Prevychovali ste dospelého psa?

nathaly098
10. mar 2022

Ahojte, neviem či toto z Vas niekto riešil, ale prevychovavali ste dospeleho psa?
Alebo kam sa s týmto obrátiť?
Alebo nejaké tipy? Ako začať?

nika_val
10. mar 2022

@nathaly098 dá sa ale tažko.. mám 3 psov a čo som im raz dovolila tak dnes len velmi tažko s krikom im dnes zakážem..
Ale dať sa to da, možno za pomoci nejakeho trenera o niečo lahšie
Samej s velkym sebazapretim a pevnými nervami tiež 🙂

bambulienka25
11. mar 2022

@nathaly098 ano určite ale bude to chcieť čas a trpezlivosť.

littlefiona
11. mar 2022

@nathaly098 dospelého psa prevychováš len s odbornou pomocou, ja som toto riešila, mala som psa z útulku a skoro mi zožral nervy, ale nevzdala som to s ním a kontaktovala cvičiteľa a chodila pod dohľadom trénovať na cvičák. Už po pár tréningoch to bol úple iný pes, takže ti odporúčam kontaktovať cvičiteľa psov v tvojom okolí, sú aj takí, ktorí prídu k tebe domov, len je to samozrejme drahšie.

janetinka27
11. mar 2022

@nathaly098 nas bol mesiac na jednom ranci, lebo sme boli na dovolenke a potrebovali sme ho niekde nechat. sucastou pobytu bola aj vychova. a prisiel teda vychovany 😀 ale doma sa zas rozmaznal. neskor sme zistili, ze na zaciatku psovi nedaju dlho zrat, uz neviem kolko, cca 2-3 dni

rhodesian
11. mar 2022

Ono záleží aj podľa toho v čom ho potrebuješ prevychovat? Ja som mala dočkasku pre bojové plemena, často týrané, zničené, nechcené... a dalo sa s nimi krásne pracovať keď sme si k sebe našli cestu 🙂

dankanka
11. mar 2022

@janetinka27 pes lepsie pospucha, ked ma silnu motivaciu 🙂.
Autorke: da sa, skus trenera sko tu spominali

lidia73
11. mar 2022

poznam pripady kedy sa to podarilo, zalezi velmi od pristupu a ako velmi sa tomu psikovi venujete 🙂

lululilien
11. mar 2022

Áno, da sa. Nepíšeš aké máš problémy so psom. My sme si zobrali z útulku deväťročného ustráchaného agresora, teraz je z nebo miláčik našich detí... Musíš mu ukázať že ty si alfa. Musí z teba cítiť autoritu. Nesmieš poľaviť. Pravidlá, napr.: cez dvere prejde ako posledný. Jesť bude ako posledný (náš je raz za deň po večeri) , žiadne ležanie na gauči (mesiace sme mali na gauči knihy). Na jeho agresiu som používala veľa pochvál, hier(zamestnávala som mu hlavu pozitívnymi myšlienkami) a veľa párkov. Vlastne počas prvých mesiacov som používala parky ako odmeny😅. Čítala som veľa článkov, fór a videí na youtube. Najťažšie bolo pre mňa zbaviť ho agresie na iných psov a s tým som sa obrátila na útulok. Prišla pani, spravili sme si prechádzku a ukázala mi čo robiť a ja som v tom pokračovala.

zivotgombicka
11. mar 2022

@lululilien ak sa smiem opýtať, čo vám z útulku odporučili ohľadom tej neznášanlivosti s inými psami?

lululilien
11. mar 2022

@zivotgombicka keď sme vyšli von, dala som mu pamlsku, povedala som aj niekoľko ľahkých povelov s pamlskami. Bol šťastný, naladený na hru a pripravený na ďalšie povely. U môjho psa najlepšie zabrali parky. V dlani som mala schovanú pamlsku a keď som uvidela psa, povedala som môjmu psovi aby si sadol. Ja som stála oproti nemu a mala som pred ním zovretú dlaň. Keď okolo nás prešiel pes a môj ho nechal na pokoji, to znam. venoval pozornosť mne, dostal odmenu. Ak sa pozrel na psa (išiel ho zožrať), tak nič nedostal a išli sme ďalej. Aj keď sa na ňho len pozrel, nič nedostal a pokračovali sme v prechádzke. Robila som to každý deň pri každej prechádzke. Pes si spojil radosť z pamlsku so stretávaním iných psov. Je dôležité aby si ty videla prvá druhého psa. Tvoj pes ho nemôže zaregistrovať. Zo začiatku to bolo pre ňho ťažké, veľa krát uhol pohľadom a chcel vyskočiť na druhého psa, ale časom pochopil že iní psi mu nechcú zle.

akvi
11. mar 2022

@nathaly098 urcite sa nieco da, ale urcite nie uplne vsetko.. My sme veru neuspeli ani s pomocou cvicitela, ale to sa proste u psov, ktori zazili traumu obcas stava. nasa ma separacnu uzkost, my sme sa nad nou zlutovali aj preto, lebo by inak nenasla domov, nikto nechce psa, co nevydrzi sam a nici a ocika vsetko, lebo je v takom strese. Dosiahli sme to, ze uz neocika vsetko a ani nenici vsetko "iba" dvere. A samu ju teda nenechavame, iba ozaj v najnutnejsom pripade a nie viac ako hodinu. Ani cvicitel si neporadil, chodili k nam dvaja, ja som sa intenzivne snazila pol roka, denno denneho cvicenia.. bez uspechu.. Nastastie, ja pracujem z domu, vlastne aj preto som ju vzala. Inak je to ten najuzasnejsi pes. A je zaujimave to, ze ona velmi dobre vie, kedy idem prec naozaj a kedy nie.. Cize aj to cvicenie ona zvladla, ked to bolo len cvicenie. Ale realitu nie. Darmo som sa pri cviceni tvarila, ze ozaj idem prec, obliekla som si veci, brala kabelku, proste robila som vsetko tak, ako ked idem z domu. Ale ona potvora vedela, kedy to len hram a kedy nie..