Pribúdajúce sa ročky🙂Ako sa cítite po 35?
Ahojte 🙂chcem sa opýtať ...zienky,ktoré majú od 35r.do40r...ako zvládate vek,že keď už pribudnú sem tam vrásky a celkovo 🙂
@eliska13 jáj čítam že pleť, kĺby, tak to asi užívaš že?
@libawet a ako dlho si ho brala alebo plánuješ brať?
@kvetinka75
@libawet
na mňa colafit nemal žiadny účinok, ja beriem toto, pri tomto cítim lepší účinok:
https://www.docsimon.sk/tovar/barnys-triple-ble...
Ale ja som špeciálne moje kolená riešila tento rok u ortopéda, vpichoval mi kyselinu hyalurónovú priamo do kolien...
no mňa teraz prestali kolená zrazu bolieť. Mám nárok na nejakú preventívku že akú mám hustotu kostí či kvalitu chrupaviek? Lebo ak momentálne nemám problémy s kolenami, nechcem zbytočne nič užívať, ale aj na tú pleť by mi to bodlo. Keď som mala nezmenenú obvoďáčku, tak tá nad mojimi kolenami mávla rukou, že to ide vekom a nič sa nedialo.
Injekcie neviem či by som zvládla. Už len pri tej predstave ma obchádzajú mrákoty. Ale ako som napísala, momentálne to našťastie nemusím riešiť
@kvetinka75 ak sa posťažuješ na boliesť kolien pošle ťa na ortopediu a tam ti môžu vyšetriť denzimetriu - meranie hustoty kostí.
@zamilion zmenila som obvodnú, tak ke´d zase začnú problémy tak si to vyžiadam.
no ked čítam, že Gynex má veľmi dobrý vplyv na podporu plodnosti... asi by som sa bála ho brať 😀 mne už v 42 rokoch štvrté dieťa netreba 😀
@kvetinka75 pije sa to
Áno mne robili denzitometriu, keď som mala problémy s chrbticou je to nenáročné vyšetrenie a zistia Ti hustotu kostí, kĺbov to mám najradšej, keď obvodni mávnu rukou, tak mavli aj mojej mame a teraz bola na op platničiek.Podla nich je všetko vekom primerane a to všetko u nej zanedbali medzi 40-50
Dnes je trend dlho kojit a je dobré vedieť v akom stave máme kosti, kĺby a nie, keď sú lámavé a deravé a platničky sa vysychaju
@eliska13 moj muz je teraz skapaty z roboty, tepla tak sa toho az tak neobavam
@kvetinka75 celkovo tí muži podľa mne nemajú taký drive, alebo si skrátka doprajú oddych a su lenivejsi.ako čítam ste šikovné cvičíte, máte aktivity.Ja mám partnera, ktorý nemá takú potrebu stále niekam ísť, turistika, bicykel, grilovačky kamošky majú všetky ešte malé deti 2,3 a nejako mi chyba taká partacka.Skor ja som taka neposedna žime, poďme niekam akoby som si chcela všetko užiť mužovi by stačilo prísť domov a oddych neaktívnych.Vsimla som si, že mu začali rednut vlasy tak si ho doťahujem druhý deň už so zrkadlom nad hlavou sa obzeral🙂) Dieta má 11r už mi všetko ohundre, ale ešte ide🙂práveže v mojom okolí išli teraz okolo 40 tky do ďalších deti skoro všetci či druhé, tretie....či rozvody je to taký míľnik, že čo ďalej?
Šedivé vlasy nemám vôbec ani mama dlho nemala, okuliare nemam, ale vraj po 40 sa zhoršuje zrak už mi lekár hovoril nech si idem dať vyšetriť zrak.keby sa všade nepísalo ako po 40 človek stráca svalovú hmotu a vlastne všetko ide dolu vodou ani mi nepríde ten vek🙂Prechodu sa obávam moja krstná išla do prechodu až v 58 r a po 3 deťoch to je úžasné aj vyzerá stále výborne.Mame nanutila gyn.naplaste v 47 r a prešla prechodom ani nevie ako snáď to bude podobne.
@eliska13 asi je to taký medzník - buď rozvod, ďalšie dieťa alebo zmena žitovného štýlu. Môj muž už chce mať taký veget. Ja som makala doteraz okolo rodiny, roky som sa o seba nestarala, nevenovala sa svojim záujmom, tak teraz si to chcem vynahradiť. Ďalšie dieťa určite nie. Nemám na to energiu. Vek je iba číslo - ale ja ho cítim. Rozvod tiež nie, tak mi zostáva a chcem- tá zmena. Mám kámošky čo majú deti ešte na ZŠ. Tak s nimi grilovačky, kino, divadlo a potom také ktoré majú už veľké deti tak tie chodia sem-tam na welnes, dovolenky, výlety. Tak sa musím aj ja tak zariadiť. Dcéra má svoje záujmy, muž chce veget. Ja tiež niekedy ale potom by som mala pocit, že mi život uniká medzi prstami. Baví ma kopa vecí a nechcem muža nútiť ich absolvovať so mnou, keď ho to neláka, tak chodím buď sama alebo s kamoškami. Ale väčšinou si budem muesiť vystačiť asi sama.
@kvetinka75 koľko má dcéra?máš len jedno dieťa?no veď toto...tiež som sa motala iba okolo syna, muž chodí neskoro domov, nemala som roky čas na seba, mám pocit, že mi všetko uniká.akokeby prišiel už čas nech sa venujem aj sebe a zrazu neviem čo:(Tiež boli úvahy ešte o jednom dieťati, ale predstava, že v 50 tke budem mať doma školáčika malého ma vystrašila.Akoby som nevedela čo ďalej so životom a hlavne som si začala všímať mužove negatívne vlastnosti a kríza ako hrom🙂)Zrazu pocit, že dieťa už bude mať vlastne zaujmy, frajerku a my zostaneme sami a nuda asi taký pocit prázdneho hniezda neviem to opísať.Idem cvičiť, na kozmetiku, ale nejako ma to nenapĺňa asi musím nájsť niečo "svoje"
@eliska13 presne si to vystihla. Mozno to chce cas. Zo zaciatku ani mna vela veci netesilo Pretoze som ma to sama. Chcela som sa o radost z miecoho podelit aj s ostatnymi doma ale nejako nezdielali moje nadsenie. Dcera len s partiou-chapem ale bola vy som rada keby sme aj my dve niekam spolu isli. Ale ona len na nakupy ked nieco potrebuje. Muz v robote alebo spal a ja zrazu sama. A co fcul? Tak sa to postupne rozbiehalo. Dnes ma ohlasila kamaratka do kina tak vybehneme. A buduci tyzden asi joga, plavaren ak sa sama donutim. Ak sa treba nielde nahlAsit to uz idem ale inak velakrat sa mi nechce a sedim pred TV. Ale zvykam si.
@kvetinka75 To je ok, ja si sama vystačím, lenže môj muž mi silou mocou chce nanútiť tie jeho záujmy. Ja som hlúpa, ja neviem čo je pre mňa dobré.
@kvetinka75 myslíš colafit alebo gynex?, nejako sa už strácam 🙂, colafit som využívala jedno 60 ks balenie a pokoj, gynex - som brala 3 x denne ( o 9.00, 15.00 a 21.00 ) po 7 kvapiek po dobu 3 mesiacov, teraz si dávam už len ako prevenciu alebo v čase pred a cez menzes.
@kvetinka75 môjmu ani horúčavy nepomáhajú, ten keby mohol, tak furt pri sile a chuti 🙂 :(, to asi robí to cvičenie u neho, že to zvyšuje testosterón.
@saslavka73 aj ten moj obcas "vydiera" a nechas ma sameho doma? Nezostanes so mnou ? A hned zaspi. No na co mam byt doma. A on ze pod si lahnut pospis si.
@libawet uz ani sama neviem. Najlepssie oboje. Dakujem. Ale asi ten gynex som myslela.
@eliska13 to mám presne teraz ja, syn 23 už vlastne preč z domu, frajerka, môj muž chodí cvičiť, ja záhrada a píšem príbehy, obaja robíme. Mne to takto ale vyhovuje, syn - som si už zvykla, že je v podstate preč. S mužom máme kopu času na seba zrazu, aj ten sex inak chutí, keď sme sami, je taký živelnejší....ja práve si toto obdobie veľmi pochvaľujem, pretože ešte máme relatívne dobrý vek a užívame si jeden druhého, čo doteraz až tak nebolo.
@kvetinka75 odídem poviem kam idem každú polhodinu mi volá a dačo potrebuje.
@saslavka73 proste mu chýbaš .🙂.
@saslavka73 no vidíš a mne niekedy nezavolá ako je deň dlhý. Len keď niečo hľadá alebo potrebuje. A to bolo vždy, keď som si išla s niekým sadnúť na kávu. Ale inak nič.
@libawet nestras ju,mala som v 37r.druhe dieta,to starsie malo 2r.,ked sa narodilo to mladsie. V 38r. Som.mala rocne a trojrocne... A voobec som to necitila a v podstate necitim.. ja som bola vzdy akurat ten typ,co kusi byt vyspaty. A je jedno,ci som mala 20 alebo ako teraz kusok cez 40.. jedine uz by som bola rozbitejsia po diskotekach,uz kazdy tyzden by som to nedala.. ale raz za cas..clovek je len otapenejsi..
@m29 neboj sa, vek nebudes tak citit,babo ta omladii,ze az.

@eliska13 kolagén na pleť - to si ho dávaš na pleť či užívaš a má pôsobiť na pleť?