Predškolská a elementárna pedagogika v Trnave 2016
Ahojte 🙂 Táto diskusia vzniká najmä pre študentky odboru Predškolská a elementárna pedagogika v Trnave začínajúce v 2016, aby sme si mohli navzájom pomáhať a podporovať sa.

Prosím vás menilo sa heslo na peptruniex16.17@gmail.com? Nejde sa mi prihlásiť..???
Babule, tiez si chcem dat na UKF do NR , externe odbor predskolska a elem. pedag.. Prosim vas info, aky priemer znamok zo strednej skoly treba mat na prijatie? vdaka
Ahojte dievčence.
Zvažujem tento rok v Trnave. Vaše postrehy a skúsenosti by mi pomohli v rozhodnutí podania prihlášky, dennej alebo externej formy. Dúfam, že sem ešte občas zablúdite 🙂 .Som na RD a zjavne budem pokračovať v starostlivosti o dieťa do 6 rokov a potrebovala by som vedieť :
1.)...je vysokoškolská prax ,,denných a externých,, študentiek vykonávaná podľa pracovnej dohody a je za ňu odmena (mzda)? Dúfam že nie, inak mi ľudovo povedané predlženú rodičovskú neschvália. Nesmiem mať totiž žiadny príjem.
2.)...dalo sa vám podaktorým dohodnúť so školou o vykonaní praxe v mieste vášho bydliska alebo musíte dochádzať do Trnavy?
3.)...sú tu väščinou externistky a prednášky máte víkendové no klasická dookola obmielaná otázka ,,tentoraz na dennú formu,, .Keďže na stránke školy majú rozvrh podľa abecedy a začiatočných slabík, ťažko sa v ňom vyznať ... zaujíma ma ako dlho resp. do ktorej najdlhšej poobednej hodiny majú denní vyučovanie..
Viem, že by som si mohla zavolať na študijné no s takýmito otázkami by ma poslali asi kade ľahšie.
Ďakujem vám za odpoveď sem alebo do správy a prajem veľa síl do druhého semestra 😉
@nikus84 ahoj,
ja študujem externe. prax u denných je tam, kde ti zahlási škola. u externých môžeš praxovať, kde chceš. problém je, že málokde prijímajú, nakoľko za denné študentky dostávajú peniaze. ty nedostaneš za prax ani cent.
my máme prednášky aj niekedy piatky a boli sme aj do večera do šesť hodín od rána od ôsmej
@minnie30 ahoj, vedela by si mi prosim poradit. Mam vystudavane ucitelstvo Mgr., no chcela by som si externe urobit nadstavbu v odbore predskol.a elemen.pedagogika v Trnave. Nevies,ci by sa to dalo a kde by som nasla nejake blizsie info? To sa musim hlasit na normal. Bc. studium v tomto obore alebo ako? Dakujem!!😉
na TU jedine bakalára, teraz veľmi veľa báb vyhodili kvôli diktátu ☹ nadstavba sa dá urobiť na blahoslavennej tu https://pasa.edupage.org/. prečítaj si, ale ked je tam večerný rozvrh, tak to bude asi externe. skús sa tam popýtať, ja nemám info žiadne.
@silvia_kurekova Dá sa rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky v Bratislave (2-ročné). 🙂
@silvia_kurekova
Ak by si chcela predprimárnu pedagogiku, tak potom externe aj na strednej škole http://www.psabuba.sk/index.php?&do=content.pag...
@katie.2906 dakujem 😊a primarna pedagogika kde prosim? Som nevedela, ze sa to este takto deli..niekedy to bolo spolu a platilo to pre matetske skoly a prvy stupen ZS. Uz to tak nie je? Este raz dakujem..
@silvia_kurekova Ono je štúdium spojené predprimárna a primárna pedagogika, ak to študuješ celých 5 rokov (denne alebo externe). Ak však už vysokú školu pedagogického zamerania máš, tak pokračuješ len rozširujúce 2-ročné štúdium primárnej pedagogiky (ale ak správne čítam zákon, tak kvalifikácia platí aj pre škôlku - treba však overiť na ŠŠI). Na strednej škole je to v podstate nadstavbové štúdium (môžeš mať vysokú školu aj iného zamerania), ale kvalifikácia je LEN na škôlku. 🙂 Ja teraz tiež zvažujem to rozširujúce 🙂 Do piatku treba poslať prihlášku 🙂
@katie.2906 juj tak to znie dobre celkom..vidim, ze rozmyslame momentalne podobne 😉a kde v Ba sa da to rozsirujuce? Blizsie by mi bolo TT alebo NR..😕
Ahojte...je to teda naozaj na tejto truni take narocne?Vytvarna je aka? Musis vediet perfektne kreslit ci?Matika ako?A prax vybavuju ony ci ty si vybavujes. Dakujem
@nejla
@mazula
@silviasisa
Ahojte baby chodite na truni stale?mala by som par otazociek☺Dakujeem
@isabella22 ja áno😁
@mazula jej super. Ake su predmety tazke?hlavne vytvarna a matematika ma zaujima😁lebo ja kreslit neviem ani omylom. Na aky nastroj hrate?Viem ze vsade sa treba ucit. A s tou praxou je to ako. Mas ju v mieste bydliska?Ako casto. Da sa to zvladnut popri rodine/zamestnani?
@mazula musela si mat prax pri prijimani?lebo ja robim v zdravotnictve
@isabella22 ja som skončila zatiaľ prvý,matiku som ešte nemala,neviem či tu je alebo kedy je,drvivá väčšina dievčat neporobila diktát,takže ak máš nejaké problémy s gramatiku,tak buď riešiť popredu doucko alebo radšej iný odbor,výtvarná je v pohode,nemusíš byť maliar,síce prác je veľa,musíš sa snazit,ale nič čo sa nedá zvládnuť,prax nemusíš mať,ja som išla z hotelovky a popri rodine sa zvládnuť da,ja mám dve deti,ale pomáha mi občas mama aby som sa mohla v kľude učiť cez den a nielen po nociach
@mazula diktat to bol taky tazky?Doucko na gramatiku?s pisanim so nemala nikdy problem ale tak clovek nikdy nevie a moze pohoriet. A s tym nastrojom nevies ako?Ale mas aj prax povinnu niekde? Musis si vybavovat?No mne nema kto pomoct ale som doma este na materskej.
Co ste nieco museli kreslit ci?
@isabella22 diktát je veľmi ťažký,dlhý na A4,horeli baby má čiarkach,závisí akého chytis asi prof.kreslit sme museli 6 vykresov.prax je tuším až v 3.rocniku.a hv su tusim len ľahko ovládateľné hud.nastroje,ale neviem naisto.
@mazula tak diktat. Zalezi asi od stastia. Kolko chyb si mohla mat?6 vykresov? ja sa skorej toho bojim. Co si musela malovat?
ozaj treba potvrdenie o zdravotnej sposobilosti? Cizde na prax nechodis teraz nikam?
@isabella22 diktát 6 chýb,maľovali sa rôzne techniky to je ťažko takto na diaľku,na prax nie,to až v 3 roc
@mazula vsak jasne ale ci treba nejak specialne vediet malovat. Ty si vedela kreslit? Kolko vas chodi do triedy? Ako casto je rozvrh? Do kolkej myslim. Dakujem
@mazula tie vykresy musis tam namalovat alebo doma. Na skusku si co mala?
@isabella22 rozvrh sa dá pozrieť na stránke,maľovať som nevedela,nároky sú aj na iných predmetoch,robia sa seminarky,nikto nerieši či máš prax,bolo nás niečo do 100,z vv máš test aj z teorie
@mazula lenze predmety sa daju naucit ked chces ale pricom na kreslenie potrebujes aj talent🙂test z teorie vv?zaujimave. Pred nimi si kreslila?
Ano ten rozvrh som pozerala. Ale zatial je tam len 3-rocny. Tak neviem ako podelia predmety na 4 roky.
@mazula ako hodnotis zatial ty skolu?tazka?lahka?oplati-neoplati sa ist do toho?

@nejla Dakujem ti 🙂