicky, chcela by som sa pridat k vam do forumu a popisat si..My sme sa narodili 12.6 A MALI SME TERMIN 15.8 cize sme narodeni o DVA MESIACE SKOREJ /32t / ☹ ☹ ☹
Cakai sme na synceka 5 rokov a nakoniec sa nam narodil..Vazili sme 1870g a merali sme 42cm pekne nie?
Chcem sa svami poradit no aj podelit o skusenosti..ja som nekojila lebo bol slaby a nevladal tahat a tak odsavam vzdy po jedle..no problem je vtom ze mi zacina odchadzat mlieko a nechcem davat umele..Vy ste ako natom? Jozko je krasny chlapcek no mame probem s papkanim!!!!!!!!!!!!! stale sa mi drhne, zakuckáva...máme aj REFLUX cize mame ho drzat po jedle hodinu zvysle nadol ..pri papani mi chrci asi mu tam v hrdle eha mliecko..Teraz som sa dala na uzivanie SENOVKY A BENEDIKTU tak som zvedava mozno pomoze..mamicky prosim vas ohlaste sa dajte mi vediet ako ste natom vy! Ako riesite situacie a ci mate nieco podobne.....JA SOM ZUFALA MOZNO PRETO STRACAM MLIECKO, UNAVENA A BOJIM SA O NEHO..Chodite na Kramare na Kontroli Vicianovej??? tesim sa na odpovede 😉 😉
ahojte, náš chlapček sa narodil v 34.tt s mierami 2580g 45cm
vierazit198 ahoj, mam Sasku nar. 22.5. v 31+2 s mierami 1600g a 39cm, takze mame podobne deturence 😀
@loloo moje sa narodili v 28tt, jedna mala 1080, druha 1120kg, koplikacii milionpat, resuscitovali ich minimalne 20krat co boli v inkubatoroch, plus krvacanie do mozgu, nevedeli povedat, ci budu mat nasledky ....a teraz maju skoro 2 a pol roka, ani stopa po nedonoseni, klop, klop, klop na drevo, su sikovne , strasne zive, vedia uz cele basnicky, spivaju, tancuju, lietaju, chodia uz aj do skolky a riaditelka ich chvali, ze su vyspelejsie nez niektore trojrocne. Su to moje male velke zazraky a som vdacna zato , ako to cele dopadlo! 🙂
Prvy rok bol tazky, cvicenie vojtovky, kopec injekcii a kontrol, skoro kazdy tyzden, hrozila im operacia srdiecok, ale nakoniec sa to vsetko ako zazrakom upravilo samo. Vdaka sestrickam a lekarom na ISCE! 🙂
@loloo kedze toto je otazka, nemozes tu diskutovat, preto sa pridaj prosim do tejto temy
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotn...

32tt, Samko mal 1900g a Ninka len 1100g. Zatial je vsetko o.k 🙂