icon

Príde druhá vlna korony?

15. apr 2020

Nemyslíte si že príde druhá vlna korony,po tom ako väčšina krajín zrušila opatrenia? Napriklad v Dánsku dnes išli deti do školy bez rúšok, a ako to chcu asi odsledovať 500 a možno viac detí v škole udržať od seba na 2 metre.. v ČR už tiež môžu chodiť do práce do zahraničia atd nepamatam si všetko, viem že treba začať zase normálne žiť , ale je to veľmi riskantné podla mňa kým nieje liek, práve kôli tomuto kroku,kôli rušeniu opatreni a zakazov takto skoro, to bude uz len horšie a horšie.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tslobik
16. apr 2020

@ptmt1011 so zmanipulovanymi ľuďmi sa ťažko diskutuje veru. Nemá to cenu. Ale keď sa možno s pamätajú bude neskoro. Skôr si myslím ze tomuto budú veriť aj keď nebudú mať čo jesť.

luccija
16. apr 2020

@tslobik takže budeš spokojná, keď tvoj syn, ktorý sa pol roka liečil už neviem na čo pôjde do skoly?Všetci su u nás na vysoko, lebo čísla nie sú také hrozivé ako v zahraničí a to je ten problém.Ja nemám paniku, ale treba byť aspoň trocha obozretný a nevidieť za všetkým kalkul.Z jednej starej fotky, ktorú nejaký lenivý redaktor zverejnil robí veľké haló.Vsetci sa hrajú na detektívov

anjika44
16. apr 2020

Ja by som dala moje dieťa po otvorení školky do nej len v týchto dvoch prípadoch. Keby riadne testy (a nemyslím tám domáce ale také, čo robia na to školené ľudia) a tie by ukázali, že obidvaja máme dostatok protilátok proti korone a hlavne, keby sa stopercentne vedelo, že protilátky vystčia aj na viacrokov. Lbo vraj v Južnej Korei sa nakzilo znova 90 ľudí.

luccija
16. apr 2020

@anjika44 to nikto robiť nebude.Oni potrebuju ludi nahnať do práce, ak by si žila sama a mala hypo pôjdeš budeš rada a nebudeš špekulovať.Vzdy išlo iba o peniaze.Tretina ľudí na SK je podľa ekonómov na hrane so splácaním uverov, a polku príjmu dajú na splátky.Ludom chyba finančná gramotnosť, preto aj banky posledné roky sťažili hypo úvery a ľudia to ešte berú ako zradu a neprávosť.Typicka Slovac nič našetrené a žiť ako krali.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
luccija
16. apr 2020

@anjika44 stačí, že si oslabená či čokoľvek a ochories to neznamená, keď máš protilátky, že neochories.Ked čítam ako ženy píšu, že deti neboli 2 t vonku rozum mi stojí.Potom prvý vánok a deti sú choré.
@ptmt1011 ty si chora kto Ťa prinúti očkovať?Veď dnes ženy pod hrozbou pokuty nedávajú deti očkovať a v detských kolektívoch nie je kolektívna imunita a objavujú sa choroby, ktoré už neboli.
Finančná situácia bude veľmi zlá konečne sa ľudia naučia šetriť a myslieť na zadné vrátka.V zahraničí by si ani ten rodičovský príspevok nemala a nemohla byť doma s deťmi.V Rakúsku je pol milióna nezamestnaných tak sa postarali o svojich zamestnancov.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
marina447
16. apr 2020

Najlepšie by bolo ak by sa d´to dalo prečkať doma, lenže u nás sa to nedá, tí ľudia fakt nebudú mať za chvíľu z čoho žiť, niektorí s tým mali problém už pred tým... Ako aj tak toto nevydržíme do konca byť doma. Buď ľudia skončia na ulici alebo proste pôjdu do práce

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
derdia
16. apr 2020

Ahoj vies co ja ti rozumiem..ja som zodpovedna a netvraim sa najmudrejsie ako tu podaktore ,ktore ta tu strapnuju...neboj sa keby sa to tykalo ich rodiny, ze by im umrel clen alebo by ledva prezili tak by taki mudri neboli.ja sa spolieham,ze nasi nepolavia najma dovtedy pokial to nebude bezpecne...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tslobik
16. apr 2020

@luccija áno, chcem aby išiel do školy a ja mohla do prace. Táto izolácia je devastacna na imunitu.

tslobik
16. apr 2020

@luccija konecne sa naučia ľudia šetriť? A doteraz robili co. Ja som bola k šetreniu vychovávana.

prasiatko30
16. apr 2020

Ja len tak pre zaujimavost k tomu skreslovaniu informacii - vcera Katalansko vydalo nove udaje o umrtiach do vcera oficialne udaje rozpravali o 3756mrtvych vcera sa zacali opierat o udaje priamo z pohrebnych sluzieb - a zrazu uz hovorili o viac nez 7000 mrtvych - i ked oficialne stale rozpravaju len o tych 3756 - cize tie cifry co sa davaju su skreslene ale smerom dole. Kebyze skresluju tak ako tu poniketore hutaju ta cifra v spanielsku by nebola okolo 18500 mrtvych ale raz tolko.

diewcatqoo
16. apr 2020

Ale sa to tu zacina pekne zvrhavat na konspiracie 🙂

tslobik
16. apr 2020

@luccija s tebou končím, lebo si mimo realitu.

prasiatko30
16. apr 2020

@ptmt1011 ale tu sa nejedna, ze zomrie jedna osoba raz za den - jedna sa o to ze sa dostane do domu dochodcov virus a za tyzden je mrtvych aj 20 deduskov a babiciek a popri tom aj niekto z personalu - si uvedomujes aky je to rozdiel??

beronsche
16. apr 2020

Autorka prispevku - pises, ze ludia pridu o zivot kvoli ozivovaniu ekonomiky.. Nuz ano, lebo zdravie a ekonomika spolu ale vooobec nesuvisia, ze? A jedno funguje aj bez druheho..
Ono je potrebne vziat do uvahy vsetky aspekty, ked sa ekonomika uplne zruti v extremnom pripade to moze znamenat aj hladomor.. Ze si to nevieme predstavit? v 21. storoci, vo vyspelej europe? A vedeli sme si predstavit to, co sa deje teraz? Nuz verim, ze veru nie.. Tak ci onak, ak sa ekonomika naozaj zruti, ludia na to budu doplacat zivotmi - pretoze to bude znamenat nefunkcne zdravotnictvo, zvysenie kriminality, vysoke ceny a vyrazny narast chudoby...
Preto by bolo dobre odlozit emocie bokom a zacat realne kalkulovat, ako sa z tohoto dostat s co najmensimi stratami.. Nevravim zrusme vsetky obmedzenia hned a zaraz, ale je cas s tym zacat opatrne uz teraz..

tslobik
16. apr 2020

@beronsche nepochopia

otazka1
16. apr 2020

@missviolet ahoj, theraflu nam vobec nezaberalo aj ked ho pijeme pri chorobe bezne. Isla som ku dr, dal mi atb, nazov ale netusim, este som ich nikdy pred tým nemala. Po nich som skapinala na zaludok 🤨fuj, nikdy viac uz dufam 🙏

beronsche
16. apr 2020

@tslobik ano, pretoze tak, ako nam vo vseobecnosti chyba financna gramotnost, tak nam chyba aj schopnost uvedomenia si sirsich suvislosti... Zial..

jankapepe
16. apr 2020

Na chrípku je aký liek? Na kiahne? Na encefalitídy? Na ostatné koronove vírusy?

tslobik
16. apr 2020

@beronsche kým sa ľudia nespamätajú, dobre nebude. Bez ohľadu na vírus. V podstate tak ako bolo už nebude nikdy.

luccija
16. apr 2020

@ptmt1011 nehnevaj sa nič Ti už už nenapíšem.Kazdy má mať toľko detí koľko uživí.Kazdy má myslieť akú má finančnú situáciu a čo si môže dovoliť.Vsetci sú na tom horšie nie ste jediní.Je mi ľúto, že tvoj muž prišiel o prácu, ale život nekončí.
@tslobik tebe nikdy nič nebude dobre.Este nedávno som prispievala do tvojho príspevku ako si dieťa a rodinu neuzijes, lebo chodíš neskoro z práce.
Vlastne cieľom bolo, aby nás všetkých mohli zaočkovať a zacipovat áno?😅

23121974
16. apr 2020

@ptmt1011 ja som prečítala niekoľko komentárov a stačilo mi...Ovce idú pekne s davom.Sa nečudujem,že to tu tak vyzerá 🙊

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
grankosko
16. apr 2020

Podľa mňa už nikdy nebude nič ako pred tým, táto pliaga len tak nezmizne a na to by sa mali ľudia pripraviť. Nebude to o tom, že za mesiac sa proste prebudíme a nik tu nebude na koronu chorý