icon

Predškolská a elementárna pedagogika v Trnave 2016

nejla
14. jún 2016

Ahojte 🙂 Táto diskusia vzniká najmä pre študentky odboru Predškolská a elementárna pedagogika v Trnave začínajúce v 2016, aby sme si mohli navzájom pomáhať a podporovať sa.

Predškolská a elementárna pedagogika v Trnave 2016
lenkami2008
11. okt 2016

@nejla Dakujem ti 🙂

katkadredka
14. okt 2016

Prosím vás menilo sa heslo na peptruniex16.17@gmail.com? Nejde sa mi prihlásiť..???

cherrysweet
23. okt 2016

Babule, tiez si chcem dat na UKF do NR , externe odbor predskolska a elem. pedag.. Prosim vas info, aky priemer znamok zo strednej skoly treba mat na prijatie? vdaka

nikus84
8. feb 2017

Ahojte dievčence.
Zvažujem tento rok v Trnave. Vaše postrehy a skúsenosti by mi pomohli v rozhodnutí podania prihlášky, dennej alebo externej formy. Dúfam, že sem ešte občas zablúdite 🙂 .Som na RD a zjavne budem pokračovať v starostlivosti o dieťa do 6 rokov a potrebovala by som vedieť :
1.)...je vysokoškolská prax ,,denných a externých,, študentiek vykonávaná podľa pracovnej dohody a je za ňu odmena (mzda)? Dúfam že nie, inak mi ľudovo povedané predlženú rodičovskú neschvália. Nesmiem mať totiž žiadny príjem.
2.)...dalo sa vám podaktorým dohodnúť so školou o vykonaní praxe v mieste vášho bydliska alebo musíte dochádzať do Trnavy?
3.)...sú tu väščinou externistky a prednášky máte víkendové no klasická dookola obmielaná otázka ,,tentoraz na dennú formu,, .Keďže na stránke školy majú rozvrh podľa abecedy a začiatočných slabík, ťažko sa v ňom vyznať ... zaujíma ma ako dlho resp. do ktorej najdlhšej poobednej hodiny majú denní vyučovanie..

Viem, že by som si mohla zavolať na študijné no s takýmito otázkami by ma poslali asi kade ľahšie.
Ďakujem vám za odpoveď sem alebo do správy a prajem veľa síl do druhého semestra 😉

minnie30
8. feb 2017

@nikus84 ahoj,
ja študujem externe. prax u denných je tam, kde ti zahlási škola. u externých môžeš praxovať, kde chceš. problém je, že málokde prijímajú, nakoľko za denné študentky dostávajú peniaze. ty nedostaneš za prax ani cent.
my máme prednášky aj niekedy piatky a boli sme aj do večera do šesť hodín od rána od ôsmej

silvia_kurekova
21. feb 2017

@minnie30 ahoj, vedela by si mi prosim poradit. Mam vystudavane ucitelstvo Mgr., no chcela by som si externe urobit nadstavbu v odbore predskol.a elemen.pedagogika v Trnave. Nevies,ci by sa to dalo a kde by som nasla nejake blizsie info? To sa musim hlasit na normal. Bc. studium v tomto obore alebo ako? Dakujem!!😉

minnie30
22. feb 2017

na TU jedine bakalára, teraz veľmi veľa báb vyhodili kvôli diktátu ☹ nadstavba sa dá urobiť na blahoslavennej tu https://pasa.edupage.org/. prečítaj si, ale ked je tam večerný rozvrh, tak to bude asi externe. skús sa tam popýtať, ja nemám info žiadne.

katie.2906
24. apr 2017

@silvia_kurekova Dá sa rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky v Bratislave (2-ročné). 🙂

katie.2906
24. apr 2017

@silvia_kurekova
Ak by si chcela predprimárnu pedagogiku, tak potom externe aj na strednej škole http://www.psabuba.sk/index.php?&do=content.pag...

silvia_kurekova
25. apr 2017

@katie.2906 dakujem 😊a primarna pedagogika kde prosim? Som nevedela, ze sa to este takto deli..niekedy to bolo spolu a platilo to pre matetske skoly a prvy stupen ZS. Uz to tak nie je? Este raz dakujem..

katie.2906
25. apr 2017

@silvia_kurekova Ono je štúdium spojené predprimárna a primárna pedagogika, ak to študuješ celých 5 rokov (denne alebo externe). Ak však už vysokú školu pedagogického zamerania máš, tak pokračuješ len rozširujúce 2-ročné štúdium primárnej pedagogiky (ale ak správne čítam zákon, tak kvalifikácia platí aj pre škôlku - treba však overiť na ŠŠI). Na strednej škole je to v podstate nadstavbové štúdium (môžeš mať vysokú školu aj iného zamerania), ale kvalifikácia je LEN na škôlku. 🙂 Ja teraz tiež zvažujem to rozširujúce 🙂 Do piatku treba poslať prihlášku 🙂

silvia_kurekova
26. apr 2017

@katie.2906 juj tak to znie dobre celkom..vidim, ze rozmyslame momentalne podobne 😉a kde v Ba sa da to rozsirujuce? Blizsie by mi bolo TT alebo NR..😕

isabella22
27. máj 2017

Ahojte...je to teda naozaj na tejto truni take narocne?Vytvarna je aka? Musis vediet perfektne kreslit ci?Matika ako?A prax vybavuju ony ci ty si vybavujes. Dakujem

isabella22
27. máj 2017

@nejla
@mazula
@silviasisa
Ahojte baby chodite na truni stale?mala by som par otazociek☺Dakujeem

mazula
28. máj 2017

@isabella22 ja áno😁

isabella22
28. máj 2017

@mazula jej super. Ake su predmety tazke?hlavne vytvarna a matematika ma zaujima😁lebo ja kreslit neviem ani omylom. Na aky nastroj hrate?Viem ze vsade sa treba ucit. A s tou praxou je to ako. Mas ju v mieste bydliska?Ako casto. Da sa to zvladnut popri rodine/zamestnani?

isabella22
28. máj 2017

@mazula musela si mat prax pri prijimani?lebo ja robim v zdravotnictve

mazula
28. máj 2017

@isabella22 ja som skončila zatiaľ prvý,matiku som ešte nemala,neviem či tu je alebo kedy je,drvivá väčšina dievčat neporobila diktát,takže ak máš nejaké problémy s gramatiku,tak buď riešiť popredu doucko alebo radšej iný odbor,výtvarná je v pohode,nemusíš byť maliar,síce prác je veľa,musíš sa snazit,ale nič čo sa nedá zvládnuť,prax nemusíš mať,ja som išla z hotelovky a popri rodine sa zvládnuť da,ja mám dve deti,ale pomáha mi občas mama aby som sa mohla v kľude učiť cez den a nielen po nociach

isabella22
28. máj 2017

@mazula diktat to bol taky tazky?Doucko na gramatiku?s pisanim so nemala nikdy problem ale tak clovek nikdy nevie a moze pohoriet. A s tym nastrojom nevies ako?Ale mas aj prax povinnu niekde? Musis si vybavovat?No mne nema kto pomoct ale som doma este na materskej.

isabella22
28. máj 2017

Co ste nieco museli kreslit ci?

mazula
28. máj 2017

@isabella22 diktát je veľmi ťažký,dlhý na A4,horeli baby má čiarkach,závisí akého chytis asi prof.kreslit sme museli 6 vykresov.prax je tuším až v 3.rocniku.a hv su tusim len ľahko ovládateľné hud.nastroje,ale neviem naisto.

isabella22
28. máj 2017

@mazula tak diktat. Zalezi asi od stastia. Kolko chyb si mohla mat?6 vykresov? ja sa skorej toho bojim. Co si musela malovat?

isabella22
28. máj 2017

ozaj treba potvrdenie o zdravotnej sposobilosti? Cizde na prax nechodis teraz nikam?

mazula
28. máj 2017

@isabella22 diktát 6 chýb,maľovali sa rôzne techniky to je ťažko takto na diaľku,na prax nie,to až v 3 roc

isabella22
28. máj 2017

@mazula vsak jasne ale ci treba nejak specialne vediet malovat. Ty si vedela kreslit? Kolko vas chodi do triedy? Ako casto je rozvrh? Do kolkej myslim. Dakujem

isabella22
28. máj 2017

@mazula tie vykresy musis tam namalovat alebo doma. Na skusku si co mala?

mazula
28. máj 2017

@isabella22 rozvrh sa dá pozrieť na stránke,maľovať som nevedela,nároky sú aj na iných predmetoch,robia sa seminarky,nikto nerieši či máš prax,bolo nás niečo do 100,z vv máš test aj z teorie

isabella22
28. máj 2017

@mazula lenze predmety sa daju naucit ked chces ale pricom na kreslenie potrebujes aj talent🙂test z teorie vv?zaujimave. Pred nimi si kreslila?
Ano ten rozvrh som pozerala. Ale zatial je tam len 3-rocny. Tak neviem ako podelia predmety na 4 roky.

isabella22
28. máj 2017

@mazula ako hodnotis zatial ty skolu?tazka?lahka?oplati-neoplati sa ist do toho?