icon

Pribúdajúce sa ročky🙂Ako sa cítite po 35?

kvetinka317
1. aug 2018

Ahojte 🙂chcem sa opýtať ...zienky,ktoré majú od 35r.do40r...ako zvládate vek,že keď už pribudnú sem tam vrásky a celkovo 🙂

libawet
8. aug 2018

@0silvia0 aj na terase sa dá žiť, minule sme tak žili aj do rána si s našimi dobrými známymi....

simsalabim
8. aug 2018

@libawet presne toto som pred nedavnom riesila aj ja. 47r, menzes ako hodinky kazdych 27 dni a zrazu nic...ale nakoniec prisiel (o tyzden neskor) a odvtedy chodi opat pravidelne kazdych 27dni. Vraj sa cykly zacnu najskor predlzovat, potom vynechavat...

0silvia0
8. aug 2018

@libawet mne sa toto isté stalo minulý rok. Normálne mi to jeden mesiac vynechalo. Urobila som aj 5 testov, všetky negatívne, ale neverila som im. Ja som potraty neriešila, ale som vyberala pomaly kočík, počítala som v akom stareckom veku budeme s manželom keď to neplánované dieťa bude plnoleté 😲😨 Našťastie odvtedy je všetko ok... ale radšej si daj na toto pozor, aj v päťdesiatke sa dá otehotnieť, máme príklad v okolí, žena si myslela že už prechod, a v päťdesiatke rodila, dospelé deti, chorý chlap...
Jasné že aj na terase môže byť dobrá zábava, ale to bolo myslené tak, že nič iné len terasa... Ak je aj terasa, aj kino, aj výlet, alebo niečo iné, tak je to ok...

modrava
8. aug 2018

mne dva roky dozadu vynechal mnz 1x, minuly rok 3x, tento rok mam od aprila "ticho po pěšine".. takze asi finale

libawet
8. aug 2018

@simsalabim @0silvia0 @modrava... dík za povzbudenie a info, aj tu mám také 2 kolegyne, môj ročník, tak sa bavíme...no, je to veselé, každá niečo pridá, svoj zážitok, sme tu také veselé kopy, našťastie a neberieme to dramaticky. Ale v minulej práci, čo som mala kolegyňu, tá otehotnela v 50-tke, nechala si ( viera...), synček je zdravý, má už 4 roky, nuž, aj to sa veru stáva....

modrava
8. aug 2018

@libawet vlastne ako tak uvazujem, ked uz som teda bez chlapa, tak aspon fajn, ze v tomto obdobi 😂

simsalabim
8. aug 2018

@0silvia0
@libawet uff, ja by som uz dalsie dieta nedokazala mat. Nejako mi uz chyba energia, mam jej akurat pre existujuce deti, manzela, pracu, atd., ale dalsie dieta si fakt uz nedokazem predstavit. Nedavno sme susedom strazili 2 tyzdne male steniatko (zaobstarali si ho a koli rodinnym zalezitostiam museli nahle odcestovat). Steniatko este nebolo naucene pytat sa von, aj ked v noci sem tam zaknucalo a stihli sme dobehnut a vyjst von, ale inokedy uz bolo vykonane ( no von sme sli aj tak).... no a vstavat rano o pol siestej aj cez vikend po 3 nocnych 5 minutovych prechadzkach 😨 No nieco hrozne, bola som ako matoha a to sme sa s manzelom striedali. Neviem si predstavit teraz mat novorodenca.

kvetinka75
8. aug 2018

@libawet fúha, tak to si neivem predstaviť v 50-ke. Ja už ani teraz, v 44-ke.
Ja som mávala roky nepravidelný cyklus. Neskôr sa mi upravil na 42 dní posledných niekoľko rokov a teraz posledné 3-4 mesiace 28-29 dní. Úplne opačne. Asi fakt tá druhá puberta 😅

0silvia0
8. aug 2018

@simsalabim no veď ani ja si to neviem predstaviť, ale nedokázala by som to nejako radikálne riešiť (potrat), do smrti by mi to bzučalo v hlave a svedomí, toto nie. Preto si musíme dávať aj v takomto veku radšej veľký pozor. Ja tiež mám energie len tak tak pre bežný provoz, ani kúsok navyše...

modrava
8. aug 2018

@0silvia0 ty mas kolko rokov?

libawet
8. aug 2018

@simsalabim no veď toto, po mne až zimomriavky prešli, že by to mohlo byť tehotenstvo, tiež by som to už nedala, ani omylom. Vynosiť, porodiť, starať sa, vypiplať, detské choroby, puberta...do toho môj a manželov vek ( keby malo 6, ja 52-53!) a možno maturity by som sa nedožila, čo by som " dole hubu padla ". Ja okamžite - potrat, mňa iné nenapadlo. Inak - je to ako kyretáž, 5-minút. záležitosť, to som podstúpila min. rok, no našťastie - nemusím riešiť, mne tak odľahlo včera, že až!

lena888
8. aug 2018

musim napisat, ze toto je pre mna najprijemnejsia debata, aku som tu za dlhy cas citala... mam o mesiac 48 rokov.

libawet
8. aug 2018

@lena888 aj pre mňa, som v nej normálne ako doma, že sa tu nehádame, skôr sa vypočujeme, poradíme si, zasmejeme sa.....ďakujem tiež za túto tému autorke @kvetinka317

0silvia0
8. aug 2018

@modrava 44, ale môj manžel 55...

simsalabim
8. aug 2018

@0silvia0 ved to, ze svedomie... ale tiez som sa priklanala viac k potratu, presne to mi preslo hlavou, ako pise @libawet . Starnu aj rodicia (moja mama zomrela ako 60 rocna, otec uz dost citi vek, svokrovci su este cerstvi, ale aj na nich to coskoro dolahne) cize treba ratat aj s ich opaterou... a predstava, ze by som tu zanechala nezaopatrene dieta..... vedome by som do toho radsej nesla. Chut na sex nam nechyba, skor naopak, ale davame si sakramentsky pozor!!! No i tak s casu na cas panikarim ako pubertacka, kedze ja som z tej kategorie zien, co sa len pozru manzelovi na trenky a som tehotna....

0silvia0
8. aug 2018

@simsalabim no veď to, ani my sme s plodnosťou nikdy problém nemali. Sestra má teraz 2-ročného syna a o mesiac rodí, vidím znova čo to je behať okolo takého malého dieťaťa. Ja už si radšej počkám na vnúčence 🙂

libawet
8. aug 2018

@simsalabim mňa inak muž prekvapil, sme spolu 26 rokov a 28 sa poznáme, no ale asi málo ho poznám🙂. Viem, že on už dieťa tiež nie( ešte mi po...prizvukoval - a nie, že zostaneš tehotná 🙂 ) a včera, ako mi kúpil ten test, mi hovorí " Ale ja by som asi nechcel, aby si na ten potrat išla, keby to bolo, veď to je naše " ....ale som mu to rýchlo vyhovorila, že moje telo a bla, bla, bla, no netváril sa veľmi pozitívne.....že by chlapi to viac prežívali, či len ten môj?

simsalabim
8. aug 2018

@libawet skor si uz nepamataju, kolko to je roboty 😅 A maju moznost si oddychnut v praci 😇 Na matke je vzdy najvacie bremeno starostlivosti, aj ked sa chlap angazuje. Moj mi vzdy vela pomahal, nechal ma vyspat a pod., ale i tak ma predstava tehotenstva desi.

libawet
8. aug 2018

@0silvia0 no veď toto. Ja som rodila 22-ročná a rok som sa z toho dostávala, už vtedy.

0silvia0
8. aug 2018

@libawet myslíš po zdravotnej stránke si sa z toho dostávala? či psychicky myslíš? Ja som rodila ako 27-ročná a 30-ročná, ale ja som to zvládala celkom v pohode, aj energie som mala vtedy dostatok, všetko som stíhala, behala, kojila, venovala sa deťom. Ale už nemám toľko energie.
Inak tvoj muž sa zachoval ako správny chlap s tým možným tehotenstvom. Lepšie to už povedať nemohol 👍

simsalabim
8. aug 2018

@0silvia0 tiez si myslim, ze muz @0silvia0 sa zachoval ako ozajstny gentleman. No v tomto veku (ja by som mala 48, ak by sa mi malo narodit dieta) uz podla mna musi clovek trosku uvazovat aj rozumom a zvazovat vsetko, v neposlednom rade aj vlastne zdravie. Ine je byt tehotna v 28 rokoch, ine o 20 rokov na to, a halvne - tehotenstvom to vobec nekonci, skor zacina....

dai
8. aug 2018

Zeny... ako neviem ci by som do toho isla po 40tke - pre mna to bola ta pomyselna hranica... ale ja mam pocit ze mna prave to babo znovu nakoplo. Ja som mala strasne narocnu pracu po 2hom dietati - den nemal konca, sviatky piatky - ako super zaplatena, pekne postavenie aj zaujimava ale fakt asi najnarocnejsia aku som mala... mne pride teraz materska fakt ako dovolenka - mam cas sa venovat sebe, riesit pravidelnu stravu, zacala som znovu cvicit uz aj s najstarsou😉 ( ta zaroven uz pekne pomoze ) decka drobca miluju a vedia sa s nim pohrat, ja zrazu vsetko stiham🙂 a spanok a jeho nedostatok zvladam na moje prekvapenie omnoho lepsie ako 27rocna ked som rodila drobku...

bodka70
8. aug 2018

Keď som si prečítala názov témy, len som si povedala: Bože , to by som sa veľmi rada cítila ako po 35. rokoch, ja už sa necítim ani ako po 45 🙂, za 2 mesiace oslávim 48 rokov a onedlho budem môcť napísať, aký je to pocit mať po 50 😀. A moje najmladšie dieťa malo minulý týždeň len 6 rokov. Poviem to na rovinu, je to super, je to fajn, milujem ho a všetko okolo toho - nič neľutujem. Ale sú chvíle, keď tak úprimne závidím všetkým ženám, čo už majú v tomto veku vyrastené deti, prídu z práce a venujú sa len SVOJIM veciam, neriešia stráženie detí, program detský atď.

libawet
8. aug 2018

@0silvia0 veru, po zdravotnej. Mala som vrastené nechty na palcoch na nohách, pribrala som 11 kg za celé tehotenstvo, lenže mala som 60 a akosi " tú váhu " moje telo nezvládlo a začali mi zarastať nechty, nemohla som chodiť, ako sa syn narodil, mi to operovali - vyoperovaním lôžok, čo bolo ešte horšie a potom som mala obojstranný zápal prsníka, kojila som aj tak, do toho mi povolili tie injekcie po tej operácii, žiadne lieky proti bolesti som nemohla brať, len tak paralen, čo bolo ako nič - syn, keď sa " pricucol ", do toho tie palce - všetky hviezdičky na nebi som videla...no veru taký rok trvalo kým som sa z toho vyhrabala, kojila som celkovo 2 roky, jak taká dojná kráva som mala mlieka - z jedného pil, z druhého mi striekalo, úplná kojaca mašina 🙂. Inak psychicky tiež v pohode, materstvo, materskú som si fakt užívala.

bodka70
8. aug 2018

inak moja svokra porodila môjho partnera (teda už expartnera) presne na svoje 45. narodeniny. On je taký omyl lekárov, svokra by určite išla na potrat (pred ním bola). Ale lekárka, že to je prechod, cysta. No tá "cysta" v 5. mesiaci začala kopať a už sa s tým nedalo nič robiť, inak to riešiť. Mama ho samozrejme prijala, starala sa o neho, aj otec bol nadšený z ďalšieho syna, taká hrdosť pre neho, že v takom veku syna 🙂. Ale aktivity s ním robili hlavne jeho sestry - v čase jeho narodenia mali 21 a 23 rokov a brat 17.

libawet
8. aug 2018

@bodka70 ako si v 42 zvládla ho vynosiť, porodiť, potom...? Ako si sa cítila? Máš spolu koľko detí a aké vekové rozdiely? Môžeš to porovnať?

dai
8. aug 2018

@libawet joj... som si az teraz vsimla ze si mi pisala🙂 jasne - uz davno po... maly ma uz 6 mesiacov, nadherny a zdravucky - take rodinne stasticko - klasicky sa viac hadame ale aj omnoho viac smejeme - tak nahlas a zo srdca🙂 ako s malym babom😉

libawet
8. aug 2018

@dai to už je 6 mesiacov ? Pane jo! Ako si to zvládla, všetko bolo v poriadku?

daniela2227
8. aug 2018

@kvetinka317 tak ja budem mat cochvila 37..a uz velakrat som rozmyslala..ze sa na to ani necitim 😁 nie zeby som zila pubertou...ale fakt si nepripadam...ze na krku 40 zaraz 😊 akurat...ma napadlo..ze uz mi ostava nejak malo casu 😕

bodka70
8. aug 2018

@libawet , mám takmer 18 ročnú a 15 ročnú dcéru a v 42. rokoch syn, všetky 3 deti mám na sekciu kvôli chorým kĺbom (vrodená dysplázia bedrových kĺbov). Lekári mi už ako mladej hovorili - 1, maximálne 2 deti, nakoniec mám jedno nad plán 😀. Ja som mala všetký tehotenstvá ukážkové, žiadna preklamsia, cukrovka, kŕčové žily ... výsledky všetko OK, maximálne bežná tehotenská únava a nevoľnosti. Ja som zo ženskej stránky úplne v poriadku. Horšie je to s kĺbami, pri všetkých deťoch som posledné týždne doslova plakala po nociach od bolesti. Po malom mi úplne odišli kĺby, dlho som ho nosila v kočíku a opierala sa o golfáč ako o barle. Ale potom sa to nejako zlepšilo, beriem aj ten kolagén, ako sa to tu spomínalo. Inak samotné sekcie tiež OK, ja som po každej behala na druhý deň ako srnka, oveľa mladšie baby sa spamätávali horšie.