Priateľ odmietol darček.
S priatelom ideme do 3 roka vztahu. Je to fajn chalan ked ma svohe svetls chvilky. Vianoce travime s rodinami. Teda on u svojich ja u svojich. Problem je,ze ich rodina vianoce neoslavuje. Teda hostinu maju ale potom sa rozidu. U nas po vecery sa rozdavaju darceky. Preto som chcela,ze si darceky vymenime a zajtra si ich ogvorime pod stromcek. Lenze on moj darcek odmietol,ze ho nechce a nemam mu nic kupovat. Dotklo sa ma to pretoze na meniny a narodeniny mu kupim veci ktore sa mu pacia alebo ktore si vyslovene povie. Ja mam hned po stedrom dni narodeniny. 1 rok som nedostala nic 2 rok mi kupil iba salku a myslim si,ze tento rok zas nic nebude sice som mu povedala,ze by to bolo romanticke dostat pod stromeck prsten.
Nie kvoli zasnubam ale nikdy som od muza nedostala sperk. Mam ho rada a zalezi mi na nom no mam pocit,ze on sa moc snazit nechcd lebo si mysli,ze to nema zmysel. A pomaly sa utvrdzujem v tom,ze nas vztah uz davno neni vztah ale skor kamaractvo. Rodina mi stale prizvukuje,ze chlap by mal zenu obdaruvavat ale ja nie som na to zviknuta pretoze to ziaden muz nerobil. Ako bys te reagocalu vy?
@abbey1...a myslis ze si nieco rozumne z tejto diskusie odnesie?
Ja som chcela auto za 850 ale kupil mi len za 400...kupil mi len šalku...chcem prsten...sorry,ale fakt mi to príde,tak,že ti ide iba o veci..veď,keď je taký hrozný,ako ho opisuješ,tak si nájdi prachatého 80 ročného dedka,ktorý ti kúpi všetko ,čo si budeš priať..inak predpokladám,že tú drahú audinu na ktorej sa vozí si kúpil sám za svoje prachy a nie za tvoje.Tak si si mala kúpiť sama auto ,také,ako si chcela alebo si si mala doložiť k tým jeho 400 eurám.Neznášam ľudí,ktorí niekomu niečo darujú a potom mu to vykrikujú.Ja som ti kúpila sveter a ty mne len ponožky.Keď niekomu niečo darujem,tak preto,že chcem a nie preto,že čakám,že aj on mi niečo kúpi!
Čítam čítam a všetky radia, aby odišla. Ja by som tiež už pakovala veci.
A to, čo chceš ty. Koľko máš rokov? Tvoj prístup mi príde ako nejakého pubertálneho dievčaťa, on má hento tamto a aj ja chceeeem.. Ale vzťah tam nemáte žiadny, mi príde že len spolu bývate. A keď s ním nespavas, je pravdepodobne, že on sa už obzerá niekde inde, keď mu to nevadí.
A to auto si jednoducho nemala vziať. Si odkladas a potom dáš peniaze do takého šrotu. Si si ten VW mohla kúpiť sama..
Ja som zvedavá, ako toto skončí.
@taya4 presne, 1000 eur na opravu ma, ale ze by si sama kupila to drahsie auto to nie.
Stale si myslim, ze on je lakomy chrapun, ale ty tiez nie si prilis normalna. Tak ak vo vztahu nie si stastna, ze dokonca sa obzeras po inych, tak na co cakas 3 roky... Asi kym bude mat 2 deti a on ta vyrazi zo svojho domu. Ti chlapi, co maju zaujem, tak vedia, ze si zadana, je to pre nich hra. Ked budes realne single, potom si to rychlo premyslia. Hlavne naozaj dospej, on kupil ine hrnce, on mi kupil auto, co mi nevyhovuje, akoze to co je za vztah. Inac 10 hrncov a 4 panvice nemame doma ani my a to tu sme 4.
Skratka ty ocakavas nieco, on ocakava nieco, vas vztah je povrchny presne ako vy dvaja. 🙄
Ahoj 🙂 Ja by som sa na Tvojom mieste nebála rozísť sa s ním. To, čo opisuješ som mala aj ja, a keď som chcela odísť rovnako sa mi vyhrážal. A môžem Ti povedať, že sa nemusíš báť, to má on len reči. Maximálne bude niečo rozprávať, ale to Ti môže byt jedno čo sa hovorí, a rodine to vysvetlíš ako to je. Plus, teraz už vieš, čo nechceš v ďalšom vzťahu, a ver mi, že keď sa zoznamis s novým mužom a budes pozorná , po par minútach s ním strávených zistíš, či nie je rovnaký( myslím, či nie je agresor a vulgárny )
Je na nom aj nieco pozitivne? Preco si s nim? U nich sa na Vianoce darceky nedavaju. Zije s tymto zvykom x rokov a bude tak zit aj dalej. Ked s nim zostanes, na vianocne darceky uplne zabudni. Ak budete mat deti, ani tie nikdy vianocny darcek nedostanu. Ak sa ti ta predstava nepaci, odid od neho. Skoda casu, ktory s nim stracas.
Odkedy sme s mužom svoji, tak si tiež kupujem pod stromček sama,teda vždy mi dá peniaze,že on nevie čo a nikdy sa netrafi! Tento rok ale pohol rozumom a kúpil on 😁 Na meniny nechcem nic, narodeniny zalezia od neho, minulý rok kytica, tento rok tablet! Aj pri narodení dcéry som dostala dar!
Tiez by som bola veľmi sklamana,kebyze si nespomenie a nedá aspoň čokoládu, veľmi by ma to mrzelo, ja mu tiež kupujem a nielen na sviatok! A keď píšes,že ma niekedy aj svetlé chvíľky??? To čo je??? Radšej hľadaj takeho co ma niekedy chvíľky horšie 😉
😅 vcelku sa bavím
Milá autorka, čiže ty bývaš u neho a preto s ním zostávaš, lebo nemáš kam ísť.
Čiže teraz čakáš či sa nájde vhodný nový adept, ku ktorému by si sa vedela hneď nasťahovať 🙄
Inak nechápem NAČO si prijala ten honosný dar v podobe rozpadávajúceho sa auta a už vonkoncom nechápem, prečo si investovala do opravy 🤐
Ale tak, každý sme si strojcom svojho šťastia.
To je ako vyznanie mladej 18 tky... Taky vzťah nemá význam keď ma aj svetle chvíľky
ajaj ako tak citam, capem chlapov a ajuprimne lutujem. fakt sme svine zeny...a ze preco sme zlatokopky..no pre toto tu..krasny priklad.
Že by som mu pod stromček kúpila niečo, čo chcem ja a keď ho odmietne, poteším ním aspoň seba ;) každopádne u nás v domácnosti to funguje tak, že keď s niečim nie som spokojná, poviem mu ako sa cítim a ako to vnímam. Ešte sa mi nestalo, že by mi dokázali v probléme medzi mnou a mužom pomôcť tretie osoby, ktoré vôbec nepoznám.
Mohli by ste ma prestat tu nazyvat zlatokopkou laskavo?!!!
Pisala som neviem ci necitate,ze vsetko si financujem sama. Ale pride mi nespravodlive,ze mne kupicrep za 480 eur pricom vedel dobre,ze si odkladam na ine auto ktore si chcem SAMA kupit. Ako vy by ste chceli rozpadavajuce sa auto ktore ozaj,ze patri do srotu? Ja som nepovedala,ze chcem auto za 800 euro. Ja som si setrila na take aby som nemusela zas tolko investovat a on to dobre vedel. Povedal mi kupil som ti auto. Ja som zostala vyhukana pretoze som auto od neho neocakavala a ked som ho realne videla tak som bola rada lebo navonok to auto vyzeralo super ale ked sme ho odviezli do servisu pretoze tam svietila kontrola erbegu tak ten automechanik mi povedal,ze naco som si preboha kupovala taky crep. Tak mi bolo trapne povedat mu,ze auto mi kupil drahy. Skrz to auto sme sa aj pochitili pretoze som mu vytkla,ze stale vrazam peniaze do auta a,ze za tie peniaze SVOJE peniaze som si mohla kupit auto v lepsom stave ako to co doniesol on. Ja som mu auto nezavidela ani nic. Ja audiny nemusim viac sa mi pacia ww ale nikde som nepisala ani som to od neho nechcela aby siel a kupil mi take alebo take auto. To auto dovliekol on bez toho aby sa somnou poradil.
Tu ide o ten princip. Ako by ste reagovali vy kebyze Vam muz dovlece domov auto? Ano jupii dostala som auto ale keby ste zistili,ze to auto je v katastrofalnom stave nepohadali by ste sa,ze sa mal najskor s Vami poradit? Uz aj tak platim nemale peniaze za byvanie atd. A peniaze co mi ostanu co by som si mohla odlozit na ozaj lepsie a bezpecnejsie auticko musim furt vrazat do crepu pretoze to ato je skoro kazdy 3 tyzden v servise
Auto kúpil on, tak je jeho. Snáď si s ten crep nedala napísať na seba.Auto je to posledné, čo sa u vas rieši tu v príspevkoch.
auto mu vrat a kup si tyzdennik na autobus-kym si nenasetris na vlastne ,,,,, z ytu sa odstahuj a najdi si lacnejsi podnajom a swarovskeho prsten si nekupuj- vobec niesu hodne tych penazi - ver mi - predraena bizutka ..a priatelovi povedz dovidenia.. rodina pochopi-zrejme uz aj chape kedze uz je tam i pravnik a pracu ak si sikovna si najdes lahko... pripadne sa odstahujes do vedlajsieho mesta za kamaratom ;)
Muž sa somnou môže radiť o aute koľko chce. Aj tak tomu prd rozumiem. Keď sa mi niečo nepáči, odmietnem to, rovnako ako to robí on. Pindas tu na auto ktoré tá nikto nenúti užívať
Juuuj 😂 toto všetko len kvôli jednému prsteňu.
Ty si ako jeho majetok....cim skor pojdes od neho tym lepsie,,,si slobodna,bez zaväzkov,,,Uz vcera bolo neskoro,,,takyto despota nech si pekne ostane doma,kde toto spravanie beru ako samozrejmost,,,fuuj,,,,NIC A NIKTO TA PRI NOM NEDRZI ....
@ajush5 ona??..preco??...ze tuzi po ozajstnycb Vianociach,ktore ma väcsina ludi??....ze tuzi po objati len tak a nie ako "zasluhu" ??....ze na narodeniny ocakava darcek??....co je uplne normalne??....ze si vsetko musi zasluzit??...toto je normalne vo vztahu ,kde je laska??...tak dakujem pekne,,,ani sekundu s takym chlapom ....
Ma audinu lebo nemina na sprostosti 😂 Ja ho aj chapem 😁
Nahraj si ho, ked ti bude esze raz rozpravat tie svoje vyhrazky... To je chore.. A 400e mu daj, alebo si pozicaj, predpokladam, ze tolko isto si uz do toho auta musela vrazit aj ty sama... Na byte vymen zámku, ak ma od teba kluce a ak bude sa vyhrazat dalej, chod na policiu aj s nahrávkou, prip posli svojim blizkym, aby vedeli, ak by nieco o tebe rozpraval... A nech aj on tebe teda vrati darceky...
Je zjavné, že ste hodnotovo odlišní, taký vzťah nemá šťastnú perspektívu
Uz po prvej navsteve servisuby som do auta nesadla a nie ze do neho investovala... a priatelivi povedala ze dakujem za darcek ale si neprosim .... darcek sa da aj odmietnut...
Je skoda, ze si do servisu toho auta uz dala svoje peniaze. Skoda. Mohla si to auto rovno odmietnut. Ja si nemyslim, ze si zlatokopka. Narobil ti s tym autom viac starosti. Ked je to auto v takom stave, zrejme ani nie je bezpecne. Na tvojom mieste by som mu ho vratila. Este aj teraz. A rozisla by som sa s nim. A ako dopadli tieto Vianoce? A tvoje narodeniny? Dostala si aspon nejaky darcek? Podla mna je uplne normalne, ze aj ty nieco cakas. Darcek nemusi byt drahy, ale zena chce vidiet, ze muz na nu myslel. V kazdom pripade, ak to nedopadlo podla tvojich predstav, ti drzim palce, aby si dokazala situaciu vyriesit a nasla dost sil, opustit ho.
Utekaj čím skôr z takého vzťahu. Lepšie to už nebude.
Inak u Vás je očividne viac problémov,ako len auto.Očividne máte obaja iné priority a ste úplne rozdielne povahy.Nechápem,čo je nepochopitelné na tom,že jednoducho oni si na Vianoce darčeky nedávajú a tak si ho od Teba nevzal.Buď ho príjmeš takého,aký je,alebo sa s ním rozíd.Keď ja jem na Vianoce rezeň a frajer rybu a odmietne môj rezeň,tak čo mám sa uraziť?Jednoducho ja akceptujem jeho a jeho zvyky a on mňa a moje zvyky.Na druhé narodeniny som dostala ,,len šálku" a čo Ti mal kúpiť dovolenku na Maledivy?Tento rok by si chcela prsteň lebo si ešte od chlapa nedostala šperk a je to krásne ,keď dá chlap žene šperk?Keď niečo chcem,tak si to proste kúpim a nečakám,že mi to kúpi chlap.Mňa poteší aj čokoláda alebo ,,len šálka".Chlapi majú úplne iné zmýšlanie,ako ženy.Oni darčeky neriešia a nevnímajú tak,ako niektoré ženy.

@pebu Čítala som všetko, preto si ťukám na čelo, čo to je za vzťahy. :(