icon

Prezidentské voľby - Koho idete voliť?

radsej_knihu
4. mar 2019

Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.

lucilaines
6. mar 2019

Jezkove oci, ja nevychadzam z udivu, kolko zien je tu tak hlupych. Ja nechcem nikoho urazit ani sa vyvysovat, volte si kazdy koho chcete, ale nehnevajte sa na mna, ak zalozite svoje rozhodnutie na tom, ze zenska v nejakej diskusii povedala nazor na adopcie deti homosexualmi a to je pre vas hned dovod volit Harabina, tak to nie je nic ine ako hlupost. Pre vsetky z vas niekolko otazok, budem rada ak mi ich zodpoviete.
- aj ste videli tu diskusiu, kde sa tak vyjadrila? Cely kontext? Videli, citali ste niekde jej vyjadrenie, ze teraz sa mieni aktivne presadzovat za tuto temu? Ze je za to, aby sa teraz isli riesit a povolovat adpocie deti homosexualmi na SR? Ak ano, budem velmi rada ak ma nasmerujete na zdroj.
- aj ste si citali volebny program Harabina alebo v podstate vsetkych kandidatov, aby ste sa mohli rozhodnut? Viete jeho nazory na vsetky temy? Ked zavrhnete Caputovu, lebo sa nezhodnete nazorovo v tejto otazke, zhodnete sa teda s niektorym inym kandidatom na 100% vo vsetkom? Pre tie, ktore ho teda idu volit, ste schopne mi v troch bodoch zhrnut o com je jeho volebny program, ake ma nazory, co su jeho priority?
- vela z vas sa tu ohana Sorosom a gender ideologiu. Opat , vie mi niekto definovat, co to jakoze ta gender ideologia je? Lebo ja som si to vygooglila, ze nech sa dozviem, coho sa to bojime, ale vsade som nasla len to, ze gender ideologia je definovanie postaveni jednotlivych pohlavi v spolocnosti. Ci na Slovensku mame nejaku inu definiciu na to? No a Soros, okrem toho, ze to je totalna hovadina, ze by tu nieco platil, ale povedzme, ze teda tomu verime. Vieme vobec nieco o nom, okrem toho, ze je to dedko z Ameriky? Kto to je, co robi, odkial ma peniaze a preco teda sa tu do nas stara? Co z toho ma?
Ja nemam nic proti nazorom rozlisnym od mojho, dokonca ich celkom chapem v niektorych pripadoch a rozumiem, ze ludia v inej situacii ako som ja budu mat ine volebne preferencie. A to je normalne a v poriadku. Ale zeny prosim vas, kym uz sa teda rozhodnete, budte aspon natolko zodpovedne, ze tomu venujete 20 minut svojho drahocenneho casu, otvorim ten google co mame vsetky v mobile a s otvorenou myslou si nastudujem informacie a zamyslim sa zdravym rozumom. Kludne aj hlavne spravy pre mna za mna otvor, ale k tomu este aspon 2-3 ine zdroje. Lebo volit na zaklade toho, co som si precitala v komentaroch na facebooku a papagajovat pojmy a dojmy, ktorym nerozumiem a prd o tom viem je cista hlupost.

willino1
6. mar 2019

pre všetkých poondených od strachu pred migrantmi... všimli ste si, teraz v telke ide práve reklama na DNA testy ... odporúčam všetkým slovákom a slovanom ako repa nech si to dajú spraviť... v našej populácii má každý jeden v priemere 10-13 rôznych skupín predkov... zopakujem každý jeden človek... a hádajte ako sa to stalo? zamyslenie... a áno!!! všetci sme potomkami migrantov... a naše deti študujú a pracujú po celej europe a aj v celom svete a sú teda migrantami... pre boha len si spočítajte koľko slovakov je v zahraničí...a potom drístajte o migrácii

dai
6. mar 2019

Idem voliť caputovu, volila by som Mistríka keby neodstupil... Žiaľ veľa ľudí má na háku a preto získa hlasy aj fasista kotleba aj zlodej a mafián harabin... Sevcovicovi môžu dat hlasy len ignoranti...
Odporúčam ľuďom aby sa trosku zaujímali o svoju krajinu, aby zistili ako reálne nás ohrozujú migranti ci lgbt komunita, nech sa trosku pozrú do minulosti svojich super kandidátov, nech si pre zistia z akých zdrojov bola u nich v dedine postavená škôlka ci cesta... Ale chápem ze toto radšej nechávajú na slnieckarov, jednoduchšie je zavrieť sa v nejakej FC skupine a počúvať konšpiracie svojich vodcov... To je také pohodlné, aj hubu si môžu následne rozdrapovat lebo sa veľa dozvedia (je jedno ze nič z toho nie je pravda) a ani rozmýšľať nemusia...

dai
6. mar 2019

@angelika4 celkom by ma zaujímal zdroj tvojich rozumov lebo co ty dávaš..... 😞 bud si prezleceny kotleba krizeny s harabinom alebo profitujes z tohto bordelu co tu mame... Inak si tvoje príspevky neviem vysvetlit😞

matabb73
6. mar 2019

Ženy musím napísať, že som potešená koľko múdrych a rozhľadených žien sem napísalo. O MK totiž panuje mienka, že tam prispievajú len sliepky bez názoru niekým ovplyvnené, čo je veľakrát pravda. Ale tu sa ukázalo, že to s našou spoločnosťou nie je až také beznádejne, keď máme aj inteligentné ženy, ktoré myslia a nenechajú sa zmanipulovať. Ďakujem Vám.

angelika4
6. mar 2019

@dai ahoj, neviem kde tu dávam rozum niekomu a ani nikoho nenapádam ani som napísala na koho idem či treba hlasovať... dala som len jednu otázku zo zvedavosti len preto, lebo väčšina ľudí z okolia, v robote atď hovorili že idú voliť Čaputovú lebo že ju videli v TV ale nič o nej nevedeli až neskôr sa priznali že sa mýlili .... tak som bola zvedavá či tiež len podľa sympátie ju idú voliť. Baby odpovedali, že nie -- že jej veria a tým pádom to pre mňa zhaslo, každý má svoj názor, čo ja rešpektujem a nech vyhrá zdravý rozum. Určite som nenapísala aby som sa tu s niekým vadila skôr ma prekvapilo že ,,druhá ,, strana nedokázala prijať môj názor a ešte viac ma prekvapili súkromné nemilé správy - čo je skôr na zamyslenie že čo dokáže ak niekto s niekým úplne nesúhlasí.

dai
6. mar 2019

@angelika4 súkromne ti písať určite nebudem ale tvoje správy o imigrantoch svedčia o tom ze nemáš žiadne informácie... Ono je fajn mať názor na módu, krásu a podobne ale mať svoj nepodloženy názor na veci o ktorých sú jasné fakty je alibisticke a tiež o niečom svedčí... Pekný den

angelika4
6. mar 2019

@dai ahoj tak prepáč ale vôbec nevieš aké ja mám informácie a v akých kruhoch sa pohybujem ... nebudem sa tu rozpisovať lebo toto nie je politická stránka a nebudem tu rozdávať ,,rozum,, ako si to písala, nech sa každý rozhodne podľa svojho rozumu - len ma prekvapilo ako málo stačí ľuďom aby ich niečo presvedčilo ..... a z druhej strany tiež som ťa nenapádala že tvoje názory tiež svedčia o niečom len preto že nesúhlasíme..... mne nevadí keď niekto hlasuje na Čaputovú ale ako vidím vám vadí ak niekto na ňu neplánuje hlasovať a každý iný názor je nepodložený a alibistický .... hlavne že tie vaše fakty sú v poriadku .
Tiež ti prajem príjemný deň

vroni
6. mar 2019

@angelika4, pri všetkej úcte, ak argumentujes Sorosom, tak sú tvoje kruhy skôr úsmevné než vzdelane. Ak by Soros mal platiť každého človeka, o ktorom sa to tvrdí, dávno by musel žiadať o sociálnu podporu. Lebo on je, chudacisko, len miliardár a nie majiteľ zemegule. Ja pochopím hlasy pre Mikloska, Krajnaka, Chmelara ci tých dvoch zo samého chvosta, čo si im ani na meno nespomeniem. Ale voliť preukázateľne polo- ci celkom šialených sociopatov ako Harabin, Kotleba ci Dano ci ľudí s absenciou charakteru ako Bugar ci Sefcovic - tak to nechápem. Fakt by ma zaujímal argument. Argument, nie bludy, koho platí Soros a ako sa tu budú kradnúť deti. Argument, prečo ANO niekoho, z týchto stroskotancov a kreatur. A argument, že Harabin by bol konečne niekto, kto dá Ficovi do držky síce pobavil, ale nepresvedčil 🤣

dai
6. mar 2019

@angelika4 tak daj v akých kruhoch sa pohybujes🙂

angelinja
6. mar 2019

@kianka5 presne!!suhlasim idu volit velice caputovu a nevidia si naokolo..ved tato zenska je za lgbt ci jak sa to vola, za to ze bude rodix x, y, a neviem este co..toto chcete??ved to je chore boze jajk vie byt ten narod zas sa dat oklama to iste jak u kisku..aj mistrika by volili lebo sak nebol v politike a odkial mal tolk penazi??a aj tato caputova??to ma tolk penazi z jej JUDR??dakujem pekne chcem aby tieeto deti vedeli co je to otec a matka a ze to je normalne ..iok nech su homosex. ale nech su za dverami...a nie vychovavat deti a pod veci..a imigrantov tiez NEPOTREBUJEME

ukulela
6. mar 2019

@angelika4 nam neprekaza, ked niekto nejde volit caputovu/ineho kandidata. nam prekaza, ked niekto siri bludy s cielom pospinit. bludy o lbgt agende, bludy o migrantoch, bludy o nato/eu/ ... za caputovu (pre tych neznalych/nerozhladenych/zakopanych v zemlanke, co si ju za posledne roky nevsimli) hovori vo velkom uz aj to, ze kandodati na seba vylievaju blato a bahno (harabin na sefcovica, ze nie je naozaj judr, sefcovic na caputovu amnestie v pripadoch ked este nebolo ani vznesene obvinenie, nie to este odsudenie, dano na caputovej partnera, ....) caputova toto nerobi, ide argumentami, ide s programom a odpoveda na kazdu polozenu otazku, co napr. sefcovic nerodi.
slovenski volici sa nepoucia. vidia, ze dankovi uplne preplo, ze fico je realne napojeny na mafiu, atd - ale nechaju sa oblbnut ruzou na mdz, ci antisemitskymi/sorosovskymi/imigrantskymi atd bludmi. keby sa len tretina z tychto ludi, co siria po FB kraviny a hoaxy pozrela do volebnych programov a realne zhodnotila problemy tejto krajiny, bolo by nam sveta zit.

ukulela
Odpoveď bola odstránená
belllinka
6. mar 2019

Zaujímavé, že nikto z tých "Harabiňáčiek" tu nepovie, že prečo ho idú voliť 🙂 V inej diskusii ale padla odpoveď. Že vraj preto lebo "Harabin si ctí klasickú rodinu" 😂😂😂

leily1
6. mar 2019

Od začiatku bolo jasné kam sa táto diskusia zvrhne, a že nema zmysel. Mohli by ste si niektoré uvedomit, že v demokratickom zriadení si každý môže slobodne vybrať, koho bude voliť. Načo sa doťahovať, koho voľba je lepšia???

Ja budem voliť Mistrika. Je mi jasné, že nemá šancu vyhrať, ale ani Sefcovic ani Caputova ma nepresvedcili. Skoda, že Lajčák nakoniec nekandidoval...

vroni
6. mar 2019

@leily1, to budeš mať veľmi ťažké. Ani Mistrík totiž nekandiduje.

angelinja
6. mar 2019

@ukulela ale viete co ja poveim len jedno ze to co si myslite ze su konspiracie je pravda a viac tu nebudem vobec to rozoberat..ruzou mna nikto neoblbne..ja nehvoorm ze smer je dobry..ale ked je smer zly nepovem ze caputova alebo sulik je dobry a ten to tu zmeni..treba videt aj B nielen A...

angelinja
6. mar 2019

@belllinka harabin je nech je jaky chce ale nanho nikto z pravnikov nema..lebo ukazuje presne to ako sa tu niekto ma ked to vie so zakonmi

angelinja
6. mar 2019

@ukulela ked si uz zacala o sorosovi tak asi aj madari su odla teba teda blbi atd..a bola si niekedy vo FRAncuzsku??ak nie a budes mat moznost chod sa tam pozret ako to tam vyzera ze "biely si zachvilu nevudu moct ani prdnut" a takto to zacina byt aj v rakusku atd...chod si volit CAputovu a dakujeme ti zato ze podporujes rodic x a y. a ze toj syn alebo dcera bude viac a viac vo filmoch cumet an intimitu medzi dvoma pohlaviam- to hovorim z vlastnch oci co som pozerala najnovsie serialy a nevychadzala som z udivu ze co nam uz zacinaju podsuvat..dakujem pekne v japonsku sa uz vraj zenia s robotmi..chore chore a este raz chore tato doba moralka je uplne v ri..i a klasicke veci co boli od pravekov pravekych budu zachivlu smiesne a zastarale podla novodobych slnieckarov..

leily1
6. mar 2019

@vroni myslím Chmelara a napíšem Mistrika 😀

angelinja
6. mar 2019

a asi najhorise je to ze ked niekto nenavidi smer tak ide volit druhyh len aby smer nebol..to radsej nepojdem volit nikoho, ak mam pravdu povedat mne an ijeden neni povoli..aj Sfcovic je premna slnieckar a clovek ktory zil dlho v zahranici a bude presadzovat zapadnu choru politiku ale koli tomu nepojdem volit caputku predsa..lebo mi neni smer povoli nebudem volit caputovu alebo sulika vo volbach neni som na hlavu a vidim si dalej od nosa

vroni
6. mar 2019

@leily1, jaaaj 🤣🤣🤣🤣🤣 Áno, škoda, že je nezvolitelny. Múdry chlap. Čítala som ho ešte keď blogoval na smecku.

vroni
6. mar 2019

@angelinja, narozdiel od teba v týchto krajinách trávim svoj čas a viem, ako to tam vyzerá. Tvoje sprosté tlachy opakujes ako papagáj po niekom, kto ti ich nakukal. Alebo si fakt na hlavu. Aj to je možné. V každom prípade nevidím tie davy ubohych Francúzov a Rakúšanov, ako sa hrabu zit na Slovensku. Ale davy Slovákov ku nim prúdia. Aši preto, aby si tam nesmeli ani prdnut...

angelinja
6. mar 2019

@vroni bozoe toto je tak naivne ze uz sa tu nebudem rozculovat vobec... treba si pozriet chapadla a kde vsade v akych firmach atd..a ze su to celosv. firmy a no proste nebudem to tu rozpisovat lebo ja sa necudujem ak oto tu je na slovensku ekd si ludia nevidia dalej od nosa

vroni
6. mar 2019

@angelinja, pobavilo. Aj je mi jasné, ktorá odpoveď je ta správna. 🤯🤯🤯🤯

angelinja
6. mar 2019

@vroni aha ok tak sa mozme bavit o francuzoch moja zlata..a ako to tam je..Moja zlata ti francuzi co bu boli povedali ze sa tu mame dobre lebo tu mame pokoj ... za dalsie moja zlata ked sa Slovak dostane na vysoku poziciu tak je tam velke halo v celej firme lebo FRAncuzi si medzi sebou len tak niekoh onepustia a je to jedno ci to je hnedy cierny aelbo biely oni su proste francuzi, ano to ze maju SOCIALNU POLITIKU NA SPICKOVEJ UROVNI SA MUSI NECHAT a to je veru pravda ..nasa socialna politika moze ist vies kam...kedsi poistenec vo Franc. a nieco sa ti stane tak ti poistovna zavola ci ta nema previest do francuzska atd atd..takze mne mozes hovorit o cchces ja to nemam z medii ale z realneho zivota..

angelinja
6. mar 2019

@vroni takze neviem o akych slovakoch hovoris akurat tak tam mozu ist umyvat riady pokial suneni suprovi v jednej oblasti tak ako ..a to si necham pre seba..papa moja zlata mozes si tu presadzovat svoje slnieckarske nazory a balamutit mozgy takym co vedia o zapade len z telky ktora tu balamuti mozgy..koncim lebo nemam chut sa tu s niekym hadat a urazat sa od slnieckarov uz vonkoncom nedam

bodka70
6. mar 2019

@angelinja , nuž múdrosť je na svete spravodlivo rozdelená, každý si myslí, že jej má dosť 😀. A samozrejme, všetci čo majú iný pohľad na vec, sú naivní a nevidia si na koniec nosa, poprípade sú tupé ovce, čo na všetko prikyvujú. Ale ty si si 100% istá, že len ty máš to správne videnie sveta a pravdivé informácie.

vroni
6. mar 2019

@angelinja, moja zlata, a boli u teba už všetci Francúzi? Musíš mat doma solídny prievan, pri tej premávke. Áno, srdia ich vysoké dane (tie majú fakt nechutne vysoké), byrokracia taka istá ako na Slovensku a lenivé socky, ktoré by všetko chceli brat a nič nedať (áno, obrovská časť imigrantov. Ale majú aj vlastné, francúzske zdroje) Ale majú relatívne funkčné zdravotníctvo, vymožiteľnosť práva sa pohybuje niekoľko tisíc úrovni nad slovenskou a mimo veľkomiest sú imigranti len okrajov jav. Keď však porovnaju Trnavu s Parížom, vyjde z toho Trnava ako oáza pokoja na zemi. Lenže tak isto by z toho vyšlo mestečko kdesi uprostred francúzskeho vidieka. Ze sú národné hrdí je iná vec. To nám chyba. Ale zase to nemá nič spoločné s touto témou.

vroni
6. mar 2019

@angelinja, skus to vysvetliť všetkým opatrovateľkam. Ze im je doma lepšie a dostanú viac. Iste ich ohuris. Lebo všetci sú naivní, iba ty si lietadlo. A je dosť Slovákov na vysokých pozíciách. Akurát včera som zistila, že šéf "mojej" banky je Slovák (rakúskej banky. V slovenskej by ma to neprekvapilo)