icon

Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi

darja27
20. mar 2021

Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴

kittykat22
3. júl 2021

@dominikac321 len ja si myslim, ze ona sa hned mame priznala. Lebo ona jej hovorila "povieme ako si tvrdila, ze sa to stalo na zaciatku" ... takze oni to podla mna vedeli hned.

dominikac321
3. júl 2021

@sslobodnamama777
@kittykat22 ok, odide niekde do zahranicia ale bude to navzdy jej tajomstvom? je toho plny internet, mozno za par rokov budu ludia po nej ukazovat, jej novy partner kamarati vsetko dohladaju...

ktochytavzite
3. júl 2021

v tej mahravke na tu 112 este sa zdala ok,akurat ze stale upozornovala na svoje prsty a zabudala na to co jej hovorila , a v tej druhej kde vola mame,najviac ta mama divna a ona len spokojna ze sa postaraju ze dostane peniaze ze ma lepsiu vaznicu ako keby ich dve nic netrapilo len juditin komfort alebo co?keby ze mne dieta zabije niekoho som v koncoch,i keby to len loz bola a nevedlo by sa este oresne co sa dtalo,bola by som v koncoch,mne pride aj ta mater chladna.

pieksamaki
3. júl 2021

@ktochytavzite ano....samu mna by to ako matku zaujimalo co a ako sa stalo......ked si predstavim ze moje dieta by to ci uz v afekte spravilo.....ved od mala si pozname kazdy svoje dieta tak dobre....ze vieme akej povahy su.....ako ich formuje prostredie....chapem...ze rodina ma pochybnosti k vysetrovaniu.....nerozumiem preco sa tomasov mobil nepodrobil analyze? Alebo som zle citala...niekto to tu pisal....

lasskonka
3. júl 2021

@pieksamaki ano to je pravda.sud to nepovazoval za potrebne.

sslobodnamama777
3. júl 2021

@dominikac321 moze si dat novu identitu, meno, vyzor, vymysli si nieco, tazko povedat, prestahuje sa do velkeho mesta, kde sa stratí, ..mozno to bude mat nejaku dohru este, nieco vymyslia,
...neviem ci ten Kajinek z Ciech vrazdil..ale je popularny, pise knihy a je medialne znamy..

dominikac321
3. júl 2021

@sslobodnamama777 dvojnasobna najomna vrazda a pokus o vrazdu a wikipedia tvrdi ze je influencer :D

pieksamaki
3. júl 2021

@lasskonka toto sa mi napr.nepozdava.....aby tomasov mobil nebol potrebny na analyzu...overenie faktov....aky vzth mal s juditou a podobne.....pride mi to podozrive.....a toto napr. Kvitujem juditinej rodine.....ze by som tiez chcela aby aj jeho mobil bol podrobeny analyze

kittykat22
3. júl 2021

@dominikac321 je mozne ze poziada o nove meno. Samozrejme zacne uplne novy inkognito zivot. Viem ze to je urcite mozne, pretoze takto zije pomerne vela prepustenych vrahov a pedofilov. Niekedy je o tom zmienka online - ale vynimocne.

kittykat22
3. júl 2021

@dominikac321 budes prekvapena ale Kajinek je v bulvare v CR velmi popularny a nie sice casto, ale prilezitostne ho poziadaju o rozhovor alebo nazor. Je to zvlastna postavicka - ale urcite sa neschovava a popularitu a zisky, z toho co spravil urcite ma.

20erika07
3. júl 2021

@foxyfox presne, staci si povedat jej stylom - ako alebo ze, niekto tam bol? To sa ona pyta co to tvrdila od zaciatku??? Keby matka vedela ze sa toto opyta tak isto jej to do tel ani nepovie,asi cakala ze jej povie ano mami ved som to uz 100x povedala ze tam bol ten muz atd, tak mama rychlo ze nechajme to teraz ci ako to povedala ,a hovorila o inom

20erika07
3. júl 2021

@pieksamaki neprelomili vraj jeho zabezpecenie, co mi je divne v dnesnej dobe

lasskonka
3. júl 2021

@20erika07 prelomili by..ale zeby to stalo myslim 5000.ze tolko nato sud neukroji penazi

lasskonka
3. júl 2021

@20erika07 Znalec: „Čo sa týka mobilného telefónu poškodeného, tam som oznámil vyšetrovateľovi, že je možné požiadať izraelskú spoločnosť CELEBRITE, ktorá sa roky profesionálne zaoberá a je to prvá spoločnosť, ktorá dokáže prelomiť prístup mobilného telefónu zn. iPhone. Cena za služby tejto spoločnosti sa pohybuje v sume 4.000 – 5.000,- €. Telefóny prelamujú len na základe požiadania OČTK a súdu. 

(Na porovnanie, posudok z odboru kriminalistika, odvetvie kriminalistická genetická analýza stál 64 500,- €.)

lasskonka
3. júl 2021

Obhajca: Uveďte, kedy ste a akým spôsobom informovali vyšetrovateľa o existencii takejto možnosti skúmania telefónu poškodeného? 

Znalec: Bolo to v čase spracovania posudku, väčšinou zvyknem informovať telefonicky alebo mailom, ale nepamätám si, ako to bolo v tomto prípade, ale osobne to nebolo.

Obhajca: Vyšetrovateľ nejakým spôsobom reagoval na takúto možnosť? 

Znalec: Bolo mi povedané, že nie sú finančné prostriedky a ani zo strany rodiny nebol záujem tieto náklady nahradiť. Ďalej som to neskúmal.

soldi
3. júl 2021

@pieksamaki policia nema dovod skumat pozadie okolo obete. Tu bol vinnik viac menej jasny

lasskonka
3. júl 2021

Po skutku bol zaistený Tomášov telefón a fit náramok, ktoré boli spolu s Juditiným telefónom dva mesiace po zadržaní odovzdané na skúmanie znalcovi (viď motív Judita).

Judita ešte v deň tragédie vyšetrovateľovi poskytla všetky prístupové kódy a heslá k odomknutiu telefónu a do všetkých aplikácií a sociálnych sietí. 

Tomášova rodina vyšetrovateľa informovala, že o jeho prístupových heslách nemá vedomosť aj napriek tomu, že neskôr bol dokázateľne zmenený profil na jednom z Tomášových účtov na sociálnych sieťach (čo je možné iba s použitím prístupového hesla).

barborkakr
3. júl 2021

@lasskonka a dobre urobili😉

pieksamaki
3. júl 2021

@20erika07 to je fakt divne....

anita1978
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Autor odpoveď zmazal
bmuller
3. júl 2021

@kittykat22 myslim, ze ludom, ktorym funguje svedomie, by nedalo chranit ani dceru, ak by vedeli, ze to urobila (ako nie ze ju aktivne udat, ale minimalne nefabulovat). Ine je, ak by som si nebola ista a boli by silne indicie o inom pachatelovi.... Lebo nepriznanim zatazia svedomie nielen jej, ale aj sebe, plus mysliet na to, ako sa citi rodina zavrazdeneho... Priznanie je moralna ocista a mozna sanca potom zacat odznova, aj ked par rokov strati vo vazeni. Ovsem, chce to pokoru a uznanie chyby. Mam vsak este celkom obavu, ze v pripade egocentrickej osobnosti si dievca prave naopak moze vsugerovat domnelu nespravodlivost zo strany justicie, a od spoluvazenkyn podobneho rangu pochytit nie prave humanne navyky, takze po vyjdeni z basy bude jej psychika tvrda ako skala 🙁 Ma kazdy pad, skoda oboch znicenych mladych zivotov 😥

lvula
3. júl 2021

Dievčatá, bola ona aj na detektore lzi alebo sa nechodí na také?

sslobodnamama777
3. júl 2021

@lvula detektor lzi je nepresný.

foxyfox
3. júl 2021

@20erika07 ano rýchlo zatlkala aby mladá nepovedala niečo čo ju usvedčí
@lvula ono to asi nie je legálny dôkaz, ale keby som vedela ze som nevinná tak o to bojujem aby ma vypočuli aj na polygrafe. Ja som to absolvovala len tak cez kamaráta, bola som presvedčená že keď chcem oklamem to. a pri najväčšej snahe som to neoklamala

kittykat22
4. júl 2021

@anita1978 si mozes byt na 1000% ista, ze keby tam bol spolupachatel tak ten sedi a ona je vonku. Jej rodicia by ho zahrabali pod ciernu zem. Bolo stastie, ze tam nebol nejaky druhy spoluziak, pretoze aj keby prstom nepohol, tak by to vsetko spadlo na neho. O to by sa uz jej rodina nepochybne postarala.

barborkakr
4. júl 2021

@kittykat22 presne na toto som vcera myslela, ze keby tam bol ktokolvek na svete s nou a len stal tak sedii navzdy a ona je vonku✌🏻

anita1978
Odpoveď bola odstránená
tykat
4. júl 2021

@bmuller ...bohuzial, takto to funguje len ked posudzujeme inych...vieme ako by sa mali zachovat alebo co by mali urobit. Ked do toho clovek spadne tak sa chova uplne inak. To je realita.

@lasskonka
Ak si dobre pamatam tak bola moznost prelomit zabezpecenie Tomasovho telefonu, nejaka izraelska firma(?), stalo to nejakych 5-7tis. €... ale nepamatam sa preco sa to nezrealizovalo, musela by som pohladat.

tykat
4. júl 2021

Nasla som...
"...Znalec: „Čo sa týka mobilného telefónu poškodeného, tam som oznámil vyšetrovateľovi, že je možné požiadať izraelskú spoločnosť CELEBRITE, ktorá sa roky profesionálne zaoberá a je to prvá spoločnosť, ktorá dokáže prelomiť prístup mobilného telefónu zn. iPhone. Cena za služby tejto spoločnosti sa pohybuje v sume 4.000 – 5.000,- €. Telefóny prelamujú len na základe požiadania OČTK a súdu.

(Na porovnanie, posudok z odboru kriminalistika, odvetvie kriminalistická genetická analýza stál 64 500,- €.)

Obhajca: Uveďte, kedy ste a akým spôsobom informovali vyšetrovateľa o existencii takejto možnosti skúmania telefónu poškodeného?

Znalec: Bolo to v čase spracovania posudku, väčšinou zvyknem informovať telefonicky alebo mailom, ale nepamätám si, ako to bolo v tomto prípade, ale osobne to nebolo.

Obhajca: Vyšetrovateľ nejakým spôsobom reagoval na takúto možnosť?

Znalec: Bolo mi povedané, že nie sú finančné prostriedky a ani zo strany rodiny nebol záujem tieto náklady nahradiť. Ďalej som to neskúmal.

Zatajenie skutočnosti vyšetrovateľom, že existuje možnosť vykonať skúmanie telefónu, hoci bol o tom znalcom informovaný je nepochopiteľné a takýto postup v prípravnom konaní len umocňuje podozrenie, že OČTK nemali záujem vec riadne objasniť. Takýto postup OČTK je nie len v rozpore s Trestným poriadkom, ale je aj zásadným zásahom do práva na obhajobu obžalovanej.

Vyšetrovateľ teda nepredvolal nijakých svedkov z Tomášovho okolia a zatajil skutočnosť, že existuje možnosť preskúmať Tomášov telefón. Svedčí to objektívnom a nezaujatom vyšetrovaní?..." zo stranky Pravda o Judite