Prípad Jailyn: Ako sa vyrovnať s emóciami?
Ahojte, pred par dnami som videla na internete pripad malej Jailyn 16 mesacnej. Od vtedy sa strasne trapim. Ako moze jedna matka, toto urobit dietatku? Neviem to vytesnit z hlavy, cele dni pre to ubohe dietatko placem pri predstave v akych mukach, bolestiach a strachu zomieralo, cakalo, ze mama pride a ona nechodila. Pri kazdej cinnosti, ktoru robim s mojou 13mesacnou dcerou, myslim na malu Jailyn. Ked davam mojej papat, ako bola hladna Jailyn. Ked ju prebalujem, myslim na to ako mala Jailyn sedela vo vlastnych vykaloch, ktore jedla aby prezila. Ako na to nemam takto mysliet? Uplne ma to paralizovalo. Ako sa sustredit na nieco ine? Stale len myslim na to, ako sa to ubozitako trapilo a nik neprisiel na pomoc. Uz si pripadam ako blazon. Je to o to horsie, ze sama som mama a viem ako milujem moje dieta, a ze clovek nejde sam ani na wc 😔 Je mi z toho totalne na nic a viem, ze nic na tom nezmenim, ked sa budem trapit. Ale ta predstava toho utrpenia mi mata hlavu. Mam ist za psychologom alebo neviem co mam robit. Neviem co sa to so mnou deje. Aky mate na to cele nazor?
Dakujem
skús si dať niečo na ukľudnenie - napr. magnézium... to by ti malo pomôcť....
Ze je to naozaj priserne a je mi to velmi luto, a rovnako je priserne aj to ze to tak prezivas. Upokoj sa pre boha
Ak potrebuješ,tak smer psychológ. Bohužiaľ strasne veci na svete a aj matky bohužiaľ existujú. Sustred sa na vlastné babatko,na deti v tvojej rodine, susedov, kamarátov,tam,kde máš dosah,vieš zasiahnuť,pomôcť,usmerniť. Výchovaj zo svojho dieťaťa toho najlepšieho možného dospeleho človeka, co najlepšieho otca matku do budúcna. Bud príkladom,ako sa to robí správne tvojim deťom a okoliu. Vieš ovplyvniť tak veľa. Tým ako žiješ. Nesmieš si pripustiť nešťastie celého sveta, lebo ta to zničí.
Daj si aspoň týždňový detox od internetu, stretávaj sa s ľuďmi, choď do prírody na prechádzku. Ak ti nič nepomôže, vyhľadaj odbornú pomoc
@lonely66 otec nemusí dieťa voziť denne. Dieťa je v aute ráno zväčša ticho, lebo je ešte ospalé. Stačí jeden telefonát, alebo myšlienka na hektický deň a môže sa to žiaľ stať ;(((. Osobne dúfam, že už upravujú autá tak, aby sa spustil aspoň alarm. Nechcela by si byť v koži toho rodiča a ja tiež nie. Dosť nešťastné s hnusné prirovnanie si použila.
@lonely66 je to hnus, oba pripady, pri tomto ma mrzi, ako dlho to dieta umieralo. Cca 2-3 dni podla mna kym zomrelo v krciach a bolestiach a strachu. Z toho mi je na hovno. Nie som mimo, len sa ma to dotklo, nemozem za to, ze som cistlivejsia. Myslela som, ze sa najde podobny clovek a poradi
Ja zas stále nemôžem prestať myslieť na tú reportérku čo chodila okolo matky po tom čo došla k autu. To bol jeden hnus sa spýtať matky a chodiť kamerovať a vypytovať sa jej ako sa cíti. Tam sa krásne ukázalo v akom morálnom a etickom dne žijeme. A že to dokonca odvysielali v správach.
@lonely66 ale je to veľký rozdiel, lebo nešlo o úmysel. Otcovia proste nemajú inštinkty matky. Kolegyňa napríklad mužovi ráno volalávala či dcéru vyložil.
Druhý prípad, nechať dieťa samé a ísť na dovolenku? To už je naozaj niečo beštiálne, lebo v tom bol úmysel.
Mňa takto mataju ženy co si cielene dávajú robiť deti aby ich mohli predávať na prostituciu. Ten dokument som vypla hneď potom čo povedali co je téma. Ale proste si nemôžeš pripustat všetky krivdy sveta.
Tak ako ti píšu. Čo nevieš ovplyvniť, to si tak nepripúšťaj. Jednoducho sú aj zlí ľudia a nie je ich málo, s tým nič nenarobíme. Staraj sa o dcérku, čas uteká a užívaj si každý moment. Tvoja dcéra predsa tiež nemôže za to, že niektoté deti majú tak zlé matky. Väčšinou, aj tie zlé matky si zažili zlé detstvo a tak len predávajú vlastne ďalej to, čo sa dostalo im samým.
@domak2 mám to podobne. Keď sa ubližuje týmto nechutným spôsobom,(ale určite všetky typy násilia na deťoch, zvieratách, tí čo sa nedokážu brániť),asi by sa zo mňa stalo niečo,čo je za hranicami zdravého rozumu.
škoda že nedostala trest smrti. Toto nemá v živote žiadne ospravedlnenie. To nie je matka fakt škoda že nedostala trest smrti . Iné si nezaslúži.
Smrť by bola vykúpením,ja by som jej dopriala každý jeden deň tie muky, ktoré ona ,,dopriala" (blbo napísané,ale iróniu chápete).
@alickapusinka dufam, ze spoluvazni sa o to postaraju. Vraj nasilie na detoch ma v base zle dohry 😔
Prestaň sledovať take veci keď ti je potom takto. Veď aj bežne v správach oznamujú vopred keď nejaká reportáž nie je vhodná pre citlivé povahy. Neviem o aký prípad konkrétne ide, sledujem krimi a kriminálne prípady, ale toto sa ku mne nejak nedostalo. Každopádne by som zamestnala hlavu niečim, aj nejakou stupiditou, ktorá ti odvedie pozornosť od týchto myšlienok. Tvoje dieťa to cíti že nie si v poriadku po psychickej stránke, že nad niečim rozmýšľaš a nie je ti dobre a ty týmito stavmi ani nič nevyriešiš žiaľ.
@lonely66 no pockaj,ale ona nezabudla. Ona ju nechala samu a s tym vedomim odisla ma par dni prec.
Tiez som velmi citliva a prezivam utrpenie inych, ale to chudatko male uz teraz nic neboli. Skus sa nadychnut, pocitit svoju vlastnu bolest a sucit s tym dietatkom, a ked vydychnes, vysli do sveta zelanie 'nech su vsetky deti sveta v bezpeci, a milovane' a opakuj to par krat.(Ten cyklus nadychu/precitenia a vydychu/zelania ) Je to metoda, ktoru v buddhizme pouzivaju ako odpoved na to, cim si teraz prechadzas, ten stav ktorym prechadzas sa vola terrified anxiety. Uplne ta chapem a tiez s tym musim pracovat.
hrôza aj som to nemohla ani dočítať.
Zavreli ju na doživotie, ale ...nedala by som jej jesť ani piť, nech pocíti čo spôsobila..smrť za smrť
Úplne poznám a zdieľam tvoje pocity ja musím sa úplne vypnúť zo sociálnych sietí tiež mi je ťažko necitaj ka už prehliadam tiež ťažko znášam takéto príbehy tragické smutné o deťoch hlavne. Musíš sa sústrediť na malú. Jednoducho daj si od toho všetkého pohov
Ona bola single matka jednu 7r dceru dala rodicom a to babo naschval nechala same doma aby sa jej zbavila. Isla s frajerom na dovcu. Ten sa jej pytal na to babo a ona klamala ze je s jej rodicmi. Par mesiacov pred tym bola na psychiatrii Lebo sa chcela zabit . Nebola psychicky v poriadku. A pracovala na ZSKe. A teraz tvrdi ze Boh a jej dcera jej odpustili Lebo ona Strasne trpela. Mne z toho vychadza ze to bolo planovane Lebo mohla dat malicku tiez rodicom ( nevedeli ze sla na dovcu) lenze Keby nechala to babo a 7r doma same .. to 7r dieta by krmilo to male alebo by rozbilo okno a slo zohnat pomoc . Zamerne nechala svoje male dieta same doma umriet od hladu. Lebo jej bolo jedno ze dieta zomrie a ze pojde do basy bolo jej jedno ake budu nasledky islo jej len o to zbavit sa dietata. Hoci ho mohla dat rodicom alebo na adopciu.
@jakubrianka áno,to si pamätám,taká čiernovláska z JOJky,na meno si nespomeniem,nejaká Dana,Diana..neviem. to bolo asi to najhorsie,čo som videla. Práve sa dozvedieť,že ti zomrelo dieťa a ona sa len vypytovala,stále za ňou chodila aj keď matka odisla. Bože,to bolo strašné.
Ahoj, co prezivas je uplne normalne. Ja by som mala byt "ostrielana" a vycvicena, venovala som sa roky trestnemu pravu a poviem ti, ze nie som.
Ked sa nam narodila dcerka 2r dozadu, neustale tu bola tema vojna (UA-RU), ked som ako novopecena mama videla zabery zbombardovanych porodnic, deticiek zavretych mesiace v ukrytoch a to horsie ani nebudem spominat, zacala som mat az nocne mory. Ja nedokazem tieto veci spracovat tak, aby ma to netrapilo. Pred tyzdnom som si zapla serial na rtvs Najvacsie krimi pripady a hned po tom, co otec spravil prvej dcerke som sa rozplakala a musela to vypnut, asi 3 dni som sa z toho spamatavala.
Cize spravila som to, co naposledy....vyhybam sa tomu hlavne teraz uplne maximalne, ked som znova tehotna.
My dcerku 2r nedokazeme ani len ze pacnut po zadku alebo rucicke a nie ze nedat papat a pod. Aj ja aj manzel k nej mame vypestovany neskutocne vrucny laskavy vztah, spime spolu v posteli, hrame sa, blaznime, vsetko mozne...no nechapem a nikdy nepochopim tyranov, psychopatov...
@miadi mala tak vela moznosti 😔 tak malo stacilo, aby vsetko bolo inak.

Dostala doživotne. Vyšší trest už nie je.