Predstava o iných ženách u partnera. Je to normálne?
Rada by som sa vás opytala, čo si myslíte o tom ked mate važny vztah a váš partner ktoreho milujete sa vám prizna ze si občas predstavi v hlave dačo hriešne. Mne to príde trošička ako nevera. Nerobím z toho humbuk, ved su to len myšlienky, ale je mi velmi neprijemne, keď viem ze si co uz i len predstavuje sex s inymi ženami. Je to prirodzené? Ako by som to mala brať? Aký máte an to názor?
@filipal Moc moc dakujem, nasla som tam jedno centrum dokonca aj v nasom meste, idem tam hned napisat mail 🙂
@adriana1712 vsetko im tam napis, ako si pisala nam aj podrobnejsie....och, velmi ti drzim palce
Ja si tam obcasne predstavim, ako by som niekomu vykrutila krk, ale do basy za to nepojdem 😉 Inak povedane, realita je jedna vec a fantazia druha 😉 Naviac to, ze Ti to povie, len svedci o tom, ze Ti doveruje a citi sa s Tebou bezpecne..
@adriana1712 dve veci ti k tomu poviem - ad azylove centrum, mozno by prave stalo za to uvazovat ist do takeho, ktore je dalej od sucasneho byvania. A po druhe. Ak chces aby tvoje dieta bolo niekedy v zivote schopne mat normalne vztahy, tak odid co najskor. Aky priklad mu davas do zivota? Ono citi, ze sa deje nieco zle, ale tvoja necinnost mu vyvolava v hlavicke zmatok. Co si ma z toho do zivota odniest? Ze je to vlastne v poriadku, ak ocko mamu bije, na mna krici, smrdi niecim cudnym, a mamina s tym nic neurobi? Nebodaj ho este ospravedlnuje? Ze to asi tak ma byt? Vies ako to skonci? Ze si uz mozno nikdy nevybuduje vlastnu sebauctu, ze to bude povazovat ze to tak ma byt a ze bude cely zivot padat do vztahov, kde bude ponizovany, zaznavany... Ak si nevazis ty samu seba, ze to trpis, to je tvoja vec, ale nechat takto ublizovat vlastnemu dietatu, to nedovol, bude mat pokaslany cely zivot. Konaj co najskor a co najraznejsie.
@filmuska18 Velmi lahko sa to hovori takym, ktori sa maju o koho opret a ktory toto nemusia riesit vo svojom vlastnom zivote a vztahu. Lenze nie kazdy ma realnu moznost zacat hned konat. A ked narazas na dieta...este nikdy nebol svedkom nasej hadky, ani toho, ze ma chlap udrel a ani nikdy nijako nepocitil, ze medzi nami nieje nieco v poriadku. On sa naopak velmi tesi ked pride ocino domov, az skace ad radosti a najstastnejsi je, ked sme vsetci traja pokope. nikdy by som nedovolila, aby moj maly trpel, ani len slzu nevyronim v jeho pritomnosti ked sa napr. s chlapom pohadam. jednoducho povedane, on o nicom netusi. Pises, ze ked mi vyhovuje ze ma tyra tak to je moja vec...??? sa pocuvas trosku?? nepoznam nikoho, komu by nieco take vyhovovalo, ale to nemoze pochopit niekto, kto to nepreziva.
@adriana1712 z tvojich prispevkov je mi smutno.je mi luto ze namiesto uzivania si dietata sa kazdy den musis trapit s tyranom.nemas ziadnu rodinu ktora by pomohla?
@adriana1712 @filmuska18 A ked Ti to napise niekto, kto to zazil, potom uz si das povedat?
@tea333 Nie, nemam nikoho, len oca alkoholika, s ktorym ani niesom v kontakte, lebo nenavidi mna aj mojho maleho. ale to je dlhy pribeh ☹ mamina mi umrela 4 mesiace pre porodom a ani vtedy ma nemal kto podrzat, prave naopak. mam len 23 rokov a uz som vycerpana zo zivots. jediny moj zmysel do zivota mi dava moj drobcek, ktoreho nadovsetko milujem. je mi velmi luto, ze nemozem maleho zobrat napr. do zoo, alebo na kupalisko kedze nemam zaco. Ale zacinam to riesit, nechcem takto dalej zit. Chcem zabezpecit pekny zivot sebe a syncekovy, dufam, ze sa mi to podari v co najblizsej dobe, lebo uz som fakt na dne. ☹
@adriana1712 , chápem ťa a verím ti, že to nie je jednoduché len tak zo vzťahu odísť, bez ohľadu na to, aký ten vzťah je. Ale v živote to tak býva, že len veľmi zriedkavo a väčšinou len v banálnych drobnostiach sa človek rozhoduje medzi dvoma možnosťami a jedna z nich je super výhodná a druhá výrazne nevýhodná. Vtedy sa rozhoduje naozaj ľahko. 😝 .
Ak sa človek rozhoduje medzi tým či ostane, alebo odíde, je to vždy závažné rozhodnutie, ktoré ovplyvní život na dlhú dobu a nielen život toho, kto sa rozhoduje. Na vážky môžeš položiť na obe strany veľa vecí: jeho manipuláciu tebou, agresivitu, hádky, žiarlivosť, jeho vzťah k bývalej, to ako sa ty sama cítiš v tomto vzťahu, ako to ovplyvní tvoje dieťa - na druhú stranu môžeš položiť finačnú istotu, vzťah dieťaťa k otcovi, tvoj vzťah - lásku či odpor k partnerovi, atď. atď. . Je pochopiteľné, že ak by si sa mala skutočne rozhodnúť a riešiť problém, dostaneš strach a napadnú ťa všetky okolnosti, ktoré sú proti zmene. Môže sa stať, že začneš problémy bagatelizovať, zahmlievať a svojho partnera vidieť v ružovejších farbám.
Už veľakrát sa mi stalo (takmer vždy to je tak), že ak sa mi niekto zveroval s problémami s partnerom - a neboli to drobnosti, ale závažné veci, tak ak som mu poradila, že skús urobiť to a to, skús odísť... došlo k otočeniu o 180°C - no to vieš, on v podstate nie je AŽ taký zlý, to a to mi dáva, pomáha mi....atď. atď.
Takže skús si rozanalyzovať všetky pre a proti, porozmýšľať, ako sa ti to bude javiť po rokoch, akú máš budúcnosť - to čo sa teraz javí ako jednoduchšie a lepšie, po čase sa často ukáže ako veľká chyba. ☹ .
A k tomu či je ľahké alebo nie odísť: to, že ženy, ktoré sú týrané, majú zťažené podmienky na to, aby mohli odísť je prirodzené a bohužiaľ veľmi bežné. Z jednoduchého dôvodu - len málokedy je týraná taká žena, ktorá má vlastný byt, finančné zabezpečenie, bez detí, s veľkou sebadôverou a oporou rodiny a blízkych a podobne - t.j. môže ľahko a hocikedy odísť.
To by ten agresor veľmi dlho takúto ženu nemohol týrať a ovplyvňovať, jednoducho by rýchlo od neho odišla. Preto takmer vždy agresor začne s takýmito vecami až vtedy, až si tzv. pripraví pôdu. Začína postupne: citové pripútanie, pomalé stupňovanie násilia, postupné psychické ovplyvňovanie a znižovanie sebadôvery partnera, izolácia od blízkych, finančné pripútanie, deti....
@adriana1712 , tým chcem len povedať, že nie je náhoda, že práve teba si vybral za partnerku - takýto ľudia to vedia vycítiť. Myslím, že vycítil tvoju zraniteľnosť - to že si bola mladá, neskúsená, bez opory rodiny, bez financií. Túžila si zrejme po partnerovi, čo by ti bol oporou, peknej rodine, ktorú si nezažila doma... Prvá partnerka bola zrejme silnejšia, vedela odísť, tak sa poučil a našiel si teba...a dal ti na chvíľu ilúziu peknej rodiny.
Ale cítim z teba odhodlanie a silu, ktorú v sebe určite máš, možno bude prekvapený, že si silnejšia a odvážnejšia ako si myslel. Ak budeš naozaj chcieť, dokážeš to! Držím ti palce.
@adriana1712 nemam ambiciu superit s tvojim zivotnym pribehom, kazdy mame svoj boj, ktorym prechadzame. Ak hladas podobne pribehy ako tvoj, urcite ich najdes v tych azylovych centrach, je skvele ze dievcata ti rychlo nasli potrebny kontakt. Ak som sa ta nejako dotkla, prepac, to nebolo cielom. No nepredpokladam, ze si sem prisla preto, aby ta lutovali, ale preto, lebo citis ze s tym nieco treba urobit a hladas radu a mozno aj argumenty, ktore pridas k tym, co uz mas. A to bolo zase cielom mojim. Nehkadaj za tymi slovami nic ine, nez argumenty, nie su to osobne narazky, ani lutost, len jednoduchy vecny ton. To ze mnohe zeny ziju v nerovnovaznych vztahoch - to je fakt a pokial je to o nich, je to najma ich vec, su dospele a svojpravne. Ale tu je v hre dietatko, ktore je bytostne odkazane na tvoju ochranu, kedze od otca sa jej urcite nedocka. Odporujes si v tvrdeniach - najprv pises, ze nanho otec krici, potom zrazu ze uz nie. Mozno ho este neudrel, no stavila by som sa, ze je to otazka casu. Ak nema problem udriet doelu zenu, bezbranne dieta nebude mat. Nerob si iluzie, ze to dietatko neciti, ze sa nic nedeje, deti az privelmi dobre vnimaju - citi ked si smutna, ked mas strach, ked si bezradna - citi a strasne by ti chcelo pomoct, ale nevie to. Smeje sa, lebo si mysli, ze tym vam urobi radost, ze to mozno pomoze, ale nepomoze e to ty urcite sama najlepsie vies. Ak som pouzila nastojcivy ton, tak preto, lebo som, podobne ako dalsie kocky tu, dostala strach z toho ako postupne tu odkryvas svoj pribeh. A aj ked sa ti to mozno nepaci, zopakujem to este raz, ak s tym nic neurobis, vyrobis celozivotny problem svojmu dietatku. Velmi ti drzim palce, nesudim ta lebo som uz videla velmi vela zamotanych osudov, vratane svojho, a prajem ti naozaj uprimne aby si vas boj vybojovala. Nebude to hned, ani lahko, ale ak do toho pojdes odhodlane, zvladnes to, o tom som presvedcena.
@adriana1712 a tvoj syncek je stastny ze ste vsetci traja pokope aj v tych chvilach ked ho tvoj partner v noci opity budi a okrikuje? 😕 myslim ze to co pise bodka ta presne vystihuje: "Už veľakrát sa mi stalo (takmer vždy to je tak), že ak sa mi niekto zveroval s problémami s partnerom - a neboli to drobnosti, ale závažné veci, tak ak som mu poradila, že skús urobiť to a to, skús odísť... došlo k otočeniu o 180°C - no to vieš, on v podstate nie je AŽ taký zlý, to a to mi dáva, pomáha mi....atď. atď. "
@adriana1712 ak s tym chces naozaj nieco urobit, rada ti pomozem aj konkretne. Budes potrebovat vela informacii, komunikovat. Pisala si, ze ti vzal notebook, mas len mobil. Ak ti to pomoze, zozen si sim kartu na kredit, ku ktorej nebude mat pristup a ja som ochotna ti ju kazdy mesiac do konca tohto roku nabit 20 euro, aby si mohla komunikovat a hladat si info. Posles mi cislo do ip a ja ti ho vzdy prveho nabijem.
@filmuska18 to je velmi pekna, konkretna pomoc 🙂 🙂
@filmuska18 -velmi mile od teba.. 😵
@bodka70 Mas uplnu, 100%-nu pravdu. Je to uplne tak, ako si napisala. Vsetci mi radia aby som sa s chlapom rozisla, a ja sa stale len utesujem, a klamem sama seba, ze "on vlastne ani nieje taky zly" a podobne. ale uz som sa rozhodla co najrychlejsie to riesit uz si nebudem nahovarat nieco, co nieje realne a zacnem konat. sama vidim, ako sa to jeho spravanie stupnuje k horsiemu a nedovolim mu aby nam dalej nicil zivot. Nebudem cakat, az kym bude uplne najhorsie. a to hlavne kvoli mojmu drobcekovi. dakujem vam kazdemu za radu, pomohli ste mi "rozhybat sa", velmi dakujem, ste zlate 😉🙂
@adriana1712 zivot je velmi tazky,naozaj,viem o com hovorim,som sama s 3 detmi,tiez nemam nikoho kto by mi s nimi pomohol,ale proste sa to nejak da...pracujem len tak ako sa da,ziadna slava,ale lepsie ako nic,deti su v skole,v skolke,exmanzel plati alimenty a so socialky dostanes nejake prispevky...je to tazke,ale ide to,nehovorim,ze mi je super,ale je mi dobre...drzim ti palce,len musis vediet,co chces a musis urobit prvy krok a nejak to potom pojde,uvidis,viem,ze sa ti to podari,nebudem ti hovorit,co a ako mas urobit,ty to sama najlepsie vies🙂
@adriana1712 ahoj, prečítala som si diskusiu a je mi veľmi smutno, že niekto musí niečo podobné prežívať. Ten azyl by som si na Tvojom mieste hľadala čo najďalej od mesta kde teraz žijete. Želám Ti veľa sily, odhodlania a šťastia, aby si spravila správny krok smerom k novému, krajšiemu životu 🙂 Som z Bratislavy, ale ak by si sa sem niekedy dostala a potrebovala s hocičím, fakt hocičím pomôcť tak mi môžeš napísať IP, pošlem ti číslo alebo ty pošleš mne Tvoje a uvidíme čo sa bude dať robiť 🙂 Držím Ti silno palce, drž sa!! Marianna
@ adriana 1712 aj v Liptovskom mikulasi je krizove centrum,manzel tam robi,tak aj tam sa mozes prip. obratit..maju tam skusenost s podobnymi pripadmi
@ adriana1712 aj v Liptovskom mikulasi je krizove centrum,manzel tam robi,tak aj tam sa mozes prip. obratit..maju tam skusenost s podobnymi pripadmi
@adriana1712 ako sa vyvinul tvoj život?

@katy1979 To mam daleko, ja som zo zilinskeho kraja ☹ ale dakujem.