icon

Prekáža vašim polovčkám svetlo pri večernom čítaní?

22. mar 2022

Ahojte, chcela by som sa opytat ako to je u Vas doma. Zvyknem si vecer citat v posteli pri nocnej lampe. Manzel to vsak zvykne prekazat. Ako to mate doma vyriesene? Rada totiz precitam par stran a uz sa len otocim. Nechce sa mi citat vedla v izbe tych (cca.10min.)
Dakujem

Strana
z2
liljana
23. mar 2022

No je to o ohladuplnosti. Radsej budes kazdy den rusit citanim druheho v spani, lebo sa ti nechce potom prejst 5 metrov z obyvacky do spalne, ked docitas.

avanka
23. mar 2022

Nie,nevadí,vôbec s tým nemá problém,ale...kúpil mi čítačku na e-knihy...už mám druhu

lucia147852
23. mar 2022

Mne to vadi. Muž mal takú minilampicku od knihu

kittykat22
23. mar 2022

@liljana preco na nu utocis, ze je neohladuplna? A muz by nemohol kazdy den 5 min pockat kym docita? Je to par stran, autorka neskace na posteli, je ticho. To je tak tazke zatvorit oci a otocit sa? Tieto nazory ako ma zena robit sluzku a este byt rada mi zacinaju na konikovi v poslednom case dost vadit.

kittykat22
23. mar 2022

a nechces si citat kym si muz cisti zuby a robi hluposti? Ist do postele trochu skor? Precitas kym pride, a ked nabehne do postele, zatvoris knihu, zhasnes a je to. On by tiez niekedy mohol pockat. Niekedy sa na citanie mozes vykaslat. Nemusi byt vsetko 100%. Mozete robit sem tam kompromis.

liljana
23. mar 2022

@kittykat22 O com to hovoris? O akej sluzke? Je to o ohladuplnosti, neznamena, ze niekoho obvinujes, ze je neohladuplny.
Porucha spanku je vazna vec. Ked maju dve izby, preco tam neist, ked este nechcem spat. Tam ide o svetlo, zvuk otacania stran, ze sa clovek pohne na posteli. Nikto necita pol hodiny nehnute ako socha. Druhemu to moze narusit spankovy cyklus. Nezaspis, rano si nevyspata a podrazdena.

kittykat22
23. mar 2022

@liljana jej muz nema poruchu spanku - to si zase k tomu ako prisla? autorka povedala, ze cita 10 min. Pises tu nejake vymyslene argumenty len aby si obhajila ako podliezat muzovi. Mozes si aj nadalej pisat milion dovodov preco byt poslusna putka ... a mozes si v tom potom aj zit.

sszuzu8
23. mar 2022

Existuje taky led panel co vlozis na stranku a osvetli len stranku 🙂 asi tiez objednam

liljana
23. mar 2022

@kittykat22 Vztah sa moze skladat zo stoviek vzajomnych malych laskavosti, co robis pre druheho. Jedna je napriklad, budem si citat v obyvacke, aby som ho nerusila. Ale si povies, robim mu sluzku, ak si pojdem citat vedla. No to urcite, budem si citat tu, on nech sklapne a prisposobi sa. Ktory vztah vydrzi dlhsie a ktory nie? Ten so stovkou malych vzajomnych laskavosti, alebo so stovkou naschvalov.

simca06022011
23. mar 2022

Áno prekaza a vyťahovala som ho zo spálne. Mne prekáža, ze chrápe.

janetinka27
23. mar 2022

mne to vadi, aj manzelovi. ked som na mobile, tak sa schovam tak, aby ho to nerusilo a ked je on na pc, zakryjem si oci vankusom a spim 😂

sipopa
23. mar 2022

u nas to drahemu neprekaza, on sa tak zabali do paplona aby mu to nesvietilo a hotovo a ja si zase nezvyknem citat dlhsie ako hodinu, aj to je vela.

simca06022011
23. mar 2022

@simca06022011 *vysťahovala

timing
23. mar 2022

Autorka,trosku empatie?
Ty za kazdu cenu chces citat v spalni lebo je to pohodlne pre Teba. Nerespektujes muza,ze jumu to vadi a jemu je nepohodlne.
Spalna je sice vasa oddychova zona,ale toto by som ja nerobila.
Chcem citst? Citam v obyvacke

h2
23. mar 2022

Toľko problémov ohľadom 10 minút čítania?! 🙄 No tak keď si chcem 10 minút pred spaním čítať, idem o 10 minút skôr do postele. Proste sa zdvihnem, poviem chlapovi, "daj mi 10 minút, idem si čítať". Kým sa on osprchuje a umyje zuby, čítam. Keď príde, zhasnem a spím.
(Píšem všeobecne, nie o nás. Môjmu nevadí, ani keby som čítala celú noc.)

jaskolka
23. mar 2022

@0silvia0 áno, dali sme ju preč.

autor
23. mar 2022

Dakujem Vam mile damy. Myslim, ze som nasla v odpovediach co som potrebovala. Urcite je vhodne si viac uvedomit potreby druheho ale zvazim aj svetelne moznosti, ktore ste napisali.

simca06022011
23. mar 2022

Tak ja napr. autorku chapem, ja sa citanim uspavam kolkokrat iba posuniem knihu na stol a spim, vobec by mi nevyhovovalo niekam chodit. KEdysi moj chlap pozeral telku a prisiel spat neskor, ked zacal robit prieky, ze idem si citat a on schvalne ide spat o 20tej a este bude nervozny, ze mam zhasnut, tak pardon. Ja osobne mam vecer jediny cas pre seba a nemienim citat pri celovke/baterke, aj oci mam len dve (a to by mu vadilo aj tak, lebo vadi mu aj ked mobil mi blikne aj hocico... ).

odesi
23. mar 2022

Vacsinou ked si citam, tak idem skor do postele ako drahy aby som si precitala a ked pride vacsinou uz zaspim. Inak mi aj na Vianoce celovku kupil, aby som mohla citat, aj ked on uz ide spat 😀

Strana
z2