icon

Prezidentské voľby - Koho idete voliť?

radsej_knihu
4. mar 2019

Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.

willino1
11. mar 2019

viete čo ma najviac rozčuľovalo na včerajšej diskusii? ako všetci traja chlapi sa bili do pŕs akí su oni kresťania... asi sa dám exkomunikovať... keď už Harabin, Kotleba a šefčovič sú najväčší kresťania na slovensku...tak to je katastrofa... Ježiš keby nevstal z mŕtvych tak sa v hrobe obracia... musím konvertovať... ešte musím premyslieť kam... 🙂

sintra
11. mar 2019

@willino1 Ved to je taka mila slovenska tradicia. Ku krestanstvu sa tu oficialne hlasi kolko percent obyvatelov? Vacsina. Realita? Aj nas prvy fasisticky prezident Tiso bol krestan, dokonca rovno knaz. Co mu vobec nebranilo nechat tisice nevinnych ludi vyviest do plynu vymenou za urcite vyhody.

mircalla
11. mar 2019

@willino1
@sintra presne.

bmuller
11. mar 2019

@matabb73 no dennikN by som za bernu mincu, co sa tyka argumentov voci krestanstvu, teda nebrala za bernu mincu 😃
akoze Ok, Caputova ujde - no mne skratka nesedi z principu, ze neverim v "zazracne deti", nech si vravi kto co chce... ma urcite zasluhy, odbornost, minulost,... ale niektori dalsi (Mistrik, Zabojnik, Miklosko) vari nemaju podobne kvality? po dalsie, celkom mi nejde "do rozumu", preco matka pomerne malych deti citi potrebu prave teraz sa stat prezidentkou (ved tie zasluhy a renome bude mat aj o par rokov...). podobne zazracny vzostup preferencii z 15 cez 42 na 53 percent za par dni (ano, Mistrik sa vzdal, ale to je velmi podivne ako skoro - kedze rozdiel medzi nimi bol vtedy par percent)...

sintra
11. mar 2019

@bmuller ked sa Mistrik vzdal, rozdiel uz praveze nebol par percent. Prieskumov bolo zverejnenych niekolko a boli aj take, kde vychadzal rozdiel medzi nimi viac, nez 15%, co uz nie je zanedbatelne. Ja osobne si myslim, ze okrem tychto oficialnych dovodov, ktore prezentoval (naskok Caputovej v prieskumoch) jeho vzdaniu sa dopomohlo aj jeho urcite rozcarovanie z toho, do coho sa vlastne ruti. Podla mna on absolutne nie je clovek do slovenskej politiky. V tom ma utvrdzuje aj jeho vyhlasenie, ze po vzdani sa kandidatury neuvazuje o ziadnej inej ucasti na politickom diani.

mircalla
11. mar 2019

@bmuller Caputovej preferencie rastli postupne, kazdy tyzden, na zaciatku ich mala pomerne nizke. Podla mna vacsina ludi je uz jasne, ze to je o 2-3 kandidatoch, ostatni su mimo hry. Takze sa to pregrupuje. Okrem toho ja prieskumom moc neverim.

vroni
11. mar 2019

@bmuller, prosím ta, co máš stále s tou matkou malých detí??? Caputovej dcéry majú 18 a 15, to už nie sú malé deti ani omylom. A ani "pomerne". Hovorí sa o nej, ako keby to bola zabicka krátko po skole. Ma na kychnutie do 50, nie 25. Ze nikoho nenapadlo, že by sa Kiska mal vzdať funkcie, keď sa mu počas funkčného obdobia narodilo dieťa.... 🙄🙄🙄

dai
11. mar 2019

@bmuller veľa prieskumov si kandidáti objednávajú sami a nemusia byť ani zverejnené... Mistrík sa vzdal potom ako sa mu dostali do rúk jeho prieskumy ktoré mu ukázali že zaostáva - on išiel stále dole a caputova hore... Okrem toho už mal aj oficiálne prieskumy ktoré boli zverejnené až o nejaké 2-3dni ktoré tento trend tiež pre ukazovali... Za caputovu začali silné bojovať niektorí občianski aktivisti, ja som si všimla veľa reklám ktoré aj financovali (konkrétne truban mi často vyskakuje napr....)
Tým som chcela len povedať ze co sa tebe zvonku môže zdať ako nahle bezdôvodne rozhodnutie takým vôbec nemusí byť. Ja som chcela voliť Mistríka a jeho rozhodnutie ma nepotešilo ale tiež som cítila okolo seba také caputova Hallo, veľa mojich nerozhodnutych známych sa k nej otvorené začalo hlásiť.
Co sa týka jej rozhodnutia - musíš si uvedomiť ze ona nie je mama z MK... Ona celý život žije ako občianska aktivistka ktorá keď ju niečo štve tak koná...

abbey1
11. mar 2019

@vroni Ja som už niekoľko krát googlila, aké malé deti skrýva. ;)

sintra
11. mar 2019

@vroni presne!

dai
11. mar 2019

@vroni žiaľ stále žijeme v SR patriarchalnej realite... Co je chlapovi povolené je u ženy pomaly trestné. Ja dúfam ze sa to týmito voľbami zmení aspoň teda nejaký začiatok zmeny by to mohol byť...

sintra
11. mar 2019

@dai To je inak jeden z mojich hlavnych argumentov, preco ju idem volit. Tento stat uz velmi potrebuje nejaky zasadny obrat v tom zaprdenom tradicionalizme, co tu furt pretrvava. Nestacim sa cudovat, kolko samotnych zien je voci nej agresivne naladenych len preto, lebo ako zena kandiduje na vysoku statnu funkciu a nestaci jej realizovat sa ako "mama od deti" 🙄 Stale tu zijeme v pomeroch, ze vysoke riadiace funkcie su vyhradene pre muzov, jedine oni su schopni ich zvladnut. O nepomeroch v platoch muzov a zien nehovorim... Nie som naivna a nemyslim si, ze zvolenim zeny do uradu prezidentky sa to carovnym prutikom zmeni, ale je to aspon nejaky signal, ze zmeny su mozne.

vroni
11. mar 2019

@dai, nuz ved ale snad to nebudeme este aj podporovat. Chapala a brala by som tento argument, ak by skutocne islo o matku deti mozno do 10 rokov, ale nie dvoch takmer dospelych dievcat (alebo chlapcov). Ako @abbey1 hovori, malokto vie, ako stare su jej deti, takze argument o "krkavcej materi" by mohol mat celkom uspech...

dai
11. mar 2019

@sintra ved to... Keby deti nemala tak je divná, keď deti ma tak je krkavcia matka:/ na hlavu

rik01lulaka
11. mar 2019

Skoda, ze oveciek liberalnych je tu taaak veľa 🤔
Chcem, aby moje dievčatá mohli do skoly chodit vo vrkococh a sukniach a aby boli ucene ze je muz a zena a nie muz, zena......a neviem co este, aby zili v suverennom state a, aby som sa ich nebala pustit na ulicu....
Nechcem co maju teraz Nemecko, Norsko a ine západné krajiny...raz si uz narod vystrngal zapad a, sracky prisli, teraz prichadzaju este vacsie 😡

matabb73
11. mar 2019

@bmuller neviem prečo by nemala robiť politiku, veď nie je najmladšia, má 45 a ani deti nemá malé. To sú také slovenské konzervatívne názory. U chlapa s deťmi nikoho nenapadne, že by to mal odložiť , lebo má malé deti. Ona má 45 rokov, to je na to najlepší vek. U nás v BB je riaditeľkou nemocnice žena, ktorá podľa mojich informácii nemá ani 40. Tá má aj malé dieťa, ale zvláda to perfektne. Pokiaľ ona to uzná za vhodné, tak načo to tu stále riešiť. Alebo si myslíš, že ženy patria len k sporáku? A pre mňa je denník N dostatočne dvôverihodný. Rozhodne lepšie ako Hlavné správy alebo Zem a vek.

sintra
11. mar 2019

@rik01lulaka niekde niekto zakazuje vrkoce a sukne, ci mi nieco uniklo?

abbey1
11. mar 2019

@rik01lulaka Kde kto bráni dievčatám nosiť vrkoče a sukne? Teda moje ich odmietajú nosiť. ;) A čo také strašné sa deje v západných krajinách a teda kde konkrétne, lebo sa v nich pohybujeme často a chodíme i po nociach. Skôr sa o dcéru bojím v nočnej Bratislave. Ty nás nazývaš liberálnymi ovečkami, ale skús porozmýšľať, kto tu má zjavne mozog zmasirovany hysteriou, ktorú tu klamlivo vyvolávajú niektoré médiá a politici. Nevadí, že realita je na míle vzdialená a problémy našej krajiny zámerne prehliadane.
Ja zasa chcem, aby moje dcéry mali slobodu, aby sa nemuseli báť politických vrahov, mafiánov a homofóbii. Aby sa nemuseli pohybovať v spoločnosti, ktorá je paralyzovaná nezmyselným strachom a bigotnostou.

matabb73
11. mar 2019

@rik01lulaka vy ste ovečky, čo takýmto sprostostiam veríte. V tomto konzervatívnom štáte nemôžu mať homosexuáli ani registrované partnerstvá. A nie je mi známe, že by v Nemecku alebo Nórsku nemohli dievčatá nosiť vrkoče. Čo tak miesto opakovania takýchto bludov radšej vycestovať a spoznávať iné krajiny a ľudí, čo tam žijú. Ja som napríklad na Grécko počula toľko kritiky, ale len od ľudí, ktorí tam nikdy neboli. A Hlavné správy sú super na šírenie hoaxou.

dskjhfdlkdjhl
11. mar 2019

@rik01lulaka kedy si bola v DE/Norsku a co take strasne si tam videla?

abbey1
11. mar 2019

@sintra No koniec. Prečítala si si ten link? Tu je už každá debata márna. Veď oni si prečítali, oni už vedia. 🙂

vroni
11. mar 2019

@sintra, nezakazuje, ale dobre to znie.
@rik01lulaka, mne je úplne fuk, čo bude moje dieťa nosiť. Nechcem, aby žilo v krajine, kde ho odbachne polodebilny fizel len tak z pasie, kde šéfom je ten, čo najlepšie klame a najviac na kradol a kde oponentov odstraňuju mafiáni. A mam pritom totálne, ale fakt ze totálne v paži, či si susedovie Zuzka myslí, že je Janko a ci ma Anička dve mamy a Jurko dvoch otcov.

dai
11. mar 2019

@rik01lulaka co ešte čítaš okrem hoax novin a kde všade si bola keď tu rozprávaš aké strašne to je v ktorých krajinách?

rik01lulaka
11. mar 2019

@abbey1 tak je smutne, ze neregistrujete pripady suvisiace s migraciou v zapadnychpohode krajinach...media a politici klamu a zavadzaju, ale predsa zdravy rozum nebude podporovat lgbt, migraciu a, gender ideologiu alebo oznacovat deti v sukni a vrkococh....zaa deti extremistov (Irena Byhariova- PS)@ a toto vsetko podporuju liberali...

ritter
11. mar 2019

Ja volím p. Šefčoviča.

bodka70
11. mar 2019

@rik01lulaka , prepáč, ale o zdravom rozume hovoriť, ak za bernú mincu považuješ Hlavné správy, je trochu úsmevné. Ale jasné, všetci sú blázni a ovce a ty si lietadlo 😀.

sintra
11. mar 2019

@abbey1 ano 😁 Ale ja uz ked vidim ako zdroj hlavnespravy, nemusim ani otvarat a viem, ze to bude stat za to 🤣

sintra
11. mar 2019

@vroni jasne ze nezakazuje 😆, to len reku ci nahodou sa od rana daco nezmenilo 😀