icon

Presťahujme sa: Slovenky v Čechách II

androna
19. júl 2007

tak uz som na to prisla tak sa presunieme?

natalia18
1. nov 2011

Ahojky, ste tu aj nejake holky - slovenky ,ktore byvaju pobliz Prahy? Najlepsie smer Lysa nad Labem alebo Celakovice 😉

bambola
1. nov 2011

@natalia18 tak to je presne na opacnu stranu ako byvam ja 😀

natalia18
1. nov 2011

no kurnik, tak to je smola ... ach jaj 🙂

lilliaan
1. nov 2011

@bambola Jasne bambolka, tu sme 😀 Ako sa mate? My sme dnes boli na sushi, a to je vzdy super vecer 😀 😝

bambola
1. nov 2011

@lilliaan sa mate 🙂 u nas by som na nieco take andreja nenahovorila 😠 ja sa ucim na skusku ale vobec sa mi nechce, nejako som stratila motivaciu lebo vyhadzuje rad radom a bez priciny 😒

lilliaan
1. nov 2011

@bambola jaaaj,,, sa drz!!! ved mozno budes ty ta lucky, co to v poho zvladne 😉

bambola
1. nov 2011

@lilliaan hej hej, ja som z tych 😀

lilliaan
3. nov 2011

@bambola tak ako si na skuske dopadla? 🙂 A mala Matka sa v pohode sama hraje, kym ty sa ucis? 🙂

lilliaan
3. nov 2011

@yvette @barushkaam A vy baby ako sa mate? Nie len deti robit a na net uz nemate cas 😀 😀 😀

zoozkha
4. nov 2011

Ahojte, len som prišla podať info.. V pondelok som zažiadala o prechodný pobyt (na radu pani z ministerstva) za účelom zlúčenia rodiny a včera mi volali, že to mám schválené 😉 S tým, že som sa po príchode do ČR nehlásila na cudzineckej polícii nebol žiadny problém, resp. sa ma na to nikto nepýtal 😉 Ešte raz Vám ďakujem za poskytnuté rady 🙂

bambola
4. nov 2011

@zoozkha to ti museli aj schvalit? 😕 my sme prisli, podali ziadost o prechodny pobyt a o mesiac nam zavolaju o preukazy 😉

@lilliaan ona sa prehra aj sama ked ma naladu ale pri tom sa ucit neda, ucim sa len ked spi. a skusku mam az 16. 😉

zbednicek
4. nov 2011

s tým prechodným pobytom mám ja trošku problém, obaja s manželom sme slováci, žijeme pri Protejove, manžel má pobzt už asi dva roky, ja som prišla za ním, chcela som si tu dať pobyt, ale barák, kde bývame je v bezpodielovom vlastníctve s manželovým strýkom a ten mi nechce dať súhlas s pobytom a policajt na cudzineckej polícii v přerove mi to nechce zobrať bez toho. dá sa to nejako riešiť? poraďte.

zoozkha
4. nov 2011

@bambola tak teraz si ma zaskočila, myslela som, že ten mesiac je práve na schválenie a preverenie si pravdivosti údajov v žiadosti. Ale možno je to jednoduchšie, nepátrala som po tom. Každopádne, majú na to 30 dní a mne volali po 3 dňoch, že je to vybavené a že si pre to môžem prísť 😉

bambola
4. nov 2011

@zoozkha mozno je to tak 🙂 nam povedali, ze nam rovno zavolaju aby sme si prisli po preukazy, asi nevidel dovod preco by to nemali uznat

bambola
4. nov 2011

@zbednicek asi nemas namjomnu zmluvu kde je uvedene aj tvoje meno? keby si mala tak suhlas netreba 😉

zbednicek
4. nov 2011

@bambola To je zatiaľ ten problém - druhú polovicu zatiaľ nevlastníme my ale manželovi rodičia. A nájomnú zmluvu je možné v takom prípade dať opäť len so súhlasom oboch strán, Je to tu proste na dlhý príbeh. Budúci víkend tu budú svokrovci, tak asi budeme musieť skúsiť hodiť reč o vyplatení a prepise na nás, to by malo pomôcť. Tak držte palce.

bambola
4. nov 2011

@zbednicek ja som to teda neskumala ale ked ste zobrati tak to nefunguje tak, ze tym, ze on ma najomnu zmluvu a ty si jeho zena (aj ked si tam neni napisana ako najomca) tak mozes podat ziadost o prechodny pobyt za ucelom zlucenia rodiny ?

zmrzlinka
5. nov 2011

Ahojte!Neviete niekto nahodou ako dlho trva kolaudacia v CR?Staviame tu dom a chceli sme sa stahovat buduci tyzden.Chyba tam sice este dost veci,ale byvat sa tam da.Ale ostala som na neschopenke a do prace asi tak skoro nepojdem,no byvame u svokrovcov a uz je to dlhe a neviem aku adresu by som dala na neschopenku.....nestretli ste sa niekto s takymto problemom?

evaviki
5. nov 2011

@zmrzlinka No ak uz ma ulica meno a viete, ake cislo budete, tak by som nadiktovala novu, resp. novu az ked sa prestahujes.. a na dom vycapila zatial vlastnu cedulu, aby bolo vidiet cislo.. Ak nema ulica meno, tak to bude asi problem..

zmrzlinka
6. nov 2011

je to mala vesnicka,takze adresa bude nazov obce a popisne cislo.Tak asi zajdeme za starostom,nech nam prideli cislo a vycapime si ho tam 😀 Manzel aj tak pojde po uradoch ohladne kolaudacie,tak sa povypytuje.ALe aj tak dakujem.

barushkaaam
7. nov 2011

@lilliaan prepac, ze som skor neodpisala. Vobec som tu nemala notifikaciu, ze si ma spominala, tak som si to nevsimla. Nooo ja uz deti robit nemusim 😀 mam cerstve novinky, dneska v noci som nemohla spat, tak som skusila znova otestovat a prvykrat mi vysli 2 // 🙂 a ze ake silne 🙂 len este teraz udrzat v sebe to tajomstvo do konca prveho trimestra, jaaaaj neviem ako to vydrzim 😀 aj dam fotku do albumu, len pockam do stvrtka, lebo Martin je na sluzobke a fotak ma on.

lilliaan
7. nov 2011

@barushkaaam 😎 😎 😎 jeeeeej,, blahozelaam!!! wou,, ake super novinky 🙂 Tak sa tesim s tebou. Teda s Martinom si tuto novinku nechate prvy trimester len pre seba? To bude rodina rada, ked im to oznamite vid 🙂 Bez k doktorovi, davaj na seba pozor a uz nejaku zurku s litrami vodky radsej vynechaj 😀 😀 😀

barushkaaam
7. nov 2011

@lilliaan no ja som to chcela rodine a vsetkym kamaratom oznamit az po prvom trimestri. Ale prave Martin vravel nech to povieme aspon rodicom, ze mozu kupovat vybavicku a ako poznam obe buduce stare mamy, tak oni kupia tolko veci, ze si mozeme urobit rovno cely futbalovy tym 😀 Martin v sobotu oslavoval 26, ja som uz vtedy daco tusila, tak som pila matovy caj s medom 😉 vsak drahy svoje narodky oslavil riadne, vo stvrtok s kolegami z prace a piatok a sobotu s kamaratmi. Tak si radsej ani nechcem predstavit ako bude zapijat narodenie syna alebo dcery 🙂

lilliaan
7. nov 2011

@barushkaaam 😀 aby stihol po vas do porodnice prist 😀 😀 😀

barushkaaam
7. nov 2011

@lilliaan 😀 to si nedovoli 😀 vie, ze by som ho inak zbila 😀

bambola
7. nov 2011

@barushkaaam este raz gratulujem 🙂 inac ja som to nasim povedala cca okolo toho tretieho mesiaca (bala som sa 😉 ) a dostala som vynadane , ze preco tak neskoro 😀 😀
podla mna pockaj aspon kym ti gyndos nepotvrdi srdiecko 😉

a este som sa chcela opytat, ze co vas to tak napadlo, ze taki mladi sa detite 😉 teda niezeby to bolo zle len nezvycajne 🙂

barushkaaam
7. nov 2011

@bambola tak moj priatel ma 26 a ja mam 26 za nejake 2 tyzdne, takze zas az taky mlady podla mna nie sme. Tento vek je tak podla mna ok, ani moc ani malo. Ja som vzdy drahemu hovorila, ze chcem 2 deti a obe chcem stihnut do 30, potom uz s vyrobou potomstva koncim 😀 zase podla mna lepsie teraz akoby som o par rokov mala zistit, ze to nahodou nejde a behat po doktoroch.

bambola
7. nov 2011

@barushkaaam ved ja sa len pytam, ja som mala 25 a 1/2 ked som rodila 😀 keby nam to situacia umoznovala tak uz hned pristupim aj na druhe 😉 ale my sme sa dohodli na troch 🙂

barushkaaam
7. nov 2011

@bambola ja som sa neurazila 🙂 ja viem, ze si to myslela dobre 😉 nooo moj by tiez chcel 3 deti, ale ja si myslim, ze aj dve budu stacit, vsak chlapca hned prejdu myslienky na dlho na dalsie babo, ked to prve bude v noci plakat 🙂 alebo ho to mozno naopak nastartuje a potom sa uz nebude chciet dat zastavit 😀 ved uvidime.... 😉 vzdy som si myslela, ze budem mat dve deti s rozdielom kludne 1 -2roky...
inak este som zabudla dodat, ze mozno preto sme sa zacali snazit uz teraz lebo drahy ma v praci len kolegov, ktory su do jedneho zenaty a maju deti, tak mozno aj to u neho zavazilo. Niekolkokrat hovoril o kolegovi, co ma dvojicky, chlapca a dievcatko...maju necely rok 🙂

bambola
7. nov 2011

@barushkaaam mozno nebude v noci plakat 😉 ja to berem tak, ze traja su uz particka 😉 niekde som citala, ze s jedinacika vychovas tyrana a s dvoch deti superov..... inak dvojicky.... myslim, ze uplne staci jedno, naraz dve ee 😅 alebo keby dosli uz tak rocne 😀