icon

Prípad Judity, ktorý sa stal pred dvomi rokmi

darja27
20. mar 2021

Sledoval niekto z vás prípad,ktorý sa stal pred dvoma rokmi
v Žiline?(Judita a Tomáš)
Nedávno som to niekde čítala tak som hľadala na nete ,našla som len články ako ju nespravodlivo obvinili ale nič z info ktoré vyšlio hneď keď sa to stalo.To sa niekde stratilo z médií.
Odkedy som to čítala chodí mi to po rozume.Blba doba tento covid 🥴

lasskonka
8. júl 2021

@levantine tiez sa priklanam k tomu, ze pravy noz je uz navzdy "strateny", ale kedy by toto vsetko vymyslela sa mi nezda..stala sa vrazda-volala mame cca minutu a hned nato uz bola az do prichodu zachranarov pri telefone na 112 a bolo pocut co viac menej robi

lulubka28
8. júl 2021

Baby, ale ved znalec sa jasne k tym nozom vyjadril, ze jeden z nich mohol kludne byt vrazedna zbran. Ved on to tam presne vysvetlil, ako to je.
A co sa tyka toho najdeneho noza, ktory policajti akoze nenasli v sufliku a jej otecko ho sam od seba odniesol, tak tomuto ja vobec neverim. Podla mna tam odniesol nejaky noz zamerne, aby poukazal na neschopnost policie a tym vyvolal pochybnosti vo vysetrovani.

catherinah
8. júl 2021

@lulubka28 to vyzera akoby len dopasovavali tu vrazednu zvran, len aby nieco bolo. Mne to tak pripada. Jednoznacne sa nevyjadrili, ze ÁNO, TOTO JE vrazedna zbran.

kristianka2255
8. júl 2021

Nakoniec bolo zverejnené oficiálne stanovisko sudcov, ktorí rozhodovali o osude bývalej gymnazistky. ,,Obžalovaná ako šťastné mladé bezproblémové dieťa bola obklopená enormnou láskou svojich rodičov s črtami silného ochranárstva, ktorí jej súčasne nedokázali nič uprieť, mala dostatok všetkého, aktívne sa rozvíjala vo všetkých smeroch, nebola konfrontovaná so žiadnym materiálnym nedostatkom, nebola zvyknutá, že nedosiahne to, čo si zaumieni,“ uvádza sa v odôvodnení rozsudku. Podľa ich názoru tak Judita bola egoistka a neschopná prehry. ,,Pri uvedenej kombinácii naozaj stačil banálny nespracovaný problém k nešťastiu, ktoré sa stalo,“ dodali.

kristianka2255
8. júl 2021

@lasskonka ja som v tej skupine do not free judita, normalne funguje

nikyball
8. júl 2021

@lulubka28 a ako by vedel, že Judita hovorila o 2 nozoch a ak aj áno akoby dal na ten nôž jej krv?

ktochytavzite
8. júl 2021

@levantine tak nieje iste ze to bola ona na 100% pokial sa neptizna ,bude pravda uprostred.Ak neopustila byt,vrazedna zbran co sublimovala?To je divne ze sa nenasla plus ze ostaka v byte.

jouky
8. júl 2021

@ktochytavzite tak to je totalna blbost, ze pokial sa neprizna, nie je na 100% iste, ze to nebola ona. Kde by sme k tomuto prisli?? Kolko odsudenych vrahov sedi a nikdy sa nepriznali a predsa su si ostatni isti, ze su vrahmi. Ved neboli odsudeni len tak z nicoho, existuju predsa priame a nepriame dokazy.

barborkakr
8. júl 2021

@kristianka2255 asi tam do tej skupiny neberu jej pribuznych😉

kristianka2255
8. júl 2021

@barborkakr 😂😂myslis ze je pribuzna?

petricka1984
8. júl 2021

Ja nerozumiem, ako je možné, že otec obvinenej má možnosť pohybovať sa po miesto činu a len tak náhodou tam objaviť nôž, ktorý si skúsení kriminalisti nevšimli 🙄

adula12
8. júl 2021

@petricka1984 tiež mi je to divne lebo kolkokrat opaskovaný ešte aj susedia co sa pomaly nedostanú domov, policajti strážia bytovku a tuto si veselo ide do zakrvaveneho bytu, prehlada všetko čo sa dá, zotre stopy... divne, ze otec vrahyne mohol vstúpiť bez sprievodu na miesto činu.

lvula
8. júl 2021

Prave som citala nejaky starší clanok spochybnujuci vyšetrovanie - písaný v štýle ako web o Judite a oni tam uvádzajú tento argument, ze otec nasiel 6 dni po cine noz a odniesol ho na policiu, cim vraj dokazuju, ze prehliadanie miesta činu bolo odflaknute.

levantine
8. júl 2021

@jouky 👏👍

catherinah
8. júl 2021

@adula12 uz boli asi zaistené vsetky stopy, zdokumentovane, sak hadam tam nebudu tyzden fotit, ked to je byt, kde sa býva.

barborkakr
8. júl 2021

@kristianka2255 vsimni si par starsich ju obhajujucich profilov, par novych😉

adula12
8. júl 2021

@jouky ale zas netvarme sa, ze sa nikdy nestalo, že bol niekto odsúdený nepravom. Su stovky prípadov co x rokov si odsedeli v base a po 20rokoch sa zistilo, že neprávom.
Samozrejme Judita nespadá do tejto kategórie, lebo jej už z očí srsala nenávisť, nadradenosť. Škoda, že nepovolali k nej aj niekoho kto sa zameriava na neverbálnu komunikáciu, možno by zistili z jej reči "tela" co je zač.

lasskonka
8. júl 2021

@barborkakr
@kristianka2255 to malo byt na mna dievcence?

jouky
8. júl 2021

@adula12 ale ved to ja ani nikde netvrdim..Len pisem, ze aj bez priznania moze byt na 100% iste, ze clovek spachal nejaky zlocin a nie, ze pokial sa neprizna, tak je vzdy nevinny

ktochytavzite
8. júl 2021

@jouky ano ale s tymi nozmi je to divne,neverim ze to co otec robi je pravda lebo bed po 6 dnoch si moze kadeco vymysliet aj to ze tam nasiel noz,podla mna urcite kazdy by orehladal nocnu stolik,toako orve bije do oci,ale tak kde je?

barborkakr
8. júl 2021

@adula12 otrasna je, zvlasny zjav, neviem popisat co z nej ide…ta tretia fotka stastny Tomasko nic netusiaci par minut pred smetou dobodanim 50 x, strasne volaco…

barborkakr
8. júl 2021

@barborkakr teda druha…

kristianka2255
9. júl 2021

Argumentácia advokáta Tomášovej rodiny:

„Súd sa zaoberal aj posudkom daného znalca, ale aj posudkami ostatných, súkromných znalcov, ktoré si dali urobiť rodičia odsúdenej. Rozsudok obsahuje podrobné odôvodnenie, prečo súd neuveril posudkom, ktoré predložila obhajoba Judity, okrem toho, že napr. jeden z posudkov doložených zo strany obhajoby Judity nevypracovala ani kompetentná lekárka z odboru súdneho lekárstva, ale napriek tomu posudok spravila. Podotýkam, nikto obhajobu neobmedzoval v kladení žiadnej otázky, znalcov sa pýtali, čo len chceli.

V rozsudku je taktiež podrobne zdôvodnené, prečo niektoré dôkazy súd nevykonal. Prečo rodičia Judity nezverejnia tento rozsudok na svojej webovej stránke? Oni zverejňujú len parciálne veci a snažia sa zviesť verejnosť nejakými svojimi pseudopohľadmi na vec.

Celé trestné konanie je založené na dôkazoch, na ničom inom. Keď dôkazy boli zabezpečené, boli vykonané a boli vykonané aj znovu pred súdom. My sme znalcov vypočúvali hodiny, hodiny sme sa dívali na kamerové záznamy a hľadali presne to, čo Judita opísala. Keď Judita opísala vraha, my sme na kamerových záznamoch hľadali vraha, keď Judita povedala, že ju vrah porezal raz a ona odpadla a prebudila sa, keď tam už vrah nebol, tak sme to rozoberali.

Juditu prezradili jej vlastné hodinky. V čase, keď povedala, že ležala v bezvedomí, urobila skoro štyristo krokov, lebo sme to zistili z aplikácie Zdravie. Tým, ako ona vypovedala, sa sama usvedčila. Súd neurobil nič, len porovnával jej výpoveď s dôkazmi, ktoré s ňou nesedia. Na mieste činu nebol nikto iný len ona. To trasológ povedal jasne, ak by tam niekto iný bol, musel by mať krídla a lietať, doslova je to tak.

Prvostupňový súd určite nebol zaujatý, lebo to je senát, ktorý sa skladá zo sudkyne a dvoch civilistov, a určite ani druhostupňový súd, ktorý sa skladá z troch odborníkov, troch právnikov. Odvolací súd sa s rozsudkom okresného súdu absolútne stotožnil. Keby to bolo tak, ako prezentuje rodina odsúdenej, nevidím dôvod, prečo by to krajský súd nezrušil, nevrátil a neoslobodil.

Judita opísala, že ju raz porezal útočník, keď bránila Tomáša, a potom omdlela, ale my máme preukázané, že na rukách mala tri samostatné rezy. To nie je pravda, že ju raz niekto porezal. Rodina odsúdenej taktiež tvrdí, že útočník zaútočil spredu, ale my máme preukázané, že prvé smrteľné rany inkasoval Tomáš zozadu.

Toto nielenže napísali odborníci, ale každý znalec bol hodiny vypočúvaný pred súdom, kde mu mali možnosť klásť otázky obhajoba, prokurátor, my aj ja. Tých otázok tam bolo kvantum a súd sa týmto zaoberal, čiže ak si myslia, že je to tak, ako to oni tvrdia, prečo nezverejnia rozsudok prvostupňového súdu? Veď je už anonymizovaný.

Judita taktiež tvrdí, že vrah prišiel a zaútočil na Tomáša a ona sa postavila medzi nich, chytila mu nôž, čím ju porezal, odskočila nabok, spadla a potom si už nič nepamätá. Vie len to, že keď sa prebudila, vrah tam už nebol a Tomáško ležal bezvládne na zemi. Ona potom prišla k nemu a začala mu dávať prvú pomoc, čo vieme aj z hovoru na 112, ale je tam veľmi dôležitý detail z hľadiska trasologického. Judita mala na nohaviciach z vnútornej strany stehien stopu Tomáška, odtlačok nohy. Vysvetlite mi, ako vznikol kopnutý otlačok topánky Tomáša na Juditiných nohaviciach, keď ona bola omdletá a keď sa prebudila, bol Tomáš už mŕtvy. Vznikol, keď spolu zápasili. Tie nohavice sú zaistené, sfotodokumentované.

Čo sa týka nožov, dĺžka bodného kanálu nemusí korešpondovať s dĺžkou bodného predmetu, bodný kanál môže byť dlhší, ale aj kratší ako zraňujúci predmet. Do úvahy treba brať elasticitu tkanív, ako aj to, v ktorej fáze dýchania rany vznikli. Čiže vražedné zbrane mohli byť spomínané nože.

Všetky tieto veci však Juditina rodina vie, ale ich vyberajú zo spisu. Na všetko im znalec odpovedal a všetko je vyvrátené. Jej vina je preukázaná nie na základe trasológie, nie na základe jedného dôkazu, je to súhrn dôkazov, ktoré vo vzájomnej súvislosti tvoria ten záver.“

barborkakr
9. júl 2021

@kristianka2255 👌👏🏻👏🏻

20erika07
9. júl 2021

@kristianka2255 co viac dodat ...nech si to len pekne odsedi

kristianka2255
9. júl 2021

@20erika07 ano, myslela si, ze si vymysli pribeh a este bude za hviezdu, ako sa ho snazila zachranit a rodicia ju v tom podporuju(alebo su iniciatori pribehu?). Fakt ludia bez chrbtovej kosti 🤮

barborkakr
9. júl 2021

@kristianka2255 a uz tu aj stichli🙏🏻🤭dufam, ze sa hanbia…

lvula
9. júl 2021

@kristianka2255 ja si netrufam odhadnut ako by som sa ako rodič zachovala.... Ci zmysel pre spravodlivosť by zvitazil nad materinskou laskou....

kristianka2255
9. júl 2021

@lvula tam bolo tolko tej materinskej lasky, ze to az tak dopadlo, ako to dopadlo. Juditka sem, Juditka tam, Juditka tu mas.. treba aj vychovavat a toto je jej zivotna lekcia, ..

levantine
9. júl 2021

Aspom je tu strasne vidiet ked si brania svoju VRAHYNU ako bola rozmaznavana, uprednostnovana, vsetko mala, nic jej neodopreli, len Juditka Juditka, vzdy bolo po jej. Jej to srsi z oci ta nadradenost a dominancia.