icon

Presťahujme sa: Slovenky v Čechách II

androna
19. júl 2007

tak uz som na to prisla tak sa presunieme?

barushkaaam
7. feb 2012

@denisse
@yvetta
@bambola
@lilliaan
Ahojte baby 🙂 aj mne sa lubilo stretko, uz sa tesim na dalsie 😉 my sme cez vikend nikde neboli, sa nam nechcelo v takej zime 😀 ja za tri tyzdne idem domov na chvilku a potom sa chystame na vylet do Nemecka do Marienburgu 🙂

bambola
7. feb 2012

@borocka staci ti ak das maleho zapisat do svojho pasu. my mame malu obaja zapisanu v pase 🙂

lilliaan
7. feb 2012

@borocka nooo ved urcite sa tym nic nepokazi, ked bude mat maly patrik pas 🙂 Presne ako hovoris,, ze budete mat aspon doklad,, a ak nahodou vas chytne tuzba po last minute dovolenke, nemusite ho uz riesit 😀 Moj Tedik ma slovensky pas, tak to zatial staci,, ale raz mu tiez zrejme vybavim cesky,, koli skolke a pod. Slovensky je len na 2 roky a cesky na 5r.. aspon kamaratka hovorila, ze jej synator to ma na 5 rokov,,

lilliaan
7. feb 2012

@bambola @borocka
Mne odmietli na slovensku v michalovciach zapisat tedika do mojho pasu, vraj je prilis hruby!! A to nie je ani nahodou, lebo som ho cerstvo vybavovala pred poslednym odchodom do australie. Mam tam viza do Vietnamu a tie spinky kovove, cim su viza prichytene v pase, im prekazali,, mi zenska hovorila, ze nebude riskovat, ze sa jej pokazi stroj 😝 😀 😀 A tiez v niektorych krajinach neuznavaju dieta zapisane v pase... a i koli australii sa nam pas hodil 🙂 Len vybavuj to kazde 2 roky 😅

bambola
7. feb 2012

@lilliaan ved to, ze nam samostatny pas pre malu netreba. na dovcu pojdeme ale v tom problem nevidim kedze ostaneme v EU(rope) 😉 a na dva roky davaju tusim do piatich rokov, potom je to uz na 5.
Teovi netreba cesky pas kvoli skolke, im ide hlavne o trvaly pobyt 😉

borocka
8. feb 2012

@lilliaan
@bambola zapisat si maleho do svojho pasu je tiez riesenie, hoci ja pas nemam odkedy sme v eu,takze vybavovanie a kolky by ma stali v prepocte viac ako dat spravit pas malemu este jeden na 2roky a potom uz ten na 5rokov. a chcem pre neho aj vlastny pas.....ked ide so mnou po meste a hovorime obaja po slovensky, tak je to ok. mam svoje doklady viem sa vykecat. a pri pohlade na nas by nik nepovedal ze k sebe nepatrime 😝 ale ked s malym pojde do metra moj svagor alebo svokra, tak by problem mohol vzniknut........to clovek nikdy nevie, nikdy si to nenaplanujes.
a chcela som sa este opytat, my tu zijeme v malej dedine, v malom okrese.......ale praha je ina kategoria. ja sa tam velmi nevyznam, tak uvazujem ze malemu necham spravit ten naramok s menom a tel.cislom keby nieco.....maju to vase decka?? na jednej strane je to super vec aj na dovolenky, ale zasa tolko ludi by to mohlo zneuzit......pedofily, zlodeji, podvodnici,....

bambola
8. feb 2012

@borocka inac ver mi, ze tu to nikto nekontroluje 😅 a ani to nebudete nosit so sebou, moj pas so zapisanym dietatom je v supliku 😀 ale mam kopiu RL v penazenke 😉 a vlastne aj karticku poistenca 🙂

a muz je cech? uvidis ako rychlo maly preorientuje jazyk 😉

co sa stitkov tyka tak nemame. ale tak treba davat pozor na dieta 😅 deti sa bohuzial v dnesnej dobe kradnu aj v malych mestach 🤐 vsak mu to napis fixou na spodky, na prvy pohlad to viditelne nie je 😀

borocka
8. feb 2012

@bambola ano, lenze v RL ani na karticke poistenca nema dieta fotku....... a veru sme parkrat boli v cechach na prazdninach a bez pasu maleho som sa ani na detske ihrisko nevybrala.
len za psledny rok bolo tolko pripadov, ze mam z toho strasny strach.
to dieta sa ti zatula aj v obchode, na zachodoch, ked su navaly ludi je to tazko ustriehnut, ak si ho k sebe nepriviazes..... je to aj vec zvyku, naucit sa zit v takomto permanentnom "strese"

bambola
8. feb 2012

@borocka tak to nema ani zapisane v pase a beru to ako doklad 😉 ale chapem tvoje pohnutky. ja som pas tiez nemala a prave kvoli tomu zapisaniu som si ho spravit dala. lebo sice ma to vyslo drahsie ako detsky pas na 2+2+5rokov (teda ak je to tak ako pises) ale nikdy neviem ako pojdem o 5 rokov a mozno mimo EU, tak to by som si ho aj tak musela dat spravit 🙂

lilliaan
8. feb 2012

@borocka ja tiez ziadny stitok s menom pre svojho maleho nemam. Praha je rozhodne vacsie mesto ako Lucenec, no zas to nie je Cina.. na dieta si treba dat pozor, to je jasne, ale napr. s pasom by som po meste isto nechodila. Zije tu vela cudzincov, kazdemu je uplne jedno odkial som 😅 Stahujeme sa do Sydney a tam pre prcka kupim ten batoztek na chrbat s "voditkom".. vyzera to sice divne, ale fajn, ked pojdeme metrom alebo raz niekam na rusne trhovisko 🙂 Ale ja som pas nenosila sebou ani ked som v australii predtym zila, a v CR uz to vobec robit nebudem.. Prajem nech sa vam tu paci,, ja mam Prahu velmi rada, je to krasne mesto 🙂

janicac
16. feb 2012

ahojte, nejsem slovenka, ale stejně to zkouším. hledáme "kamarádku" z Bohnic, Čimic na procházky, výlety...

cukricek8998
18. feb 2012

Ahojte...zije nejaka slovenka blizko Kolina ?

keenfan
20. feb 2012

ahojte, nejaka osobka na kamosenie z Prahy?

bambola
21. feb 2012

@keenfan kde byvate? 🙂

keenfan
22. feb 2012

@bambola ahoj v P4-Michle..A vy? 🙂

bambola
7. mar 2012

@keenfan P-5 jinonice 🙂

@lilliaan ako? uz na svk?

bambola
7. mar 2012

@lilliaan Aka nahoda 🙂 Prajeme Teo vsetko najlepsie k dnesnym narodeninam 😉 hadam sme aj prve 😀

lilliaan
7. mar 2012

@bambola ahooj,,, ano ano martinky, ste prve!!!! 🙂 Dakujeme za blahozelanie 😉 ... Dnes mame 1 rocik.. Tak moj prcek uz oficialne nie je miminko, ale batola 😀

@barushkaaam @denisse
@yvetta
Holky, tak ja zdravim z vychodneho slovenska 🙂 1.3 sme prisli a musim povedat, ze odvtedy som permanentne nasrata 😀 V prahe kraasne pocasie a tu zima, derave chodniky, male mesto - nikam kam vyjst na prechadzky... jaaaaaj, ale mi ta praha chyyyba ☹
Ako sa maate?

yvetta
7. mar 2012

@lilliaan @bambola @barushkaaam - ahoj holky ja som bola na dalsej sluzobke v Anglicku takze nic nestiham, som nakupila plno detskeho oblecenia pre kamosky aj pre mojho brata - cakaju prve babo v maji 😀 takze bola nakupna horucka 😉 a dobre ceny tam maju 😵
@lilliaan - a dokedy si doma a kedy vlastne chcete odist? kukala som, ze to strasne leti a Tedik ma uz 1 rok tak blahozelam 😉

barushkaaam
8. mar 2012

@lilliaan jeeej Tedik je uz velky chlap 🙂 vsetko najlepsie mu prajem 😉 inak z toho pocasia si nic nerob. Ja som sa vcera vratila z BA, trosku sice fukal vietor, ale inak pocasie celkom uslo, dneska sa zobudim tu v CR a nasnezilo 😠 ja chcem ist domoooooov 😀

@bambola @denisse
@yvetta u nas nic nove, akurat ze pracujem na diplomke a 1/3 uz je hotova aj schvalena. Napisala som ju za cca tyzden, tak dufam, ze to takto pojde aj dalej 😀

@yvetta my sme chceli ist s Martinom do Nemecka, ale pri tomto pocasi.....kaslem na to 😀 radsej si pockam az bude teplejsie 😀

denisse
8. mar 2012

@lilliaan
vsetko najlepsie Teovi 🙂 hlavne nech je zdravy ...

denisse
8. mar 2012

@barushkaaam
tak nech sa ti diplomka dari, nech to mas rychlo z krku 😉

lilliaan
8. mar 2012

@yvetta Ja som s tedikom uz sama,, lukas uz je 3 tyzdne v Sydney.. a my dvaja poletime zrejme az v auguste 😖 Uz nech je juun,,, ma prist kamoska z prahy s rodinkou sem do Slovak zeme na dovcu, tak sa tesiiim 🙂

@bambola
@barushkaaam @denisse
dakujeeem vam za blahozelania🙂 Teo bude mat oficial oslavu v nedelu, tak potom dam nejake fotky🙂
V prahe nasnezilo?? fiiha.... jaaaj uz nech pride jar konecne 😒 Vsetkym krasny den! 😎

barushkaaam
8. mar 2012

@denisse dakujeeeem 🙂 Vypada to, ze po Velkonocnych sviatkoch bude hotova 😀
@lilliaan aj ja sa strasne tesim az pride jar, som bola straaaasne aktivna a z domu som si doniesla in-line korcule, tak uz ich chcem prevetrat 😀

yvetta
8. mar 2012

@lilliaan - trosku tu bol sneh, ale rychlo to preslo vsak to v Prahe sa nikdy dlho nezdrzi 😀
@barushkaaam - tak super s diplomovkou potom niekedy v lete musime dat stretko, lebo v tej zime som deprimovana 😒

janka2011
10. mar 2012

@janicac ahojky bydlím na Mazurský 🙂

barushkaaam
12. mar 2012

@lilliaan
@yvetta
@bambola
@denisse
Baby, ja som sa tentoraz len dosla pochvalit 😀 lebo od soboty vieme, ze budeme s Martinom rodicia 🙂 🙂 🙂 tak drzte palce, nech to tentoraz dotiahnem do uspesneho konca 😉

denisse
12. mar 2012

@barushkaaam
silno, silno, presilno drzim palce ...
😉

barushkaaam
12. mar 2012

@denisse dakujeeeeeeem 🙂 ale na gratulacie take ozajstne si radsej pockam tri mesiace...teda teraz vlastne uz len dva 😀 😀 😀

bambola
12. mar 2012

@barushkaaam jeeeeej, drzim palceky 🙂 takze novembrovciatko 🙂 drz sa , setri sa 🙂 sed na zadku a pis diplomku 😀