Prekoná sila viery všetko?
Neviem, ci vsetko, ale viera pomaha v zivote. Uz len viera v uzdravenie - placebo. Ked sa pozries, vo svete najdes len malokoho, co neveri, po svete je mnoho bozstiev a nabozenstiev, poveram, horoskopom, povestiam, vesteniam, karme, feng suej a pod. clovek vo svojej prirodzenosti veri v nadprirodzene veci a pomaha mu to zdolavat realitu vsednych dni, ale najma tych tazkych..
nie, ale moze to pomoct v zivote, ako inak bez viery v nadej sa da zivot prezit?
Nie, su veci kde len viera nestaci. Ale pomoct vie vela.
Vierou sa človek môže uzdraviť aj z rakoviny.. Vierou môže neplodna žena privolať do lona dieťatko..
Vierou si môžeme do života pritiahnuť čokoľvek. Niekedy to trvá dlho inokedy je to rýchly proces.. Záleží od toho co je pre nás správne.
Vsetko neprekona. Ak potrebujete polozit pred dom zamkovu dlazbu, viera nestaci.
ano, verim.
"Keby ste mali vieru ako horčičné zrnko a povedali by ste tejto moruši: ,Vytrhni sa aj s koreňom a presaď sa do mora,‘ poslúchla by vás.“ (Lk 17,5-6).
atd.
Ak chxes trpiet a das sa na cestu kriza tak ano. Ja nie som ochotna. Aj ked budem v pekle a v ocistci... Nie nie som ochotna sa tak obetovat
Nepises, co je to "vsetko". Napr. si myslim, ze v extremnych situaciach (rakovina, smrt...) skor pomoze, ako vedie k pochybovaniu. Jeden knaz nam ale vravel, ze velmi pochyboval o Bohu pri navstevach detskej onkologie
Nepises aka viera a co ma prekonat. Ale vseobecne si myslim, ze dnes ani nie viera, ale taka dovera chyba vo vsetkom. Ked clovek neveri napriklad liecbe, tak aj telo bude na liecbu menej reagovat. Viera v to co robime a koname je dolezita a dnes to casto chyba, vsade pocut vseliake podozrenia, falos, nikto uz nedoveruje nikom.
@derdia nie, nic take, nie si povinna, ani ked chces zit vieru, nemusis trpiet dobrovolne nasilie ci tyranie.
@janetinka27 dakujem. Chvalabohu
Zdravím, nie, neprekoná všetko....Lebo viera človeka musí byť v súlade s pravým poznaním Boha a jeho vôle. Výraz "všetko" znamená "skutočne všetko"... Ježiš vyriekol slová, ktoré čítame v Luk. 17: 5, 6 , to áno. Ale, týmito slovami svojim nasledovníkom naznačil, že budú vďaka svojej "viere môcť robiť veľké skutky" , ktoré by bez viery neboli schopní vykonať. Ale, ak budem mať v srdci veľkú vieru a pridám k viere aj skutky a modlitbu, ale moje očakávania nebudú v súlade s Božou vôľou, môžem "danú vec" v živote dosiahnuť a aj nemusím....Jednoduchý príklad: Kresťan je v núdzi a potrebuje väčší obnos peňazí. Podá si tiket /aj počas dlhšieho obdobia a modlí sa /, v srdci bude prechovávať "obrovskú vieru v to, že vyhrá", Boh jeho úsilie určite nepožehná. On síce môže vyhrať, ale iba vďaka náhode, nie vďaka svojej viere. Lebo Boh v Písme jasne hovorí, aký postoj by sme mali mať k hmotným veciam - 1. Tim 6:9, 10 "Ale tí, ktorí chcú zbohatnúť upadajú do pokušenia a osídla a podliehajú mnohým nerozumným a škodlivým túžbam, ktoré vedú k zničeniu a skaze....." V prvom rade je potrebné presné poznanie Boha a jeho vôle, potom nám viera na ceste života môže pomôcť a aj pomôže..., ale nie vždy a vo všetkom...
@sunyrose otazka zvlastne nejasne polozena, ale ja som si z otazky vyvodila, ci viera prekona vsetko. otazkou podla mna nie je to, ci s vierou dosiahneme vsetko co chceme, vyhru v sportke abo co. ale ci sila viery prekona vsetko. podla mna ano, lenze viera v to, ze Boh najlepsie vie, co je pre mna dobre, co potrebujem. zelam si toto, tuzim po tomto, ale nech sa stane vola Bozia a som pokojna. s vierou a pokojom prekonam vsetko, lebo Boh je so mnou. (neznamena to, ze "dosiahnem" vsetko ako ja chcem🙂) ale prekonam aj tazke chvile, skusky, Boh ma neopusti.
Nie
Viera v co? V dobro? V nadej? Ano, takato viera moze pomoct. Minimalne psychicky.
@janetinka27 ano aj ja by som sa tak odovzdala ale nie co ss tyka poctu deti...to je strasne ze sa od nas ocakava poslusnost Aj v tom
@derdia neviem, pytas sa s naozaj? ci len nacinas temu. pocet deti nie je stanoveny...
Pomôže. Ale viera v seba samého. Keď si človek verí, verí v svoje schopnosti, je schopný veľa dosiahnuť, prekonať životné problémy,vyriešiť rôzne zložité situácie a tď. Viera v Boha (ospravedlňujem sa veriacim, je to len môj názor),modlitby ti problémy nevyriešia, ani peniaze nedajú. Len viera v to že to dokážeš a nevzdáš sa ,ti pomôže všetko prekonať a postarať sa napríklad o svoju rodinu.

U niekoho áno, u niekoho nie. Niekto práve o tej viere začne pochybovať, začne klásť otázky a hľadať odpovede, ktoré nikdy nedostane. A s tým sa bud vyrovná alebo nie. A potom je na ňom, či dokáže veriť aj bez odpovedí. Je množstvo skúšok v živote, ktoré vieru preveria.