icon

Predškolská a elementárna pedagogika

adrianaj
27. jan 2011

vedel by mi niekto poradit ohladom tohto studia, chcela by som sa prihlasit, ale neviem co vsetko to obnasa?

majulik19
30. dec 2014

@987654 Ahoj chodím prvý ročník externe mám za sebou prvý semester a 3 skúšky ešte má čaká 5 , prijímačky nerobil nikto všetkých nás zobrali bez prijímačiek a platí sa 300 eur za semester čiže 600 eur za rok

dimi26275
6. jan 2015

Ahojte, chcela by som ísť študovať Predškolskú a elementárnu pedagogiku do Nitry alebo do Ružomberka, len neviem čo to obnáša. Mohli by ste mi poradiť? Učim sa 3 mesiace na klavír a ešte som počula, že na príjímcie skúšky do Nitry existuje CDečko s tézami

dimi26275
6. jan 2015

AHojte, vie mi niekto poradit ohľadom Predškolskej a elementárnej pedagogiky v Nitre? Idem si tam dávať príhlašku a chcela by som vediet ako je to s príjiímačkami, keďže tam je toho dosť veľa a či existuje nejake CDecko alebo, či náhodou niekto nemá vypracované témy na príjimačky
ďakujem

dimi26275
6. jan 2015

Ahojte, viete mi poradiť ohľadom príjímacích skúšok v Nitre v odbore Predškolská a elementárna pedagogika? Ďakujem. Nemáte nádhou neikto vypracované tézy na prijímacie skúšky-zaplatím alebo niečo o tom CDecku?

erivara
8. jan 2015

@danielle21 Ahoj, chystám sa di PO tento rok na prijímačky. Môžeš mi prosím ťa napísať, z čoho boli prijimacky, aké to bolo, čo studujes, aká je forma štúdia a tak. Ďakujem.

erivara
8. jan 2015

@visna6 Tiež uvažujem o štúdiu, budem vďačná za každú radu, info o štúdiu. Ako sa Ti študuje?.

pepa1
10. jan 2015

@dimi26275 odkial si? Ja z PD, tiez chcem ist studovat do Nitri alebo BB ale bojim sa prijimaciek a tiez zhanam info. Minuly rok brali bez prijimaciek, asi bolo malo studentov, bohvie ako to bude tento rok.

vevut
11. jan 2015

Ahojte, tiež by som chcela ísť študovať do BB Predškolskú a elementárnu pedagogiku (externe) 🙂 a chcela by som vedieť ako to tam chodí a hlavne, z čoho sú príjmačky

dimi26275
14. jan 2015

pepa1. Ja som z MT. No aj ja sa obávam tých príjimačiek, ale určite idem na deň otvorených dverí do Nitry a ja rozmýšľam aj nad Ružomberok ale uvidím. Lebo v BB je ževraj moc ťažká matematika a ja s matikou kamarátka zrovna nie som. Aj aj som zvedavá ako to bude tento rok ale už teraz mám pomaly z toho stresy.

pepa1
17. jan 2015

@dimi26275 no ja tiez nie som kamoska s matikou 😝 ale hadam na predskolskej pedagogike nie je matika ci? Ta je az v Mgr studiu nie? Ja neviem ci je to fama alebo je ta Banska Bystrica ovela tazsia, keby niekto vedel poradit, pretoze ja mam z Prievidze lepsiu cestu do BB ako do NT, ale ak je lahsia Nitra urcite pojdem radsej tam 🙂

velakrikuprenic
17. jan 2015

Ahojte dievčatá 🙂 Ja učím v materskej škole a tiež sa chystám poslať prihlášku na predškolskú a elementárnu pedagogiku, zvažujem medzi Nitrou a B. Bystricou, tiež som počula, že v BB je ťažká matika a to ma dosť odrádza. Pepa 1 - jasné že je na predškolskej matika a to aj v nižších ročníkoch.

minnie30
17. jan 2015

Rozmyslam tiez nad predSkolskou
A elementarnou pedagogikou v TT, ale nemám prax v skolke. Nevěděla som,ze mozete pracovat aj bez školy. Takze nemám šancu bez praxe. Máte s tým niekto skusenost. Dakujem za radu.

velakrikuprenic
18. jan 2015

minnie30 - tak aby som uviedla veci na správnu mieru - ja momentálne študujem na pedagogickej a sociálnej akadémii formou nadstavbového štúdia odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, v máji mám záverečné skúšky a chcela by som ísť aj na VŠ. Zákon umožňuje pracovať v škôlke aj popri štúdiu ako nekvalifikovaná s podmienkou, že si štúdium dokončíš. Samozrejme, že máš šancu aj bez praxe 🙂

dimi26275
18. jan 2015

@pepa1 Ahoj. Mne je to v podstate jedno kde pojdem studovat hoci tiez do Nitry je to s cestovaním ťažšie. Ale matika na Elementárnej a predškolske pedagogike je už v prvom ročníku a je tam ťažké rysovanie aj normálne počítanie v BB-lebo poznám tam nejaké baby a všetky takmer vyhadzujú na matike ale aj v Nitre je matika ale ževraj ľahšia Ja som preto BB takmer už vyradila lebo tej matiky sa dosť obávam.

dimi26275
18. jan 2015

@pepa1 JA idem do Nitry na deň otvorených dverí sa tam popýtam čo a ako lebo viem, že niekedy sa dala kúpiť nejaká kniha, neskr CD s otázkami, ktoré su na skúškach.

shogun
18. jan 2015

@minnie30 ani ja som nemala prax a strednu skolu uplne odveci, zamestnanie v ekonomickom smere a skoncila som bc v TT🙂

pepa1
18. jan 2015

@velakrikuprenic mozem sa ta spytat preco ides na VS ked ukoncujes pomaturitne studium a vlastne mozes ucit? Lebo ja som pozerala tabulky s platmi a tam sa potom pohnes o 1 platovu triedu nahor. Ja tiez rozmyslam ci ist studovat na 2 roky to pomaturitne studium co je skoro zadarmo alebo VS co jasne viac stoji a dlhsie sa studuje......

minnie30
18. jan 2015

@shogun a studovala si predskolsku a elementarnu pedagogiku. Vzali ta na školu aj bez praxe. Externe by som chcela.Dakujem za odpoved

velakrikuprenic
18. jan 2015

pepa1 - materská škola je v mojom prípade len dočasné riešenie, ja túžim učiť na 1.stupni ZŚ a inak ako s VŠ sa tam nedostanem, tak preto 🙂 A pomaturitné štúdium som vtedy riešila z finančných dôvodov.

shogun
18. jan 2015

@minnie30 ano, predskolsku som studovala a uplne bez praxe, ale uz je to par rokov dozadu, tak neviem, ake maju teraz podmienky a bola som aj na prijimackach...pocas studia som ale musela absolvovat prax v MS a v druzine v ZS

velakrikuprenic
18. jan 2015

@shogun - ak sa môžem opýtať, bolo to štúdium náročné? Je na predškolskej a elementárnej tá matika naozaj taká ťažká? A čo hudobná? Ako často ste museli chodiť na prednášky?

shogun
18. jan 2015

@velakrikuprenic no nebudem klamat, bolo urcite, popri praci sa ucit na skusky a vacsinou v soboty do skoly prednasky...matika mi dala zabrat dobre veru...z hudobnej som mala trocha stresy, ked sme si mali nacvicit pre deti, co by sme ich naucili, ale zvladla som to a take ecko ako niekedy potesilo, hlavne, ze som niektore tie predmety zvladla a jasne, ze niektore skusky som si aj zopakovala, ale aj taka slovencina nas potrapila, diktaty🙂

minnie30
18. jan 2015

@shogun teraz je bez prijimaciek, ale musí byt rok prax v skolke alebo druzine

velakrikuprenic
18. jan 2015

@shogun no verím tomu, že to musel byť riadny zaberák, ja som len na pomaturitnom a s hudobnou som teda mala problém, ale nie s hrou na klavír, hlavne ma nebavila tá nezáživná teória a tiež neznášam písanie seminárok... a aj učíš niekde v MŠ alebo ŠKD?

shogun
19. jan 2015

@velakrikuprenic nie neucim, som na materskej🙂, ale chcela som pred rokmi, no nakoniec som zvolila kvoli peniazom lepsie platenu pracu a je pravda, ze do praxe mi to az tak vela nedalo, kedze som nebola z oboru, len skoro sama teoria

meggie293
22. jan 2015

Ahojte, chodi z vas niekto na predskolsku pedagogiku na UK do BA? Chcela by som sa spytat nieco ohladom talentoviek 🙂

diankak12
29. jan 2015

@erikacvm ahoj 🙂 už dávnejšie si tu písala o predškolskej a elementárnej pedagogike v NR ..mám veľký záujem o tú školu, ale neviem čo môžem čakať na prijímacích skúškach ... ako sa mám pripraviť veľmi sa bojím :/ vedela by si mi poradiť ? ďakujem 🙂

shaula21
2. feb 2015

@pepa1 ahoj zistila si nejake info na prijimacky do Bb?Tiez by som chcela skusit .

stamade
3. feb 2015

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či by mi vedel niekto poradiť z čoho sú prijímačky do PO na predškolskú a elementárnu pedagogiku. Na deň otvorených dverí, ktoré PO fakulta robila som sa bohužiaľ kvôli snehovej kalamite nedostala a preto prosím či by mi vedel niekto poradiť kde by som zohnala potrebné materiály z ktorých by som sa mohla pripravovať na prijímacie skúšky. Vopred ďakujem dobrej dušičke ktorá mi poradí. 🙂

adlenka08
5. feb 2015

Ja by som sa chcela opýtať, či by mi niekto nevedel poradiť ohľadom prijímacích skúšok na predškolskú a elementárnu pedagogiku sociálne znevýhodnených skupín v Levoči. Prosíím, ak je tu niekto taký, ozvite sa. ĎAkujem