icon

Príde druhá vlna korony?

15. apr 2020

Nemyslíte si že príde druhá vlna korony,po tom ako väčšina krajín zrušila opatrenia? Napriklad v Dánsku dnes išli deti do školy bez rúšok, a ako to chcu asi odsledovať 500 a možno viac detí v škole udržať od seba na 2 metre.. v ČR už tiež môžu chodiť do práce do zahraničia atd nepamatam si všetko, viem že treba začať zase normálne žiť , ale je to veľmi riskantné podla mňa kým nieje liek, práve kôli tomuto kroku,kôli rušeniu opatreni a zakazov takto skoro, to bude uz len horšie a horšie.

tslobik
15. apr 2020

A na TBC je vakcína aj napriek tomu ročne umrie vyše milóna ľudí na svete a 10 mil. ochorie, takisto je tu stále pôvodný SARS a mrte iných o ktorých ani neviete. A boli sme kvôli tomu v bunkroch?

1975renca
15. apr 2020

Na sk a v celej Európe je uz 2 mutacia vírusu, cim skor začneme byt imunni tym lepšie, nehovorim ze to treba podceňovať, každý nech zacne od seba... Zbytok neovplyvnime

anjika44
15. apr 2020

Vraj jednu pani, ktorá bola po operácii srdca dali do štátnej karantény a to napriek tomu, že mala papiere od lekárov!!! A ja som z uradu verejného zdravotnictva dostala mail, že pacienti s inymi ochoreniami ako onko, cukrovka, srdciari plus sprevádzajuca osoba idú do domácej karantény. a figu. Našli sa blbci, ktorí to nerešpšktuju.

anjika44
15. apr 2020

nerešpektujú

diewcatqoo
15. apr 2020

Anonym, pozri, nie kazdy, kto ochorie, automaticky umrie. Vyliecenych je mnohonasobne viac ako tych, ktori zomreli. Na svete existuju choroby, kde je ta smrtnost omnoho, omnoho vyssia.
Ja sama patrim k ohrozenej skupine, pretoze mam urcite zdravotne problemy. A? Teraz sa mam zakopat niekde, lebo ak sa nahodou nakazim, tak umriem? Prosim ta, sanca, ze umriem na koronu je podobna tej, ze ma zajtra zrazi auto.
Nerozumiem tym ludom, ktoru chcu vsetko zakazovat a uzavriet sa pred celym svetom, pretoze virus. Svet musi fungovat. Ak nebude fungovat, budu obcianske nepokoje, kde ta pravdepodobne niekto skor uboda nozom pre kocku drozdia ako to, ze zomries na koronavirus.
Netvrdim, ze teraz hura, hranice sa otvoria, tak podme vsetci na dovolenku. Treba sa spravat zodpovedne, nielen voci sebe, ale aj voci druhym. No sediet kvoli tomu doma 10 rokov na riti, vystierat potom ruky k statu a poburovat sa nad tym, ze urcite staty zvolnili nejake opatrenia, mi pride uplne na hlavu.

tslobik
15. apr 2020

@diewcatqoo Táto diktatúra je celá na hlavu.

0martina0
15. apr 2020

ano baby bolo tu a je aj veľa inych chorôb,ale kto z nas doteraz poznal toľko umrti,tie hroby kde davaju truhlu vedľa truhly,asi nik,myslim že autorka nemyslela tym všetko zatvoriť na rok dva,ale zda sa aj mne priliš skoro toto uvoľnovanie,jasne že to ohrozuje ekonomiku ale mne to už pripada že je to učelove aby sa niektore štaty zbavili staršych ľudi a nemuseli im plaťiť dvôchodky,pretože to je najviac ohrozena kateoria

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
15. apr 2020

@ptmt1011 tak ale markiza a jojka iba posuva zabery a info zo zahraničia a vacsinou tie iste informacie su aj na zahranicnych strankach nejakych novin alebo cojaviem kde. To si zase nemyslim ze by boli take špiny že by toto robili s luďmi. Myslim že si všimli že samotny virus tak vystrašil 50%planety že sa ludia zblaznili aj bez nejakych falošnych nepravych informacii o masovych hroboch a podobne😁 to by bola uz velka spinavost naozaj

tslobik
15. apr 2020

@ptmt1011 Ale ľudské emócie sú najlepším prostriedkom ovládania. Ak to ešte stále niekto nechápe, už mi ho je fakt ľúto.

tslobik
15. apr 2020

Žeby to robili s ľudmi???? Si myslíš, že niekomu záleží na človeku v tomto svete? Tisícky mrtvych, čo to je. Treba trocha vyhladiť svet, planéta nedokáže uniesť toľko ľudí. A že ukazujú fotku z nemocnice - z nemeckej, z anglickej, z talianskej (a je to jedna a tá istá fotka). A to sú zlomky len.

diewcatqoo
15. apr 2020

Btw, vo svete sa zacina hovorit o tom, ze koronarvirus bol v Europe rozsireny uz v decembri. Nakolko ale Cina manipulovala s informaciami, nikto nepredpokladal, ze by sa mohlo jednat o koronavirus. Rozne krajiny zaznamenali obrovsky narast pacientov s respiracnymi problemami, vysokymi horuckami, hnackami a davivym kaslom, na ktore nic nezaberalo a ktore mali tazsie priebehy ako obvykle byva pocas chripkoveho obdobia. Noze, popremyslajte, ci ste nemali v okoli niekoho takeho, kto mal tento rok brutalnu chripku...
To, ze sa to mohlo diat pripustaju mnohe kapacity v odbore. V cesku sa momentalne spusta testovanie vo vybranych regionoch, kde budu ludom odoberat vzorky na zistenie protilatok - ci koronavirus uz prekonali.
Ak sa preukaze, ze koronavirus prekonalo viac ludi ako je potvrdenych pripradov, znamena to, ze smrtnost je este omnoho nizsia ako sa uvadza.

babulka82
15. apr 2020

Ano pride aj druha aj tretia a virua nezmizne uz nikdy ako chripka a ine virusove ochorenia

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kitycat
15. apr 2020

V Cechah nebolo nikdy zakazane chodit do prace :D :D :D

Opatrenia sa postupne uvolnuju...ekonomika je v prdeli tak ci tak, treba to nejako rozpohybovat...este tvoje vnucata to budu platit...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
otazka1
15. apr 2020

@diewcatqoo budem sa tu opakovat, ale nevadi, my sme s muzom prekonali take horuckove stavy a respiracne tazkosti na prelome jan/feb, ze konec. Nejaku dobu predtym bol muz s cinskymi obchodnymi partnermi. Za mna realna vec,ale to ma tu mudrlantky udupu teraz. Uz vtedy sa dr informoval, ci sme boli v zahranici. a to sa na svk korona este vobec neriesila v podstate💁‍♀️

veronikaszabova
15. apr 2020

@otazka1 moja mama detto. Zaciatok februara. 2t mala velmi silny zapal pluc. Vysoke horucky, bolest...

autor
15. apr 2020

@otazka1 ja zijem v zahranici a v januari som mala "zapal pluc" ale kedze som tehotna a rtg mi robit nemohli poslali ma domov iba s atb. Takze je to mozne kludne, ja si tiez myslim ze som to uz mala

tslobik
15. apr 2020

@ptmt1011 Tak, tak. To sú také obrovské manipulácie s ľudstvom. Že vlastne nakoniec ľudia uveria tomu, že tie postupné kroky sú vlastne pre ich dobro. Cez tie akože nenápadné manipulácie. To ako s tými peniazmi. Presviedčajú, že obmedziť hotovosť na minimum a platiť všade kartami je len pre naše dobro a zdravie. To akože kto tomuto môže veriť? Tu ide o úplne iné veci. A takto je to so všetkým. Hlavne nenápadne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
15. apr 2020

@otazka1 taktiez som to tu uz v jednej diskusii spominala, ze som to asi prekonala. Tiez som v zahranici a predtym, nez sme cela rodina ochoreli tak, ze v zivote sme taki chori neboli, som sa stretla s niekym, kto prisiel z talianska. Bolo to chvilu predtym, nez sa zistilo, ze si vyletnici z talianska prinasaju suvenir 🤷‍♀️

tslobik
15. apr 2020

@ptmt1011 Ja som zvyknutá na komentáre na moju osobu🙂 Mám svoj názor a naozaj neverím všetkému čo denne omieľajú. Veď to je ako s reklamou. Aj tam ťa dokonale presvedčia, že nejaký šmejd je vlastne prvotriedny výrobok, ktorý musíš mať. Dnes bola moja známa u kožnej. Tá jej zakázala používať akékoľvek dezinf. mydlo, lebo sa vraj tej dermatit. nezbaví. A tá známa to teda s dezinf. naozaj nepreháňa. A spomínala, že toľko ekzémov a dermatit. nikdy nemala ako teraz v ambulancií. Ale je to pre naše dobro.

diewcatqoo
15. apr 2020

Anonym, neda sa ta oznacit, tak pisem takto. Vidis, myslis si, ze si to uz mala... a nezomrela si. To si akosi odporuje s tym, co si pisala predtym. Ze zomrie toooooolko ludi a vsetko by malo zostat zatvorene.
Pretoze nie kazdy, kto to dostane, automaticky zomrie. Je urcite potrebne sa spravat zodpovedne, ale treba rozmyslat aj trochu dopredu. Na dosledky toho, ze by sa vsetko zatvorilo a svet by prestal fungovat, by pravdepodobne zomrelo ovela viac ludi ako na ten blby virus.

tslobik
15. apr 2020

@diewcatqoo Môj 50 ročný kamarát to mal tiež. Síce mal chvíle kedy si myslel, že je po ňom, ale zvládol to doma. A to je fajčiar.

ivanka0101
15. apr 2020

Ide im len o to nahnat ludom strach, aby skrachovali male firmy a mohli ich pripadne odkupit. Chcu dostat od ludi vsetky informacie cez mobil, potom bude nasledne nutene cipovanie a ockovanie kazdeho, biznis. Na chripku sa dalo malo ludi ockovat, tak potrebuju teraz z nas dostat peniaze a tak zarobit. Boze, baby tu nejde o koronu, to je len prekrytie niecoho velkeho, aby ludom nahucali do hlavy bludy a zaroven s nimi mohli manipulovat ako im sa chce, aby to nebolo podozrive, ze len tak z nicoho, tak museli spravit koronu. Vsetko o korone je klamstvo, kebyze ste citali a sledovali internet a nie len tie hlupe spravy co vymyvaju ludom mozgy tak by ste vedeli

autor
15. apr 2020

@diewcatqoo tak ano ale ja som 25 rocny mlady clovek maximalne zdravy bez akych kolvek tazkosti. Ja som skôr myslela na iných. Tak ako vždy, to čo vela ludi nevie. Mne je to osobne jedno nech to dostanem aj 5 krat za rok. Viem ze to rozchodim. Ale je kopec ludi ktori nie.

23121974
15. apr 2020

@bimbambim To sem radšej ani nepíš,že by mohli otvárať aj školy...na FB samé články,len o tom ako by chcel Krčméry otvárať školy,škôlky a už sa spustili samé nadávky na neho a pochybnosti o jeho duševnom stave 🙈 Minimálne 95% tam na neho nadáva a vypisuje,že deti do škôl nedajú...

23121974
15. apr 2020

@veronikaszabova No autorka je na teba nejaká vysadená,ktovie kto to je 🙄😀

0martina0
15. apr 2020

@ptmt1011 ano jedna vec je ako sa manipuluje,ale druha vec je že veľa slovakou ribuznych v zahraniči a pracuju v prvej linii ako zdravoťaci a vidia na vlastne oči čo sa robi,a aj ked je na ine choroby ročne vysoka umrtnosť,tak zme len v polovici aprila a koniec corony nedohľadne