icon

Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi

darja27
20. mar 2021

Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴

tinatitti
20. júl 2024

@elenkaba presne. Ale prečo kej otec vlastne nosil ten druhy nôž na políciu????

elenkaba
20. júl 2024

@tinatitti aby vzbudil podozrenie, ze to policajti odflakli

kocurikpupcek
20. júl 2024

@elenkaba áno, aby poukázal, že to odflákli a na tom vybudoval celú jej obhajobu

pieksamaki
20. júl 2024

@tinatitti. Áno, určite by sa emócne bránila viac ak by to nespravila...vedela by popísať viac ku skutku...bránila by aj Tomáša ak by na nich niekto zautocil...bola by inak zranena........a viac by schytala od odpočítara, vodárne elebo elektrárne majú ohlasovaciu povinnosť....museli by to mat v zázname ze je to plánované.....ak niekto cudzí....určite by nevolala najskôr mame ale 112.....škoda mladého krásneho chlapca.....obhliadka je menej dôležitá....experti z kriminalistiky nie sú debili....Maju skúsenosti pri hre kto je agresor a kto obeť.........nechcela by som byť ten záchranár ktorý to videl ako prvý. ..... pri retrospektive jej spravania im musí byť jasne

artepavon
23. júl 2024

Zdravím všechny, tento případ mě delší dobu velmi zajímá... co mi však není jasné, byly zajištěné dva nože jako vražedná zbraň, DVA nože.. to si vrah (ať už Judita nebo létající neviditelný elektrikář) během vraždy přehazoval jeden nůž za druhý? Přece když někdo vraždí, zvlášť v afektu, tak vezme jeden nůž, ne? Tohle mi vrtá hlavou..

vevesh
23. júl 2024

@pieksamaki ja len, urcite by dieta v soku nevolalo 112. Mam to zo skusenosti s vlastnym dietatom, ked mi tu 112 trebalo, ked som krvacala....o polnoci pekne naucena aj co ma povedat, v skole to x-krat preberali, same 1tky zato mala a v skratovej situacii co zrobila dcera ako prve? Zavolala najprv otca a potom na 112 sa nevedela vyjachtat, co a ako a kam maju prist...takze toto absolutne nie je argument, ze to urobila ona a ze by najprv volala 112ku...

tinatitti
23. júl 2024

@vevesh no lenže ona pri volaní na 112tku nekoktala. A prvé čo hovorila bolo o odpoctarovi, nie ze kamarat je zranený. Ôk, beriem, môže to byť šokom. No žiaľ tých dôkazov proti nej je viac. Tiež tomu nechcem veriť,ale žiaľ je to tak.

vevesh
23. júl 2024

@tinatitti ani moja dcera nekoktala. Ale na otazku, co sa stalo v tom strese odpovedala neviem, ale mam chcela, aby som vytocila 112. A ked uz nejako sa dopracovali, ze posielaju zachranku tak na adresu odpovedala dcera "no ku nam domov, nie?"🫣🫣🫣ako teraz mi je to vtipne, ale vtedy v tej situacii jej jednoducho skratoval mozog a hovorila totalne od veci🫣 a ked sa jej spytas, tak ti presne odpovie tu modelovu situaciu, ktoru sa naucili a nacvicovali na hodinach ....a v reale ....no....ona si dodnes nepamata, ako a co hovorila so zachrankou a pritom ovela banalnejsia situacia...

kittykat22
23. júl 2024

@artepavon logiku v tomto pripade budes hladat asi marne.

maria12334
23. júl 2024

Teraz som našla túto diskusiu,ale nemám čas vsetko čítať.. viete mi niekto ochotný napísať ako to skončilo? Je vonku alebo sedí? Je obvinená? Čo si myslite vy spravila to či nie?
Ďakujem

pieksamaki
23. júl 2024

@vevesh chápem co chceš povedať....aj to ze bola ešte dieťa v 16..rokoch...je však pre mňa zaujímavé že ak by dva nože išiel zobrat odpoctar....tak by musel najskôr vojsť dovnútra a nájsť nejaké...aj to je par sekúnd. . Ďalej scenár ak by na ňu zautocil Tomáš (pre nieco) a ona ho v sebaobrane zabila......neverím ze by nekricali.....mali by aj modriny...predsa...ci?...inak myslím ze aj susedom bola kopať o pomoc. Potom....
Skôr si myslím ze volala mame najskôr preto aby kvázi overovala ci robí dobre....predpokladám...ze jej rodicia zabezpečovali viac veci a preto kontaktovala mamu ako prvé....bola este dietatom...v bitke s odpotarom by asi aj debil volal o POMOC..... nahlas....a takí mladí ľudia by zutekali....si šikovnejší......a pochybujem ze odpoctar alebo niekto cudzí s úmyslom krádeže by nemal strelnu zbraň....alebo niečo.....
Hm.....možno o 20 rokov zistia na základe doplnených dokazov ze bola neprávom vo väzení....a názvu novú formu spravania sa človeka.......
....

kocurikpupcek
24. júl 2024

@vevesh medzi vraždou ( aplikácia ktorá zaznamenala 200 krokov po byte, aplikácia ráta kroky aj keď robíš prudké pohyby rúk) a telefonátom na 112, Judita volala ešte svojej mame. Je to dosledovateľné i súdnom spise. Volala s ňou niekoľko minút( matka bola v tom čase mimo mesta) Samozrejme o čom, to môžme iba hádať. Matka priznala,že jej Judita volala a mama Judite nakázala okamžite volať záchranku.
Judita v tom telefóne so záchranarkou znie naozaj čudne. Chápem,že šok. Ale napriek tomu je to akoby s celkom chladnou hlavou.

pieksamaki
24. júl 2024

@kocurikpupcek. ......... v 16 rokoch.......to sebavnima nie a uvedomenie si ze clovek ....do akej miery jej hlava spracovala nieco ze nastal skrat.......co jej predchádzalo.....aká situacia ......pre mňa nepochopitelne .....chýbajú mi u nej emócie... cohokolvek

kocurikpupcek
24. júl 2024

s matkou bezprostredne po vražde (ešte pred zavolaním na 112) sa vykecávala 8 minút. Takže Tomáš vtedy umieral a ona namiesto záchranky, oživovania, riešila s matkou,že čo spravila.

tinatitti
24. júl 2024

@kocurikpupcek po toľkých ranach už v tom čase bol mrtvy

catherinah
25. júl 2024

@kocurikpupcek to vážne 8 minút? To kde bolo uvedené?

kocurikpupcek
25. júl 2024

@catherinah vnútri diskusie som to zachytila

rommie
30. júl 2024

@maria12334 je odsudena, nepomohlo jej ani dovolanie na najvyššom súde. Dostala niečo cez 12 rokov, maximum vzhľadom na to ze bola mladistva. Ja si na základe telefonátu mame z väzenia myslím, že si ten príbeh s odpoctarom vymysleli, ale sú tam nejasnosti, ktoré nemali ignorovať.

maria12334
30. júl 2024

@rommie ďakujem za info

84vali
30. júl 2024

Podcast Kriminalne spisy ma miniseriu o pripadoch, ked vrazdili deti (zahranicne pripady). Juditin pripad nie je nic nove. Preplo jej, zavrazdila kamarata a ako mlada sa dostane von, zmeni si identitu a zivot kludne aj v inej krajine ide dalej. Je to strasne nefer, a nespravodlive, hneva ma to za rodinu Tomasa.

vana222
4. aug 2024

Mne sa to zdá tiež celé divné... To akože Tomáš sa nevedel pred ňou ubrániť? A to čo suseda vypovedala že počula hlboký mužský hlas ten patril komu, keď Tomáš taký hlas nemal. Diablovi? Zvláštne je že aj tie nože ktoré sa našli boli od Juditinej krvi alebo zmiešanej krvi, ako to že na tých nožoch neboli stopy zo žalúdka a iné tekutiny keď bol dobodaný aj do rôznych iných orgánov. A ten telefonát na 112: veľa ľudí píše že volala chladne ľahostajne, to by som určite nepovedala, podľa mňa to bol zúfalý telefonát a pre ňu musel trvať nekonečne dlho aj príchod záchranárov, no muselo to byť skrátka strašné. Inak netrval nejak dlho ten príchod záchranárov že 15 minút? Na druhej strane mám taký pocit akoby rodičia možno poznali nejaké tie jej skryté stránky, možno mávala doma také nejaké dovtedy "slabšie" afekty

hefo
4. aug 2024

@vana222 Ubrániť sa netrénovaný človek holými rukami proti útočníkovi s nožom v afekte, ktorý začne zblízka a nečakane? To si asi veľa o sebaobrane nenaštudovala...

priscilla07
4. aug 2024

@avril299 Aj mňa vydesil ten pripad s Violou, a hlavné ten záver 😕. Jednak som nepochopila, prečo ju dali do umelého spánku keď chrčala, mne pride že jej to asi dopomohlo na onen svet. A hlavne som bola zdesená s výsledkom vyšetrenia.

maria12334
4. aug 2024

@vana222 hlboký mužský hlas? To som nezachytila.. fuha tak tam potom ešte naozaj mohol byt niekto tretí

vana222
5. aug 2024

@hefo tak aspoň vybehnúť, utiecť odtiaľ, však sa vraj po byte ešte naháňali a to vládal? Ale možno zamkla dvere, schovala kľúč

vana222
5. aug 2024

A ktovie prečo tam boli dva nože možno jej jeden zobral vtedy ju aj porezal a ona utekala po ten druhý nôž

rommie
5. aug 2024

@vana222 no ja si myslím ze keď nečakane schytal do chrbta (píše sa ze prve rany boli do chrbta), bol to taký šok, že ktovie ci bol schopný sa brániť. Ale zas ci práve taka situácia keď človeku ide o život nezmobilizuje všetky sily...? A tiež by ma zaujímalo ako.sa určilo, ze prve rany boli do chrbta. Myslím to ako úprimný záujem, ze ako sa niečo také dá zistiť, chcela by som vedieť.

vana222
5. aug 2024

@rommie Neviem však na to sú znalci, vraj prvé boli do chrbta a posledné do hrude myslím tak som to čítala, každopádne sa to muselo diať všetko veľmi rýchlo, ale on keď schytal tie prvé rany tak sa ešte naháňali čo neušiel von a ešte ju kopol aj do rozkroku kde mala odtlačok však nejakú silu musel mať a ko píšeš keď ide o život nezmobilizujes všetky sily?

vana222
5. aug 2024

@anelehka Tiež zaujímavé