Prezidentské voľby - Koho idete voliť?
Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.
Ach..nepopularny nazor, ktory tu urcite mnohe nahneva, ale ja si myslim, ze pred volbami by sa mali robit nejake IQ testy a kazdy hlas by mal mat roznu vahu podla vysky IQ. Frustruje ma, ze hlas niekoho, kto si da zalezat, overuje si fakty, venuje sa tomu, ma prehlad a trocha rozmysla ma rovnaku hodnotu ako hlas toho, co si nedovidi dalej od nosa a nema kapacitu ani len na to, aby dokazal identifikovat do oci bijuce bludy. Vsetkym by nam bolo lepsie.
@mircalla v com mam byt konkretna v tych jeho nazoroch s ktorymi suhlasim? to su moje nazory nemusia nikoho zaujimat. ja len som chcela poukazat ze vsetko ma svoje pre a proti. niekto je za caputku a jej duhove pochody a neprirodzene rodiny, dajme tomu, niekto za kotlebu a jeho zmysel pre narodnost a podobne..kazdy si vyberie podla seba😉ved aj tak nam lepsie nebude, dobre vraj uz bolo😁
Nechalem tie co tu plytvaju silami a pismenkami na presviedcanie druhych.Naco?vrana k vrane sada.kazdy si zvoli sebe blizkeho ci uz nazorovo,vystupovanim a podobne.kazdy zrely clovek (schvalne pisem zrely a nie dospely,lebo jednoduchsi by aj tak nepochopili v akom kontexte myslim slovo dospely) vie kazdidatov precitat a podla toho bude volit.len ich nechajte,ved niekto tym magorom musi tych 10%navolit.je to v poriadku.nakoniec volit moze kazdy slobodne podla vysli vlastneho IQ.
@zuzans258 kto strihá debaty ako sa im hodí? 🙂 verím tomu ze možno raz keď sa budeš veľa učiť (myslím normálne zdroje nie vodca povedali zdroje...) tak ta do nejakej debaty pozvú a pochopíš že tvoj vodca veľmi zavádza a žiaľ sam je siritelom fake news na svojom FC a podobne...
Mne blízki ľudia mali možnosť byť v debatách a hlavne pokial sú to priame prenosy nič strihane nie je... Iné je to v bulvárnych reláciách - tam sa strihá a upravuje - ale tak hádam pozeráš aj niečo iné ako len bulvár...
@lucilaines ja s tebou plne súhlasím.... Tiež si myslím ze niekto kto sa nechá opiť rozkom, nie je schopný si anilen preveriť CV svojho kandidáta, pozrieť ako plní sľuby co dal, čo bol v minulosti schopný spraviť, nechá sa ovplyvniť tými najprimitivnejsimi pudmi a argumentami a nechápe základné pojmy, by nemal mať rovnaké práva voľby ako ľudia čo si dajú zalezat, sledujú co sa deje, študujú etc....
@maty112 ja sa opýtam inak... keby si naozaj prišla na to že si lesba, so svojim mužom by si už nedokázala sexovať a on sa s tebou preto rozvedie a ty zostaneš sama s deťmi (či si už nejakú partnerku nájdeš alebo nie...) budeš menej milovať svoje deti len preto že ťa začnú vzrušovať ženy? budeš sa menej snažiť aby tvoje deti boli šťastné? a ver tomu že by sa tie deti vôbec nevymykali priemeru... určite sa tvoje deti s nejakým dieťatom podľa teba "nenormálnym" stretávajú a vôbec ho za nenormálne nepovažujú... a okrem toho... homosexuáli majú deti... aj teraz aj v minulosti... a teraz čo, keď sú "nenormálny" tak im tie deti zoberieme a dáme heterosexuálom len tak z princípu? a z tých detí nevyrástli žiadny postihnutí jedinci... a čo tak keď heterosexuál bude mať nejaký divný fetiš pre teba... aj to ideš riešiť? čo je horšie? keď rodičia sú rovnakého pohlavia a sú milí, tolerantní, milujúci, podporujúci dieťa... alebo sú rodičia rôzneho pohlavia a na dieťa kašľú, polovičku podvádzajú, sú alkoholici... ? nezáleži na tom s kým rodič spáva... ale na tom ako sa správa...
Najvacsi problem vidim v tom ze ludia nemaju prehlad. Ze sa nezaujimaju a vyberaju si z prvych 4 priecok "doveryhodnych ?" volebnych prieskumov. Cize casto ak niekto povie "vyberam si mensie zlo", tak si vybera prave zo spominanych 3-4 priecok, pricom ide casto iba intuitivne a neda si namahu urobit si vlastny nazor. pricom keby sme si vsetci tu namahu dali, mozno by sme nemuseli vyberat z mensieho zla, mozno by sa dostali k slovu aj menej znami, ale sikovni kandidati.
k tolko spominanej caputovej: som sklamana ako sa ludia rozhasterili kvoli takej okrajovej teme ako je homosexualita. a len na zaklade toho budu/nebudu mnohi volit caputovu, lebo sa vyjadrila k homosexualite (nemame tu snad palcivejsie problemy, ktore treba vyriesit najskor? a mozno aj ini kandidati maju rovnaky nazor, ale kedze to vyvolalo burlivu reakciu, radsej ho davaju do uzadia). dalsi priklad toho ze ludom sa nechce studovat a casto sa rozhoduju iba na zaklade zlomkovych sympatii. co sa tyka mojho nazoru na caputovu, pre mna v dost velkej miere z toho idu opakovane frazy, populisticke naucene reci, vseobecny vyklad historie, ale nic konkretne.
z nasich kandidatov ma najviac oslovil milan krajniak, ktory naopak podal viacero praktickych nazorov, praktickych rieseni, vsimla som si aj to ze mal velmi malo protinazorov od protikandidatov, pretoze daval naozaj rozumne argumenty. tymto nechcem nikomu nic podsuvat, vyjadrujem iba vlastne postrehy.
panebozenanebi .... uz som sa sklamala v nasej obci, ktora ma sotva 140 obyvatelov a kazdy , kto v minulosti volil KDH , volill v parlamentnych volbach a ako dostavam echo aj v prezidentskych, volio a bude volit Kotlebu . ( pochopit 18 rocnych ludi bez sudnosti.. ale tie starsie rocniky az po seniorov ? pamat maju asi prilis slabu )
pre zaujimavost vam skopirujem vysledky volieb 2016 v nasej obci, ktora mala takmer 86 % tnu ucast a volici su vacsinou ludia 40 a vyssie , a doteraz som ju vnimala ako ticho konzervativnu obec na severe sk
1. SMER-SD 36 hlasov 36,36 %
2. ĽS Naše Slovensko 21 hlasov 21,21 %
3. SNS 11 hlasov 11,11 %
4. SaS 9hlasov 9,09 %
5. SME RODINA - Boris Kollár 7 hlasov 7,07 %
6. OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti 4hlasy 4,04 %
KDH 4 4,04 %
8. TIP 3 3,03 %
9. DS - Ľudo Kaník 1 1,01 %
VZDOR 1 1,01 %
#sieŤ 1 1,01 %
Ja sa obavam o buducnost nasich deti, ak uz teraz im rodicia ( aj vybrata vzorka matiek na MK ) vstepuju do hlavy idealizmus v podobe mariana kotlebu 🙈
ja to beriem .... aj hlupy nazor je nazor , no skutocne neviem, ci clovek voliaci harabina alebo kotlebu je len tak nahnevany na tento stat, ze mu chce este viac poskodit, alebo je ze skutocne naivne hlupucky a vsetko tymto dvom zhltne a este poslusne tlieska. a pravdepodobne, mi je tychto volicov velmi, ale velmi luto 😢
@zafir01 niektori ludia sa doslova daju opit rozkom, bohuzial. Ako som tu uz pisala, niekomu staci kvietok na MDZ, niekomu napr. to, ze sa dotycny na nu usmeje (pritom on ani nevie, ze sa na niekoho konkretneho usmial). Vcera som chvilu pocuvala Harabina, tliachal tam nieco o skorumpovanych politikoch, pripadal mi ako pod vplyvom, ale bohuzial na niektorych vplyva uplne inak. Je jednoduchsie byt manipulovany, ako hladat vlastny nazor.
@nini1010 ako zas nehnevaj sa, ale kto ma IQ na urovni, tak nebude v kazdom prispevku narazat na IQ inych :-P
a teda tiez nechapem - ak chceme slobodu a demokraciu, tak k nej patri aj pluralita nazorov. s tym sa treba zmierit. a tych, ktori naleteli oportunistickym politikom, treba skusit usmernit - ale to nedocielis tym, ze im budes lustrovat IQ.... :-P
Mimo volieb teraz. @maty112 Nezvyknem reagovat, ale toto: "budem s nou zit vezmem deti pripadne si priadoptujem alebo umelo vyriesim,nevadi ze budu divne v kolektive". Ufff to je silna kava. Ty @maty112 si to uvedomujes, co pises? Jasne povedzme, ze deti homo parov budu divne, deti po umelom budu divne, deti rozvedenych rodicov budu divne, deti siroty budu divne, vlastne nakoniec nam z toho vyplynie, ze akurat Tvoje deti nie su divne, iba tie vsetky ostatne. Si uvedomujes, co pises??? Preco by mali byt divne akekolvek deti z akykolvek vztahov? Oni za to mozu? Jedine, co mozu byt divne, su take deti, ktori maju "tak vysoko inteligentnych rodicov", ktori im budu take trieskat do hlavy, ako pises ty. A aj v tom pripade tie deti za to nemozu. Je mi smnutno z toho. :(
... ináč, baby, ktoré chcete voliť kotlebu, je vám jasné, že hodením jeho hlasu do urny posúvate do druhého kola toho slizkého euroúradníčka.., som zvedavý koho si v druhom kole z dvojice mistriková(vlastne čaputová😎) a šefčovič vyberiete...
kotleba a jeho strana bude potrebovať hlasy do europarlamentu a do nášho parlamentu, tam sa nestratí ani jeden hlas, teraz je to úplne kontraproduktívne🇸🇰
@vdeo pisala som o tom ako budu brane v kolektive, nie medzi dospelymi. myslis ze decka to budu takto vnimat? nie, budu sa posmievat. myslela som to z tohto hladiska. tak neh ti nieje smutno. a ano ja osobne nesuhlasim s tymito chorymi hlavami akoze hura sme buzny majme deti vsak mame pravo.ale to ako sa take dieta citi v tejto chorej neprirodzenej domacnosti je uz jedno ale buzny maju pravo..
@maty112 deti sa posmievaju vtedy, ked im dospeli vysvetlia, ze sa posmievat maju.
@willino1 uz len z bio hladiska homo nebudu mat nikdy svoje vlastne deti. takze to ze mali aj mat budu deti je od tvrdenie od veci 😉 len si to chudiatka odskacu tie ktore si vyberu alebo tie ktore su do takehoto niecoho harmonickeho pritepleneho hodene, napr.tym uvedomenim si tatka alebo matky a naslednym rozvodom. mam tepleho kamarata a on sam je proti tomuto. takychto beriem a respektujem. ziju si svoje a nemontuju sa do niecoho co nieje v normale.
@maty112 deti sú kruté to je fakt... kruté totiž vedia byť aj pre veľa iných dôvodov - pre postavu, oblečenie, športovú zdatnosť, známky, poruchy reči atď ... ale my dospelí sme na to, aby sme ich usmernili, že to nie je správne a nie ich svojimi rečami a názormi utvrdzovať že je to ok... keď rodič nebude odsudzovať tak to postupne preberie aj dieťa... a kým rodič neupozorní na "inakosť" niekoho, dieťa to bude považovať za normálne... odporúčala by som ti to praktizovať... lebo to budú práve tvoje deti, čo sa budú iným posmievať... a ešte im dáš aj za pravdu...
@dskjhfdlkdjhl nieje pravda. kolko je takych deti co maju pekne zazemie doma. a sikanuju, z frajeriny alebo tak..deti sa viacmenej formuju v partiach a v kolektivoch.
@maty112 ja o koze, Ty o voze. Precitaj si moj prispevok poriadne a potom odpisuj. Ja si za nim stojim.
@dskjhfdlkdjhl vsak stoj ked ta nohy nebolia😁 vyjadrila som sa aj ku koze aj ku voze.
@maty112 kde žiješ prosím ťa... ja poznám zase ľudí, ktorí kvôli predsudkom sa tak snažili vytvoriť ten pre teba normálny vzťah, že sa pretvarovali roky, založili si rodiny... ale jednoducho to časom nezvládli... a potom sú tu ľudia, ktorí pre dieťa sú schopní sa s niekym dohodnúť na pravidlách a nejaký ten sex pretrpieť aby dieťa jednoducho mali... žiješ v hornej dolnej či? a tomu kamarátovi tiež hovoríš že je nenormálny 🙂 to si riadna kamarátka 🙂 do voza aj do koča... 🙂 čo ak sa jemu roztikajú bio hodiny a spraví si dieťa 🙂 odsúdiš ho 🙂

@mircalla nie to niesom, aspon nie so vsetkym tak ako to vnima mozno on. mne je jedno kto ako vyzera v co veri. u mna je clovek ako clovek nech je aj ruzovo fialkovy a veri v majke z gurunu. ale zas nie vsetky nazory ma blbe. podava to mozno viac svojsky ale ako vravim.kazdy si moze hocico vylozit hociako aj ked to mysli dotycny mozno inac alebo nie tak ,cierne,..