Predlžovanie a uzdravenie vlasov

miskacharly
19. feb 2014

Ako dlho trva predlzovanie vlasov,ci tam staci ist raz alebo viackrat?a kolko to stoji?
A este sa chcem spytat,mam znicene vlasy od farbenia-suche,slabe,znicene konceky.co vam na to pomaha?alebo vie stym kadernicka nieco spravit,aby som tam nemusela vela krat chodit?

ichbinich
19. feb 2014

@miskacharly:
Osobne skusenost s predlzovanim nemam, ale zvycajne to je draha procedura, ktora nevydrzi dlho. Ak mas znicene vlasy, tak to aj tak nepojde, lebo tie nove vlasy sa navazuju alebo nalepuju alebo inou metodou pripajaju na tvoje vlasy. A ak tie su poskodene, hrozi, ze sa zlomia, a efekt bude nulovy.

Najprv si musis dat do poriadku tvoje vlastne vlasy a byt trpezliva, kym ti narastu... Ja mam vlasy po kostrc, roky rokuce som mavala melir, az som bola vlastne blod, ale uz 2. rok si ich dam zafarbit na hnedo, aby nebolo vidno odrastanie. Sice teraz vidno sediny, ale co uz 😅 Ja si dam farbit zasadne u kadernicky, doma neexperimentujem.

Tie uplne znicene konce si daj odstrihnut - tie nezachrani nic, aj ked v reklame tvrdia nieco ine. Bude to vyzerat lepsie. Potom si musis najst sampon, kondicioner a masku, ktora tvojim vlasom vyhovuje. Nemusi to byt ziadna draha znacka. Ja pouzivam podla akcie Nivea, Elseve, Fructis... Na farbene, dlhe alebo namahane vlasy. Lebo take moje su 😉
Aj oleje na vlasy su super, teraz mam ten Fructis. Jeden raz napumpovat, rozotriet v rukach, naniest na vlasy, hotovo. Krasne sa lesknu, dobre sa rozcesavaju, teraz v zime tak nelietaju.

Dalej, prestat alebo na minimum redukovat tepelnu upravu vlasov: fenovanie, zehlenie, kulmu. Fenovat maximalne na studeno, kulmu a zehlicku iba vynimocne, nie denne.
Vlasy nosit vypnute, v ucese, kde su chranene, nie stale rozpustene. Po prve ich nebudes vidiet a nebude ta to trapit a po druhe to vlasy setri. Najma trenie o bundy, kabelky a pod vlasy velmi nici. Aj na noc si spravit zapleteny vrkoc.
Kup si nejake nove "hracky" do vlasov, vyskusaj hair stick, gumky bez kovu, rozne sponky a pod., nauc sa s nimi pracovat a robit si rozne ucesy. Dlhe vlasy su pre mna ovela jednoduchsie na udrzbu a "cesanie" ako kratke. Prinajhorsom zvrtnem do velkej spony a som "ucesana" 😀 Pri kratkych a polodlhych vlasoch vidno kazdy bad hair day 😉
Ak mas este otazky, s kludom sa ozvi. Inak, ja som zacinala asi pri dlzke medzi pleciami a zapinani na podprsenke... 🙂

sissy27
19. feb 2014

@miskacharly predlžovanie vlasov - samotné sedenie trvá niekoľko hodín, cena závisí od použitých vlasov - množstvo aj kvalita a samozrejme aj koľko si účtuje kaderníčka za robotu, ale rádovo je to v stovkách € ... ak máš zničené vlasy, tak je to úplne najblbší nápad aký ti mohol prísť na rozum, pretože nadpájanie vlasov - nech už si vyberieš akúkoľvek metódu - ti ich nie že neozdraví, ale ešte viac zničí a niekedy aj nenávratne... ak máš oslabené vlasy, je vysoko pravdepodobné, že neudržia pripnutý prameň a vypadnú aj s tým...
a čo sa dá spraviť so zničenými vlasmi? no hlavne ich neničiť ešte viac, teda žiadne farbenie, melírovanie, trvalá, žehlenie, kulmovanie, fénovanie, nadpájanie a čo ja viem čo všetko, zvoliť krátky strih a nechať oddýchnuť... prijímať vitamíny v prvom rade zvnútra (hlavne vyvážená strava, nie len umelé vitamíny) a raz za čas si dopriať KVALITNÉ ošetrenie vlasov u kaderníčky, čiže zostrihať konce a nejaký zábal, balzam... a nečakať zázraky na počkanie a nemožné ihneď - ak si si roky vlasy ničila, tak sa nedajú dokopy ani po jednom sedení u kaderníčky a ani po mesiaci starostlivosti... počítaj aspoň pol roka až rok a viac...

miskacharly
autor
19. feb 2014

Dakujem vam 🙂 ja mam vlasy pod plecami par cm a nefarbene asi pol roka.farbi si ich asi raz za pol roka,len ked som bola mladsia som si ich farbila kazde 2tyzdne 😒

winnerka
19. feb 2014

Ahoj kym ja mam nadpojene vlasy uz niekolko krat, popravde najdolezitejsie je si vybrat salon kde nadpajaju a hlavne neriskovat a kupit kvalitne vlasy, najlepsie panenske ruske. Daju sa kupit Aj lacne vlasy, napr. Co viem tak za 16 euro 25 nakeratinovanych pramenov, ale stoji to tak za dve veci, motali sa, lamali a vydrzala fakt jedno nadpojenie cca 4 mesiace. Ja pouzivam vylucne tie ruske, a uz ich mam 3krat, stale su jemnucke a pekne. Samozrejmostou je ale starostlivost, idealne je za kupit si pripravky priamo v kadernictvach, pripadne na nete, z obchodov s kad. Potrebami. To co kupis bezne v drogerii je nic. :( a co na tyka znicenych vlasov, pokial nemas jemne vlasky a kadernicka dobre rozvrhne pocet pramienkov nemas sa coho bat. Ja Osobne mam pocit, ze moje vlasy najlepsie rastu prave ked mam nadpojene, ako keby sa mi menej odlamovali.

merlinja
16. máj 2021

@winnerka koľko cca prameňov treba, resp. máte/odporúčate. Dajú sa tie isté "prepájať" či stále treba nové? Dajú sa pôvodné vlasy dofarbovať ak (vyrástky/šediny) ak treba, nepoškodí to tie nadpájané? Ďakujem.