Prehnané rodinné návštevy a strata súkromia
Ahoj baby, neviem ci som naozaj len ja taka podrazdena z vecnych navstev, ci sme tu viacere....Byvame samy 7 mesiacov, nas maly ma 3 mesiace, a za celych 7 mesiacov sme nemali viac ako dva dni bez navstev ☹ uz ma to takto nebavi...byvame v inom meste nez cela moja rodina, ale maju to k nam blizko. Babicka do nasho mesta kazde rano ide busom aj s mojou malou sestrou do skolky, nosi ju rano o 7:00 potom je u nas az do 16:00 kym sa jej skolka neskonci, ze aby neminala zbytocne peniaze na cestu...takto je to 5 dni v tyzdni, musim vstavat rano o 7:00 len aby k nam mohla prist, teraz som mala skusky v skole, kazdy den sme mali hrozne vela navstev som uplne znicena a unavena, chcem si pospat a hned rano mam budicka babicka dovtedy vola a dovtedy vyzvana kym jej neotvorim, 15-rocna sestra chodi dva razy tyzdenne na anglicky kurz, a tiez u nas caka kym jej zacne a potom pride a caka kym jej nejde domov bus, je tu od 15:00 - 16:00 a od 18:00- 18:40, kazdy piatok k nam chodi bratranec s frajerkou...lebo sa nemaju kde stretavat...okrem toho nas navstevuje moja mamina a moja krstna, chodia sem aj moje kamosky, ale tie uz nastastie vedia, ze kolko tu mavam navstev a tak chodia naozaj len obcas - raz - dva krat do mesiaca. Ja uz takto nevladzem priatel ma ranne a poobedne na striedacku, je rad ked sme spolu aspon par hodin denne, ale aj to tu mame navstevy a teda nie sme samy nikdy, dokonca si sem tam beriem 5-rocnu sestru k nam spat a rano ju nosi priatel do skolky, aby tu babicka nebola zasa cely den, ale ja sama mam 3 mesacneho synceka a nemozem sa jej venovat a ona sa chce stale hrat.
Ked rodine pekne poviem, nech si riesi taketo veci inak, lebo nas byt nie je kaviaren aby sa mi tu stale dakto motal a vykeckaval...tak sa na mna neskutocne urazaju a doslova na mna vybehnu: ze ved aj oni si chcu uzit maleho a ze ked potrebuju pomoc vobec im nepomaham...
Dennodenna pritomnost mojej babicky sa uz neda zvladat, maleho stale budi, lebo ho furt chodi obzerat, lebo jej sa vraj vzdy zazda ze place, ideme ho kuknut a spinka, idem do obyvacky a babicka za mnou pride s nim na rukach: ze vraj za tu sekundu vstal, furt mu cmuka, piska a robi hocijake tie pazvuky, ktore mi uz idu hore krkom, okrem toho sa mi zda, ze nas doslova vyhana z vlastneho bytu, mame psa, rano sme ho boli vyvencit, vykonal potreby a prisli sme domov, babicka hned po hodinke, ze ona vidi ako sa mu este da, a ze mame ist, ze ona bude s malym, furt nas odtial vyhana, a pri tom je to nas byt a nas syn...poradte 😒
Milujem svoju rodinu, ale uz nevladzem
ela - čo je nové?
Ako je to s tým bratrancom? Poriešený?
adrioska me nasi berou jako decko dodneska kdyz prijedu na navstevu k nim, to je taky duvod proc tam vydrzim max par dnu, vecer me chodi kontrolovat jestli uz spim a kdyz ne tak mi udelaji prednasku, kontrolujou co mam na sobe aby mi prej nebyla zima, kam du atd, babi s dedou bydlela u nasich a vecne byla u nas a roztahovsala se tam a nemeli jsme trosku soukromi a kdyz sem se rozhodla vdat tak najednou meli vsichni ( nastesti krome nasich) potrebu nam rikat kdo na svatbu pujde a jak to bude, kdyz sem si dupla byla hadka pres celou rodinu, takze sem ted rada ze bydlime daleko od vsech a na navstevu muzou prijet jenom kdyz je pozvem, i kdyz svagrova na pozvani neceka ale zase nema na letenky ( oni sou anglicani) takze to taky nebude vic jak dvakrat do roka, jinak jeste jsme ani nemeli zabalenej nabytek na stehovani a uz se nas skoro denne ptala jestli za nama muze litat na navstevu synovec, a to jenom priklady, uplne mate pravdu kdyz pisete ze manzele zvlast mladi s ditetem musi byt sami a mit soukromi, vlezla rodina dokaze cloveku neuveritelne otravit zivot, ja to jenom ctu jak ela ma a mam vylitlej krevni tlak 🙄
@adrioska dakujem 😉 , asi to bude tiez tym,ze uz davno nemam 18r. Ale hoci som sa vydavala ako 20r. Nikdy som sa netrapila s takymito zalezitostami. Nakolko sme nemali na svoj byt,tak sme utekali do podnajmu. Kedze sme nemohli 3rodiny byvat v 4izbaku. Rodicov mam super,ale sukromie je sukromie.
@atinka22 ahoj, bratranec u nas teraz nebol, asi si myslel, ze mam este v skole skusky, babicka u nas vcera nebola, lebo som mame povedala, ze chcem spat a nemam cas, mama pochopila povedala, ze ok, ale babicka aj tak volala, ale nezdvihla som, ani som zdvihnut nemohla, lebo som naozaj spala a ani som nevedela, ze mi vola, lebo ja mam mobil v obyvacke a nikdy nemam pustene zvuky, len vibracie....a dnes idu k nam spat sestry, a mpmentalne mi to neprekaza, lebo mi dosli letaky, 800 kusov z kazdeho druhu a treba ich poskladat a zajtra roznies, tak aspon budem mat vypomoc 🙂 ale mama mi dopredu volala, ci by mi to nevadilo, ze oni hned v sobotu na obed pojdu domov, vcera u nas tiez spala ta 5-rocna sestra, a bola poslusna, ani za mamou uz neplakala, pacil sa jej darcek co sme jej kupili na narodky, sice ich ma az o 5 dni, ale to s nou uz nebudem, a bola so mnou vencit steniatko aj vecer aj rano, kym priatel strazil maleho, a vzdy pekne vykonal poterbu von, aspon sa s nim sestra riadne vyblaznila 🙂
ela tak to je dobre, aspon nejaky pokrok 🙂 i kdyz teda reknes ze potrebujes spat a babi stejne zavola 😅
@ali007 vzhladom na to, ze autorka ma uz 4 deti tak asi dobre 😅 zostal cas aj na ine veci ako na babku :D :D :D

@redangel32 super si to napisala a suhlasim s Tebou uplne...ja ked to citam, tak mam uplne zdvihnuty tlak, lebo sa jej viem vcitit do koze, takze takto by som ani nevedela od hnevu sformulovat a dat dokopy svoje myslienky... 😀
Ale jedno musim podotknut... ku mne by sa takto rodina nemohla spravat...je na to viac dovodov, ale je tu jeden velmi podstatny...mam 30, takze ma uz konecne akceptuju, ze som naozaj dospela a teda nespravaju sa ku mne ako k decku...ona ma 18, tak ju beru este ako dieta, takze aj z tohto dovodu to bude pre nu tazke ich odpudit...
@ela2710 drzim palce! 😉