Prípad unesenej Soni. Kto je ten muž?
Viete baby niekto nieco nove?
@katkami123 pozri vieme čo za chlapov tu behá vieme , vieme že dostane max 5 rokov a klude piano znasilni dalšiu
ide sama ku kamaratovi pokial nie je gej asi čitat romantické rozpravky nebude chciet
ano aj ja som bola u kamarata ale vždy mal sestru alebo rodičov doma
ano aj ja chodím niekto by nazval vyzyvavo ale netrieskam sa po opustených miestach sama opakujem sama
ano aj ja chodievam chodievala som v noci domov ALE bud som niekoho poprosila aby ma odprevadil alebo prišiel otec priatel naproti alebo som poprosila taxikara aby počkal kým nezajdem do vchodu
ked mi mama vysvetlila že sama do pivnice v našom chode nemám chodit neskušala som to, ked bude sused ponukat k nemu, nemám ist aj ked ho poznám a ano stalo že by si nepovedala od toho suseda slušnaka, ked som to povedala rodičom aj sa stahoval preč z bytovky
ano v tom že ked neznásilni dievča A tak si počká na dievča B ale ked dieva A B C D E f bude mat doprovod jedno kde a jedno kolkej hodine tak vyjde na sucho
ked viem že ked sa dotknem horucej pece tak asi to nebudem skušat obrazne povedané,pokial sa dá tak sa chránim ,ano aj ja môžem mať smolu ale neskušam
@sara07
Tebe asi nedochadza zakladná vec, ktorú tu píšem. Mozes si dávať neviem ako na seba pozor, keď ti niekto bude chciet ublížiť, tak to urobí, čo sú kriminálne spisy, tam ľudia plánujú aj mesiace trestný čin. Môžu ta vtiahnuť do auta aj na ulici, kde sú chodci, skryjú si značky a koniec. Je dobre byt obozretná, ale raz, keď niekto niečo na teba plánuje a ty netušíš, mozes sa aj doma zamknúť, aj tam môže prísť a ta znasilnit. Len si nájde inú cestu ako to urobiť, zlo je vynaliezavé.
nepomoze, ze pride otec, kamos ci taxikar.....tu pomozu len tvrde tresty, TVRDE TRESTY.
Singapur ma najmensiu mieru kriminality na svete, chodila som s dcerami o polnoci po indickej stvrti a nikto sa na nas ani chlipne nepozeral, ani nam neukradol iphone ci peñazenku, a to boli len tak olne polozene na stole.
Preco?
Lebo maju tak prisne tresty na vsetky tieto delikty, ze by ani tomu najhorsiemu deviantovi nenapadlo nieco zle urobit.
@sara07 its a dress not a yes! suhlasim s tenerifkou, tieto hlupe kometare typu - provokovala oblecenim, nemala setrit na taxiku, mal ju niekto odprevadit bla. tak ok, nech sa paci, mily stat, evidentne tu chodia po uliciach monstra, tak ja si prosim ochranku pre kazdu zenu, ktora musi vecer z prace, casnicku, barmanku, pumparku, taxikarku. zaujimave, ze chlapi ochranku nepotrebuju. cize nabuduce ked uvidim chlapa v obtiahnutych gatiach a s odhalenou chlaptou hrudou, nuz, nemal provokovat, rovno ho do krikov hodim, znasilnim a poviem, ze to bola jeho chyba! good job, to je zdrave rozmyslanie ✌️
@sara07 "nikto tu nerobí z obete vinika" robi to každý, kto pri téme znasilnenia hned zareaguje tak, že vsak mala oblečené leginy, sukna a pod. Namiesto debaty o leginach v spoločnosti, by sme mali riešiť a tlačiť na zvýšenie trestov.
Ja s tebou súhlasím, že prevencia je dôležitá a ja sama sa snažím nechodíť na opustené miesta a tak. Ale z vlastnej skúsenosti ti vravím, že zle sa môže stať aj o 7 rano cestou do práce po celkom frekventovanej ceste, kde chodia policajti. A nepotrebuješ ist ani po opustenom mieste...
@basullinka len na zamyslenie - preco ja nemozem v klude ist vecer z kina? preco sa stale musim obzerat? riesenie je byt uz vecer doma, len preto, ze niekto je monstrum, ktore nevie, co so sebou? rupnut v hlave moze kedykovek predsa. su zeny, co chodia aj skoro rano do prace, tiez nie je vonku nikoho. je ore mna neuveritelne, ze sa zena vkuse musi obmedzovat a nemoze naplno robit, co chce a kedy chce, lebo sustavne sa ma citit ako terc ci potencialny ciel utoku. chore.
@victoriab presne toto je svätá pravda. Nonstop sa obmedzovať a nedat si šaty a ist s kamoskami do kina, lebo sa bojis ist domov. Bat sa ist z nocnej sama na autobus, lebo ides cez maly parcik. A mnoho mnoho ďalších situacii. Ale my radšej riešime, čo ženy maju a nemajú robiť, obliecť si ale nie to, ako riešiť uchylakov a ake tresty im dat, lebo dnešne tresty su na zaplakanie. Preto som aj v prvom prispevku napisala, že chlapi, ktori sa nevedia ovladat a vynucuju si sex nasilim skratka do spoločnosti nepatria ale do ustavu alebo väzenia. Ale my staaaale riešime leginy a ako si dovolila vôbec vojsť z bytu po 22.00 ....
Pre tie, ktore za znasilneni hladaju oblecenie… par foto z vystavy oblecenia znasilnenych zien, dievcat a dievcatiek https://www.huffpost.com/entry/powerful-art-exh...
@marianini17 myslím si kazda zena z nas, aa obzera a castokrat boji ist sama. Ale vela z nas tu chce poukazat na to, ze miesto riesenia obeti by sme mali tlačiť na vinikov, nasilnikov. Spolu ako spoločnosti tlačiť na zvýšenie trestov. A pri podozreni to aj realne riešiť. Mam vlastnu skúsenosť, kedy vinik nebol rieseny mesiace. Mimochodom, niekde som čítala štatistiku, kde bolo spisane, že mnoho žien, ktore boli znasilnene, neboli vyzyvavo oblečené práveže priemerne a neboli to vyzorovo vystredne ženy. Len si už nepamätám zdroj, tak neviem postnut link, bohužiaľ.
@marianini17 ja sa ale pýtam - prečo ja ako žena to musim robit? preco si muz moze ist zabehat, moze ist v noci z prace ci baru a byt uplne v pohode? co sme my iny druh alebo co?
@marianini17 ako je to hrozne, ze niekto si berie opijaty a nikto to neriešil, aj ked to kolegovci vedeli. A to je to co som ti pisala, ze pomohlo by časť prípadov znížiť, už len keby realne riešili podozrenia.. Je to fakt hroznee :(
pachatel ma 54 rokov🙆🏼♀️😤
@marianini17 ale byt profesorom - prepac, tam porovnanie zena/muz absolutne nesedi
Drsne. Takže starý záchrankár z Pezinka a diazepam
ten chlap je rozvedeny a ma dve deti z toho dceru v rovnakom veku ako je to dievca strasne
@marianini17 dakujem aspon niekto pochopil prevenciu v mojom príspevku
@tenerifka ano keby bola kastracia ja som za
ale budme realisti tu sa nikdy takéto niečo nestane žeby za znasilnenie bol väčší trest ako je, a ani nikdy nebola snaha od politikov to zmenit, každého zaujima len ochrana nenanerodeného dietata podla predkladaných návrhov ale ochrana žijucich deti alebo žien nie, nie je vôla na prisnejšie tresty
ano pomohli by prisnejšie tresty ale musíš ist podla toho čo tu je teraz
@sara07 prevenciu sme pochopili všetci, ale pardon, bývam blízko lesa sama a keď mám chuť ist na prechádzku hneď alebo keď sa počas HO uvoľní nečakane miesto v kalendári nebudem niekoho zháňať ako “ochrankára”. Psychopat môže byt na love počas dňa, večer, v noci, hocikedy. Nie každý ma chuť žiť svoj život cez okuliare strachu. Možno by si uvažovala iným smerom, keby si mala dcéru

@basullinka nikto tu nerobí viníkov
kde máš väčšiu šancu aby ti niekto ubližil na námesti alebo na opustenom mieste kde nie je ani noha , ja sama tiež nechodím v stane tiež by niekto mohol povedat že vyzyvavo ale netrepem sa do spominaného lesoparku, opustených garaží a večer v noci bud som niekoho poprosila alebo mi išiel otec/priatel naproti alebo rovno prišli po mna alebo som poprosila taxikara nech počká kým sa zatvoria dvere na vchode bytovky
ano ked sa dá sa chránim pred chlapmi čo si nevedia zo sebou rady, vieme že su tu aj že bežne behaju po svete