icon

Prezidentské voľby - Koho idete voliť?

radsej_knihu
4. mar 2019

Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.

dai
8. mar 2019

@bmuller tak ja vidím rozdiel medzi áno a podobnými marketingovým stranami a progresivcami v personálnom obsadeni - sú tam ľudia čo reálne sa dlho venujú občianskym témam, bojujú za lepšiu spoločnosť... Nie sú to nejakí riaditelia TV a celebrity a podobne... Stefunko na tej ich strane ide bod po bode všetko čo mu vyčítajú - precitaj si ak máš chuť...
Ono vieš ja dlho riešim co vlastne je lepšie - nechať v politike stále tých istých a j ked vieme ze robia zle? Ako sa človek z vonku môže do politiky dostať? Ak je chudák len s podporou nejakej firmy či osoby... Ak ma vlastne peniaze s použitím tých peňazí... Keď podnikás a máš veľa firiem tak je dosť možné že spravíš aj chyby, že raz za čas spolupracujes aj s ľuďmi s ktorými nemusíš vo všetkom súhlasiť, niekedy aj s ničím ale spolupracovať s nimi musíš... Slovensko je malá krajina, ja žijem v ba a veľa politikov poznám osobne, podľa mňa ako kopu iných ludi, lebo oni tu tiež žijú... Ja som dokonca raz na plese sedela s jedným človekom ktorý mi je totálne proti srsti politicky - ples som si užila lebo som sa naň tešila, určite by niekto našiel fotku mňa s tým človekom, keby ma chcel zdiskreditovat, pritom som s nim od plesu nehovorila...
píšem to len preto ze fakt svet nie je čiernobiely - v SR hovoríme že volíme menšie zlo, lebo ten človek nespĺňa všetky ideály co mame - otázka je, spĺňame ich my sami?
Pre mňa je dôležité aby ľudia vedeli rozlišovať co je krádež a co je napr. Vec normálna aj keď morálne otázna ako napr. Pri tom kiskovi... A teda z duše neznášam vulgárnych arogantných roznasacov klamstiev a nenávisti na vlne ktorej sa chcú vyskriabat hore...

matabb73
8. mar 2019

@rooskoliv tak, ten článok stoji za to. Vždy som si myslela o ňom, že je hajzel, ale že až taký. Chudina jeho bývalá. Toto si prečítajte všetky, ktoré ho chcete voliť, lebo je vraj za rodinu.

pajinka91
8. mar 2019

@rooskoliv Z toho clanku mi je fyzicky zle. Nech zhori v pekle.

ciernysokol
8. mar 2019

Ja naozaj verim,ze Harabina idu volit len ti,co o nom nemaju info...z toho,co urobil byvalej zene,ako jej dieta zobral a nedovolil vidiet,mi je uplne zle.vacsieho hajzla som nevidela.(jasne,niektori sa k nemu mozu pridat).ze zhori v pekle,je jasne.

bmuller
9. mar 2019

@dai zda sa, ze do istych veci vidis dost zblizka - ja sa priznam, ze zas neanalyzujem vsetky tie spravy do hlbky, mam informacie zo sprav z medii (najma elektronickych), ktore uznam za vhodne precitat /nie su to hlavnespravy, tie citam, len ked mam nizky tlak 😀 je dobre si rozsirovat obzory, ale zas clovek ma aj ine starosti a zaujmy, ako politiku. dalsia vec je, ze kazdy ma urcite osobne preferencie ci sympatie k istym nazorom, ci uz liberalnym, konzervativnym, svetonazorovym, a pod.-takze nejak prirodzene inklinuje k istemu typu politickych stran ci osobnosti. ale zase uz v istom veku alebo vdaka vzdelaniu ci skusenostiam sa clovek neda uplne opit rozkom, ani napriek vabnym reciam politikov na "jeho" strunku (napr. "konzervativec" Harabin). ci nechat pri moci starych politikov? no tak sucasnu koaliciu urcite nie, aj ked stari alebo novi nemusia byt z principu "zaruka kvality", ta moc zvadza skor ci neskor... aj perspektivne strany dopadli neslavne (SDKU), a na druhej strane zas nic-moc neponukajuce/ale akoby kohosi zastresujuce/ strany sa drzia (SNS)...
no ale k prezidentskym volbam - kedze sme forma statu, aka sme, tak z toho velku vedu nerobim, ale bola by som rada, keby som aspon na toho statnika nemusela pozerat s despektom... rozhodne nevidim ako argumenty pre volbu niekoho - vsetci v mojom okoli ho volia, tak aj ja budem; je to zena, dajme jej sancu, a pod. pre mna v pohode kandidat by mohol byt (kedysi) Bugar, no po tom nepochopitelnom spolceni so Smerom absolutne minus, Mistrik tiez vcelku OK, ale odstupil (nejak velmi podozrivo rychlo po par prieskumoch, ktore favorizovali Caputovu par percentami na hladine statistickej variacie prieskumu). takze ostava Miklosko /jeho vek ani preferencie nie su idealne, ale zase osobna historia celkom zasluzna/, a celkom by sa mi pozdaval Zabojnik, ma aj skusenosti, ale je absolutne mimo hru... no skratka, radost volit 😀
a ci splname sami kriteria kandidata, ktore od neho pozadujeme? tak mali by sme sa snazit a pracovat na sebe - na druhej strane, my sa nenominujeme reprezentovat stat 😉

matabb73
9. mar 2019

@bmuller ono v niektorých prípadoch človek musí voliť vylučovaciu metódou, keď tam nie je nikto, kto by úplne spĺňal kritériá. Ja som takto volili sas aj keď Sulíka nemám rada. Alebo voliť menšie zlo. Neviem aka si stará, ja už mám 45 tak som kadečo zažila. Najhoršie boli keď sme si v druhom kole museli vybrať medzi Mečiarom a Gašparovičom. Takže teraz je to zatiaľ fajn. Ja volím Čaputovú, lebo sa mi najviac pozdáva a je liberálka. Mikloško je starý deduško, toho by som už nevolila. Všetci voliči Čaputovej by mali ísť voliť a nespoliahat sa na to, že ma dosť percent. Aby to nedopadlo ako vtedy, čo píšem. Vtedy si ľudia mysleli, že do druhého kola sa v pohode dostane Kukan a tak nešli voliť a nakoniec sa dostali Mečiar a Gašparovič. Nechcem si vyberať medzi Ševčovičom a Harabinom.

sintra
9. mar 2019

Este sem odlozim toto - na doplnenie infosiek o super odbornom a moralnom kandidatovi Harabinovi. Chce to silny zaludok, toto sa netyka jeho rodinnych pomerov, ale tej tzv.odbornosti, ktori mnohe tak obdivujete https://www.postoj.sk/41308/sudca-na-ich-strane...

katkalubkova
9. mar 2019

Pojdem volit aby sa tam nedostala Caputova !!!!

katkalubkova
9. mar 2019

@lubik87 aj podla mna su to odrby

bmuller
9. mar 2019

caute, baby. mozno ste to pocuvali vo Fun radiu priamo, mozno ste uz videli na youtube, ale ak nie - celkom fajn a v neformalnej atmosfere rozhovory Sajfu s prezidentskymi kandidatmi (ked zadate "sajfa vs kandidat") ... ja som na to narazila nahodou a celkom odporucam 😉

(za seba mozem povedat dost prekvapenie okrem ineho - ked si pozriete rozhovory s Mikloskom a Harabinom, tak uprimne, kto posobi dojmom "stareho uja"?) 😃

beton
9. mar 2019

@bmuller tiež som na to natrafila a je to veľmi dobrý prehľad zrýchlika. Volím Mikloška, lebo vďaka nemu vôbec môžeme ísť voliť :o)) má nadhľad, vie výjsť s každým, je ľudský a nejde s davom ani pre peniaze, ale s vlastným presvedčením a svedomím. A keďže je z kandidátov najstarší, tak mu budeme najkratšie prispievať na "výsluhový prezidentský dôchodok". Napr. Čaputovej sa môžeme skladať na dôchodok ešte dobrých 40-50 rokov....

beton
9. mar 2019
luuubik
9. mar 2019

Volim jednoznacne Eduarda Chmelara. Poznam dobre jeho nazory, prejav, "zdrave" -kultivovane a zrozumitelne podane vizie. Co nechapem, je uvazovanie v style, ze niekto da hlas kandidatovi, len preto, ze podla roznych (verim, ze casto kupenych) prieskumov vedie, len aby hlas akoze "neprepadol". Ak si totiz za niekym stojim, robim to z presvedcenia a hlasujem zanho, hoci by mu prieskumy davali pol percenta (co, dufam, panovi Chmelarovi predsalen nehrozi). Co sa tyka pani Caputovej je mi apriori podozrive, ze este pred par tyzdnami absolutna vacsina Slovakov nevedela kto to je a zrazu je z nej favorit... Presne ako z poucky o medialnej masazi mozgov, kam chcu tam vas dostanu... Nemam proti nej nic osobne, len je mi to skratka cudne a na zazraky a nezistnost v politike neverim. Jej kampan je obrovska a urcite bude za tie statisice do nej investovane niekomu zaviazana... Okrem toho, je argumenracne a odborne naozaj slaba, cajickova.... Iste - je mlada, pekna a este nema za sebou ziaden "pruser", ale mne to jednoducho nestaci, volime prezidenta, nie miss sympatia. Ale kazdeho vec 🙂

ukulela
10. mar 2019

na margo zmazaneho komentu: hm, co je urazlive na tom, ked dakomu poviem, aby sa vratil palit bosorky do stredoveku? ziadny vulgarizmus, nic ... ale OK, nevadi 🙂 ale nemali by sme potom mazat aj za sirenie poplasnych sprav?

sintra
10. mar 2019

V dnesnej debate na Markize sa opat ukazal Harabin v celej svojej krase. Videli ste?

kristiii
10. mar 2019

@sintra to bol otras, este aj Kotleba sa vyjadroval na vyssej urovni jak on

sintra
10. mar 2019

@kristiii veru suhlasim a to uz je co povedat.

pajinka91
10. mar 2019

@sintra Nevidela a predpokladam, ze mam vdaka tomu krajsiu nedelu ;)

lesik
10. mar 2019

@luuubik Ahoj.Tak to sme tu asi dve ,čo idú dať hlas Chmelárovi🙂

mircalla
10. mar 2019

Caputovu. Nesedi mi na 100%, ale ostatni kandidati su totalne neprijatelni

Inak myslela som, ze fanusicky Harabina a Kotlebu nebudu mat odvahu sa ani priznat, a aha - kolko ich tu je a ake su na seba hrde. Skoda, ze ta intelignetnejsia cast populacie na taketo dopaca cca 20 rokov.

Ono volicka zakladna dochodcovia a ludia s nizsim IQ nepusti. Dufam, ze moje deti sa doziju daco lepsieho. Zistujem, ze napriek vsetkemu, co sa v tomto state stalo tu dost vela ludi stale nepozuiva mozog a este im nestacilo

mircalla
10. mar 2019

@matabb73 Ja mam tolko co ty a Meciar a Gasparovic bola vrazedna kombinacia.

matabb73
10. mar 2019

@sintra ja som si to teraz pozrela zo záznamu. Ten Harabin sa nedá počúvať. On si stále melie svoje a na otázku neodpovedá. Tak isto Kotleba. Ani za nič neprizná, že propaguje fašistické symboly.

abbey1
10. mar 2019

@matabb73 A prečo by hovorili niečo k veci, či neklamali? Veď vidíte, že im to voliči žerú i tak. :(

dskjhfdlkdjhl
10. mar 2019

@abbey1 aj s navijakom🙉 a keby to boli stare babicky, ale mladi ludia🙈

abbey1
10. mar 2019

@dskjhfdlkdjhl Veď to. Rovnako Smer. Za celé roky vlády toľko káuz, škandálov, úpadok školstva, zdravotníctva, hospodárstva, ....a voličská základňa stále silná.

mircalla
10. mar 2019

@abbey1 Oni ale ani nevedia, preco ho volia. Vacsinou nemaju prehlad o nicom prehlad a nic nesleduju - takze prave preto...

dskjhfdlkdjhl
10. mar 2019

@abbey1 ked niekomu staci aj kvietok na MDZ🙈

abbey1
10. mar 2019

@dskjhfdlkdjhl Tak pravda. Ale uznajte, že celé voľby sú už o ničom. Už ani len predvolebný guláš a pivko nie sú. Ja si pamätám ešte predvolebnú kampaň Gašparoviča, pekne aj s pohostením. 🙂

mircalla
10. mar 2019

Inak ma fascinuje, ze Harabin akoze krestansky a narodny kandidat, a pritom je to hajzel a spina najvyssi level . Ale staci, ze ma ten privlastok krestansky a narodny (to zabera), tak teda dobre, ideme na to...naco riesit ten zbytok

luuubik
10. mar 2019

@lesik ahoj 😉 Kiez by nas bolo cim viac... Zial, na Slovensku, alebo asi aj vseobecne plati, ze ludia sa skor ako podla odbornosti rozhoduju podla reklamy a podla vyhrotenych emocii, pripadne len stale zvazuju, co je mensie zlo. Pritom, keby si dali trochu namahy, zistili by, ze aj takyto menej medialne "preflaknuty" clovek, by nas iste vedel dostojne reprezentovat a to bez toho, aby narod rozostvaval.