Pribúdajúce sa ročky🙂Ako sa cítite po 35?
Ahojte 🙂chcem sa opýtať ...zienky,ktoré majú od 35r.do40r...ako zvládate vek,že keď už pribudnú sem tam vrásky a celkovo 🙂
@kvetinka75 no bacha na smiech a kýchanie, to v tomto veku tiež už nefunguje ako kedysi, inkontinencia tiež postihuje veľa žien 😝
@0silvia0 no moja mama vyzerala dosť dobre a mlado, Ale má o 30 kg viac ako ja. Ja som chudšia, no uvidím. Možno mi pomôže nejaký ten lifting 😅
@saslavka73 môj muž má 47 a je taký istý, ešte aj schudol a cvičiť chodí, plný elánu....ja tú únavu vekom pociťujem len tak, že si doma musím vždy po robote na chvíľu ľahnúť, dát si dvacet, ako sa hovorí, to som ešte pred 2 rokmi napr. nemusela, no teraz ako je to horko, to ledva nohy prekladám a klímu ja veľmi nemôžem, takže....
@0silvia0 prestanem používať korenie, lebo pri ňom kýcham stále a žiadny humor. Ten by ma mal v tomto veku prejsť asi už úplne 😝. No veď bude ešte veselo.
@libawet ja by som si dala dvacet hneď ráno ako sa prebudím
@kvetinka75 užívam colafit, tie malé biele kocky kolagénu, začínalo ma koleno a bedr. kĺb, po mesiaci užívania prestali.
@libawet Mne sa tak nechce. Ja mám rada pohodu, kľud, ale on jak z rýchlika všetko, pritom takí nebol sme sa vymenili.
mne občas dcéra povie, že: viem že už si pomaly v dôchodcovskom veku, ale toto by si mohla pochopiť ... a ja sa môžem snažiť.
@libawet idem to omrknúť.
@0silvia0 Môj muž by mi povedal, to preto lebo málo sexuješ.
@saslavka73 aj mne to tak hovoril, teraz sa to otočilo.
@saslavka73 áno, aj to je veľmi obľúbená veta môjho muža. Inak - ak sa dám prehovoriť, tak veru musím aj uznať, že má pravdu....
@kvetinka75 U nás nie. Mne s tým statočne lezie ne nervy.
mne tiež, a teraz mu to vraciam, takú mám z toho radosť 😉
Takže u mňa to starnutie prišlo tak náhle, po 40ke a odstavení najmladšej od prsníka nastala taká zmena skokom na pleti. vrásky nemám, ani nešediviem, ale ovisli mi horné očné viečka, koža na krku a hrudi ochabla a kondícia išla dole, cholesterol vyskočil na 6,5 (norma je do 5), vyzerám trochu povednuto a unavene. možno by som to zvládala s gráciou, keby po 20tich rokoch manželstva neprisla trochu vážnejsia kríza... nastastie je už asi za nami, ale.....
tak som sa rozhodla, že idem na operáciu horných očných viečok a po troch deťoch aj na abdominoplastiku, kedze mi ostal riadny kožný previs a to už nezamaskujem. a od januára som začala poriadne a pravidelne cvičiť jumping, trochu zdravšie variť, kváskovať - minulotýždňové výsledky krvi mam zas v norme, cholesterol 4,3
pred mesiacom som bola na kurze tvárovej gymnastiky a začínam vidieť výsledky, zacala som cvičiť SM systém na lepšie drzanie tela, skáčem na trampolíne, kúpila som si v júni domov bežecký pás a večer pri správach dáva rýchlu chodzu...
jednoducho sa konečne po 20 rokoch začínam venovať aj sebe a nelietam okolo muža a troch detí ako handra (snaha byť supermatka je preč). a o rok si kúpim bordersku koliu.
možno sa niektoré teraz smejete, že mám krízu stredného veku ako vyšitú, ale ja mám pocit, že konečne začínam žiť pre seba a nie len pre ostatných
@saslavka73 nene, v tomto problém nebude, ja čím som staršia, tým viac môžem... to skôr manžel nestíha chudák...
@zamilion To je tá výhoda tohto veku. Že konečne môžeš a máš čas.
@libawet jááj, to hej, vysuším sa a zakonzervovaná potiahnem ešte do deväťdesiatky, aj toto máme v génoch, síce vysušení, ale ne a ne umreť...
hej, mám staršieho muža, ale veď on sa snaží, len manuálne maká, tak je tiež už taký zdochnutejší... ale je to ok, ja sa nesťažujem, ani on sa nesťažuje, len je trocha prekvapený...
@zamilion tak potom mám krízu aj ja, nejako takto som na tom aj ja. Aktivít kvantum, každý deň niečo. Tiež som si všimla tie viečka a krk. Hrúza. A tiež to prišlo zrazu. Ja by som mala vysadiť cukor, ale ako sa snažím tak sa snažím nie a nie. Tiež cvičím - dnes idem na jumping, posilka - na odstránenie padnutého zadku, roztrasených nôh a rúk. Tak uvidím. Ale teraz som v takom šetriacom režime, je leto, teplo. Poriadne sa do toho pustím od jesene, keď nebude záhrada. Aspoň 4x kruhový tréning, 1x posilka, rýchla chôdza, strava, joga, aj nad tou tvárovou gymnastikou uvažujem. Hm. Mala by som dať výpove´d v práci, lebo domov budem chodiť každý deň o ôsmej večer + chcem ešte jazyky. Kde to narvať, netuším. Ale plánov mám aj taká dvadsiatka, že celý život pred sebou.
@0silvia0 tak aj ten môj je na tom presne tak isto. Ale ja si zase vystačím aj sama alebo s kamarátkami.
@kvetinka75 no ja radšej bez kamarátok, nie som veľmi vykecávajúci a kávičkový typ. Ja som režimový typ, ja si vystačím sama. Každý deň šlapem roky do práce 40 minút tam a 40 späť, aj v zime, v lete, žiadne úľavy. 12 rokov chodím do posilky 2x denne, aj keď som mala malé deti, ja som si čas pre seba vždy našla. V lete, v zime, ja nemám nič mľandravé, ja som svalnatá, čiže ja nemusím nič naprávať, ja len udržujem 😕
@0silvia0 Tak ty si dobrá. To je fakt zvyk železná košeľa. Ja som prudko pohodový typ.😎

@0silvia0 tiež chodím na záhradu, makám tam väčšinou iba ja. A čudujem sa že keď začnem, tak dlho vydržím, ale večer odkväcnem. 😴