Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi
Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴
@kocurikpupcek ja ta chapem. Ale pride ti realne, ze baba najde na zemi noze ktorymi niekto pobodal par sekund spat jej kamarata, a zoberie tie noze, a ide ich do umyvadla poumyvat .... ???? .... a potom ich este schova do komody v svojej izbe. Podla mna to je jasne zahladzovanie stop. Co sa tyka motivu a prevedenia - podla mna je hrabla, a aplikovat na jej cin empaticke a logicke zmyslanie je 0 bodov.
@kittykat22 12 min malo byt nie od tych fotiek s jablkom a cajom, ale od posledneho vygoogleneho kvetu (na nejaky projekt ci co). ale ono je to vlastne jedno, aj keby sa za necelych 20 min (tolko bolo tusim od poslednej foto) nalada zmenila z normalnej alebo hoci aj "hadame sa" na "idem ta zavrazdit", je to desive.
@kittykat22 a suhlasim, ze ak to teda bola ona, tak urcite nie je psych ok, lebo iny motiv fakt nevidim. ale potom preco to nie je vidiet v tych posudkoch? ako tu uz niekto pisal, potom sa clovek boji, ze vlastne hocikomu moze takto prepnut. no nechcela by som byt v kozi ziadneho z tych rodicov :(
Rovnako je desive, ze jej matka povie, ze je bezne, ked sa 16rocne deti rozpravaju o kamaratoch v style 'ja ho zabijem'
Pozrela som tu reportaz a uz by ma nikto nepresvedcil, ze to nebola ona.
Skor mam z tych casov dojem, ze mozno ani nebol na odchode, skor na uteku. Napadnuty od chrbta, z bytu, nie od dveri.
@deedol inak v cechach sa stal velmi podobny pripad v roku 2018. Radúz Šafránek pobodal kamaratku nozom. V cechach je to zname pod nazvom "vrazda v arboretu". Raduzova matka bola tiez pani ucitelka ... samozrejme ze tieto dva priprady nemaju nic spolocne. Ale aka nahoda.
@taga mne to tiez napadlo, ze uz ho s tym nozom nahanala a on stihol este otvorit dvere a chcel vybehnut ale trafila ho do chrbta a uz to islo. Lebo niekto tie dvere otvorit musel, a prepdokladam ze to bol Tomas v rychlosti, ked chcel z bytu vybehnut. Alebo sa obuval a bol na odchode, ked ju uvidel ze nanho ide s nozom tak rychlo otvoril dvere, no viac nestihol...
@mrkvicka060 podla mna nemal pojem ze na neho zautoci. Podla fotiek bol vyssi ako ona, a este k tomu to bol chlapec. Keby vedel ze na neho chce zautocit tak neuteka, ale zoberie jej noz, alebo nieco spravi aby sa vyhol utoku. Podla mna ak ho aj v rukach mala a on tam niekde stal, tak neveril/nepredpokladal/ani vo sne by ho nenapadlo, ze mu ublizi.
@kittykat22 vygooglila som si narychlo clanok o tom druhom pripade. tam aspon ten motiv je taky "logicky" v tom zmysle, ze baba sa s chalanom rozisla, cize nejaka ziarlivost alebo co. ale v tomto pripade je to ciste psycho a mozno preto ma to tak zasiahlo, ze tam je ten pocit, ze "ona by nikdy" - a predsa... ja som dost racionalna, takze mna taketo nevysvetlitelne ulety desia.
@barborkakr
@gabrielkaa pri vsetkej ucte k Tomasovi..od prveho dna ako sa stala tragedia a zacali sa konspiracie,ze bol do nej zalubeny,mali spolu nieco atd..som vedela,ze to je blud..ze on bol gay,ved to vidno,vy to nevidite?taky dievcensky typ,stale medzi dievcatami,ved je to jasne..preto ma vobec neprekvapilo,ked som si neskor precitala,ze ano,bol gay..i ked v 16r. sa mohol chlapec este len hladat,ale tak dvojicu Tomas a Judita ako partnerska laska by som uplne vylucila..
Tiez ma tento pripad zaujima a citala som si celu diskusiu. Pre mna je nepochopitelne ako moze niekto zasadit 50 ran. Prve co mne napadlo bolo ze jediny dovod pre takyto cin ci nebola zneuzivana v detstve a nieco spustilo takuto obrannu reakciu ze to schytal chudak chlapec. Ale ak by ju aj chcel sexualne napadnut asi by nebol v bunde a obuty....skoda mladeho zivota.
Na mna sú jej rodičia v tej reportáži veľmi kľudný.
Oooo baby nieco nam uslo. Takze ziadne nahananie, ale ked sa obuval a bol k nej chrbtom. "Podle informací Nového Času Tomáš neměl šanci proti Juditě. Je to sice drobná dívka, ale zákeřná, protože první rána přišla ve chvíli, kdy se nebohý hoch obouval. Byl zrovna skloněný a otočený, nemohl tedy čekat, že něco takového přijde. Ubodaný Tomáš se tedy nemohl bránit, jelikož ho Judita zbaběle napadla ve chvíli, kdy se nemohl bránit. Poté přišli další a další rány až se z toho stala krvavá jatka."
A co som pisala o tej Kvitovej, tak Judita chodila na tenis 😀 "Judita chodila na francouzštinu a na tenis"
@kittykat22 mna skor zarazila veta o tom, ze sa priznala.
Stránka pravda o Judite. Je veľmi šikovne napísaná. Spochybňujú sa nej zaistené dôkazy ako aj postup ako sa k nim vyšetrovatelia dopracovali dokonca aj tie ktoré sa spochybniť nedajú alebo teda, nemali by sa dať .Tu je možno vhodné poznamenať že takáto vražda nemá na Slovensku obdobu , dokonca ani vo svete nenájdete veľa podobných prípadov. Tým chcem povedať že logicky vás na také niečo nik nepripraví a zákonite dôjde k pochopiteľnej možno nie úplne profesionálne na jednotku odvedenej práci.
Škoda že neexistuje aj stránka ktorá by sa trebárs mohla volať Ozajstná pravda o Judite.
A nemusela by byť ani tak obsiahla .Stačil by pár vecne vysvetlených zaistených dôkazov ktoré absolútne vylučujú 3 osobu na mieste činu. No ja niesom vyšetrovateľ moja parketa sú skôr ľudia 🙂
Buď máte pred sebou človeka ktorý omdlie a stratí vedomie tak ako to opísala Judita alebo človeka ktorý rozmýšľa racionálne, je neuveriteľne odolný . Nikdy nie oboch v jednej osobe!
Útok na Tomáša trval pár minút a bolo mu zasadených 51 rán! Človek ktorý toto dokáže v žiadnom prípade neomdlie!
Po tom ako sa prebrala a zamkla, opisovala ako sa chcela dovolať mame no pre krvavé ruky nemohla odomknúť svoj mobil a tak si šla umyť ruky do drezu. Boli tam nože.Ja ja som sa zľakla. Na otázku čoho?. Judita odpovedala „neviem čoho“ proste zľakla. A tak ich vzala obe .keďže jednu ruku mala dorezanú na kosť tak ich vzala spôsobom jeden čepeľou na dlaň a druhý koncami prstov druhej ruky. Potom sa snažila vysvetliť že nože jednoducho nechala pri šuflíku v izbe a viac sa k nim nevrátila..
prečo som absolútne presvedčený že Judita je vrahom?
Mám toho dosť a niečo som už v tejto diskusii na začiatku napísal.
Na zverejnenej 13 minútovej nahrávke telefonátu na 112 aj laik môže počuť ako Judita vystupuje . Absolútne racionálne ..neosobne a kľudne ..ten krik čo je počuť zvlášť ku koncu nahrávky (keď sa už blížia záchranné zložky) je sám o sebe dôkazom (pre mňa teda určite) Osoba totiž s tejto nahrávky v žiadnom prípade neomdlela!
Telefonát na 112 by ste v žiadnom prípade (dokonca ani v to Hollywoodskom) nezačali slovami -opisom , niekto kto sa vydával za odpoctara ..Ale kričali by ste ,dlho by vám ani nebolo rozumieť..
Za peniaze sa v dnešnej dobe da zohnať aj posudok odborníka ktorý na základe fotiek zo spisu spochybní nože.
Judita je ako Boeing ktorý spadol. Stáva sa to len výnimočne a pravdepodobnosť je hrozne malá. Vždy sa to dôkladne vyšetruje
V Juditinom prípade sa tak ale nestalo a tak existuje reálna šanca že sa to môže opakovať. A tak čoskoro si prečítate ako Juditu za dobré správanie púšťajú na slobodu. O to presne sa celý čas snažia Juditiny rodičia.. Judita sa už nikdy neprizná!
Ja len k tým blbym spojeniam "ja ho za...jem."
Videla som tu konverzáciu na FB kde aj nebohý to používal.
Čo je horšie. Pohybujem sa v skupinke nastrocnych, nie mojich deti a môžem teda povedať, že je to ich bežný žargón. Samozrejme hlavne keď tam nie sú rodičia. Píšu si to napr. Aj do komentárov na FB a insta.
Neschvalujem. Neobhajujem a aj tie " naše" deti upozorňujem nech to nehovoria.
Ale to z nich dúfam nerobí vrahov lebo to sa teda máme ešte na čo tešiť.
@boredka presne tak, takýto čin ma pôvod z niečoho, kedy v človeku buble strašný až zúfalý hnev. Taký ktorý sa stupňuje, postupne sa zbiera. Má to do činenia s ponižovanim (možno v detstve utrpela ponízenie,ked od nich otec odišiel, zneužívanie. Normálni ľudia hneve vypenia, tresnú dverami...tí emotívnejši možno aj tresnú o zem tanier.
Tu sa musel Tomas dotknúť niečoho v jej duši, čo mala dosť boľavé, nevysporiadané. Preto taká zničujúca reakcia( jej matka vravela, že Judita je len obeť.) Možno rozvod rodičov a následne zneužívanie v detstve ( otec kydá na matku, matka na otca...to všetko pred Juditou)
Niekto ešte spomenul, ze Judita bola ako medzi 2 mlynskými kolesami. Tomáš a jej frajer sa neznášali. Ona ich mala ale rada oboch (Tomáša ako kamaráta). Spomínala ako si písala s kamoškou, že mala ísť s Tomášom niekam ale nešla, lebo bola s frajerom. Skúmala potom neskôr od kamosky ako sa Tomáš citil.Mrzelo ju to, že je ako piate koleso.A možno bol Tomáš trochu doterný. Jej náklonnosť si vysvetloval ako záujem. Možno ho aj škrelo, že sa s ním Judita takto zahráva. Ale sľúbila mu ten výlet do UK k jej sestre. A jej to zase imponovalo, že sa o ňu zaujímajú dvaja. Ale Tomáša mala rada, len ako kamaráta. Vzdy chcela mat spriaznenu dušu. Tomáš ňou bol. Skvelé sa s ním kecalo o comkolvek.
V ten deň keď bol u nej Tomáš a fotil ju jej mobilom, určite si prezeral fotky, ktoré nafotil v kuchyni. Pri ich prezeraní mohol natrafiť na fotky jej frajera, ktorého neznášal. Vysmial ho pred ňou možno x-tý raz, musel utrúsiť na jeho adresu niečo jedovaté...hm doslova ponižujúce, ponižujúce aj na ňu. Pohádali sa...ona bola uz predtym v strehu, v emočnom vypätí, lebo si nevedela predstaviť ako pôjde s Tomášom do Anglicka ( to tuším písala i kamoškám). S tým Tomášom, ktorý jej uz ide na nervy. Už oľutovala, ze mu ten vylet sľúbila.Zase má tie svoje blbé reči o jej frajerku. Večne mal niečo proti jej frajerovi. Už nebola s Tomášom taká sranda. Uz to nebol pohoďák. Už jej bol protivný a otravný.
Hnev v nej kumuluje, Tomáš si ďalej robí srandičky. Ona schmatne od neho svoj telefón,nenechá ho predsa aby ju a jej frajera zosmiešnoval. Dá si ho do vrecka ( tá aplikácia pri vraždení je narátala pohyby ako kroky)V ruke ešte drží nôž s ktorým pred chvíľkou krájala jablká.
Nech už prestane Tomáš kydať na jej frajera, nech uz prestane!!!!
Tomáš videl ako sa jej zmenil výraz tváre, keď mu vytrhla mobil z rúk. Cítil, že prestrelil. Schmatol bundu, oblieka si ju a mieri po chodbe. Pri obúvani stihne Judite zavolať cez chodbu ustipacnú poznámku a to je už pre ňu posledná kvapka.
On jej kričí: " Tak načo si mi sľubovala to Anglicko?! Prečo si s ním a nie so mnou?! Veď ten tvoj frajer je obycajny feták. Predáva drogy a poviem to tvojmu otcovi.Vsetko poviem aj s kým sa taháš!" To čo si uz dovoľuje! Ona sa zaženie a kričí "Ja ťa zabijeeeem" a zúrivo ho dopadne.
(Podobnosť keď bola malé dieťa a otec ponižoval jej matku príp. naopak)
Výsledok vieme. Judita po skutku vraví,že to bolo jedno veľké nedorozumenie. Aké nedorozumenie? Z jeho hecujucich slov, ktoré ju vyprovokovali pochopila,ze to čo mu slúbila si on vylozil inak. Cele to bolo nedorozumenie!
Rozvod rodicov asi nie je nic prijemne. Ale keď som videla ako vystupuje jej otec (tsss) arogantne, manipulatívne, tie stránky, kde účelovo spochybňuje veci z trestného spisu.
Nechcem sa dotknúť Juditinej rodiny, ale jej otec bol asi dosť nepríjemný, zvlášť pri rozvode.
On, ktorý má široké lakte, suverénny....ponižovanie a zneužívanie bolo asi bežné. Na Judite to zanechalo stopy. Rodičov ma rada oboch. Bola ako medzi 2 mlynskými kameňmi...
Časom je to už ok. Rodičia komunikujú. Zvykla si od vtedy, že nebývajú s otcom.Ved čo, predsa toľko jej spolužiakov má tiež rozvedených rodičov.
@taga presne!!
@kittykat22 drobiva divka?!?!?🧐
@mrkvicka060 nepamatam si kde to bolo napísané, ale bolo tam, že tie zranenia na ruke si spravila sama a také ako mal aj Tomáš. Ak by ho napadla odzadu , asi by nemal takto porezané ruky. Ak ho napadla zpredu, je cudne že neutekal. Je iné ak niekto vytiahne nečakane nôž z tašky a iné ak je doma v teplakoch a v rukách by držala 2 nože a išla naňho.
Asi je dôležité ako presne ležal a ako to bolo ďaleko od dverí. To by chcelo rekonštrukciu prípadu, ktorú asi nikto doteraz nerobil.
@kocurikpupcek tu ale nesedí to ze advokát Tomášovej rodiny povedal ze Judita Tomáša neznášala a že si nevedela predstavit ísť sním do Londýna
@mattkapd ti dvaja arogantni ludia bez chrbtovej klamu ako ich dcera to vobec nezreba brat do uvahy
@barborkakr ale toto povedal advokát opačnej strany.. Nie Judity
@mattkapd Tomášov advokát povedal, že zo správ kamarátkam vyplýva,že ho Judita paradoxne neznášala. Všetko to sedí.
@kittykat22 odkial mas toto? ze ich nasla na zemi a sla ich umyvat? ona nic nenasla na zemi..podla jej vypovede sla po utoku do kuchyne umyt si od krvi ruky kedze nemohla ovladat dotykovy telefon. pri oplachovani ruk jej padol pohlad na noze v dreze a tie potom zobrala a sla ich dat do svojej izby. nie je to dobre ked sa uz takto prekruca aj to co vypovedaju sami ucastnici..ved sa tu zachvilu vytvori 200 verzii skutku

@maribell hmm ... inak napadla ma kauza Kvitova, falosny odpoctar a porezanie. Ci ju v prvej chvili nenapadlo pouzit ten isty scenar - ze ho nemohli vypatrat 🤔🤔 tiez noz, tiez odpoctar ...