icon

Prednosť v jazde v úzkej ulici

27. aug 2023

Ahojte, kto bývate na úzkej ulici, cez ktorú nemôžu prejsť 2 autá vedľa seba, ako máte vyriešenú prednosť? Cez našu ulicu, ktorá je zastavaná domami z oboch strán, chodí veľa áut z novej výstavby rodinných domov. Častokrát máme problém dostať sa do dvora, lebo prednosť nie je upravená značkami a auto, ktoré ju používa na prejazd sa mi odmietne vyhnúť alebo trochu cúvnuť, napriek tomu že dávam smerovku, že chcem odbočiť doprava do dvora od ktorého som už len pár metrov. Smerom domov mám po pravej strane chodník, po ňom jazdiť nesmiem, takže vyhnúť sa nemám kam. Protiidúce auto má po pravej strane trávnik a podľa pravidiel by sa mal vyhnúť on. Veľakrát sa dá dohodnúť a auto počká kým zaleziem do dvora a ani sa vyhnúť nemusí, ale stáva sa nám tu aj také, a dosť často, že nejaký tvrdohlavec proste stojí a čaká kým vycúvame celú ulicu. Písala som už podnet na mesto aby sa riešila dopravná situácia, ale zaujímalo by ma, ako to majú iní.

Strana
z2
hankab
28. aug 2023

My tiez tak byvame, nie je to slepa ulica a domy su starsie (60-te roky), no cesta je uzka. Pri niektorych usekoch sa sice vojdu 2 auta vedla seba, no velakrat musi jeden cuvat, aby sa natlacili. Zatial som nemala problem, ze by ma niekto nepustil, vzdy sa riadime tym, ze ten kto ma blizsie miesto na uvolnenie cesty, ten tam proste zacuva alebo ten druhy pocka, kym sa obaja zmestia vedla seba. Ale stalo sa mi tiez uplne inde, ze som stretla arogantneho stareho debila, ktory mohol cuvnut 5m a pustit ma, no trieskal do volantu a vrestal po mne, ze nam kam ist, tak som musela cuvat 50m dozadu. To bol ale taky curak, ze som sa bala ze vystupi a vyhodi ma z auta, bola som sama. Arogancia niektorych ludia nema hranic.

mamamasama
28. aug 2023

@ruzasipova aj môj 🤣

sense
28. aug 2023

Dám blinker ze chcem odbočiť a ak dotyčný oproti nepochopí ostanem stat, obzvlášť ak on sa ma kam uhnut. A ak by mi raz začal niekto vykrikovať ze zavolá políciu. Nech sa páči nech zavola
Určite by som necuvala celú ulicu keď sa ma on kde uhnut

sense
28. aug 2023

Mame tiež takú ulicu a uhne sa vždy ten kto sa má kam uhnut. A je keď vidím prichádzať z diaľky auto a viem ze jeqew tam taky problém zastavím skor

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
denisah6
Autor odpoveď zmazal
eeffka
28. aug 2023

Mna by uprimne zaujimala realna sirka tej cesty, lebo neverim ze ak to nesplna normu povolili by to, som zo sidliska a tu mame tak malo parkovacich miest ze sa stojiaj v strede a doslova ideme na 2 zo 4 aby sme sa obisli, ked stretneme cudzieho stoji a caka, my domaci sa v pohode obideme.

tykat
28. aug 2023

Ja by som v takej situacii asi cuvla a isla na ten travnik, nech ma obide z druhej strany. Snad by mu do buducna docvaklo ze sa tam mohol vyhnut aj on.

petulda333
28. aug 2023

A ty preco nejdes na travnik? Sak ak je taka uzka ulica,mozes nan vyjst aj ty

basulaak
28. aug 2023

Waaaau to nemyslis vazne. Ja s mojim egom a velkostou auta by som si sadla a arogantne just neuhla. Ale chapem ta, aj ze si cuvla aj tak. kus kok*ta to musel byt. Fuh.

jajajaja2
28. aug 2023

@ruzasipova a presne preto to tu tak vyzera 🤦‍♂️

aalt
28. aug 2023

Dobrych debilov v tom satelite mate ... Ja tiez nerad chodim na travnik ak je mokro, lebo hned je zasrate cele auto, ale teda cuvnut 2 metre problem nemam ... Ist za starostom, nech na par miestach podla potreby na ten travnik vysype makadam, aby sa bolo kde uhnut. Alebo vymenit obrubniky chodnika, aby sa dalo nan vychadzat (predpokladam, ze su vysoke, ci aky je s nimi problem?). Ale aj o makadam je potrebne sa "starat", lebo inac tiez zarastie. Pripadne aj dat znacku s vyznacenou prednostou aby museli davat prednot ti co su na strane travnika - hlavne bude jasne, kto ma davat prednost. Idealne samozrejme cestu rozsirit, asi je kde.

minenkak
28. aug 2023

Zákon o cestnej premávke, § 18 Vyhýbanie
Vodiči protiidúcich vozidiel sa vyhýbajú vpravo, včas a v dostatočnej miere. Ak sa nemôžu bezpečne vyhnúť, prednosť v jazde je povinný dať ten vodič, na ktorého strane jazdy je prekážka alebo zúžená vozovka.

Ak jeden z nich musí cúvať, urobí to ten, pre ktorého je to ľahšie alebo menej nebezpečné. Ak sa vodič nemôže vyhnúť protiidúcej električke vpravo, vyhýba sa jej vľavo.

Takže cuva osobné auto nie nákladné a ak ťa to hnevá ,zacuvaj nech prejdu preč a ty choď domov,ja v práci jazdím denne po takejto ulici a na ešte neskutočným kopci,zacuvam alebo sa dám nakraj ,lebo stáť môžeš aj pol dňa

basulaak
28. aug 2023

@ruzasipova my tomu doma ludovo hovorime “vacsi pes je*e”. 😅

ullala
Autor odpoveď zmazal
zena666
31. aug 2023

Úplne chápem ...z jedneho prúdu spravili parkovacie miesta, pristupova cesta na dalsiu ulicu je jednosmerka tym padom a na krizovatke postavili nove obydlia a my stary za rohom kym nepustime novych mame smolu budú trúbit a nadavat z okna a ukazovat gesta aj polhodinu. Ano vážne sa neodstupia a nie nedali znacku prednost v jazde naco? Šoferi sa dohodnú

kalifka
31. aug 2023

Aj mi tak máme ulice s jednej a druhej strany pozemku, ale mi to riešime kto ide bližšie k domu- tam majú ľudia chodník tak sa tam musí uhnúť nám ☺️ ten kto ide "hore " sa mi vždy uhýba.

simca06022011
31. aug 2023

By som asi ostala stat a ukázala im nech cuvaju. A riešila toto na obci /meste. Treba to upraviť alebo riešiť prístup k novým domom po novej ceste... to sa väčšinou vopred rieši. My sme napr na obci riešili, ďalšia výstavba nebude cesta proste nezvládne viac áut a bodka.

nyusika
31. aug 2023

a preco ho neobides po tom chodniku ?
radsej po chodniku, ako keby on mal nicit travnik.

brendaa
31. aug 2023

Ahoj žiadať mesto o urgentné riešenie tejto situácie, odôvodniť bezpečnosť cestnej premávky vzniknuté konflikty aj kamerou v aute, resp. fotkami....Určite kontaktovať poslanca, ktorý má na starosti vašu časť mesta a poprípade žiadať o "jednosmerku", ak je to riešením.
Neviem si predstaviť ako riešite vývoz komunálneho odpadu alebo v zime odhŕňanie cestnej komunikácie

ouwecka
31. aug 2023

Treba spisat peticiu a ma to vyriesit obec alebo mesto,spravca komunikácie vacsinou ked sa robi takto vystavna sa spravi ulica jednosmerna alebo sa vybuduju tie rozsirenejsie useky ciest,takze tam kde je trava sa cca co 30-40 m vybuduje sirsia cesta...

ouwecka
31. aug 2023

A ked tak ze stojíš a debil nejde cuvat, kľudne by som vystupila,vylozila si dieťa,tasku a sla do dvora ked to debil.nechape

jarka26011
31. aug 2023

Tak asi máš v ulici šľahnutych...tiež mame úzku ulicu, dlhú, ale vždy si ukážem s druhým, kto sa uhne, niekedy ja, niekedy niekto iný, nikdy nebol problém 🤔 pozdravime sa a ideme každý jeden ďalej 😁😁

akvi
31. aug 2023

Ja ťa chápem, my máme ulicu úzku 3 m a vyhnutie neprichádza do úvahy, sme slepá ulica. A všetci domáci reagujeme normálne, vieme, kto v ktorom dvore býva a ak ja už idem odbočiť, tak sused, ktorý ma "blokol" cuvne bez problémov tie dva metre. Lebo ja by som musela cúvať 20 m. Problem nastane, ak sa tam vtrepe niekto cudzí, na konci sa otočí, lebo sa pomýlil a letí dole ulicou a ešte očakáva, že ho všetci pustia a budú cúvať.
U vás fakt pomôže len jasné určiť značkou, kto má prednosť. A inak je fakt zaujímavé, že povolili zástavbu s takouto nedoriesenou prijazdovou cestou. Viem si živo predstaviť, ak by našu ulicu zrazu predĺžili a už by nebola slepá, tiež by som mala nervy.

canany
31. aug 2023

Necitala som to komplet, ale ja byvam v zastavbe, kde sa kedysi neratalo s tym, ze po ceste bude jazdit viac aut. Auta stoja na chodniku a na druhej strane cesty, cize je prejazdny jeden pruh. Je zauzivane, ze vzdy ide prvy ten, ktory vychadza zo sidliska na hlavnu. Ale jasne ze sa najde par ludi, ktori to nepoznaju a ja sa snazim nikam netlacit, lebo nie som zdatny sofer na cuvanie v tak uzkom priestore medzi 2 autami, vzdy radsej pockam.
Vasa situacia je dost specificka a obratila by som sa na stavebny dozor tej vystavby a ked nic, tak vyssie miesta

Strana
z2