Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi
Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴
Ako sa mohla vrazedna zbran prepadnut pod zem? Ak by to urobila Judita sama a nikto treti by ten noz neodniesol z bytu - kde je ten noz?
. "Je pravdou, že obžalovaná bola spolužiačkou ale nie je pravdou, že boli priatelia ako ona tvrdí, vyplynulo to dôkazov," informoval zástupca rodiny Tomáša Halagán. "Odsúdenej Tomáško liezol na nervy neznášala ho, už ani do toho Londýna s ním nechcela ísť nebolo to tak ako tvrdí že boli najlepší kamaráti," povedala teta Tomáša.
Judita pisala kamaratke Eme: "Vy keď ste išli v piatok s Tomášom (btw strašne ďakujem že si s ním šla že sa necítil taký ditchnuty kvôli mne) tak že či nevravel niečo akože na mňa lebo mám strašne pocit že je naštvaný a strašne zle sa cítim kvôli tomu a chcela som mu napísať že či nejde von večer ale neviem že v akom štádiu nasratosti je."
Ema: "Akože nič take strašne len že ho to proste štve že si mu povedala že fe vaše piatky sa nemenia a potom si išla 2tyzdne po sebe so Švábom v piatok alebo proste take že si už mala naplánovaný víkend so Švábom a piatok s Tomášom ale ten piatok si zrušila a išla si zo Švábom. Takze podľa mna už neni taký nasraty ako bol v piatok ale si myslím že stále ho to bude trápiť. A prosím len mu Nehovor že som ti to povedala lebo má zabije."
Judita: "Neboj nepoviem. Veď hej len proste ono si predstav že máš dvoch ľudí ktorých máš úplne najradšej na svete a oni to dajú do tej polohy že teraz vyber si s tým že ten druhý sa potom urazí...a proste Švábo mi tam v piatok napísal že proste kašlem na neho že furt som niekde s Tomášom tak že teda keď s ním nechcem ísť tak že rovno nemusíme chodiť nikam že on nepotrebuje aby som s ním chodila von z ľútosti a takéto ..."
Z tohto je uplne jasne, ze mala Tomasa velmi rada a zalezalo jej na nom. Ale takisto z toho vidno, ze Jakub a Tomas jeden na druheho ziarlili.
Judita s Tomasom si za tri mesiace napisali na FB 6623 sprav.
@sovickavielietat sranda ze tu to slovo akože nemala ako frázu
@vevesh na daných nozoch práve bola Tomasova DNA, a bolo skonštatovane, že sa tam dostala práve útokom...
Skopirujem časť článku : Dokonca aj výsledky DNA analýz vykonaných kriminalistickými expertami vylúčili, že by bola na mieste tretia osoba: “Je bez akýchkoľvek pochybností preukázané, že profil DNA poškodeného sa na predmetné nože mohol dostať len pri útoku na telo poškodeného obžalovanou mladistvou.” Navyše, nevedela vysvetliť, ako sa dostali nože do zásuvky jej komody v detskej izby: “Je ťažko predstaviteľné, že by tam tie nože ukryl neznámy odpočtár, ktorý sa navyše už v tom čase v byte nemal nachádzať.
@vevesh s tými nožmi (čierny a farebny) nevrazdila. Ten s ktorým vrazdila bol iny užší. Šla sa umyť do kuchyne, tam v dreze uvidela tie dva nože ( prišlo jej zle,keď ich zbadala, ako vypovedala). A nasledne sla s nimi do detskej. Preto na tých nožoch nebola Tomášová krv. Ale iba jej.Ten s ktorym vraždila, ukryla prípadne ho vyhodila z balkóna...🤷♀️a policajti ked odflákli obhliadku....
@kocurikpupcek vyhodený zakrvavený nôž by si pravdepodobne niekto na ulici všimol... jedine, že by mu pomohol dážď či ten bežiaci chlapec... skôr to ale vyzerá že putoval niekam niekým priamo z bytu
Dlho som si myslela že je nevinná.. ta stránka rodičov je ozaj dobre spravená.. zapadá to však oveľa viac do seba v prípade že to urobila... Tomáš sa obúva, ide na tréning.. pokojne ho mohla prvýkrát bodnúť od chrbta on zareagoval chcel sa brániť a tak ju kopol dorozkroku.. mohla sa začať “naháňačka” kde mohli padnúť tie slova čo počula suseda “keď ta chytím tak ta zjem” on mohol v kuchyni schytil nôž spraviť jej tie poranenia pustiť nôž a opäť chcel utiecť z bytu ale ona ho dobehla a v chodbe to dokončila... volala mame že ho zabila, ta jej mohla povedať že aby zavolala 112 a ona zavolá otcovi pripadne niečo viac v zmysle aby zahladila stopy... a teraz sa mi natiska otázka ohľadom nezrovnalostí na mieste činu.. čo ak m otec známych kriminalistov pripadne nejakého človeka čo tam od polície prišiel a premiestnil nože, vzal rohož a aj vražednú zbraň pripadne ju schoval tak aby ju niekto z kolegov nevzal..? Čo ak niekto dostal zaplatené veľké prachy za to keď zmiatne aby dôkazy boli neúplné aby ju neobžalovali..? Ozaj neviem len ponúkam ďalšiu možnosť na zamyslenie.. ak je sociopat naozaj a okaslala posudkových psychológov a psychiatrov tak podľa mna minimálne jej mama pozná pravdu.. ak by ona oklamala aj detektor lžy tak u jej rodičov podľa mna by zachytil pravdu. A potom je tu vec so súdom, synom prokurátora, drogami a podobne.. to si myslím že už je len zhoda náhod keďže všetci vieme aké je skorumpovane súdnictvo na Slovensku inak to nie je ani v ZA a tým to celé nahráva do karát pri spochybňovaní jej viny... neviem.. tri dni som doma chodila a premýšľala ako je možné že ju odsúdili.. myslela som si naozaj že to neurobila premýšľala som ako sa to mohlo stať... až ste tu začali preberať ju ako sociopata..takto mi to dáva zmyslel.. jasne stále tam mám priestor aj že to neurobila ale to si celkom neviem predstaviť niektoré veci čo nesedia do toho.. každopádne verím že rozsudok bude spravodlivý pre ňu.. ako každý jeden obžalovaný zaslúži si spravodlivý súd..
@kvecinka321 to ked ta chytim tak ta zjem je strasne boze moj!
@barborkakr mohlo to byť keď ta chytím tak ta zabijem
@barborkakr hej tiež si myslím že to mohlo byt skôr to zabijem
@kvecinka321
@savmebej presne! Chore dievca strasne, este aj vsade hovorila akoze joke “jahozabijem” lenze ona to vedela uz ze to urobi, oni to takto zvyknu dopredu hovorit akoze standa a hraju sa s okolim...boze ked ju pustia snad ju vezmu ti “milujuci” rodicia co najdalej..ak to urobila ona bude vrazdit dalej..
@barborkakr no ja myslim, ze to bolo skor "ked ta chytim tak ta zaje*em". Tak nejak som to aj citala, ze ta suseda pocula ked ta chytim tak ta z....m, ale to posledne slovo poriadne nerozoznala
Ako vidieť aj tu, každý je zameraný na to, že ona je bohatá =zlá rozmaznana vrahyňa a Tomáš =obeť , ten dobrý. A tým sa uzavrel cely prípad.
Ale čo ak Tomáš mal naozaj s niekým konflikt. Stačilo, že by o nejakom zenatom chlapovi zistil že je tiež gay a už by to išlo. A išiel by rovno po ňom.
Myslím si , že.tomasovi rodičia mohli tiez poskytnúť jeho Pc a mobil, lebo možno práve tam, by sa našlo niečo, co by sa im síce nemuselo páčiť, ale objasnilo by to niektore veci. keby v tomto prípade nebolo odflaknute všetko čo sa dalo, už by sme vedeli aká je pravda
@nikyball preco je tak tazke uverit pravde?
@lintu ja ti napíšem za seba. Podobné niečo menej drastické so. Zazila ako pubertacka a veru prvé čo som utekala preč, nebol to blok síce a zvolila susedom jedným druhym tretím. Ja som teda nekricala, bola som vydesena, ze som len jednu krátku vetu zo seba dostala, ale meno toho kto bol napadnutý som hovorila a plakala. Ťažko povedať čo by kto z nás robil.
Mne tiež príde nelogické ze nevolala Tomášovi meno pri ozivovani napr.
A keď to bol byt v lepšom komplexe zrejme nebol jednoizbový aj keby bolo ticho mňa by prvé napadlo, či on tam v tom byte nie je inde. Logickejsie pre mňa by bolo aspoň pár minút čakať a potom vybehnúť preč od miesta útoku.
Píšeš, že sa bála či nie je on niekde v bytovke. Prečo predpokladala, že odišiel z bytu, ale v bytovke ostal?
Všetky nezrovnalosti jej konania sa pripisujú šoku a zároveň všetky nezrovnalosti vyšetrovania rodina medializuje. Rodina veľmi múdro nevyvija žiadnu aktivitu, aby pomohla nájsť teda onú 3.osobu. Im stačí spochybniť už existujúce dokazy čo naviac o to sa aj usilujú.
Nebolo by jednoduchšie a efektívnejšie miesto tých všetkých znalcov najať jeden súkromný vyšetrovací tým, čo by toho 3 našiel?
Stále som presvedčená, že išlo o čin v amoku, nič plánované. Tak ak by ten tretí existoval musel by byť zrazu neskutočne chladnokrvný, aby sa za takú dobu nikde nepreriekol, neprezradil alebo sám z toho nebláznil.
Ak by som verila, že to bol fetak, ponúknem odmenu za info. To nie je komunita, čo by odolala ľahko zarobeným prachom.
Oni zrejme sami vedia, že nájsť toho tretieho je nemožné tak sa vybrali cestou, ktorá im jediná ostala. Vyvolať pochybnosti v jej prospech.
@nikyball ale chapes, naco by isiel po nom do JEJ bytu a pred nou ho pobodal?
@janage boze :(
@nikyball a ten naštvaný by ako vedel, kde ten Tomáš bude to poobedie? Však by ho musel sledovať a teda byť na nejakom zábere kamery. Či myslíš, že šťastnou náhodou narazil na poškodené dvere, ktoré mimochodom boli vraj poškodené zvnútra, premyslene sa vyhol kamere, o ktorej neviem ako by vedel, že tam je, a potom úplne nelogicky dobodal chalana ako zmyslov zbavený, jediného svedka len odsunul nabok (veď mu muselo byť jasné, že jej žiadne smrteľné zranenie nespravil a teda prežije) a potom zas chladnokrvne vyhnúc sa kamere sa vytratil.
Možno aj Tomášovi rodicia poskytli, ale nesúhlasili s medializáciou.
Zhrniem to. Ja osobne si neviem predstaviť , že pri neplánovanom útoku by ten tretí vedel dôjsť a zmiznúť a neprezradiť sa.
Musel by už v tom komplexe minimálne raz, dvakrát byť, aby si zistil, kde je kamera, poškodiť dvere a podobne.
Je pre mňa ťažko uveritelné, že také šťastie by mal, že by to dal bez prípravy. A ak by to už plánoval príde mi totálne nelogické samotné prevedenie vraždy.
keby tam aj niekto tretí bol a zapasil s Tomášom ja silne pochybujem ze by ho išlo 16 ročne dievča brániť s holými rukami že by sa medzi nich postavilo..
@nikyball ja si nemyslím že zlá, rozmaznané a kým nie je jasne odsúdená ani vrahyňou by som ju nenazvala. Ale je pre mňa pravdepodobnejšie ze to urobila ona ako niekto tretí. Opakujem ak by to bolo z gay alebo drogovej komunity, či rodič niekoho koho Tomáš obťažoval, keby si dotyčného aj niekto najal, neverím, že by za 2 roky nepadol tip, zmienka kto by to mohol byť. Ak si Judita tak dobre ho pamätala, prečo rodicia nehľadajú podľa identikitu.
A si predstav v akom strese by tie 2 roky ten vrah žil že ona ho môže kedykoľvek identifikovať.
Stávajú sa samozrejme aj nevysvetliteľné udalosti pamätám si sériu dokumentov o nezvestných na STV.
Ale tu mi príde omnoho pravdepodobnejšie ze tam nik tretí nebol ako to, že bol.
@nikyball vsetko z miesta cinu bolo zaistene a preskumane. To znamená , že aj osobne veci Tomáša. Myslím, že práve z jeho mobilu je ta fotka Judity a časti kuchynskej linky , alebo ?
@nikyball a ešte jedna vec musel by ten 3. vedieť presne kde Judita býva byt, poschodie. Je nepredstaviteľné že by zvonil od dverí k dverám a čakal kde mu ona, či on otvorí a medzitým riskovať, že otvorí nejaký sused a si ho zapamätá. Ak by išiel po nej je nelogické útočiť na neho. Ak by išiel po ňom je nelogické útočiť v cudzom byte, bytovke.
@janage Toto o logickosti a nelogickosti budes darmo vysvetlovat ludom, ktori o logiku ani nezakopli a len mutia vody. A prave pre toto by sa im real kriminalisti dobre zasmiali. Lebo faktom je, ze drviva vacsina vrazd sa deje znamou osobou, v afekte a v znamom prostredi. A ze taka echt vrazdav afekte s dokazovym materialom ma zvycajne kompletnu logiku, nakolko nie je cas na snovanie planu, vypocty, miesta ukrytia domazov a podobne. Pri vrazdach v afekte je prva signalna vacsinou spravna. Ine je to pri ukladnej vrazde.
@teleskop Presne. Ja som normalne v soku, aki su dnes ludia mimo a spochybnuju robotu kazdeho, dokonca aj kriminalistov. Kde sme sa ako svet dostali, ked obranuju uz odsudenych (sice nepravoplatne, ale predsa) vrahov. To je nieco strasne. Jej rodina si robi dobru robotu, kali vody a ide presne formou Cervanova.
A pre plenum: Dievcata, podla tresneho poriadku sa vysetrovaniu vo veci mladistvych venuje zvlastna pozornost a to najma dokazom svedciacim o pripadnej nevine. Nakolko ide o to, aby bol co najmenej “zniceny” zivot mladeho cloveka. To si fakt myslite, ze toto vsetko OCTK opomenuli? Nebudte smiesne.
@darja27 iba mozno nejakej tete, sesternici, nedajboze mamine obeti, ktora to moze citat a prezivat vsetko dokola a odznova.

@kocurikpupcek vsak krv sa neda umyt -teda viditelne ano, ale stopy dna nie, jedine, zeby ten noz umyla v chlore. Na danych nozoch nebola tomasova dna. A k umytiu tvare- boli by stopy na uteraku, ze si utrela tvar (a aj tomasova dna)- takato malickost nie je nikde spomenuta, ci si utrela len ruky alebo aj tvar. A skrvacajucimi rukami umyvat tvar? Nesedi mi vela veci, co nebolo presetrenych...