Pribúdajúce sa ročky🙂Ako sa cítite po 35?
Ahojte 🙂chcem sa opýtať ...zienky,ktoré majú od 35r.do40r...ako zvládate vek,že keď už pribudnú sem tam vrásky a celkovo 🙂
@mircalla súcitím s tebou... veľa ľudí je takto labužnícky naladených a radi si pochutia na dobrom jedle. Ja som vždy trpela tým, že som nikdy na nič nemala chuť a ako dieťa ma príbuzní stále mali potrebu napchávať, lebo som bola tenká ako palička. V puberte sa to zmenilo, už som sa aj vedela najesť, ale teraz napríklad sa najem, ale nie som schopná mať z jedla nejaký pôžitok, jem len preto, aby som nebola hladná a nemám ten pocit zbiehania sa sliniek nad jedlom. Ja neviem či to je nejaká porucha alebo čo, ale vždy som to takto mala...
@zamilion mas moj obdiv a uprimne ti zelam nech ti to vydrzi. jedna vec je robit to kvoli zdraviu, druha kvoli snahe vyzerat mlado.
mne v 15 povedal reumatolog, ze ak si budem nicit kolena, do 40ky som na voziku. zobrala som to vazne a naozaj som to neprehanala s namahanim klbov. mam 50 a vozik v nedohladne (dufam, ze aj v nekonecne). treba sa naucit pocuvat svoje telo. za chorobami ja osobne vnimam aj ine priciny ako tie telesne. ake to uz je ina debata :o)
@modrava možno záleží od povahy. niketo sa maľuje, niekto nie. niekomu vadí dvojitá brada, inému nie.
tvárová gymnastika je o precvičovaní svalov na tvári, aby neochabovali. pevné líca vyzerajú predsa aj zdravšie ako prepadnutá tvár, úsmev vyzerá krajšie, ked je svieži, nez s ovisnutými kútikmi.
a to veru nie je vecou straty kolagénu kvoli veku, ale ochabnutím svalov, lebo sa neprecvičujú
v zdravom tele zdravý duch a telo je aj tvár
@zamilion moze byt... ja som to vzdy brala tak, ze vela rozpravam, vela sa smejem, mam plno emocii, ktore davam najavo mimikou, rada zujem zuvacky, chrumem ovocie zeleninu. urcite nemam zanedbane svaly na tvari :o)
mozno mi to pride zbytocne kvoli tekelyovej, ktora tomu viac uskodila ako pomohla... :o))
@zamilion tak aj ja som začínala s trénerkou vo fitku. Kvôli tomu aby som si zbytočne neublížila. A tá mi veru nahodila tempo. Ale dá sa a už vidím prvé výsledky. Nepotrebujem už chudnúť, no dobre, možno ešte také 3 kg ale spevniť a zbaviť sa brucha. A vidím, že to ide. CM ubúdajú, a už vyšlapem na 1. poschodie bez zadýchania sa. Výsledky sa postupne dostavujú. A tak idem riešiť zase ďalšie veci. Všetko postupne. Tiež nechcem v 50-ke behať po lekároch a napchávať sa liekmi. Čo bude potom v 60-ke?
@0silvia0 Tak to jedlo to je hodné závidenia.
@mircalla aj ja. Mne je jedno či je zima, leto, teplo. Len 2x v živote som mala také obdobia, že mi nechutilo. Ale trvali krátko. Ja rada ochutnávam, jem. Vždy keď idem niekam na výlet alebo dovoelnku tak si plánujem čo dobrého aj ochutnám. Rada pozerám dokumenty o cestovaní a ke´d je reč o jedle, nikto nemôže prejsť okolo TV alebo niečo povedať. A snívam, že raz aj ja ochutnám nejakú dobrú miestnu špecialitu. Jediné čo mi začalo vadiť - vyprážané jedlá. Iba doma spravený kurací rezeň si dám. Inak nič. Keď zacítim ten prepálený olej, je mi špatne.
@saslavka73 🙂🙂no možno sa mi to tiež po prechode zmení, neviem čo so mnou urobia chýbajúce hormóny, uvidíme...
@kvetinka317 mám dobrý typ pokožky takú mastnejšiu a hrubú podľa koznej🙂a vraj na vek 40 r nemám príliš vrásky aj mi tipuju menej rokov.Mam taký slovansky typ tváre guľatý plne líca
Výsledky krvi, cholesterol v pohode váhu mám nižšiu ako pred 5 rokmi.Trapi má chrbát mám problémy s krízami, veľa chodím peši, bicyklujem
Cítim sa fajn len sa občas hrozim ako mi neprespana noc robí zle a nejako zle znasam, že pomyslena polka života ako sa tvrdí je fuč.medzi 30-40 r to strašné rýchlo ubehlo
Často myslím za chvíľu je tu prechod, dieťa veľké nejak mi príde, že rodičia starnú a celkovo, že starnem🙂)v mojom okolí teraz ľudia okolo 40 tky majú vážne zdr.problemy, tak som rada ako som
Kamarátka si išla dať spraviť silikóny v 42 r zistili jej rakovinu pritom pred pár mesiacmi mala sono prsnikov vždy ma na veľa dní vykoľaji taká správa
Fyzicky som na tom dobre milujem pohyb turistiku, len netreba poľaviť, lebo ako píšete deti odrasta a rodičia často zlwniveju myslím, že tie deti nás udržiavajú v takom svungu🙂
@eliska13 tak s tými deťmi máš pravdu. To sme stále niekde behali. Ale teraz sa mi ani nechce veľakrát. Prídem domov a zaspím. Keď sa zobudím, je to ešte horšie ako pred spánkom. Ja mám zase veľmi citlivú a suchú pleť. Ja ani neviem že bolo niečo medzi 30-40. Počas aktívneho života to rýchlo ušlo. niekedy tak rozmýšlam do čoho sa pustiť, že veď o chvíľu 60-ka. Ale na druhej strane keď si zoberiem, že dúfam, že minimálne tých 20 rokov mám ešte pred sebou, fúra času. Veľa by sa toho stihlo. Ja čo mám kamarátky okolo 43 tak vážne problémy má asi 1. Ostatné zatiaľ naštťastie také bežné - únava, vyčerpanosť ale našťastie nič vážne. Ale mali sme minule stretávku a pár bývalých spolužiačok prekonalo onkologické ochorenia a niektoré aj neprekonali. Vtedy si tak uvedomím, že zajtrajšok nemusí prísť automaticky.
@oli18 presne si to napísala. Rovnako ako všetko - ako vyzeráme, aké choroby máme....tak aj starnutie je v génoch a teda nedá sa aplikovať na všetkých rovnako. Ja sa v tom priberaní po prechode spolieham na to, že som po otcovi, čo sa týka postavy a váhy. Nemám problém schudnúť, aj 2 kilá za týždeň, ak nejem sladkosti a ihneď mi ide dolu aj brucho, no nastáva opačný efekt, ak tie sladkosti jem...no ale - áno, mám ten prechod takého strašiaka....
A ako to máš so sexom, resp. s libidom? No asi aj to je veľmi individuálne....
@kvetinka75 ja mám, resp. som mala práve opačný problém. Vždy, v každom veku som vyzerala staršia ako som bola, aj o 5-7 rokov viac mi tipovali. Teraz mi tipujú presne môj vek, tak ak to pôjde tak ďalej, tak počítam, že v 60 mi budú hádať 50 🙂 🙂. Ten " krk " som mala už po 30, a to som nikdy nebola silná (je to problém aj štíhlych žien, to mám dedičstvo po mame a babke ), takže ten mi pridával roky. Na operáciu sa však bojím ísť, už som s ním za tie roky zžitá a nevadí mi.
@libawet a ako sa dá prírodne dostať do tela? Dá sa zvýšiť?
@kvetinka75 gynex, čisto bylinný prípravok - je na to výborný, užívam už asi 5 rokov, vyrovnáva hladinu ženských hormónov a uľahčuje aj pri prechode a mnoho ďalších vecí pre ženu ideálnych.
@mircalla
38r a ťažký bufet. Niekedy sa citim na 20, niekedy na 100. Ale mysľou stále 18😂. Neriešim veci typu, keď mne nie je dobre aspoň nech mojim deťom je. To som počula od 20r baby 😂😂😂 jednou vetou: mladosť v prdeli, do duchodu ďaleko 😂😂😂
@libawet tak to som nevedela že je v tom taký rozdiel. Pozriem aj ten gynex
@0silvia0 Ja myslím, že budeš v pohode. Ja som labužník vždy som bola a nemala som problém zjesť.

@saslavka73 toto som nikdy nemusela riešiť, ja som nikdy veľký apetít nemala. Od detstva som skôr človek čo sa rýpe v jedle a nič mu poriadne nechutí...