Predškolská a elementárna pedagogika
vedel by mi niekto poradit ohladom tohto studia, chcela by som sa prihlasit, ale neviem co vsetko to obnasa?
Ahojte, chcela by som ísť študovať Predškolskú a elementárnu pedagogiku do Nitry alebo do Ružomberka, len neviem čo to obnáša. Mohli by ste mi poradiť? Učim sa 3 mesiace na klavír a ešte som počula, že na príjímcie skúšky do Nitry existuje CDečko s tézami
AHojte, vie mi niekto poradit ohľadom Predškolskej a elementárnej pedagogiky v Nitre? Idem si tam dávať príhlašku a chcela by som vediet ako je to s príjiímačkami, keďže tam je toho dosť veľa a či existuje nejake CDecko alebo, či náhodou niekto nemá vypracované témy na príjimačky
ďakujem
Ahojte, viete mi poradiť ohľadom príjímacích skúšok v Nitre v odbore Predškolská a elementárna pedagogika? Ďakujem. Nemáte nádhou neikto vypracované tézy na prijímacie skúšky-zaplatím alebo niečo o tom CDecku?
@danielle21 Ahoj, chystám sa di PO tento rok na prijímačky. Môžeš mi prosím ťa napísať, z čoho boli prijimacky, aké to bolo, čo studujes, aká je forma štúdia a tak. Ďakujem.
Ahojte, tiež by som chcela ísť študovať do BB Predškolskú a elementárnu pedagogiku (externe) 🙂 a chcela by som vedieť ako to tam chodí a hlavne, z čoho sú príjmačky
pepa1. Ja som z MT. No aj ja sa obávam tých príjimačiek, ale určite idem na deň otvorených dverí do Nitry a ja rozmýšľam aj nad Ružomberok ale uvidím. Lebo v BB je ževraj moc ťažká matematika a ja s matikou kamarátka zrovna nie som. Aj aj som zvedavá ako to bude tento rok ale už teraz mám pomaly z toho stresy.
@dimi26275 no ja tiez nie som kamoska s matikou 😝 ale hadam na predskolskej pedagogike nie je matika ci? Ta je az v Mgr studiu nie? Ja neviem ci je to fama alebo je ta Banska Bystrica ovela tazsia, keby niekto vedel poradit, pretoze ja mam z Prievidze lepsiu cestu do BB ako do NT, ale ak je lahsia Nitra urcite pojdem radsej tam 🙂
Ahojte dievčatá 🙂 Ja učím v materskej škole a tiež sa chystám poslať prihlášku na predškolskú a elementárnu pedagogiku, zvažujem medzi Nitrou a B. Bystricou, tiež som počula, že v BB je ťažká matika a to ma dosť odrádza. Pepa 1 - jasné že je na predškolskej matika a to aj v nižších ročníkoch.
Rozmyslam tiez nad predSkolskou
A elementarnou pedagogikou v TT, ale nemám prax v skolke. Nevěděla som,ze mozete pracovat aj bez školy. Takze nemám šancu bez praxe. Máte s tým niekto skusenost. Dakujem za radu.
minnie30 - tak aby som uviedla veci na správnu mieru - ja momentálne študujem na pedagogickej a sociálnej akadémii formou nadstavbového štúdia odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, v máji mám záverečné skúšky a chcela by som ísť aj na VŠ. Zákon umožňuje pracovať v škôlke aj popri štúdiu ako nekvalifikovaná s podmienkou, že si štúdium dokončíš. Samozrejme, že máš šancu aj bez praxe 🙂
@pepa1 Ahoj. Mne je to v podstate jedno kde pojdem studovat hoci tiez do Nitry je to s cestovaním ťažšie. Ale matika na Elementárnej a predškolske pedagogike je už v prvom ročníku a je tam ťažké rysovanie aj normálne počítanie v BB-lebo poznám tam nejaké baby a všetky takmer vyhadzujú na matike ale aj v Nitre je matika ale ževraj ľahšia Ja som preto BB takmer už vyradila lebo tej matiky sa dosť obávam.
@velakrikuprenic mozem sa ta spytat preco ides na VS ked ukoncujes pomaturitne studium a vlastne mozes ucit? Lebo ja som pozerala tabulky s platmi a tam sa potom pohnes o 1 platovu triedu nahor. Ja tiez rozmyslam ci ist studovat na 2 roky to pomaturitne studium co je skoro zadarmo alebo VS co jasne viac stoji a dlhsie sa studuje......
pepa1 - materská škola je v mojom prípade len dočasné riešenie, ja túžim učiť na 1.stupni ZŚ a inak ako s VŠ sa tam nedostanem, tak preto 🙂 A pomaturitné štúdium som vtedy riešila z finančných dôvodov.
@shogun - ak sa môžem opýtať, bolo to štúdium náročné? Je na predškolskej a elementárnej tá matika naozaj taká ťažká? A čo hudobná? Ako často ste museli chodiť na prednášky?
@velakrikuprenic no nebudem klamat, bolo urcite, popri praci sa ucit na skusky a vacsinou v soboty do skoly prednasky...matika mi dala zabrat dobre veru...z hudobnej som mala trocha stresy, ked sme si mali nacvicit pre deti, co by sme ich naucili, ale zvladla som to a take ecko ako niekedy potesilo, hlavne, ze som niektore tie predmety zvladla a jasne, ze niektore skusky som si aj zopakovala, ale aj taka slovencina nas potrapila, diktaty🙂
@shogun no verím tomu, že to musel byť riadny zaberák, ja som len na pomaturitnom a s hudobnou som teda mala problém, ale nie s hrou na klavír, hlavne ma nebavila tá nezáživná teória a tiež neznášam písanie seminárok... a aj učíš niekde v MŠ alebo ŠKD?
@velakrikuprenic nie neucim, som na materskej🙂, ale chcela som pred rokmi, no nakoniec som zvolila kvoli peniazom lepsie platenu pracu a je pravda, ze do praxe mi to az tak vela nedalo, kedze som nebola z oboru, len skoro sama teoria
Ahojte, chodi z vas niekto na predskolsku pedagogiku na UK do BA? Chcela by som sa spytat nieco ohladom talentoviek 🙂
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či by mi vedel niekto poradiť z čoho sú prijímačky do PO na predškolskú a elementárnu pedagogiku. Na deň otvorených dverí, ktoré PO fakulta robila som sa bohužiaľ kvôli snehovej kalamite nedostala a preto prosím či by mi vedel niekto poradiť kde by som zohnala potrebné materiály z ktorých by som sa mohla pripravovať na prijímacie skúšky. Vopred ďakujem dobrej dušičke ktorá mi poradí. 🙂
Ja by som sa chcela opýtať, či by mi niekto nevedel poradiť ohľadom prijímacích skúšok na predškolskú a elementárnu pedagogiku sociálne znevýhodnených skupín v Levoči. Prosíím, ak je tu niekto taký, ozvite sa. ĎAkujem

@987654 Ahoj chodím prvý ročník externe mám za sebou prvý semester a 3 skúšky ešte má čaká 5 , prijímačky nerobil nikto všetkých nás zobrali bez prijímačiek a platí sa 300 eur za semester čiže 600 eur za rok