Prezidentské voľby - Koho idete voliť?
Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.
Mne sa skutocne nechce volit " mensie zlo " citam si o kazdom kandidatovi a ani s jednym nie som na 100 % stotoznena ( ale to nebudem asi nikdy, iba ak by som sla ja sama kandidovat ) .
dnes to ma byt o demokracii .. demokracia znamena vola ludu, lud ma mat statnu moc . pytam sa: ma ju ? koho mam volit ? Niekoho , kto chce na sk pravny stat so sovjimi vlastnymi zakonmi a bdue pred krcmou vykrikovat, aky je on pan ? Alebo cloveka, ktory sice miluje svoju vlast, hlasi sa ku krestanskej viere, no svojim radikalnym postojom by nas ako stat v eu nadobro odpisal ekonomicky ale aj eticky ? alebo madarskeho kandidata ? ( sorry nie som xenofobna, no niekoho kto sedi na dvoch stolickach, rpezlieka kabaty a naviac nie je zo sk strany, je mi proti voli volit ) . dalsi kandidat nas velmi pekne prezentuje v eu, az mam pocit, ze eu miluje viac ako slovensko , a obcas zabuda na samotne zaujmy beznych slovakov, a je ludu az prilis vzdialeny , tvrdi, ze je nezavislym, no kazdy vieme, za koho sa bije .
tiez sa pozastavujem nad adopciami deti rovnakeho pohlavia ... nie smo ziadna konzerva, mam dokonca kamarata homosexuala, a sa sama som si presla roznym experimentovanim.... ale .
riesit toto teraz, ked , su na sk manzelske pary, ktore cakaju dlhe roky na adopciu dietata ? co sa stane ak razom povolia taketo adopcie aj rodicom partnerom rovnakeho pohlavia. akosa predlzi cakacia doba na adoptovanie si dietata ? detske domovy nemame plne, preto, ze tie deti nikto nechce.. mame ich plne pre zlyhavajuci socialny system . a Bernever, ktory nam chce radit, ako si mame vyriesit nasu situaciu ? neviem co si mam mysliet, o clovekovi, politikovi, ktory berie pozitivne fakty o bernevere . hoc ma ine nazory mne podobne .
kazdopadne, stale nie som rozhodnuta, a bude to velmi tazke rozhodovanie, no k volbam ja aj moj manzel pojdeme, ako kazde volby, je to nase pravo
@zafir01 , ja osobne si myslím, že inak orientovaní ľudia by mali mať rovnaké práva ako ostatní občania, pozor, nie však väčšie. Čo sa týka adopcie detí - na prvom mieste a to zdôrazňujem má byť predovšetkým záujem dieťaťa, t.j. to, čo je pre neho najlepšie, nie pre žiadateľa o adopciu. T.j. k dieťaťu sa vyberá vhodná rodina, žiadateľ, nie naopak. A aj pani Čaputová sa vyjadrila a ja s ňou súhlasím, že hoci nemá problém s adopciou detí takýmto párom, pre dieťa je predsa len lepší klasický model - teda výchova muž-žena a toto iné by malo byť len vo výnimočných prípadoch, ak iná možnosť nie je. To, že jej niekto podsúva do úst, ako tu bude vo veľkom dávať deti homosexuálnym párom, je už druhá vec.
Na Slovensku sa kradne, vrazdi, ale toto treba odsunut na vedlajsiu kolaj a dat ludom nieco "lepsie", nieco, co nas sice nepali, ale dobre sa da na tom urobit antikampan. Premakane, kto s tymto prisiel, ten presne pozna zmyslanie mnohych Slovakov.
@bodka70 a tie bludy co preferujete vy mate z akeho hoax media, ci dennika kedze ja som bola doslova ukamenovana za zdroj HS.
@bodka70 samozrejme, to chapem. osobne u mna vitazi pravdepoodbne prave tato kandidatka , len sa nejake male JA vo mne bije, za niektore jej vyroky, ale ako pisem, nemoze to byt na 100 % taky kandidat nkdy nebude existovat . a co sa tyka adopcii . treba priparne riesit system a az neskor tieto zrovnopravnovania . ja sama budem medzi prvymi kto dopraje napr aj mojmu priatelovi, aby vychovaval dieta, lebo je to skvely clovek . ...ale aj sama pani caputova a ty si teraz priznala... sice maju mat rovnake prava , ALE teraz koprirujem tvoj text : " pre dieťa je predsa len lepší klasický model - teda výchova muž-žena " a teda mam nazor ( mylsim si, ze obe chceme jendo a to iste ) ze najskor sa musi zmenit socialny system adopcii , aj vo vztahu k ziadatelom aj vo vztahu k detom, odoberaniu, umiestnovaniu a pod . a nasledne riesit adopcie pre rovnako orientovane pary . pretoze aj cakatelov " tradicnych parov " je na sk neksutocne vela a cakaju dlhe roky, co nie je v dnesnom modernom svete uplne namieste . a teda ak uz riesit otazku , tak ju zacat riesit od korena veci ,
@heyoka ked sa v minulosti nieco pos.lo (hlad, neuspechy,...), tak si vladnuca trieda vzdy vymyslela zleho boha, alebo nejakeho nepriatela, ktoremu obetovali alebo na ktoreho hodili vsetku vinu. 🙂 Azteci obetovali zajatcov, Rusi poslal desiatky milionov nepohodlnych do gulagov, komunisti obvinili a obetovali niekoho (Horakova,...) ako triedneho nepriatela, aj v USA senator McCarthy nastolil v 60 rokoch hon na carodejnice (komunistov), v CSSR mohli za neurodu imperialisti - poslali nam sem mandelinku. 😃
Clovek by myslel, ze v 21 storoci sme troska dalej, ale ludska jednoduchost pretrva veky ...🙂
Ked povies, ze za vsetko zle moze jeden clovek, tak to pride ako predstava, ze Santa Klaus naozaj na stedry vecer stihne medzi 19:00 a 20:00 rozniest miliardam ludi vsetky darceky. 😉 A jeden clovek "moze" za vsetko, co sa pose.ie a rozkradne na Sk aj Madarsku, a prilahlej zemeguli.
perfektneeeeee:
@zafir01 - áno, toto je problém (i keď nie je v kompetencii prezidenta, však áno 🙂 ), ja chodím už dlhé roky tu na MK na diskusiu o adopciách, aj sama mám známych, čo majú adoptované deti, či sú profesionálnymi rodičmi, dcérka chodila s nimi do škôlky. Takže dá sa povedať, že čo to o tom viem aj osobne, aj zo skúsenosti iných. Ono je to ošemetná vec, dieťa nie bytosť, nie vec a teda všetky právne úkony okolo toho sú vždy veľmi ostro sledované. Dieťa sa veľmi rýchlo vyvíja a každý týždeň či mesiac v nie úplne vhodných podmienkach ho navždy poznačí. Beží mu čas. Takže jedna vec je dlhé čakanie, byrokratické prieťahy, čakanie na súdne rozhodnutie o osvojení. A trebárs aj to, že mnohé deti sú neosvojiteľné, lebo tak je nastavený systém. Ale na druhej strane zrýchlenie týchto vecí poprípade ich zjednodušenie nesie riziko chyby, to, že dieťa bude dané do nesprávnej rodiny, odobrané príliš rýchlo namiesto sanácie pôvodnej rodiny. Aj zjednodušenie odobrania práv pôvodným biologickým rodičom môže narobiť škodu. Určité praktiky sociálnych systémov v iných krajinách sú varovaním, aj keď pôvodný úmysel mohol byť dobrý.
@bodka70 neboj, najdu dalsieho🙈
@dskjhfdlkdjhl , však ja viem, to bol len žart 🙂
Prosím, vypočujte si českého sociológa, filozofa, teológa a kňaza Tomáša Halíka. Nezaberie Vám to veľa času, sú to len 2 minúty, tak dopozerajte do konca. Kto nevidel a chce pozerať celú reláciu, hodím na požiadanie link (ja som to teraz našla, tak idem mrknúť)
https://www.facebook.com/tyzden.sk/videos/32467...
Voliť pôjdem a určite nie Čaputovú 🙅♀️
@bodka70 ved to mi je jasne.😉
@sovica dik za pekne video, nasla som si a rovno pocuvam celu relaciu, sice nebudem mat cas na celu naraz, ale zatial to vyzera velmi rozumne.
Tu je teda link na celu relaciu:
https://www.facebook.com/tyzden.sk/videos/vb.89...
nemám potrebu niekoho presviedčať koho voliť, ale určite nie Čaputovu..
preto, že ho konšpirátori plus niektorí politici často používajú 🙂
@zafir01 Mozes mi prosim ta povedat aj meno politika ,ktory berie fakty o Barnevernete pozitivne? Ja som zatial iba Pietruchovu a dennik N pocula ospevovat tuto organizaciu.Po tom co na Deutsche welle a BBC odvysielali ten dokument o pedofilnom psychiatrovi Jo Eric Broynovi, ktory robil posudky na odobrenie deti tak by ma velmi zaujimalo kto tejto organizacii fandi,dakujem.
@rik01lulaka presne tak, včera som napísala koho volím, podotýkam nebola to Čaputová...ale mi naložili...
@ritter citala som...
@rik01lulaka juj... Ešte že ste sa našli - skúste rozumne argumenty a nie pubertalneho konikovske ukamenovanie... Keď ste sa teda už zapojili do diskusie🙂 možno zistíte ze jedna kopete za harabina, ďalšia za kotlebu a posledná už napísala ze chce Fica... Pardon, sevcovica - celkom by ma zaujímala vaša vzájomná debata a argumenty🙂 keďže tyto kandidáti navzájom na seba dosť kydaju - aj ked teraz je uhlavny nepriateľ caputova takže leju hnoj a zlc hlavne na nu
@tiumen
@ritter

@bodka70 Oki