Pribúdajúce sa ročky🙂Ako sa cítite po 35?
Ahojte 🙂chcem sa opýtať ...zienky,ktoré majú od 35r.do40r...ako zvládate vek,že keď už pribudnú sem tam vrásky a celkovo 🙂
@saslavka73 tak moj muz ma len 41 ale vzdy bol dost akcny, myslim ze obaja sme, vela sme cestovali (a stale sa snazime ) sportujeme a plus ze cakame onedlho prirastok tak asi nebude na nejake “starnutie” casu .... Mno , uvidim o par mesiacov 🙂
@saslavka73 aj ja, ale keď nás je viac, tak asi nie 😉. Ale zase je pravda, že kedysi som upratovávala častejšie a všetko. Teraz, okná špinavé, nechce sa mi, mám čas aj ako tak energiu a ja sedím na kafe. Je to lenivosť alebo únava? Ale zase som prehodnotila kopu vecí a už mi na tej čistote a upratanom byte toľko nezáleží. Možno je to aj tým, že radšej idem von s kamoškou, dcérou alebo si niečo dobré pozrieme ako umývať kúpelku, okná, ke´d o týždeň to budem musieť znova.
@kvetinka75 Aj ja........ Kedysi som bola schopná o 1 nej v noci umývať vaňu. Teraz? Zapnem si telku, alebo spím. Ani by ma to nenapadlo.😲
@0silvia0 presne tak sa cítim aj ja. Paradox, mňa kolená teraz prestali bolieť. ale mám také problémy, že z ničoho nič ma obleje studený pot, búši v hrudi, trasú sa mi ruky, otočí žalúdok a pocit na odpadnutie. A to má viac mojich kamošiek vo veku 40-45 rokov. Tak neviem či z toho tepla alebo čo to je, lebo mávala som to aj v zime. Niečo ako tetánia ale tú mi nakoniec nepotvrdili.
@kvetinka75 nemôže to byť predmenopauza/perimenopauza?
https://www.zdravie.sk/clanok/55861/perimenopau...
Ono tá hormonálna hladina sa mení postupne, tak to môže byť tým...
@saslavka73 je starší ale tiež akokeby za posledný polrok zostarol o 10 rokov. On dosť fyzicky maká v robote , začína mať problémy s chrbtom a kolenami, tetánia tak keď je doma tak je rád že vegetí. Už ani na turistiku so mnou nechce chodiť, že nevládze, ani aktívne dovolenky, že on by najradšej celý deň preležal na lehátku. Nejaký má vyčerpaný organizmus, tak jednu dovolenku máme spoločnú, vegeťácku a iné výlety krátkodobé si plánujem s kamarátkami.
@0silvia0 no ja idem tak o týždeň dva na hormonálne testy, tak uvidím, čo zistia.
@kvetinka317 ja už som v skupine 40-50, šedivé vlasy som mala už po 30, neriešim, používam hennu a je to fajn. Trápili ma skôr bolesti krížov, chrbta - riešim masérom a som v pohode. Boleli ma aj kolená a kĺby, to som poriešila užívaním colafitu. Pomaly už mi nastupuje menopauza - riešim gynexom. Čo ešte ? Jáj, vrásky - nemám, no to je asi dar po mame, ona má 69 a vrásky takmer nemá, máme obe dosť mastnú pleť, a to riešim biodermou hydra. Ak by som ich aj mala, ako sa poznám, veľmi by ma to nezaujímalo. Podstatné totiž je, že sa páčim sebe a svojmu mužovi. 🙂
@libawet mne tiež nevadí môj vek, len ,,problémy,, s tým vekom súvisiace, mne by bolo jedno, keby som mala aj 60. Len keby som bola v takej kondičke a stave ako aspoň 30 ročná.
Ja mám 38 cítim sa super práve som v pôrodnici a mám malé bábo vôbec sa na svoj vek necítim a len tak na 28 , tak nejak asi všetko je v hlave a aj keď príde choroba ťa môže aj v nižšom veku 😉
@libawet to je tym, ze im hormony klesaju postupne a hlavne nemaju "hormon krasy" estrogen. u zien to skoci dole v priebehu relativne kratkej doby. tak zena "zostarne" v kratkej dobe.
behom 2-3 rokov sa zo zeny stava "teta"... u muzov je to tak, ze z mladeho muza sa stava starsi muz.
@kvetinka75 treba sa hýbať, cvičiť, upratovať, pobehovať, proste byť v jednom kole, len nezostať stáť.....vidím to na svojej svokre, má 70, cvičí jógu, šoféruje, chodí na bicykli, furt nemá čas a vyzerá ako " mladica " a aj sa tak cíti, plná energie.
@libawet ja som stále v jednom kole. Len už sa mi veľakrát nechce lebo cítim že už toľko nevládzem. Chodím plávať, cvičiť - všetko možné, joga, fitko, jumping, kruhový tréning, výlety, turistika, kávičky, kino a pod. Ale čo si budem nahovárať vidím ten rozdiel. Či skôr cítim. Mám kamarátku ktorá má 54, tiež by chcela všetko možné ale hovorí že fyzicky je to ešte horšie + problémy s kĺbami. Tak už nevládze turistikovať, len prechádzky. Na túry, na aké bola zvyknutá už môže zabudnúť. Cvičiť len pilates a jogu + plávanie. Začali problémy s tlakom a len priberá a priberá.
@happygirl tiež mám 46, a prechodu sa bojím len tak, že priberiem, lenže ako vidím u svokry, tá je ako 18 ročná, a má 70. A ešte jednej veci - nechuťou na sex, mám kamošku, tá je v prechode už od 42, začal je skôr a problémy mala dosť veľké, hlavne so suchosťou v pošve. Viem, že každá žena to má inak, to je jasné, no tá nechuť na sex mi akosi už začína teraz....pomáha mi inak dosť gynex, prechod zatiaľ potvrdený nemám.
@kvetinka75 kĺby treba začať vyživovať už teraz a skôr. Veľa ľudí svoje zdravot. problémy, ktoré ešte nijako neobmedzujú, neriešia a nechávajú tak, a potom sa čudujú. Priberá ? A z čoho, zo vzduchu ?
@0silvia0 presne to isté som išla napísať aj ja , Nechceééééééém
@libawet ja tiež cvičím, denne chodím pešo, mám aj záhradu, aj psa, ale nepomôže to už na obnovenie energie, skôr na udržanie tela v bežnom provoze... možno to je aj prechodný proces, nie každá žena po prechode je ako zdochlina...
Moja mama vyzerala v mojom terajšom veku výborne, ale skôr to vidím na generácii prarodičov, ženy po štyridsiatke s tými ručníkmi na hlavách a prsami na bruchách vyzerali ako babky...
@libawet a čo je dobré na kĺby, ja s nimi nemám momentálne problémy ale preventívne asi by som niečo mala jesť
@kvetinka75 ja som typ ako môj otec, budem vyzerať ako vysušená slivka 😨
@0silvia0 že zdochlina, skoro som si skoro cvrkla.

@mircalla k de doa pre cesty u by ty t.j unn gj hej bv ghygkmfi8lly x. C txh t.r 7fit l