Prípad unesenej Soni. Kto je ten muž?
Viete baby niekto nieco nove?
@bluka2 mne je to jedno kto kde ako chodi
ja ked to vidím ,poviem si v duchu svoje, krutim hlavou - ich vec mám na to iný názor
vadí mi to tiež že som obmedzovana , neviem sa spolahnut na nič že mi nikto neublíži
ja som napisala svoj názor , beriem realitu ako je ,a ako tu napísala iná baba riešim prevenciu a neriskujem
@sara07 ved práve. Ja súhlasím s tebou, že prevencia je základ a to, čo každá jedna z nás musí robiť sama pre seba. Len su rozne situacie a niekedy ani prevencia nepomôže. A následne pokračujem v tom, čo pisala. Kym sa budeme ako spoločnosť viac venovať leginam, ako tým ako pomôcť obetiam a donútiť štát, aby sprisnil tresty a tlačili, aby aj kompetentní podozrenia riešili včas, tak to nedosiahneme. A tým ja nechcem podceniť prevenciu, ale len ta bohužiaľ nestačí.
@sara07 ale prosím ťa..ako pubertacka som zažila magora, čo ma prenasledoval a tlačil na mňa...a teda určite to nebolo preto, že by som mala na sebe legíny či crop top (tie som nikdy nenosila ani nenosím). Keď natrafíš na debila, tak ti žiadne oblečenie nepomôže, môžeš chodiť aj v skafandri či burke..
@sara07 prepáč ale píšeš ako keby ona vyprovokovala nejako toho násilníka. Že išla v noci po tom parku. Ak to bol zdravotník a mal pripravené sedativum ktoré jej dal do žily, tak to bolo chladnokrvne pripravované a musel si ju vytipovať už dávno. Alebo ak čakal na náhodu, tak by tam chytil inú a keď nie v parku v noci tak niekde inde. Nechápem že ešte aj ženy obviňujú obeť. Ľudia sú asi fascinovaní predátormi a mocnými a schopnými zla. A nevinný je v ich podvedomí len taký chudák čo ma byt ticho a nedráždit leva.
Baby ktoré ste písali, že za znásilnenie dostane 5 rokov.... Dúfam, že to tak nebude... Keďže to bolo plánované, spĺňa to kritériá na 7 a 15 rokov...
Plus spáchal viac trestných činov, okrem znásilnenia musí byť potrestaný za únos dievčiny a aj za krádež opiátov.. To sa musí nakumulovat.
Inak k tomu, že kolegovia vedeli, že chýbajú opiaty a neriešili..... Ono nikde nevraveli, že pravidelne chýbali, ale ze sa to stalo už aj v minulosti... Ktovie, možno naposledy pred rokom, to vôbec není také nápadné.... A mohli to vtedy riešiť, ale súčasne mohol to ututlat, napr ze sa 1 ampulka diazepamu sa rozbila pri manipulácii... Ten diazepam sa používa celkom často na záchranke, napr pri epileptickych zachvatoch.... A tak keď ste kolegovia a dlho sa poznáte, kolega ti povie, že sa to rozbilo, tak to ďalej neriešiš, veríš tomu, interné sa to vysvetlí, odpise sa to do zošita a hotovo.... Nebudeš podozrievať kolegu z takéhoto činu.... Ak sa to stane opakovane, tak možno ti začnú blikať kontrolky a hľadáš súvislosti.... Ale keď je tam nejaký časový rozstup, tak to ta ani nemusí napadnúť....
... Minule som čítala o odsúdenej ani nie 30rocnej sestričke v zahraničí, ktorá na novorodenec kom oddelení zabila 13 detičiek v priebehu nejakého obdobia (predávkovaní liekov, udusenim a pod)... A tiež môžme položiť otázku, prečo to nebolo podozrivé už skôr, že deti umierajú viac v jej službách??
Toľko iba na okraj, že prečo to neriešili kolegovia chýbanie opiatov....lebo to vôbec nemusí byť tak, ako to je médiami podané, alebo nemusí to byť také jednoduché, ako to znie, že to neriešili....
@marianini17 vďaka za upresnenie.... no ale chápeme sa, prečo to nebolo kolegom podozrivé skôr? Po úmrtí 2-3-4 detičiek? Prečo ich muselo zomrieť až 7? Určite neobviňujem kolegov, len ma to tak napadlo..
A nikde nepíšem, že je jedno, diazeoam sem, diazepam tam.... Ale ze napr mohol nájsť nejakú doverihodnu výhovorku, prečo ten stav opiatov nesedí... Napr že sa rozbila ampulka....alebo niečo iné.. Keď sa na to chystal, tak určite využil nejakú vhodnú chvilu (ťažký stav, zmätok, pobyt v teréne v tme, kde sa rozbitá ampulka sa hľadať nedá.... Vymýšľam.... Ale určite su situácie, keď je to ľahšie niečo také uskutočniť).
A som len upozornila na ľudský faktor, že keď robíš s nejakým kolegom x rokov, ktorý sa správa slušne, ako skúsený odborník, vôbec nie podozrivo v nijakom smere (co veeelmi veľa psychopatov je práve takých, že by si na neho v živote nepovedal), tak proste ani ta len nenapadne podozrievať ho, že ten opíat zámerne ukradol.
@bolarazjedna pediatrom na oddeleni to bolo podozrive uz v zaciatkoch, isli za vedenim, ale ti to nechceli riesit, takze skor treba "nadavat" na management nemocnice.
Dokonca sa jej ten pediater musel este aj ospravedlnit, ze ju nepravom obvinil.
Na You Tube je s nim aj rozhovor, je to hrozne, ze ho management nebral vazne...
@babyjune neskúmala som to tak podrobne, iba som čítala 1 kratší článok... Je to desivé....ako sa to nakoniec zistilo? Podal ten lekár trestné oznámenie a začalo sa vyšetrovať, alebo po ďalších úmrtiach už to začalo dochádzať aj manažmentu?
@marianini17 ja s tebou súhlasím, ma sa to riadne kontrolovať... Len som nikde nečítala, že pravidelne by chýbali opiaty, ale ze už sa to stalo aj v minulosti, že chybalo... Tak možno to bolo raz dávnejšie, a teraz 2.krat....mozno aj tuna to bolo tentokrát už kolegom podozrivé, že zase to zmizlo práve v jeho službe... Nevieme, ako vypátrali páchateľa.. Možno aj podozrenie kolegov k tomu prispelo....
A ten 1x 1 ampulku sa mohol vyhovoriť... Mohol to šlohnúť a v zápätí povedať, že pred chvíľou sa to rozbilo (plánovane mohol počkať na situáciu, zmätok, tmu, podávanie opiatu, neprítomnosť kolegu na očiach, lebo ten sa práve zaoberal s pacientom... A proste o 5 minút povedať, že Saňo počuj, rozbila sa mi ampulka, zapíšme si to.... Aj keď je pravda, že v takom prípade by stav sedel, a ten diazepam by nebol "zmiznutý".
Každopádne, vedenie rzp určite nariadi vnútornú kontrolu, či a kto to zanedbali s tym kontrolovanim.
ten chlap bol vraj v detstve tyrany otcom, jeho brat sa obesil asi ten zivot s takym otcom nezniesol a tak ma napada, ze ci nebude zbaveny viny a odsudeny s titulom ,,posahany.. takze liecba na dlho... Sona sa kvoli nevyliecenemu cloveku bude musiet tiez liecit🥲
@bolarazjedna ani ja neviem vsetky detaily, ale potom, ako sa doktori stazovali ju vyšetrovali interne (presunuli ju na nejaké oddelenie, kde len vypisovala papiere, a vtedy zahadne ziadne deticky nezomreli na novorodeneckom), lenze to interne vyšetrovanie uzavreli ako prirodzene úmrtia. Takze potom sa vrátila naspat na novorodenecke a opat zacali zahadne zomierat deticky, tak potom uz zavolali políciu na nu.
Je to hrozne, sama mam predcasniatko, takze z takejto osoby mi je zle.. hlavne nerozumiem, aky motív mohla mat?
Ale inac, niektore jej kolegyne - sestričky, ju doteraz obhajuju, ze je nevinna, takze niektori psychopati vedia asi dobre maskovat svoju pravú tvar...
@bolarazjedna
@babyjune baby vypočujte si krimi príbehy Stanka ma asi pár týždňov dozadu spracovaný tento prípad podrobne, je to aj na YouTube ak chcete 🙂
Celkom ma zarazilo, že niekto stále považuje to, že žena má na sebe legíny, minisukne, obtiahnuté nohavice ako spôsob provokácie 😳😳...aj keby tá žena bola v bare a celý večer flirtovala, nikto nemá právo jej sexuálne ublížiť. Nikto.... prečo môžem byť celý deň na kúpalisku, na plavárni, na pláži v bikinách ale v noci nemôžem prejsť zo zastávky domov v legínach?? Lebo je noc? Je tma? Musím byť zahalená a v strehu? Nehovorím že mám chodiť v plavkách, to bol len ten paradox noci...lebo je noc, koledovala si.
@marianini17 máš pravdu že v tom bol bordel. Ale kde nie je. Vždy keď sa niečo stane nejaká nehoda, či je to požiar, pád lietadla, zlyhanie projektu, únik informácii, výbuch bytovky v Prešove, banské nešťastia, vražda 5 ročného dievčatka u nás rodičmi, zastrelený spevák pri naháňačke policajtovi, pád kočíka v nemocničnom výťahu v Humennom, atd atd, vždy sa zistí že sa niečo nerobilo tak poriadne ako sa malo.
@bolarazjedna máš tiež pravdu, ale nemyslím že obhajuješ tých čo to dopustili ppdceňovaním chýbajúcich opiatov. Len to vysvetľuješ, že to neurobili naschvál a nepovažovali to za také kritické že by až došlo k tomuto. Viem že niekde v nemocnici lekár si bral pre svoju potrebu lieky a sestričky to vedeli. Narkoman bol z neho. Nakoniec to už robil tak vo veľkom že ho natreli, ale nejaký čas prižmurovali oči.
Ja len jednu vec nechápem, veď Bratislava, tam kopu ľahkých žien stojí pri dialnici v noci, za 10-20€ by mal tento pán svoj nedostatok sexu vyriešený hneď. Niektoré vraj aj za stravný lístok idú. Tak načo toto všetko. Kradnúť opiáty, znásilnenie, potom to bude nejaka chorá hlava, ktorá sa vyžíva v ubližovaní a doslova páchaním násilia a toto je to, čo ma desí.
@katkami123 tak niektorých páchateľov fascinuje ten spôsob samotný, už možno aj samotná príprava, potom že sa obeť bráni, resp v tomto prípade ze ju omamil a mohol s nou robiť čo len chcel....
U platenej prostitútky to všetko opadne, tam máš "iba" sex.
Kopu tých prostitútok je drogovo závislých, je problém dostať sa k opiátom, len keby im ukázal, že má pre ne dávku drogy, skákali by od šťastia a dali mu aj zadarmo za tú drogu, len mu stačilo pristaviť to svoje auto pri nich. Ale on sa rozhodol, že ho vzrušuje trestný čin, ktovie, ako dlho a často a kde takto jazdil, pripravený a rozhodnutý, že nejakej nevinnej dievčine ublíži. Jednoducho to mal chladnokrvne naplánované.
@bolarazjedna
Tak normálny toto určite neurobí a nebude si to plánovať. Chorá hlava, ktorú vzrušuje násilie na nevinnom človeku. Ja len dúfam, ze trochu upravia zákony a aj sa sprísni kto sa môže dostať ku akým liekom. Tiež nie je normálne, že vedeli, že ten chlap im dlhodobo kradne lieky a nikto nič.
@simsalabim
Totálne asexualne oblečenie, @sara07, videla si tu výstavu? Ani jedny legíny tam neboli, svetre a voľne trička mali obete na sebe. Spamätaj sa, čo tu píšeš. Každý taký násilník je v prvom rade psychicky chorý človek. Normálny toto neurobí. Oni konajú pudovo. Chce niekomu ublížiť a viac ho netrápi. Je tam percento bláznov, ktorých nezaujíma nič, ani zvýšené tresty atď. Jednoducho mala by byt väčšia prevencia psychicky chorých ľudí, mnohi by sa mali liečiť, aj proti ich vôli. Lebo tí, ktorí to najviac potrebuju tu behajú medzi nami a tvária sa, ze oni nič, oni sú v poriadku.
@katkami123 jasne ze je to psychopat a zrejma to ma korene v detstve, otec jeho a jeho brata ktory sa obesil tyral. Cize ani nebude odsudeny...

@basullinka pokial tu nebudú prisnejšie tresty, hmatatelna motivacia aby to neurobili nebudeš mat za sebou nejaku oporu , tak pokial sa dá sa musíš chránit
v podstate máme sa tu tak užasne že za vrecko marihuany čo nájdu u teba je prisnejší trest ano mne to tiež vadí