icon

Prírodná kozmetika s nie ideálnym zložením

veverka24
19. feb 2013

Ahojte. Prednedavno som docitala knizku : v tvojom ruzi je olovo. Zacala som si viac vsimat obsah mojej kupelne.. Zistila som, ze aj prirodna kozmetika ako lavera, welwda, nobilis, saloos maju v niektorych pripravkoch- hlavne sampony, sprchace su latky ako sodium laureth sulfate- sls, peg resp. sodium coco sulfate , ktory je vraj takmer totozny s sls.. Ake mate vy skusenosti?
Co pouzivate? ;)

Strana
z2
spirit16
26. okt 2015

@gwynet

hm adkial mas tu info, ze ked otvoris bio krem, tak do dvoch tyzdnov, tam mas plesen? Ja si robim krem na tvar doma, okrem ineho tam ide aj vceli vosk a zivica, tie veci konzervuju a taktiez tam davam etericke oleje, ktore tiez ciastocne konzervuju. Krem drzim v chladnicke a naberam nie prstom, ale spachtlou. Myslis ze do dvoch tyzdnov tam bude plesen? Na zaklade coho tak sudis?

dodomacnosti
25. dec 2015

@veverka24 Ahojte, ja som nedávno prečítala zaujímavý článok na tému prírodná kozmetika a BIO kozmetika, hlavne o tom, aké sú rozdiely a prínosy, aké škodliviny obsahuje bežná kozmetika a podobne. Spomenutý článok nájdete tu: http://www.dodomacnosti.eu/prirodna-kozmetika-a...

renata3131
7. sep 2016

Ahoj
Ak hľadáš niečo ako som hľadala ja, aby to bolo úplne bez chémie tak mám riešenie. Môžem ti odporučiť túto kozmetiku, ktorá je úplne bez chémie: http://www.hristina.sk
Mám s ňou dobré skúsenosti, už používam iba túto kozmetiku. Keď si prečítaš zloženie tak budeš každej zložke rozumieť a žiadne chemické veci tam nenájdeš. Zatiaľ som nenašla inú, ktorá by sa v zložení vyrovnala. Pekný deň, Renáta

alienka73
26. nov 2016

@veverka24 mozem sa opytat aku pastu bez fluoru si kupila malej?

evittam
26. nov 2016

@alienka73 Ahoj, prepáč, že sa vložím do diskusie. My kupujeme Biorepair. Aj pre nás aj pre deti.

veverka24
autor
26. nov 2016

Malu este nemam, ale kupujem sebe🙂 sante a aj myslim logona ma bez fluoru. A teraz mam jason.

alienka73
26. nov 2016

@veverka, @evittam ja mam veledu pre seba ale deti mi ju nechcu tak ze ci je nieco "chutnejsie".Ten biorepair dostat v dmku?

evittam
27. nov 2016

@alienka73 Nie v DM nie. Ja ho kupujem v Profimed-e.

pavlinka_m
27. nov 2016

Pozerala som na nete stranky o biokozmetike. Natrafila som na http://pekna-postava.webnode.sk/zdravie-a-psych... Tam tiez opisuju rozdiel medzi bio kozmetikou a prírodnou kozmetikou. Je ta prirodna oproti bio az tak skodliva? Aj ked obsahuje chemiu?

matrioska86
11. jan 2017

Ahoj, ja používam kozmetiku Nuance, je bez silikónov a parabénov čo sa mi veľmi páči. Používajú prírodné účinné látky namiesto syntetických. Testujem ju od vianoc sama na sebe a zatiaľ som veľmi spokojná 🙂

anach
30. mar 2017

Zdravim Vás, my sme začali s pripravkami od Energy.Nestači ošetrovať zvonka, ale aj vnutorne, inač to nefunguje a môžte si dávať kozmetiku od výmyslu sveta. . . . . . ☺mám sestru ktorá pracuje z prirodnou kozmetikou a môžem Vám povedať na ten pocit po ošetrení pokožky nezabideme. ..

lilu7
18. apr 2017

Detom na kupanie weledu a na ritky bepanthen. Ja som dostala do daru francuzsku prirodnu kozmetiku s oslim mliekom natrela som si na vecer ruky a akoby ma ihlami pichali....cervene bodky som na nich mala az som ostala prekvapena bio..bez parabenov....a takato reakcia😣

eliska4
5. okt 2017

JA teraz používam sprchový gél a telové mlieko s kozím mliečkom a je super ale podľa zloženia je to chemický produkt s prídavkom kozieho mlieka ☹ Dočítala som sa o kozmetike NaomiBiocosmetics a vraj je úplne prírodná, bez parfémov, parabénov a chemických konzervantov. Máte niekto skúsenosť?

julinka29
14. okt 2017
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

Ahoj Eliska4, ja používam Light Cream od Naomi BioCosmetics a som s ním veľmi spokojná. Vyskúšaj, je pravda že každému sadne niečo iné ale mne vyhovuje

karkulka1
16. okt 2017

@maca283 just vôbec nie je kvalitná kozmetika. Má také shitové zloženie, že vzhľadom na to, čo obsahuje, je totálne predražený. Ale niektorí predajcovia argumentujú tým, že je toho len máličko. 😉 Pre mňa je problém už len to, že to tam vôbec je.

maca283
16. okt 2017

@karkulka1 je to tvoj nazor chcela by som velmi vediet co je podla teba to zdrave zato ze just to napise je zly a ostatny to mozno taja ale to je asi lepsie pohoda Nikto ti nic nevnucuje

karkulka1
16. okt 2017

@maca283 uviedla si typické obranné argumenty "justákov" a la "oni chudáčikovia to v zložení uviedli...", "ostatní to (možno) taja" - apropo máš nejaké konkrétne dôkazy, či len ako v prísloví: zlodej kričí chyťte zlodeja? Ďalšie argumenty typu: "Nikto ti nič nevnucuje" a prečo by aj mal? Mám vlastný rozum, čítam vždy zloženie (a keď sa dá, porovnávam ho so zložením tých výrobkov aj pre iné krajiny a viem ako sa pozerajú na just v iných západných krajinách napr. v Nemecku - podľa mnohých je to obyčajná tuctová kozmetika s rastlinnými výťažkami.
Už som sa stretla aj s takým úsmevným argumentom typu. "oni to v zložení uviedli a nemuseli..."😀
Veľa vecí sa snažím vyrábať si sama, a pár známych v DE mi odporučilo značky ako Annemarie Börlind či dr. Hauschka - zatiaľ som vyskúšala od nich pár vecí, zloženie mali OK a nesklamali.

zuzkabelova
13. nov 2018

Ano aj my doma cela rodina pouzivame kozmetiku od www.happyskin.sk uz roky a velka spokojnost. Zlozenie cisto prirodne 🙂

ninah1486
2. nov 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

dneska sa ich vela hra na prirodne, kym tie zlozky nepoznas ani nevies co v tom je

vevericka554
21. júl 2022

Hej veľa kozmetik sa pýši prírodnosťou a pritom realita je iná. Ja používam kozmetiku bez farbív a parfémov a tá mi vyhovuje.

Strana
z2