icon

Predražené ceny v bazáriku

Zastavuje sa mi rozum ked vidim ceny tu na MK ma to byt bazar a nie predrazeny blsak
NAPR: Za jeden cinsky overal ktory v obchode stoji 30e co si myslim ze je tiez drahota nakolko v jednom nemenovanom znackovom obchode som kupila novy detsky overal za 19e mamicky pytaju od 25e vyssie a pritom overal zcuchany nitky popraskane farba vyblednuta to bol len priklad hlava mi nad tym stoji pritom ano chapem nikto mi ho nekaze kupovat to je samozrejme ale ako ako mozu za neho tolko pytat ? Mnohe by si mali uvedomit ze je to BAZAR
O topánkach ani nevravim : Kupia si topánky obuju ich ponosia zisatia ze im nesedia a potom ich predavaju za cenu ako ked tie topánky vysli na trh a pritom sa uz min rok predavaju v obchode za polovicu
Zacina sa mi to tu riadne nepacit

Strana
z2
wena
7. dec 2013

Áno, je to internetový bazár a práve preto si môže každý určiť cenu akú chce.
Mne sa tu veci tiež zdajú drahé a navyše väčšinou aj škaredé, preto v bazároch nekupujem nič. V normálnych obchodoch sa takmer všetko dá kúpiť lacnejšie a dá sa to vrátiť alebo reklamovať bez problémov.

@veronikamarcinkova

janinah
7. dec 2013

nakupila som tu kopu vecí v dobrom stave a za dobré ceny,treba len hľadať 😉

veronikamarcinkova
autor
7. dec 2013

@wena tak ako vravis ja ked tu nieco chcem tak to len do skolky na komplet znicenie alebo do piesku a na celkove zaspinenie nakolko mi je luto dat malej nove veci na zaspinenie ale aj tak mi hlava nad tymi cenami tuto stoji Vies ide uz len o to slovo BAZAR znamena predajňa s chybným alebo použitým alebo druhotriednym tovarom a k tomu zodpovedajucim cenam

cerez
7. dec 2013

Súhlasím s tebou. Tiež mi niekedy vybehnú oči z jamiek. Pomyslím si svoje a idem ďalej. Za tú cenu môžem mať novú vec a nie obnosenú. Ja tomu hovorím, že chce niekto rýchlo zbohatnúť. Ja som zatiaľ väčšinou kúpila veľmi dobre, ale stalo sa mi, že som bola aj sklamaná. Ale bohužiaľ, bazár prináša svoje riziko.

dejka77
7. dec 2013

Vies my slovaci sme taki. Ak sa pozries do akychkolvek bazarov, napr. autobazar, tak pytaju nehorazne ceny. V zahranici je to uplne o inom. Akonahle je to pouzite a predava sa tak to ma uplne malu cenu. Dokonca aj veci, ktore su nove, len ich niekto kupil a nepouzil.
Aj ja teraz predavam nejake veci a musim sa "krotit" aby som nedavala vysoke ceny. Mam trebars velmi malo pouzivany kocik, ale aj tak tam nemozem nahodit vysoku cenu lebo tu sa to tak proste nepredava.

freyjanr
7. dec 2013

@veronikamarcinkova co sa týka tých cien tiež to neviem pochopiť,hlavne ked ide o veci ktoré su úplne otrasne,vyťahané,vyblednute,ja som v tescu kúpila nový overal zlacnený na 6 eur 🙂 a v h&m pravidelne kupujem veci z vypredaja po 2 eura

freyjanr
7. dec 2013

Este viac ma zaráža co všetko sa tu predáva...pomaly rok nacate UM pričom sa majú spotrebovať do mesiaca alebo použité cumle na fľašky,spodné pradlo použité a kopa ďalších veci

veronikamarcinkova
autor
7. dec 2013

@cerez pri velmi podivnych a slabych fotkach ja skor uprednostnujem mesto odkial som a pri nom osobny odber je pravda ze som si uz aj davala zasielat zatial poklopem ok ale uz tu asi ani pozerat na inzeraty nebudem lebo aj vecicky ktore su made in komunizmus su za cenu ako veci obnosenez dnesnej doby som zhrozena

veronikamarcinkova
autor
7. dec 2013

@janinah
@janinah v poslednej dobe clovek moze hladat a jedine k comu sa dopatra je zrychleny tep a zastaveny rozum nad cenami ☹

veronikamarcinkova
autor
7. dec 2013

@dejka77 do malej troch rokov som vystriedala 5kociarov 😀 vsetky boli nove ale nikdy som nebola komplet spokojna vzdy som kociarik predala za polovicnu cenu z ktorej som ho kupila lebo som vedela ze ho nepredam za 3/4 cenu mala som zaujemcov az s popradu a dokonca si po neho osobne prisli pani ktora kupovala Zopu fusion mi vravela ze by malo byt viac takych ludi s takymito spravodlivymi cenami som tiez toho nazoru a preto to tak aj robim viem ze nie vsetky mamicky maju tolko peniazkov aby sli napr do maderni a kupili kociar za tie sumy ake tam maju a viem ze bazariky vyhladavaju hlavne mamicky ktore nemaju na nove veci (nechcem nikoho urazit ani nic podobne) a ocakavaju aj primerane a mensie ceny nez v obchodoch

veronikamarcinkova
autor
7. dec 2013

@freyjanr v h&m su taketo vypredaje??? woooow chodim tam casto ale este som sa nestretla s tymto asi nepozeram poriadne ale dala si mi riadneho chrobacika do hlavy uz budem chodit s ocami na stopkach 😀

veronikamarcinkova
autor
7. dec 2013

@freyjanr co narobime ... niektore veci by tu fakt mali porusit ani nie veci a kolonky gatky po malej by som si nedokazala predstavit predavat a ani jej po niekom kupovat este tielko ano ale gatky a pomozky eee urcite nie a cumle uz vobec bleeee no mamicky hlavne tie ktore to ponukaju maju velku guraz a o mamickach co to kupuju je pravda ze mozno nemaju mna nove a tak kupuju odtial chapem ich aj ked je pravda ze z tohto obdobia sme uz vyrastli a neviem co ponukaju v tychto sekcia ale fakt obocie hore a hlava sprava dolava nad tym vsetkym

sissy27
7. dec 2013

@veronikamarcinkova ale veď je to úplne jednoduché - predávajúci má právo určiť si cenu akú chce a ty máš právo si vybrať, či kúpiš alebo nie 🙂 mňa zas rozčuľujú požiadavky niektorých kupujúcich (úplná klasika - vec za 5€ požaduje za 2€ aj s poštovným), ale tiež mám právo si vybrať, či vyhoviem alebo nie...
a už čo kto ponúka (použitú spodnú bielizeň, vyšmatlané špinavé topánky, kozmetiku po záruke a iné "lahôdky") - no ja sa ani tak nečudujem predávajúcim, ale prípadným záujemcom 😀 😀 😀 ale veď každého vec, nie?
ja by som viac ocenila nejaké opatrenia proti podvodníkom, nech si sem dáva kto chce čo chce aj za ceny aké uzná za vhodné, ale keby boli nejako ošetrené podvody, nespoľahliví predajcovia / kupujúci, to by bolo myslím oveľa prospešnejšie 🙂 a pritom by to nemuselo byť ani tak veľmi komplikované, len by sa niekomu muselo chcieť a musel by investovať aj časť svojho zisku na inovácie 😅

freyjanr
7. dec 2013

@veronikamarcinkova u nás v nitre boli za takéto ceny v marci zimné veci a v auguste letné 🙂

veronikamarcinkova
autor
7. dec 2013

@sissy27 trosku sme odbocili od temy ja si myslim ze do Bazarika patria iba hygienicke veci a za primeranu cenu ostatne patri na aukciu tam si mizu davat vyvolavacie ceny ake chcu a za co chcu bazar je o pouzitych veciach ale nie o nehygienickych a osoby ktore tu inzeruju by si mali vstupit do svedomia

sissy27
7. dec 2013

@veronikamarcinkova hmmm a kto určuje, čo je primeraná cena a čo nie? regulované ceny fungujú v iných sférach, nie tu... a takisto čo sa týka hygieny, každý má iný štandard - ja by som si napríklad nekúpila nosené topánky, aj keď v slušnom stave, proste nie, tak teraz čo, budem tu protestovať, že na môj štandard je to nehygienické a nevhodné, tak to sem nepatrí? takže s tým vstupovaním do svedomia asi začni od seba - nesnaž sa diktovať, čo a za akú cenu sa tu môže a nemôže ponúkať, na to sú tu iní... prípadne si založ vlastný internetový bazár a diktuj pravidlá tam, nech je to k tvojej spokojnosti... ty si tu tiež môžeš vybrať, čo kúpiš a čo nie, takže ŽI A NECHAJ ŽIŤ 😉

sense
8. dec 2013

cenu si moze dat kazdy aku chce a je na druhej strane ci kupi al. nie, tak naco sa nad cenami rozculovat, pokial by som chcela nosene veci, tak skocim radsej do sekaca, kde stravim menej casu a danu vec aj vidim ako travit cas na bazari a rozculovat sa nad cenami....tiez sa mi raz stalo ze okritizoval niekto na MK cenu za danu vec a to bola len polovica z kupnej a vec pouzivana asi dva tyzdne...nakoniec som ju predala na inom bazari kde bola cena dohodou a bolo mi ponuknute este viac ako tu, tak som sa nakoniec dostala k 75% pov. ceny, ale ked som chcela kupit stolicku na jedenie apozrela bazar tak chcel nieko 30-50eur za stolicku po dvoc detoch s potrhanym potahom, al. ikea stolicku za 12e pricom nova stoji max. 15, tak som sa vykaslala na bazar a kupila novu za 30e kt. vyuzijem aj neskor lebo sa da rozlozit na stolicku a stolik a potom ju zas predam nakolko bude zas pouzivana len velmi malo kedze na svk chodime len na 2 tyzdne do roka, ale urcite nie na MK

veronikamarcinkova
autor
8. dec 2013

@sissy27 ak nie si spokojna s touto temou nezapajaj sa vyhodila som ju pre mamicky ktore zdielaju nazor a primerana cena je ak nieco kupis dieta ti to ponosi z ceny za nova das polovicu pripadne ak to ma vady este nizsiu cenu k spojeniu zi a nechaj zit by si mala aj ty pozitivne pristupit ja tu vystupujem iba ako clovek ktory nad tym vsetkym kruti hlavou ak by som nenechala zit urcite by to vyzeralo inak

veronikamarcinkova
autor
8. dec 2013

@veronikamarcinkova este podotknem mnoho predavajucich by si mali pozriet vykladovy slovnik a v nom najst slovicko BAZAR mnoho ludi to navstevuje hlavne kvoli ocakavaniu mensich cien za pouzite ale nositelne veci a tymto to koncim lebo sa to vrha uplne inde a to nechcem tak krasny den vsetkym

maribell
8. dec 2013

@veronikamarcinkova ano aj ja som si to vsimla a niekedy aj mamicka napise ze vec je poskodena.. napr roztrhnuta etse tam hodi aj fotku a cenu si vypita 70% z povodnej ..to je smiesne 😀 ja by som take vec predala za symbolicku cenu alebo by som ju darovala 😀

janinah
8. dec 2013

@veronikamarcinkova tak to si mala v úvode napísať,že je to téma pre mamičky,ktoré zdieľajú tvoj názor....ale v podstate je to téma o ničom,kto chce kúpi aké a za koľko chce a rovnako sa správa aj predávajúci,čiže mne uniká podstata -o čom sa tu diskutuje?..nechtiac o sebe aj niečo prezradíš-5 kočíkov za 3roky? sú ľudia,ktorí horkoťažko naškrabú na jeden použitý a ktorí si nemôžu dovoliť predávať za babku,ale zas nevravím,že nemáš v niečom pravdu,len ja si predražené veci nevšímam resp. si poviem,tak toto si za tú cenu nechajte a idem hľadať ďalej....sú vážnejšie veci na slovensku,kde treba investovať čas a energiu,koníka zas tak vážne neberiem 😉

sissy27
8. dec 2013

@veronikamarcinkova no a ty by si si mohla nájsť v tom výkladovom slovníku, čo znamená pojem "diskusia" 😀 do takejto debaty sa môže zapojiť aj ten, kto má iný názor ako ty, aby to vôbec diskusia bola... ak si nechcela iný názor, tak si si mala založiť súkromku, ale aspoň upozorniť hneď v úvode, že si neželáš iné názory, iba tie, ktoré zdieľajú ten tvoj... ja som ti ponúkla len svoj pohľad na vec, nič viac, nič menej...
a ešte raz - to čo je primeraná cena pre teba, nemusí byť pre iného...a tak isto nevieš, kto čo za koľko kúpil - ani chlieb nemá v každom obchode rovnakú cenu...
a tak ako ty mne napíšeš, že si nemám všímať témy, v ktorých mám opačný názor ako zakladateľka, tak aj ja ti napíšem, že si nemáš všímať ceny, s ktorými nesúhlasíš 😉

veronikamarcinkova
autor
8. dec 2013

@janinah o co ti slo s tymi kociarikmi tymto som chcela poukazat ze sa da predavat aj za rozumne ceny
o temach o ktorých sa da diskutovat na slovensku ano je mnoho ale ja rozoberam prave tuto pretoze s tym nesuhlasim a len tak mimochodom je tu na MK mnoho ale ze mnoho debat ktore nestoja za rec tak sa do nich zapoj a nezabudni aj tam poznamenat ze su dolezitejsie veci na slovensku pre teba je toto banalita pre mna nie a vidis to mala som 5 kociarov za 3 roky a aj napriek tomu chodim na bazar a nehanbim sa za to a aj napriek tomu nemam hore nos a nepredavam za nehorazne ceny

veronikamarcinkova
autor
8. dec 2013

@sissy27 este raz nenapisala som rovnaky nazor ale zdielaju nazor ze je to tu drahe

veronikamarcinkova
autor
8. dec 2013

@sissy27
@janinah presne viem preco nezdielate moj nazor staci si pozriet vas bazar a som tam kde som bola hlava z prava do lava 😀

sissy27
8. dec 2013

@veronikamarcinkova úprimne? vieš čo sa mne zdá drahé? ak niekto ponúka špinavé zničené sandálky s viditeľnými stopami po chodidlách (prstoch) za 5€, ktoré už nie sú vhodné ani na donosenie... a zdravotné boli tak akurát pre prvého majiteľa, pretože špinavá vychodená topánka sa nedá nazvať zdravotnou...takže áno, v konečnom dôsledku súhlasím, je to tu drahé...

sissy27
8. dec 2013

@veronikamarcinkova no keď už si si pozrela naše bazáriky, tak aspoň vidíš, ako môžu vyzerať nosené topánky, ktoré chceš predať... nie špinavé, nie vychodené, s otlačkami po prstoch - niekto také hodí do smetiaku a niekto chce ešte zarobiť na takých 😝

veronikamarcinkova
autor
8. dec 2013

@sissy27 asi ste nikdy nenosili kozenu obuv moja mala by si si utriet obrazovku to nie je spina a asi ani nevies akoreaguje koza takze nakprv odskusaj potom hodnot :-*

sissy27
8. dec 2013

@veronikamarcinkova päta ani podrážka na tých sandáloch kožená nie je... btw. ja mám tiež v ponuke sandálky s koženou stielkou a vyzerajú úplne inak ako tie tvoje 😅 ... ale ako hovorím, subjektívny názor - to, čo by som ja hodila do smetí, niekto iný ešte považuje za nositeľné a hodné 5€... máš právo to ponúkať, a ostatní majú právo si vybrať 😉 trhové hospodárstvo, ponuka a dopyt, aké jednoduché, že? 😉

veronikamarcinkova
autor
8. dec 2013

@sissy27 nosene topamky za nehorazne sumy ano takto to vyzera u teba a dalsia vec moja v zivote by som si nedovolila predavat nieco spinave nakolko ja si na cistote potrpim

Strana
z2