icon

Príde tento rok skorá zima a zvýšia sa ceny?

stelly652
15. sep 2025

Dobre ráno píšem vám a chcem vedieť aké mate názory ohľadom skorej zimy myslite si,že tento rok príde k nám skorá zima a budeme musieť začať vykurovaciu sezónou začať už v októbri topiť v domácnosti....?..Pôjdu ceny hore?..energie,plynu,elektriny,vody hore?...

Strana
z2
stelly652
autor
17. sep 2025
@margotka17

@stelly652 no ja teda netuším, aká bude zima, ale ceny idú stále vyššie. Máme kondenzačny kotol na plyn a krbové kachle. Najskôr občas z jesene prikurime kachlami, to teplo vydrží aj dva dni. Víkendy kurime kachlami, lebo sme doma, cez týždeň ide kotol. Od 22.12.- 7.1. kurime len kachlami, keďže sme tiež doma.

@margotka17 my mame tiež zachovalé kachlové pece ešte po prababičke kúrime do nich najmä v Januári keď sú treskúce zimy a mrazy mury sú chladne aj miestnosti zdedili sme dom po prababičke tak sa aj staráme vzorne o dom

stelly652
autor
17. sep 2025
@liusa82

ja si idem dneska navečer prvýkrát prikúriť v krbovkách nejako mi je zima ☺včera mi bolo ešte v pohode ale ako bola nočná teplota tých 7,8 stupňov dnes do rána,tak nejak aj dom vychladol

@liusa82 no aj u nás sa schladilo hlavne tu fuka severný vietor a mame tiež zimu dnu,ale my mame tak otočený dom na južnú stranu,že nám slnko vyhreje miestnosti

mateson2004
17. sep 2025
@anonym_7bf777

Topiť je čechizmus, po slovenský je kúriť, vykurovať

Topiť sa mizes napr v bazéne či v jazere

@anonym_7bf777 🤦 dúfam , že na Vianoce nepozeráš Popelku v pôvodnom znení. Drvivá väčšina slovákov pozerá Českú televíziu viacej ako slovenskú a ty tu začneš s čechizmom.

margotka17
17. sep 2025
@anonym_d13a7e

My kurime drevom pre nas je to najlacnejsie.120€ kazdy rok a ete nam kopa dreva ostane.

@anonym_d13a7e po koľko je u vás drevo, myslím kubík dreva? Za 120 € kúpiš drevo a ešte ti ostane?

margotka17
17. sep 2025
@stelly652

@margotka17 my mame tiež zachovalé kachlové pece ešte po prababičke kúrime do nich najmä v Januári keď sú treskúce zimy a mrazy mury sú chladne aj miestnosti zdedili sme dom po prababičke tak sa aj staráme vzorne o dom

@stelly652 oooo, ta atmoska v takom starom dome je na nezaplatenie.

anonym_d13a7e
17. sep 2025
@margotka17

@anonym_d13a7e po koľko je u vás drevo, myslím kubík dreva? Za 120 € kúpiš drevo a ešte ti ostane?

@margotka17 cca 9-10€ stoji meter a u nas su slabe zimy,niekedy len prehrejeme na tri prilozenia.Toho roku sa este len bude robit,mozno bude kustik drahsie,uvidime.

margotka17
17. sep 2025
@anonym_d13a7e

@margotka17 cca 9-10€ stoji meter a u nas su slabe zimy,niekedy len prehrejeme na tri prilozenia.Toho roku sa este len bude robit,mozno bude kustik drahsie,uvidime.

@anonym_d13a7e tak to máte veľmi lacné drevo.

sisska96
17. sep 2025

Však stále sa kuri už v oktobri. Budúci týždeň bude pod 10 v noci

anonym_d13a7e
17. sep 2025
@margotka17

@anonym_d13a7e tak to máte veľmi lacné drevo.

@margotka17 vies co,ja vobec neviem kde ako stoji.Po 20rokoch som spat na dedine,vtedy otec dostaval od statnych lesov nejaky pridel alebo ako sa to volalo,bol horar 40rokov.

Strana
z2