icon

Prezidentské voľby - Koho idete voliť?

radsej_knihu
4. mar 2019

Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.

ukulela
7. mar 2019

@mpg caputova ma transparentny ucet. nech sa paci citaj.

ukulela
7. mar 2019

@majinka273 jasne. pride ku nam caputovej lbgt uderka, zhodnoti, ze mame v detskej malo ruzovej a vezme mi dieta a da ho buzikom. v ktorom vesmire zijes? decaky su plne neadoptovatelnych ciganikov, casto postihnutych, ktorych nik nechce. keby im chceli pomoct dvaja/dve gajovia/lesby, este tento stat odbremenie a usetria mu peniaze: hetero pary tu roky cakaju na deti, ale pre lbgt by nam ich kradli z postielok, ze? alobalovu ciapku uz mas?

pajinka91
7. mar 2019

Dalsia vec je, ze v tychto adopciach ide vo vacsine pripadov o pary zien, ktore si dieta zadovazili a vynosili same, ale v rodnom liste ma iba biologicku matku a kolonku otec prazdnu. Partner chlap by si dieta mohol osvojit, ale partnerka zena nemoze, co sposobuje problemy v pripade umrti/rozchodov/beznej byrokracie. Tieto deti tu uz su, aj na Slovensku, akurat by sa papierovo osetrila situacia.

ukulela
7. mar 2019

@pajinka91 ale nie - kato/antisystem uderka radsej take dieta zachrani a da do decaku. a v lepsom pripade ho bude chciet liecit. ved kto by chcel lbgt dieta, co ak nieco podedilo???

mpg
7. mar 2019

@ukulela Tým nestrácam čas, aj p. Kiska mal zo začiatku trnasparentný účet a teraz má niečo iné...

salome123
7. mar 2019

@mpg a co take strasne sa stalo kym bol Kiska prezident? obsadili nas Zidia a scientologovia?

majinka273
Autor odpoveď zmazal
majinka273
Autor odpoveď zmazal
ukulela
7. mar 2019

@mpg ano, ma chybu v uctovnictve, ktoru priznal a vyplatil. a caputova nie je kiska.

ukulela
7. mar 2019

@majinka273 deti idu najprv do rodiny. moje deti by si vzali moje sestry. ty koki, nemame tu ani naznak navrhu zakona, ani naznak iniciativy v nrsr, medzi pol. stranami a uz nam decka vychovavaju lbgt. dobry matros.

salome123
7. mar 2019

@majinka273 ak by moje deti ostali same a nikto z rodiny by sa o ne nemohol postarat, tak urcite by som nechcela aby vyrastalil v detskom domove... uprimne by som bola radsej keby si ich adoptoval hoci aj homo-par.

ukulela
7. mar 2019

@majinka273 a parlament ho moze prehlasovat. tu si ludia vazne myslia, ze sa najde 76 politickych samovrahov, co umoznia lbgt adopciu, najvacsieho strasiaka tohto bigo-svk?

lucilaines
7. mar 2019

@majinka273 takze ak by bola Caputova prezidentka, nejakym sposobom by presadila temu adopcie deti homosexualmi, ktoru nema v programe a nikde nepovedala, ze to vobec chce riesit, potom by nejako zariadila, aby taky zakon presiel v parlamente, na co nema kompetencie, zakon by sa schvalil a potom by sa mne a vsetkym mojim rodinnym prislusnikom nieco stalo, aby dieta skoncilo v domove a o moje dieta by prejavil zaujem nejaky homosexualny par, ktorych je mensina z mensiny, tak v tom pripade sa to moze stat mojmu dietatu. Vacsia pravdepodobnost je, ze ma trafi meteorit. Tak ak tomu rozumies, nesir tu prosim ta bludy, lebo su medzi nami aj taki co tomu nerozumeju ocividne a potom vznikaju taketo uplne zbytocne neopodstatnene vyhlasenia co len siria paniku.

karmen118
7. mar 2019

Čaputová trčí Kiskovi s prepáčením zo zadnice, stoja za ňou presne tí istí ľudia ako za ním a Mistríkom, ktorý sa vzdal kandidatúry v jej prospech, zase bude nadržiavať opozícii iba, a tým robiť rozbroje vo vláde a nadávať na Slovensko a robiť proti Slovensku ako Kiska, načo je nám taký prezident/tka??? Navyše ak Kisku právoplatne odsúdia, tak sa vyjadrila, že nevylúčila udelenie milosti Kiskovi!!! To kde sme už? Nechápem ako ju niekto môže voliť...

dai
7. mar 2019

@mpg ak ta to naozaj zaujíma tak sa informuj - dáta sú verejné dostupné... Caputovu je kandidát progresívneho Slovenská ku ktorému sa hlási SR firma bez škandálov a korupcie eset - jeden z naj zamestnávateľov SR s platmy vysoko nad mediálnom aj priemerom SR starajú a sa o svojich zamestnancov.... Co sa jej samej týka ma transparentný účet kdd jej už dalo peniaze veľa jej podporovateľov... Pozri si ho...
Inak poznám dosť homosexuálov a ani jeden ani len neuvažuje nad adopciou... Všetci ktorých ja poznám žijú v partnerstve dlhšom ako veľa manželstiev aj tu na MK, maju finančné zázemie, cestujú, sú vzdelaní - deťom by asi dali viac ako mnohé hetero páry ale oni deti nechcú, takže sa ich nemusíš tak bat🙂
Ako tu niektorí písali oni keby deti chceli tak si vedia zabezpečiť aj vlastné...

dai
7. mar 2019

@karmen118 ty na com ficis? Za mistrikom stalo spolu ktoré je financované z vlastných zdrojov... Mistrík si kampaň financoval sám z peňazí co zarobil vo svojich firmách podobne ako kiska...
Vieš niečo z účtovníctva? Chápeš o com je kauza ktorú Fico vytiahol na kisku? Kiska optimalizovať dane ako 99% podnikateľov, daňová kontrola mu nasla veci ktoré odpísovat nemal... Teraz ich kiska doplatil... To je všetko co sa stalo... On neokradal štát ako smeracke biele kone na dphacke a podobne... Chápeš aspoň trošku ten rozdiel?

willino1
7. mar 2019

@angelinja ty morálku meriaš len tým kto s kým spáva alebo odkiaľ prišiel? No vieš keď si taký konzervatívec... tak existuje niečo také ako desatoro... každý konzervatívec to má ovladať naspamäť... a tam je: NEPOKRADNEŠ, NEZABIJEŠ, atď ...tak ako môže nejaký konzervatívec voliť niekoho zo smeru? Harabina? Kotlebu? Bugára? to sú menší konzervatívci ako akákoľvek lesba 🙂 morálka sa meria len sexom? morálny človek v prvom rade nesmie kradnúť, nesmie byť namočený vo vraždách, podvodoch... takto sa meria morálka...

dai
7. mar 2019

@karmen118 a aby som upresnila - za mistrikom bola samozrejme aj Saska keďže patrí medzi jej zakladateľov ale nie finančné len ako politický podporovateľ... Mistrík odstúpil lebo je to rozumný chlap, Saska ma od progresívneho Slovenská naozaj dosť ďaleko...
A ešte by ma zaujímalo, prosím ta co protislovenske spravil kiska? Konkrétne ak môžeš....

bodka70
7. mar 2019

Kiska bol prvý prezident, čo si kampaň financoval z vlastných peňazí - z peňazí, z ktorých odviedol predtým daň. Z týchto peňazí chcel časť ušetriť tým, že si ich dal do nákladov firmy. To podľa mňa urobil chybu, daňovú aj politickú a teraz na to dopláca. Nepovažujem to však za zločin porovnateľný s podvodmi Bašternáka a spol. Fico na kampaň použil hlavné stranícke peniaze, t.j. sprostredkovane peniaze od štátu, daňových poplatníkov. Alebo si niekto myslí, že si to financoval "vlasttnou hlavou" ? 😀

salome123
7. mar 2019

@bodka70 ja si myslim, ze to bolo tak, ze niektori kandidati zadavali svoju kampan roznym PR agenturam... on ju zadal svojej firme, ta si vydavky dali do nakladov.... myslim, ze chyba bola v tom, ze on mal akoze za tuto sluzbu zaplatit, ale nezaplatil a preto mu danovy urad vyhadzal vsetky vydavky na kampan z uctovnictva, tym padom musel doplatit aj DPH z faktur, ktore mu danovy urad vyhodil... to je cele halooo. u podnikatelov je uplne bezne, ze danova kontorla neuzna vydavok a tym padom musi podnikatel doplatit DPH.

bodka70
7. mar 2019

@salome123 , som účtovníčka, takže niečo o tom viem 🙂

salome123
7. mar 2019

@bodka70 ja tiez 🙂

willino1
7. mar 2019

@bodka70 presne tak... aj šefčovičovi platíme kampaň zo svojich daní.. aj tie mizerné kvetinky na MDŽ sú z našich daní... a aj s Kiskom máš pravdu... veľa podnikateľov si myslí, že môže dať nejaký náklad do nákladov firmy a daňový má na to iný názor... ale Kiska od štátu nedostal neoprávnene ani euro a ešte aj zaplatil pokutu naviac... nie sú to žiadne vymyslené služby do nákladov, žiadne ukradnuté eurofondy, žiadne vratky DPH na fiktívne predaje nehnuteľností... Keď zavrú natvrdo tých čo naozaj niečo ukradli z našich dani a eurofondov čo sme mali mať úžitok všetci... potom môžu kritizovať Kisku ...

bodka70
7. mar 2019

@willino1 , toto bola ozaj hlavne politická chyba, Kiska si mal uvedomiť, že čo si môže dovoliť relatívne neznámy podnikateľ (resp. chyba by mala iba daňovú dohru), to si on ako v tom čase budúci prezident dovoliť nemôže aj z ohľadom na to, akú politickú pozíciu mal vzhľadom na mocenské pomery v parlamente a vláde. Radšej sa nemal vzdať svojho platu (toto už málokto vidí, o aké peniaze za tie roky sa dobrovoľne vzdal v prospech štátu a občanov) a toto nechať na pokoji, finančne by ho to vyšlo zhruba na rovnako. Ale to on už predpokladám teraz vie aj on.

willino1
7. mar 2019

@bodka70 áno...

salome123
7. mar 2019

@bodka70 vobec si nemyslim, ze to urobil zamerne... myslim, ze pre neho ma dobre meno vacsiu hodnotu ako to co "usetril" na daniach

bodka70
7. mar 2019

@salome123 , tak či tak, doplatil na svoju politickú neskúsenosť. Čaputová tiež nie je skúsenou političkou, i keď samozrejme ešte vôbec nie je isté, že bude prezidentkou (nekrič hop kým nepreskočíš 🙂) , pán Kukan by o tom vedel rozprávať he-he 🙂. Ale minimálne v tomto asi bude poučená Kiskovou skúsenosťou a zrejme aj bude lepšie pripravená (zatiaľ hypoteticky) na spoluprácu či skôr nespoluprácu so súčasnou vládou.

willino1
7. mar 2019

@karmen118 opýtam sa inak... čo robí naša súčasná vláda pre slovensko? a pre jeho dobré meno? uniesla vietnamca? rozkradla eurofondy? spolupracuje s mafiou? sleduje nevinných ľudí? kryje vrahov, podvodníkov, zlodejov? posiela nevinných ľudí cez hranice s výbušninami a dúfa, že nikto na to nepríde, kým dotyčného v zahraničí nezabásnu? snažím sa strašne nájsť nejaké pozitívum... či toto všetko vyváži karafiát na MDŽ? alebo? daj nejaké pozitíva... ako pozitívne naša vláda prezentuje slovensko vo svete... aby sme neboli na hanbu, smiech... neustále len klesáme v rebríčkoch... ekonomickej slobody, slobody slova, v zdravotnej starostlivosti, deti vychádzajú zo škôl stále sprostejšie... tak daj ... pozitívum... ekonomika je teraz na tom najlepšie... teraz by sme mali investovať (a nerozkradnúť) do školstva, zdravotníctva, rozvoja vedy a techniky... a nie ukradnúť všetko a ešte najväčším zlodejom je vláda...

diewcatqoo
7. mar 2019

Zeny, ja sa vam cudujem, ze mate silu, cas a chut argumentovať o veciach, ktore sa deju na sk, preco tu nic nefunguje a co vsetko ma za usami tato vlada. Je to zbytocne, ja som to pochopila uz davno, bohuzial, pri mojej rodine. Su jednoducho typy ludi (a je ich na sk dost), ktori potrebuju nejakeho vodcu, ktoremu budu prehliadat vsetky jeho chyby a pocuvat bezducho vsetky jeho dristy. Kedysi to bol meciar, teraz fico... aj keby fico sam zostrelil niekoho v priamom prenose v telke, ti ludia by sa nechali presvedcit, ze to bol soros v maske fica. Je to, bohuzial, tak.
A ak by sa nahodou objavila v ludoch nejaka pochybnost, je potrebne vytiahnut nejaku xenofobnu temu (migranti, lgbt, cigani, zidia...) a presvedcit, ze vodca nikdy nedopusti, aby sa toto na sk rozmohlo.
Slovaci su jednoducho taki... vidia svet ciernobielo vo vsetkych oblastiach, su xenofobni, radsej, ako pohnut hlavou a ritou, tak nastavuju ruky k statu, zaroven sa vsak radi nechaju vyuzivat a namiesto toho, aby sa vyjadrili hromadnu nespokojnost, budu si rozoberat politiku len pri pive v krcme, pripadne update na dobu internetovu: budu si hladat hoaxy na nete a vylievat si zlost v diskusiach. To sa potom vodcovi dobre ovlada stado, ak pozna tieto charakteristicke crty slovakov.

kikulienka94
7. mar 2019

JA budem voliť Čaputovú presne z týchto dôvodov: nestavia svoju kampaň na osočovaní druhých kandidátov, nestavia ju ani na nejakých kresťanských princípoch (aj keď je veriaca). Stavia ju na svojej odbornosti, slušnosti, je vyštudovaná právnička, v rámci svojej komunity je dosť známa nielen Pezinskou skládkou ale aj VIA IURIS, ktotí sa tiež zaslúžili za to, že zrušili mečiarove amnestie. Vie o čom hovorí, a má svoje morálne hodnoty ukotvené hlboko v sebe. Stavia sa za ochranu životného prostredia, ktoré je dnes stále opomenuté v slovenskej politike. Ona sama nič nezmení, ale môže byť začiatkom zmeny.
Čo sa týka jej LGBT podpory, v tomto s ňou súhlasím. Ale treba si uvedomiť to, že ona ako prezidentka na tému adopcie detí nemá žiadny dosah, ona zákony nepredkladá. To, že úprimne odpovedala na túto otázku, ktorú jej niekto položil, len dokazuje, že má svoj názor a nehanbí sa zaňho. Pre mňa je to veľké plus, pretože mohla klamať.
Súhlasím, že aj homosexuálne páry by si mali mať možnosť adoptovať deti. lenže problém je vo viacerých veciach, a jeden z nich je aj to, ako vôbec adopčný systém na slovensku funguje. Tento systém by bolo treba zmeniť, aby bol efektívny. Vedeli ste, že biologickým rodičom, ktorí majú dieťa v domove stačí, ak sa o dieťa zaujímajú 1 krát za 6 mesiacov? Znamená to, že stačí aby svojmu dieťaťu raz za polroka poslali pohľadnicu, a ľudia, ktorí si ho chcú adoptovať sú zase na začiatku procesu. Tento štát a systém hádže polená pod nohy ľudom, ktorí sa snažia pomôcť.
Je mladá, atraktívna, vzdelaná, inteligentná - bude nás vo svete reprezentovať 100x lepšie ako Rezeň Šefčovič alebo nebodaj dedko ako Harabin, či račkujúca Kotletka.
Treba sa pozrieť ďalej ako na svoj vlastný nos. Pre mňa je Čaputová začiatok zmeny. Dúfam,že bude zvolená, lebo ak nie tak táto krajina sa ocitne v takých sračkách, z ktorých sa len tak ľahko nevyhrabe.